Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts
a darttal nincs tapasztalatom, de az olcsóbb villák sem olyan rosszak, mint sok helyen olvasni.
a rebának hagyj egy kis idõt, és próbálj játszani a beállításokkal!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Újonnan egy villa kicsit szorosabb, ajánlott egy pár száz km míg szépen bekopik, de annyira nem szabad így sem darabosan mozognia. A porlehúzók alatt a szivacs is le lett rendesen kenve?

Le lett kenve zsírral, nyomja kifelé. Annyira nem mozog darabosan, finomabban mozog mint a Dart 2. Csak ettõl sokkal jobbra számítottam. Mindenhol azt írják hogy Dart 2-höz képest ezek az alu becsúszós villák olyanok mintha eddig merev villával mentem volna. A Dart 2 rendben volt tartva és nem mozgott túl rosszul egyébként.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Talán kicsit darabosnak érzem

Újonnan egy villa kicsit szorosabb, ajánlott egy pár száz km míg szépen bekopik, de annyira nem szabad így sem darabosan mozognia. A porlehúzók alatt a szivacs is le lett rendesen kenve?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

max 20% sag. ha akkor sem jó, akkor ez ilyen. mi a baj egyébként? keveset vagy nem szépen mozog, darabos?

Ha vízszintes helyen ráülök egy pillanatra, amíg bírok egyensúlyozni, 15% a sag (ennyi volt 90-120 psi között). Biciklizés közben, rendes pozícióban ráláttam a villára, ekkor 20% a sag, enyhe útegyenletlenségek kimozgása közben 20-30% között ingazodik a sag. Mindez 100psi-vel.

Ha a Dart 2 mozgását lehet szépnek nevezni, akkor ez egy árnyalattal szebben mozog. Talán kicsit darabosnak érzem, arra számítottam a köveket, dudorokat szebben kisimítja. Ha szilkakert szerûségen megyek át, akkor majdnem úgy ráz mint a Dart 2. Csillapítással játszottam, javult, de ettõl jobbra számítottam. A számora legütõsebb pályán, amin egyébként ritkán megyek a 100 psi-vel 85 körül mozgott. Vigyem lejjebb a nyomást?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts
max 20% sag. ha akkor sem jó, akkor ez ilyen. mi a baj egyébként? keveset vagy nem szépen mozog, darabos?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Szia, Ha megvolt az olajcsere mindenhol ,nem csak a lábakban hanem a csillapításban is , (és új a villa) és nem érzed a különbséget , próbálom nagyon finoman mondani , valóban veled van a gond.( Kb. a két villa közt annyi a különbség, mint a merev villa és a Dart 2 között ) 90 kiló az határ eset , alu villát azért nem erre terveztek , még ha bírja is. A Sid nincs kiárusítva Reba ként. Vannak megegyezõ alkatrészeik , mint szinte midegyik Rock Shox --nak , de alapvetõen két különbözõ villa.

Szerintem , de ugye minden szubjektív

Teljes olajcsere volt és olyan csinálta aki ért is hozzá. Most ennyi vagyok de normálisan 80-85kg vagyok. Egyébként lábra vagyok erõsebb, ami annyira nem a villára terhelõdik szerintem. Az igényeim elég magasak, de ha érzek is különbséget, annyira minimális, hogy nekem jó lett volna a Dart 2 is. Ez az új modell már teljesen más, lehet nem mozog olyan szépen? Nyomás jó vagy vigyem lejjebb?

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Megvettem ezt a villát. Erõs jóindulattal is csak szubjektíven érzékelhetõ "javulást" érzek a Dart 2-höz képest. Én vagyok ilyen érzéketlen vagy ez lehet tényleg nem mozog szépen? 90kg felett vagyok, indítottam 135psi-rõl, legutóbb 100psi-vel mentem, ütõs terepen 80-85mm-t mozgott ki. Sok a 100psi?

A lábakba 5ml olaj megy, alulról belül üregesek és az üregben van az állítócsavar. Ez nagy csalódás volt. A tavalyi SID van kiárusítva Reba-ként?

Szia, Ha megvolt az olajcsere mindenhol ,nem csak a lábakban hanem a csillapításban is , (és új a villa) és nem érzed a különbséget , próbálom nagyon finoman mondani , valóban veled van a gond.( Kb. a két villa közt annyi a különbség, mint a merev villa és a Dart 2 között ) 90 kiló az határ eset , alu villát azért nem erre terveztek , még ha bírja is. A Sid nincs kiárusítva Reba ként. Vannak megegyezõ alkatrészeik , mint szinte midegyik Rock Shox --nak , de alapvetõen két különbözõ villa.

Szerintem , de ugye minden szubjektív

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

És ez?

Csapjak le rá? :)

Agyakat is kellene cserélnem de mindig is átütõst akartam..

Megvettem ezt a villát. Erõs jóindulattal is csak szubjektíven érzékelhetõ "javulást" érzek a Dart 2-höz képest. Én vagyok ilyen érzéketlen vagy ez lehet tényleg nem mozog szépen? 90kg felett vagyok, indítottam 135psi-rõl, legutóbb 100psi-vel mentem, ütõs terepen 80-85mm-t mozgott ki. Sok a 100psi?

A lábakba 5ml olaj megy, alulról belül üregesek és az üregben van az állítócsavar. Ez nagy csalódás volt. A tavalyi SID van kiárusítva Reba-ként?

andraspeter7

andraspeter7

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
A láb alján lévõ rögzítõ csavarról lenne szó,de idõközben sikerült tömítéscserével orvosolni a problémát...

A legnagyobb gondom igazából az hogy mindent jól,manual szerint raktam össze,megfelelõ mennyiségû olajjal,de vhogy nem megy a csillapítás...alul nincs állító pöcök,ezért ugye imbusszal tudok benyúlni és tekerni,de akárhogy tekerem semmi változás nincs...ugyanúgy visszaút csillapítás nélkül megy....mi lehet ennek az oka?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Lenne két nagy kérdésem! :) ha elcseszõdött a tömítés ami a láb alján van a Torában akkor azt milyen néven tudom keresni és hol?A másik pedig hogy enyhén koppan kifele....kevés az olaj a csilliben?Köszi :)

Elsõ lépés:
Konkrétan mond meg h melyik tömítésrõl van szó, mert ez h a láb alján van...... ?! Ember nem fogja kitalálni.

Másik meg, vedd erõsebbre a visszaútat. Illetve ha teljesen akadálytalanul, csillapítás nélkül tér vissza a villa az utolsó pár centin, akkor kevés benne az olaj.

andraspeter7

andraspeter7

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Lenne két nagy kérdésem! :) ha elcseszõdött a tömítés ami a láb alján van a Torában akkor azt milyen néven tudom keresni és hol?A másik pedig hogy enyhén koppan kifele....kevés az olaj a csilliben?Köszi :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts
köszi!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

dual air reba útállításánál a levegõ oldali nyomórudat csak a láb alján lehet kivenni, vagy felül, a váll felõl is?

Csak alulról.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,038 posts
dual air reba útállításánál a levegõ oldali nyomórudat csak a láb alján lehet kivenni, vagy felül, a váll felõl is?

razerka

razerka

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Rebound zavarhatott be, most más hamar visszaugrik és minimális erõhatásra is reagál. :)
Egy szervizben 20 millit tesznek a rugós rész aljába, és csak olajjal fújják be a rugót. Lengéscsillapító rész aljába meg 10 milli.
Kíváncsi lennék mennyit javulna ha a lower legnél 15 wt-s lenne.

razerka

razerka

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Szia!

Köszönöm a választ, végül a lengéscsillapító részbe ment felül 95ml 5w motorex, és alulról 10-10 ml ugyanabból, aztán ráhúztam és becsavaroztam. Nem ereszti az olajat, viszont gyári helyett nem lett sokkal jobb szerintem, sokan 80-85mm becsúszásról írnak, nekem most a feléig megy be ( elõtte még rosszabb volt, most azért jobb egy fokkal) Szépen újrazsíroztam a rugókat is pedig, direkt szintén teleszkópra valót használtam ebbõl a márkából.

Esetleg számít az, hogy mennyire van erõsen meghúzva alul? Ez a rebound rész sem tiszta, a nyúl felé dugtam be, de viszonylag lassan csúszik vissza.
Nagyon alaposan kitisztítottam mindent, alkohollal stb..
Félig is úgy csúszik be, hogy ha lenyomom, pedig youtube-on lévõ videókon jobbnak tûnnek.

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Nyugodtan mehet bele, én is így használom a Torám. Sõt, haver Dartjába a zsír helyett is 10ml olaj ment + alul a csavar alá tömítõ alátét. Számomra érthetetlen, hogy miért zsírral szerelik gyárilag...

razerka

razerka

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Lehet nem jól értelmeztem a manualt. Szóval csak egyik oldalt ahol a a damper van felülre 93ml, és az aljába 10 ml. A rugós oldali részbe sem felülre sem alulra nem kell önteni csak újrazsírozni.
Kérdésem még mindig, hogy nem e baj, hogy alulra 15w helyett is csak 5w-s olaj kerül a lower legbe, nincs más.

razerka

razerka

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy 100mm-es dart 3 trunkey ( ha jól tudom az a poplock-os) felülre ugye 93 ml olaj kell, alulra a lower leghez bal oldalt is 10ml ugye meg jobb oldalt is? Mert manual-ból nem derül ki, csak következtetésképpen lábanként kell 10ml.
Nem gond ha az is 5w-s csak, mint amit felülre öntök? Nincs más viszkozitású.
Újrazsírozom a rugót is, csak szépen kenjem át a felületét miután letisztítottam, (nem kell sok gondolom) utána jön másik oldalt a Damper(lengéscsillapító) rész ami a poplock zár alatt van, oda megy a friss 93 ml olaj. Majd ha összeszereltem alulra( lower leg)-be kell lábanként.
Jó pár videót megnéztem már, csak levegõs telókat újítanak fel az a vicc.
De manualt átnyálaztam rendesen.

Köszönöm!

andraspeter7

andraspeter7

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Hello!
Jobb láb: 15 ml 15w
Bal láb: 30 ml 15w
Csillapítás 145 ml 5w

Köszönöm szépen! :)