Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2008. August 22. - 12:08
Elõször még szép, fekete pl, de nem sokkal késõbb szép szürke
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2008. August 22. - 12:07
Posted 2008. August 22. - 12:03
a szilikont se kenõanyagként kell a porlehúzóra fújni, hanem az öregedése miatt.
amúgy a lúzer manuál is azt mondja hogy valamilyen speckó rockshox zsírral kell kenni a szimmeringek belsejét. gondolom a nyikorgás megelõzése miatt van az is.
Posted 2008. August 22. - 11:55
Volna valakinek tapasztalata (itt nem arra gondolok hogy a haver unokatesója már látott és mondta)a U-turn levegõs rendszerrõl?Apróban van egy Reba air u-turn,de cserélt WC lábbal.Gondolkodom rajta,de jópáran nem ajánlják
Posted 2008. August 22. - 10:59
amúgy a lúzer manuál is azt mondja hogy valamilyen speckó rockshox zsírral kell kenni a szimmeringek belsejét. gondolom a nyikorgás megelõzése miatt van az is.
Posted 2008. August 22. - 08:23
Posted 2008. August 21. - 23:30
Igen, az a könyv egy jó kis összefoglaló mû, de Baki Ádám nem szervizes.
Az igazat megvallva az Psylo-m eredeti porlehúzóját én is kentem teflonos löttyel (vizes mosás után nyekergett,de a mozgásával semmi baj nem volt). Aztán Sala kicserélte az Enduro Fork Seals által gyártott szimeringekre, a porlehúzó belsejét bekente valami spéci fekete zsírral és most tökéletes. Bármennyi koszt és vizet kap, meg se mukkan.
Szóval errõl azt gondolom, hogy ha egy telónál nagyjából betartják az ajánlott szervizintervallumokat, akkor nem kell próbálkozni a kenõanyag kívülrõl történõ bevitelével.
Tudom, fotós.
Akkor elég a rendes szervíz, és akkor nem kell bûvészkedni minden löttyel?
A Torámhoz még nem használtam semmit, mert úgy jó, ahogy van...remélem nem is kell.
A könyv tényleg nagyon jó . Azért is, mert tõled kaptam.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. August 21. - 22:50
Baki Ádám könyvében pedig kép is van róla.Szóval nem hinném, hogy rosszra tanítanák a biciklis népet
Na, akkor most mi legyen, próbálkozzunk-e sprayekkel, vagy sem.
Másik kérdésre válaszolva: szerintem típuson belül is lehetnek különbségek.Próbálkozni kell nagygenerállal...A RS alapból nem rossz, úgyhogy egyedi hiba is lehet...
Igen, az a könyv egy jó kis összefoglaló mû, de Baki Ádám nem szervizes.
Az igazat megvallva az Psylo-m eredeti porlehúzóját én is kentem teflonos löttyel (vizes mosás után nyekergett,de a mozgásával semmi baj nem volt). Aztán Sala kicserélte az Enduro Fork Seals által gyártott szimeringekre, a porlehúzó belsejét bekente valami spéci fekete zsírral és most tökéletes. Bármennyi koszt és vizet kap, meg se mukkan.
Szóval errõl azt gondolom, hogy ha egy telónál nagyjából betartják az ajánlott szervizintervallumokat, akkor nem kell próbálkozni a kenõanyag kívülrõl történõ bevitelével.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2008. August 21. - 22:45
Úgy hallottam ez inkább az acél becsúszósaknál jelentkezik.
Posted 2008. August 21. - 21:32
Posted 2008. August 21. - 21:19
Nem értem miért nem lehet következtetni a teló érzékenységére nyomogatással ha egyszer terepen is tulajdonképp ez történik, csak gyorsabban. Ugyanúgy letapad menet közben is, pl.: macskakövön nem mozog, és nem nehéz úgy kiállva tekerni sem, hogy ne mozgjon fölöslegesen.
Ezen gondolkodj el egy kicsit!
Posted 2008. August 21. - 21:10
1: a labra zsirt kenni...hmmm semmi ertelme.
2: nyomogatasbol kovetkeztetest levonni egy telo erzekenysegere detto.
3: olajcsere mit jelent? csak kenoolajat vagy az egesz szet lett szedve?
Zsírt azért kentem a szimeringre, h könnyebben visszarakjam a lábat. Mást nem zsíroztam.
Csak kenõolajat cseréltem, de hamarosan szeretnék felül is, csak hát a zégergyûrût elég nehéz leszedni és felrakni. Na majd egyszer nekiállok.
Nem értem miért nem lehet következtetni a teló érzékenységére nyomogatással ha egyszer terepen is tulajdonképp ez történik, csak gyorsabban. Ugyanúgy letapad menet közben is, pl.: macskakövön nem mozog, és nem nehéz úgy kiállva tekerni sem, hogy ne mozgjon fölöslegesen.
Posted 2008. August 21. - 20:10
Egészen pontosan ezt mondta:
"Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.
ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát."
szóval érzékeny fenekûek ne fújogassanak rá semmit
Baki Ádám könyvében pedig kép is van róla.Szóval nem hinném, hogy rosszra tanítanák a biciklis népet
Na, akkor most mi legyen, próbálkozzunk-e sprayekkel, vagy sem.
Másik kérdésre válaszolva: szerintem típuson belül is lehetnek különbségek.Próbálkozni kell nagygenerállal...A RS alapból nem rossz, úgyhogy egyedi hiba is lehet...
Posted 2008. August 21. - 18:04
Posted 2008. August 21. - 17:05
Sala szerint a szilikontól berepedezik a tömítés/szimering, sztem hihetünk neki
Egészen pontosan ezt mondta:
"Ha valaki rá mer fújni bármit (kutyaszar, intim sikosító, hig fos....) annak feldugom a villát a seggébe és megforgatom, mint egy propellert.
ugyanez vonatkozik azokra akik ujra felhozzák a témát."
szóval érzékeny fenekûek ne fújogassanak rá semmit
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2008. August 21. - 16:36
Másodszor pedig elég szomorú hogy egy új telónál zsírozni,olajozni, meg sprézni kell hogy rendesen mûködjön. Miért nem tudják az összes telót egyformán jól megcsinálni 2008-ban ? (lásd gábor véleménye a 3 toráról )
Az én telómmal ha macskakõre mennék valszeg a lelket is kirázná belõlem olyan kemény. (még 130-ra kihúzva is) Valszeg a mavic crossride elsõ kerekembe is ezért ment 8-as, pedig az nem a leggyengébbek közül való.
Úgy tûnik nekem, hogy ez a teló vásárlás egy zsákbamacska. A toráról mindenki csak jót írt, erre kifogtam egy vackot. Hiába na, mázlista vagyok...
A levegõs telók között is lehet ilyen különbség ? (típuson belül )
Posted 2008. August 21. - 14:42
(még...)nem volt vele gondom.Szerintem hasznos cucc.
Posted 2008. August 21. - 14:38
Posted 2008. August 21. - 14:33
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda