Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem a reba még mindig vicceskedik....harmadszorra ment vissza szervizbe...amit egy problem megoldódik jön egy uj...most a levegõ kerül valahogy a lábba....bár ezt sztem csak nem jol raktak össze a skacok mert elotte a masodik szerviz elott nem csinalta....aszontak megoljak...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
problema 100%-osan kikuszobolve, egyaltalan nem kotyog, amikor osszeraktam leheletnyit szorult, de ez termeszetes, kb 10 perc varosban tekerges utan ugyanugy mozgott, mint ujkoraban.
A szerszam haver muhelyeben van, ahol szereltunk, a napokban, ha arra jarok lefotozom, pofon egyszeru szerkezet, az otlet a probike-bol jott amugy, koszonet erte Dénesnek, anyagkoltsege pedig kb 40 forint :)

----

FÁJVÓ

----

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
egy fényképet tudnál lõni arról a szerszámról?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kíváncsi vagyok, hogy megérte a mutatvány, és ezzel valóban megszûnik az általad említett gond.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
en 2 napja csereltem a pike-ban perselyeket, a probike-ban talaltam szettet elfogadhato aron, oket szerintem erdemes megkerdezned.
A kiszedes/beszereles annyira nem bonyolult, mint elsore gondoltam, csak le kellett gyartani hozza a megfelelo szerszamokat, menetes palcabol es alatetekbol lehet csinalni profi kiszedoeszkozt, a berakashoz pedig esztergaltattam egy beuto-dornit, aminek van egy valla, amire a persely felfekszik, ez utobbi tok folosleges volt, mert az uj perselyt kezzel be lehetett pattintani a helyere. en csak a felsot csereltem, az alsot bekenhagytam, de azt sem nehezebb kiszedni.
Szoval, ha sikerul szerezned alapanyagot, akkor hazilag is megoldhato a csere kis rakeszulessel.

----

FÁJVÓ

----

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

www.smartbikeparts.com

Horror ár. $44 muhaha. Mit képzelnek ezek?
http://smartbikepart....php?itm=FK4279

Persze tuti hogy nem szabvány méret.
SKF pl nincs is 45-ös hosszban. Mondjuk a külsõ átmérõt lenne jó tudni.
Érdekes, hogy 30-as belsõvel csak 34-s külsõ átmérõs verziók vannak, változó hossz mellett.
http://www.skf.com/s...pe=3&startnum=8

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet RS telókba perselyeket kapni?
CRC-n eBay-en nincs.
30-as becsúszóhoz kellene, konkrétan 2 psylohoz, ami 4 db perselyt jelent.
A legjobb az volna, ha valaki tudná a méretét, és ha ne adj isten szabvány, akkor veszek csapágyboltban.
A beszerelés meg még egy külön kör lesz.
Igazából a régi kiszedése lesz a problémás.

Valaki?
Ötlet?

www.smartbikeparts.com

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
sztem rs szervízgájdokban, a robbantott ábrán lehet rajta van a méret
anyagminõség lehet még necces, nem? ezek ilyen porkohász öntvények, porózusak, aszonta apukám

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet RS telókba perselyeket kapni?
CRC-n eBay-en nincs.
30-as becsúszóhoz kellene, konkrétan 2 psylohoz, ami 4 db perselyt jelent.
A legjobb az volna, ha valaki tudná a méretét, és ha ne adj isten szabvány, akkor veszek csapágyboltban.
A beszerelés meg még egy külön kör lesz.
Igazából a régi kiszedése lesz a problémás.

Valaki?
Ötlet?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Nem sikerült elbizonytalanítani.:)
Már megrendeltem, szóval biztos, hogy Tora lesz.

A súly nekem nem elsõdleges szempont, tehát el fogom bírni azt is.
Azt el is hiszem, hogy szebben mozog, de a Tora mozgásával is meg voltam elégedve, végülis az sem mozog szarul.:)
Amit veszek Tora, az teljesen új, lock-outos, 100mm-t mozog.

Igazából nem tudok érvelni a Tora mellett mással, csak hogy kevesebbe kerül, meg új.:)

Nem rossz választás az(a tapasztalat azt mutatja legalábbis);).

Köszi neked is!:prosze:

DéBé: haverod Torátát majd haverom veszi meg(ha végra jelezne má').:D

Izomtéridõninja-geológus!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,057 posts

Mûsorváltozás!
Gondoltam beszámolok róla, ha már segítettetek.:)

Nem Recon lesz hanem Tora, mert az jóval olcsóbb (egész pontosan egy Deore hajtókar árával.:)).
Biztos vagyok benne, hogy jó vétel lesz az is. Az elõzõvel sem volt gondom. Tehát van vele tapasztalatom , és nem is rosszak.;)
Tudom (vagyis gondolom...), hogy a Recon jobb, de most annak az árából meg van a hajtókar és a teló.
Szóval bõven megelégszem a Torával is.

Köszönöm szépen a segítséget!:prosze:

nem elbizonytalanítani akarlak, de a recon azért csak jobb választásnak tûnik. a 100kg nem fogja meghatni, viszont mégiscsak könnyebb vmivl finomabb kidolgozás, valszeg jobban is mozog. szvsz hosszútávon megéri a különbözetet. (végülis a váz után a bicaj második legmeghatározóbb alkatrésze.) max kicsit késõbb veszed a hajtómûvet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
épp akartam kérdezni h végül lesz-e biznisz vagy nem?:)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

erõszak alatt azt értettem, hogy nem tesz jó neki, ha összekarcolod, leöntöd savval. szóval az alap dolgok. szerintem ennyit megér, a súlyoddal meg nem lesz gondja. egy toránál meg szebben mozog

Mûsorváltozás!
Gondoltam beszámolok róla, ha már segítettetek.:)

Nem Recon lesz hanem Tora, mert az jóval olcsóbb (egész pontosan egy Deore hajtókar árával.:)).
Biztos vagyok benne, hogy jó vétel lesz az is. Az elõzõvel sem volt gondom. Tehát van vele tapasztalatom , és nem is rosszak.;)
Tudom (vagyis gondolom...), hogy a Recon jobb, de most annak az árából meg van a hajtókar és a teló.
Szóval bõven megelégszem a Torával is.

Köszönöm szépen a segítséget!:prosze:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Tehénkedj rá a kormányra teljes súlyoddal, próbáld csak a bal utána csak a jobb oldalát terhelni, felváltva, jó erõsen. Ha hallod a hangot, a stucni is lehet, talán por ment alá.
Kormányt levesz, tisztít, töröl, kormány vissza.
De sajnos sok helyrõl jöhet a hang, nehéz így távgyógyítani.
Marci

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Köszi! Megnézem az említett részeket! Lesz jelentés!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nézd meg van-e repedés rajta. Váll-nyak, váll-becsúszószárak környékén. Fogkefével tisztogasd meg ott, ahol a becsúszó belemegy a vállba. Simán lehet, hogy valahol van egy kis retek, de az is lehet, hogy nem a teló ropog, hanem a kormánycsapágy, vagy akármi más a bringán, csak neked úgy jön le hallásra, mintha a villa adná ki a hangot.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Megoldódtak a problémák(lockout tekerentyûbe került golyó, olaj ment a telóba)... De most újabb kérdés: Az nagy baj, ha néha(pl.: sprintelés közben(mostanában nem is szoktam hallani)) ilyen recsegõ hangot hallat? A boltban megjegyeztük, hogy azért lehet, mert ugye a régi SID-nek a V-fékszem magasságában már "vége a lábnak", míg a többinél egészen feljön, vagyis a becsúszó sokkal nagyobb része van a lábban, ezért merevebb. Na szóval a feltevés az, hogy mivel ez még nem a merevebbik verzió, ettõl lehet ez? Hogyan lehet ezen orvosolni? Szétesni ugye nem fog? Szerintem, ha egy-másfél évet szolgál a versenybicóban, akkor az nekem tökéletes... annyit ki fog bírni szerintetek?

Köszi!

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
hali

szeretném átfesteni a boxxerem lábát egyedi módra

a hátuljára rá szeretném festeni az eddigi 56 Boxxer gyõzelmet...
Tudja valaki ezeket (dátum, hely), vagy oldalt ahonnan leszedhetném?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

erõszak alatt gondolom a nagy erõhatásokat érted(pl. nagy tárcsa, durvább lejtõzés...).
hát, nálam egyikse, csupán a súlyom...:D

lehet emiatt maradok a Tora mellett.:)
nekem legalábbis ez tûnik ésszerûnek. a súly pedig nekem nemigazán számít.:)

Szóval döntöttem, ha nem baj.:)
Köszi mégegyszer mindenkinek a választ!

erõszak alatt azt értettem, hogy nem tesz jó neki, ha összekarcolod, leöntöd savval. szóval az alap dolgok. szerintem ennyit megér, a súlyoddal meg nem lesz gondja. egy toránál meg szebben mozog

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
erõszak alatt gondolom a nagy erõhatásokat érted(pl. nagy tárcsa, durvább lejtõzés...).
hát, nálam egyikse, csupán a súlyom...:D

lehet emiatt maradok a Tora mellett.:)
nekem legalábbis ez tûnik ésszerûnek. a súly pedig nekem nemigazán számít.:)

Szóval döntöttem, ha nem baj.:)
Köszi mégegyszer mindenkinek a választ!