Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Igen, értem hogy feleslegesen nagy, de már adott. A kérdés az hogy árt -e a SID-nek, le kell -e plusz pénzért kisebbre cserélnem?(bár lehet hogy el tudnám cserélni valakivel a 180-ast 160-asra)

A gyártó az idei SID-eknél tartja csak elfogadhatónak a 180-as tárcsa használatát. Ha tartósan szeretnéd a tiedet használni, akkor cseréld le 160-asra, hidd el, hogy meg fog állítani az is (ha egyébként jó a fék)...bár egy merevebb telóval mindenképp jobban járnál ha feltétlenül 'tárcsafékesítenél'.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Inkább azt a Sidet cseréld le. Nem fogja bírni sokáig a nagytárcsát.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Hello!

Most vettem egy tora 302-t. Van rajta fent 2 meg lent egy állítóvalami. Az egyik a LO az megvan, a lenti az hogy milyen gyorsan jöjjön vissza, aztán a 3.-on meg van valami + meg -. Az mit állít? Az van ráírva hogy "preload" V.ki tudna segíteni???

Elõfeszítést. Egyfajta keményítés a súlyodhoz igazításhoz.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

A 180-as tácsa sok lesz a SID-nek és a súlyod sem indokolja, hogy ilyen nagyra lenne szükséged.

Igen, értem hogy feleslegesen nagy, de már adott. A kérdés az hogy árt -e a SID-nek, le kell -e plusz pénzért kisebbre cserélnem?(bár lehet hogy el tudnám cserélni valakivel a 180-ast 160-asra)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hello!

Most vettem egy tora 302-t. Van rajta fent 2 meg lent egy állítóvalami. Az egyik a LO az megvan, a lenti az hogy milyen gyorsan jöjjön vissza, aztán a 3.-on meg van valami + meg -. Az mit állít? Az van ráírva hogy "preload" V.ki tudna segíteni???

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A 180-as tácsa sok lesz a SID-nek és a súlyod sem indokolja, hogy ilyen nagyra lenne szükséged.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Sziasztok!

Adott egy Merida TFS-500 vázra épített, majdnem full XT bicikli és egy 2006-os SID villa, amihez XT tárcsafékszettet fogok venni valakitõl használtan. Tudom hogy a SID nem annyira szereti a tárcsaféket, de már döntöttem ezügyben. A szettben elõl 180-as, hátul 160-as tárcsa van. Az a kérdésem hogy csavarodás és egyéb dolgok miatt lecseréljem -e szerintetek az elsõ 180-as tárcsát egy új 160-asra vagy felesleges? 75 kg vagyok, XC-re, városba és hegyi utakra is használnám.

A segítségeteket elõre is köszönöm.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Bikernél van, annyit kívánt jelenteni, hogy raktáron.
RS alkatrészek közül sok megtalálható a bike-components.de online boltban, de a cikkszámok alapján is lehet õket keresni. Több angol cégnél is megtalálhatók (a CRC-nél nem nagyon).

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Rosszul tudod.

http://smartbikepart....php?itm=FK4926
Máshol is körbe lehet nézni - egészen véletlenül talán még a Biker-nél is van:), angol, német online boltokban is szokott lenni, de a fenti cégnél rengeteg RS alkatrész megtalálható, ezért linkeltem õket.
A ki- és beépítéshez viszont külön szerszám is kell, ezért elõtte nem árt egyeztetni egy hozzáértõ szervizzel.

ezt örömmel látom, mert nekem is pike-om van és egyszer szervizben kérdeztem rá, csak kíváncsiságból, hogy mennyibe fáj és õk mondták...szerencsére rosszul.

biker-nél hiába van, baromi sokat kell rá várni, úgyhogy ezt céget megjegyzem, mármint amit linkeltél

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Aki tud 302-es Torahoz eladó lágy rúgót az szóljon nekem minnél elõbb. Bikerba, Ridebikeba nincs... Használt is érdekel csak nagyon jó állapotú legyen. Csere is érdekel nekem normál van.
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
kosz VV, nagy ko esett le a szivemrol :)

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

én úgy tudom, hogy külön nincs persely pike-hoz, csak külsõ szárral együtt.

Rosszul tudod.

http://smartbikepart....php?itm=FK4926
Máshol is körbe lehet nézni - egészen véletlenül talán még a Biker-nél is van:), angol, német online boltokban is szokott lenni, de a fenti cégnél rengeteg RS alkatrész megtalálható, ezért linkeltem õket.
A ki- és beépítéshez viszont külön szerszám is kell, ezért elõtte nem árt egyeztetni egy hozzáértõ szervizzel.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én úgy tudom, hogy külön nincs persely pike-hoz, csak külsõ szárral együtt.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
PIKE-hoz lehet valahonnan szerezni perselyt? Kicsit kotyog, es ki akarom cserelni. nagyon maceras, csinalt mar valaki ilyet?

----

FÁJVÓ

----

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Nekem is egy picit keménynek tûnt, megpróbálom picivel kisebbre állítani.
Tigger! a beüléses dolgot nem értem....kérlek világosítsd fel homályom...:)

A negatív (alsó) kamra nyomásától függ a dolog.
1. Ha magasabb a nyomás többet csúszik be a súlyod alatt a becsúszó szár és érzékenyebb lesz a teleszkóp.
2. Ha kissebb a nyomás az alsó kamrában akkor kevesebbet fog beülni és érzéketlenebb lesz ezáltal a villád.

Az én esetemben 69-70kg-nál ("+" kamra nyomása ~100-105psi)

"-" kamra
25% ~115 psi
15% ~95 psi
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Megesik. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
:D van ez így..:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

most mar a dirt-höz is ertesz? multifunkcios egy gyerek vagy.

ne csináld már, persze hogy ért hozzá
már 2 hete ugrál
elõtte meg 1 évig tanulta levelezõn.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
most mar a dirt-höz is ertesz? multifunkcios egy gyerek vagy.

----

FÁJVÓ

----

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ViktoRider : Nem egy ember, akit áttérítettem telóról merevre. :) Meg nem szeretem, hogy ott szétrugózza az atyaúristent is. (Stance, Pike, DJ 1-2-3, Launch, többet nem volt alkalmam próbálni)
Az Argyle biztos jó lehet, de az ára is az. :)