Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
most hogy láttam a telóm belsejét,igaz több mint egy év használat után a következõ telómat én is rögtön szedem szét,öntöm bele az olajat.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
alap .

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor lehet az én új rebámat is érdemes lenne kibelezni? (09'-es)

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

az oldal tetején volt

ja, csak õ a csillapítás oldalról ír, én meg pont a másikról...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...

Nekem az a rugó oldalon kogyog a zéger felett az alubasz. Ez vajon baj?

boxxer race 2010 probléma:

a csillapitás nyomórúdján csúszkáló alu alkatrész kotyog a becsuszó alján a zégergyürû és a becsuszóban lévõ váll között. kb fél-1 milliméter a difi.

alátétet oda és kész. Amcsiban azonnal Teamre cserélik a hibás race-t , mert amig nem javitják ki a problémát nem gyártják.

az oldal tetején volt

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
van valakinek 05-ös duke sl u-turn villához service guide? vagy az is elég ha megmondja nekem valaki hogy mennyi olajat öntsek a lábakba? sajnos eltûnt a sram honlapjáról ez a csoda... sala azt mondja hogy ne 15W-s olajat tegyek a pure delite csilibe, hanem valami hígabbat. a sid-nél pedig ugyanez a csili van, és ott azt kér a manual. ki mit ajánl?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Ma megbontottam én is a 2010es boxxerem.
Belsõségek:
Feltöltött kép

konklúzió:
A kenést végzõ olaj a lábakban, szinte semmi nem volt:
-jobb szárból a pár mili jött ki
-bal szár semmi

Friss olajat kapott és teljes átmosást. A lábak tisztítása után így nézett ki az alkohol, amivel kimostam:
Feltöltött kép
A kimosott zsír mellett, rengeteg fémtörmelék is volt benne.

A villa mozgása sokkal finomabb lett a cserét követõen, legalábbis a "parkoló" teszt ezt hozta.
Csillapítás oldalba tettem 290ml 5ös motorex olajat, a kenést 20ml 10es olaj végzi. Szimeringet, perselyet, mindenféle o-gyûrût bekentem zsírral, ahogy illik. Jobb szárba ment 20ml 10es olaj zsírral keverve. Holnap megnézem mennyire sikerült a mûvelet.
Szerintem komolyabb használatba vétel elõtt mindenki végezzen/tessen el egy mosást, olajcserét a villán, meg fogja hálálni.
Kétszer voltam vele a Mátrában, egyszer Jánoshegyen, szal eddig sokat nem kapott.

Éééés csillapítás oldalban nekem is kidolgozatlan a becsúszó belsõ felülete... elõször azt hittem kosz, de aztán egy kis alkoholos ronggyal megsuvickolva kiderült, hogy nem, amíg az MCD beér, addig nem foglalkoztak vele...

Nekem az a rugó oldalon kogyog a zéger felett az alubasz. Ez vajon baj?

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
berosálok

ezt azé nem gondoltam volna a Ráksáxtól

namind1 én úgyis tímet veszek majd :D
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
igen, külföldön cserélik azonnal teamre, beszüntették a race gyártását amig nem javitják a hibát

1500 forintból javitható

fuck me, i'm famous!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

a csillapitás nyomórúdján csúszkáló alu alkatrész kotyog a becsuszó alján a zégergyürû és a becsuszóban lévõ váll között. kb fél-1 milliméter a difi.

alátétet oda és kész. ...

Lehet ez az oka annak, hogy amikor jön vissza a villa, akkor egy tompa kattanás hallatszik?

...Amcsiban azonnal Teamre cserélik a hibás race-t , mert amig nem javitják ki a problémát nem gyártják.

Ezt nem vezetik be nálunk a Bikerék?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

alátétet oda és kész. Amcsiban azonnal Teamre cserélik a hibás race-t , mert amig nem javitják ki a problémát nem gyártják.

ugyanaz lesz a sztori vajon, mint 2003-ban, amikor a Sram lesilányította a boxxert? :(
ja nem mert most még drága is.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Adjad fel postára :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

???

fuck me, i'm famous!

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Üdv!

ekkor a jobb szárnál a szimmeringnél hallottam szökni - és éreztem is - a levegõt. Próbáltam újra fújni, de leenged. Mi történt?

szerintem szétmentek a tömítések a nyomórúdon

könnyen/olcsón orvosolható
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ÉS gyári hibás a boxxerem :D
könnyen orvosolható a probléma de azért no...

???

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
köszi a gyors választ.
csilihez mit ajánlasz?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szimmeringekre mehet belül a szilikon
csillapitáshoz sürû lesz a 15wt

ÉS gyári hibás a boxxerem :D
könnyen orvosolható a probléma de azért no...

fuck me, i'm famous!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én most épp pure delite csillapítást szervizelek, de egy kicsit más mint a sram manualban, bár különösebben nem izgat, igazából csak finom megoldások vannak benne amiket gondolom a korábbi szériák hibáiból okulva tették szerelõbarátabbá, vagy tömítettebbé a rendszert. node mindegy.
a kérdés az hogy használhatok e 15W-s olajat a csillapításban és a kenésben egyaránt? (05-ös duke sl-rõl van szó). mert amit találtam manualt az sid-hez van, és az azt írja h 15-ös olaj kell bele. a lábban meg gondolom nem árt ha sûrû az olaj.
a másik kérdés: fehér (azaz szilikon) zsírt használhatok e a lábban, illetve az összerakásnál? gondolom nem fog összeveszni a szimmeringekkel. a sram csak olajat ajánl, de gondoltam kis pluszt is adok neki. vagy nem is kell?
köszi a válaszokat elõre is.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
az én problémám megoldódott,menetes szár beleteker a beesett menetbe,kihúz,gyönyörûen ottmaradt és lehetett becsavarni az eredeti csavart.örül

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv!

A fent említett telónál a következõ történt: mivel érzésre túl "puhának" találtam, gondoltam fújok rá levegõt. Az óra szerint 0 psi volt benne, hát tettem bele vagy 50-et. Ekkor meg furcsán kemény lett, megnyomkodtam, meg tekertem párat oda-vissza a U turn-ön, ekkor a jobb szárnál a szimmeringnél hallottam szökni - és éreztem is - a levegõt. Próbáltam újra fújni, de leenged. Mi történt?