Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ráadásul a szilikon kifakítja a gumit :)
Elõször még szép, fekete pl, de nem sokkal késõbb szép szürke :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ezt a szilikon dolgot el kéne felejteni, mert elöregíti a porlehúzó anyagát (nem kéne állandóan összekeverni a szimmeringet és a porlehúzót sem), ezért repedezik meg. A régen oly divatos, szilikon tartalmú mûszerfal ápolók is egyre inkább kiveszõben vannak, mert ugyan ezt a problémát okozzák.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Biztosan csak én vagyok peches, de nekem egy éves korára a rebán berepedezett a szimering, hiába kenegettem szilikonnal...

a szilikont se kenõanyagként kell a porlehúzóra fújni, hanem az öregedése miatt.
amúgy a lúzer manuál is azt mondja hogy valamilyen speckó rockshox zsírral kell kenni a szimmeringek belsejét. gondolom a nyikorgás megelõzése miatt van az is.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Én másfél szezont használtam egy u-turn-nös rebát. Az u-turn funkciójával nem volt semmi bajom, úgy rémlik 6 egész fordulatot kellett tekerni a két vége között. Ehhez le kell nyúlni a villa vállhoz, ami kivitelezhetõ menet közben is, de ha késõn kapsz észbe nem egyszerû mutatvány, kárpótlásul olyan helyeken is fel tudsz menni kényelmesen ahol a 115-ös rugóúttal csak nagy bûvészkedések árán. (vagy sehogy) Érdekelne miért nem ajánlják? Megjegyzés: én elcseréltem egy rugós telóra, nekem "nem jött be" ez a levegõs rendszer.

Volna valakinek tapasztalata (itt nem arra gondolok hogy a haver unokatesója már látott és mondta)a U-turn levegõs rendszerrõl?Apróban van egy Reba air u-turn,de cserélt WC lábbal.Gondolkodom rajta,de jópáran nem ajánlják

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a szilikont se kenõanyagként kell a porlehúzóra fújni, hanem az öregedése miatt.
amúgy a lúzer manuál is azt mondja hogy valamilyen speckó rockshox zsírral kell kenni a szimmeringek belsejét. gondolom a nyikorgás megelõzése miatt van az is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Volna valakinek tapasztalata (itt nem arra gondolok hogy a haver unokatesója már látott és mondta)a U-turn levegõs rendszerrõl?Apróban van egy Reba air u-turn,de cserélt WC lábbal.Gondolkodom rajta,de jópáran nem ajánlják

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Igen, az a könyv egy jó kis összefoglaló mû, de Baki Ádám nem szervizes.
Az igazat megvallva az Psylo-m eredeti porlehúzóját én is kentem teflonos löttyel (vizes mosás után nyekergett,de a mozgásával semmi baj nem volt). Aztán Sala kicserélte az Enduro Fork Seals által gyártott szimeringekre, a porlehúzó belsejét bekente valami spéci fekete zsírral és most tökéletes. Bármennyi koszt és vizet kap, meg se mukkan.
Szóval errõl azt gondolom, hogy ha egy telónál nagyjából betartják az ajánlott szervizintervallumokat, akkor nem kell próbálkozni a kenõanyag kívülrõl történõ bevitelével.

Tudom, fotós.
Akkor elég a rendes szervíz, és akkor nem kell bûvészkedni minden löttyel?
A Torámhoz még nem használtam semmit, mert úgy jó, ahogy van...remélem nem is kell.

A könyv tényleg nagyon jó :). Azért is, mert tõled kaptam.

Izomtéridõninja-geológus!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Baki Ádám könyvében pedig kép is van róla.Szóval nem hinném, hogy rosszra tanítanák a biciklis népet :D

Na, akkor most mi legyen, próbálkozzunk-e sprayekkel, vagy sem.

Másik kérdésre válaszolva: szerintem típuson belül is lehetnek különbségek.Próbálkozni kell nagygenerállal...A RS alapból nem rossz, úgyhogy egyedi hiba is lehet...

Igen, az a könyv egy jó kis összefoglaló mû, de Baki Ádám nem szervizes.
Az igazat megvallva az Psylo-m eredeti porlehúzóját én is kentem teflonos löttyel (vizes mosás után nyekergett,de a mozgásával semmi baj nem volt). Aztán Sala kicserélte az Enduro Fork Seals által gyártott szimeringekre, a porlehúzó belsejét bekente valami spéci fekete zsírral és most tökéletes. Bármennyi koszt és vizet kap, meg se mukkan.
Szóval errõl azt gondolom, hogy ha egy telónál nagyjából betartják az ajánlott szervizintervallumokat, akkor nem kell próbálkozni a kenõanyag kívülrõl történõ bevitelével.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Szóval ez a letapadás úgy jelentkezik, hogy ha egy darabig nem mozog, akkor nehezebben indul meg?Nekem így van, de csak egy kicsit meg kell mozgatni, utána meg minden ok.
Úgy hallottam ez inkább az acél becsúszósaknál jelentkezik.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
sokminden múlik azon is hogy mikor volt utoljára megmozgatva a villa, meg hogy hol tart a bekopási periódusban. az én torám pl kicsit letapadós volt megindulásnál az elején, aztán szépen lassan összejött minden (kb 200-250 kilcsi után) már tényleg finoman mozog.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem értem miért nem lehet következtetni a teló érzékenységére nyomogatással ha egyszer terepen is tulajdonképp ez történik, csak gyorsabban. Ugyanúgy letapad menet közben is, pl.: macskakövön nem mozog, és nem nehéz úgy kiállva tekerni sem, hogy ne mozgjon fölöslegesen.

Ezen gondolkodj el egy kicsit!

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

1: a labra zsirt kenni...hmmm semmi ertelme.
2: nyomogatasbol kovetkeztetest levonni egy telo erzekenysegere detto.
3: olajcsere mit jelent? csak kenoolajat vagy az egesz szet lett szedve?

Zsírt azért kentem a szimeringre, h könnyebben visszarakjam a lábat. Mást nem zsíroztam.
Csak kenõolajat cseréltem, de hamarosan szeretnék felül is, csak hát a zégergyûrût elég nehéz leszedni és felrakni. Na majd egyszer nekiállok.

Nem értem miért nem lehet következtetni a teló érzékenységére nyomogatással ha egyszer terepen is tulajdonképp ez történik, csak gyorsabban. Ugyanúgy letapad menet közben is, pl.: macskakövön nem mozog, és nem nehéz úgy kiállva tekerni sem, hogy ne mozgjon fölöslegesen.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Egészen pontosan ezt mondta:

"Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.
ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát."

szóval érzékeny fenekûek ne fújogassanak rá semmit :D

Baki Ádám könyvében pedig kép is van róla.Szóval nem hinném, hogy rosszra tanítanák a biciklis népet :D

Na, akkor most mi legyen, próbálkozzunk-e sprayekkel, vagy sem.

Másik kérdésre válaszolva: szerintem típuson belül is lehetnek különbségek.Próbálkozni kell nagygenerállal...A RS alapból nem rossz, úgyhogy egyedi hiba is lehet...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a szilikontól nem repedezik be (az pont hogy a gumi öregedését és ezáltal repedését akadályozza) bár kell neki legalább 2-3 év hogy ilyan módon tönkremenjen egy szett porlehúzó, bár akkor már általában az olajzáró se nagyon bírja a dolgot, na meg szerintem nem sok ember van aki 3 évente ne cserélne villát. (mindíg lesz jobb, szebb, jobb ár-érték arányú stb stb) aki meg az én ánuszomba villát mer dugdosni azt jelentem az erkölcsrendészeten. és igen is én fújok rá minden héten szilikont. (bár már merevvillát használok)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Sala szerint a szilikontól berepedezik a tömítés/szimering, sztem hihetünk neki

Egészen pontosan ezt mondta:

"Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.
ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát."

szóval érzékeny fenekûek ne fújogassanak rá semmit :D

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Elõször is köszi mindenkinek aki válaszolt a kérdésemre !
Másodszor pedig elég szomorú hogy egy új telónál zsírozni,olajozni, meg sprézni kell hogy rendesen mûködjön. Miért nem tudják az összes telót egyformán jól megcsinálni 2008-ban ? (lásd gábor véleménye a 3 toráról )
Az én telómmal ha macskakõre mennék valszeg a lelket is kirázná belõlem olyan kemény. (még 130-ra kihúzva is) Valszeg a mavic crossride elsõ kerekembe is ezért ment 8-as, pedig az nem a leggyengébbek közül való.
Úgy tûnik nekem, hogy ez a teló vásárlás egy zsákbamacska. A toráról mindenki csak jót írt, erre kifogtam egy vackot. Hiába na, mázlista vagyok... :D

A levegõs telók között is lehet ilyen különbség ? (típuson belül )

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
De a teflon spray, az nem árt neki, igaz?Nekem még
(még...)nem volt vele gondom.Szerintem hasznos cucc.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sala szerint a szilikontól berepedezik a tömítés/szimering, sztem hihetünk neki

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
azért ez a szilikon spré, nem teljesen egyértelmû, hogy használ-é vagy sem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a gumi cuccokat szilion sprével szokták ápolni. a gumit is lehet vele nem csak a porlehúzókat.