Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

no akkor lehet eleve keverem a szezont a fazonnal :D azt hittem az az elofeszites, amivel azt allitom, hogy mennyire legyen feszitett a rugo. szal bal oldalt van egy fekete tekero a tetejen (ezzel hangoltam ossze a hatso rugostaggal), alul imbuszcsavar. jobb oldalt alul a masik tekero, amivel a csillapitas sebesseget allitom, felul a lockout. ebben nincs differencia a villak kozott, mindketto ilyen.

annak a rs006nak van vmi szerepe? nem hiszem el, hogy nincs ez sehol leirva... a rockshox weboldala es a dokumentacio sem tul bobeszedu ebben a temaban.

asszem igy egyszerubb - lefotoztam, hogy ilyen most. az ujabbiknal annyit vettem eszre, hogy a jobb szaron hatul van egy nyomastablazat, es nincs rajta a tora felirat alatt az rs006 kiegeszites, a lockout nem ilyen bowdenes. ugy emlexem minden masban ua.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

nem tudja senki, hogy mi azaz rs?

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Akkor még egy utolsó kérdés van 3 villa de nem tuom meiket vegyet meg az egyik egy RS recon 100 SL 45 ezerért a másik egy RS recon 351 U-turn 60 ezerért, a 3. pedig RS RECON U-TURN 50 ezerért Az elsö kettõ teljesen új a 3. at nem tuom
Én levegöset szeretnék venni de a 351 hez az volt irva hogy acélrugos az U turn rol meg nem tuuok semmit
Szerintetek meiket vegyem meg a 105 kg hoz?
Köszi elöre is

CUBE... your life!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lehet allitani a rugoutat, de talan 100-on se lesz tul nagy gaz. a 105kg nem lesz gond, jo eros kis villa az.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
De ennél a recon 100 SL-nél lehet álitani méretet?
És nem tuom de kb 105 kg vagyok nem lenne gáz a telonak:D ?

CUBE... your life!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Egy 18" cube aimba szeretnék telot venni és egy ilyet találtam: Rock Shox Recon 100 SL elég jo áron. MOst ez baj hogy nem 80mm vagy lehet állitani 80 mmsre? Bele merjem rakni ebbe a vázba?

attól sem lesz semmi baja ha 100-on használod, próbáld meg úgy, -lejtõzni jobb lesz- ha meg nem tetszik át lehet állítani 80 ra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Egy 18" cube aimba szeretnék telot venni és egy ilyet találtam: Rock Shox Recon 100 SL elég jo áron. MOst ez baj hogy nem 80mm vagy lehet állitani 80 mmsre? Bele merjem rakni ebbe a vázba?

CUBE... your life!!!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn: melyik szár tetején van a tekerõ, és milyen színû? elõfeszítést a szár alján nem tudsz állítani. a bal szár alján általában semmi nincs, max ha dual air rendszerû a villa, akkor ott a negatív kamra szelepe. a jobb szár alján pedig minden esetben visszaút csillapítást állítasz a rockshox telókon.

no akkor lehet eleve keverem a szezont a fazonnal :D azt hittem az az elofeszites, amivel azt allitom, hogy mennyire legyen feszitett a rugo. szal bal oldalt van egy fekete tekero a tetejen (ezzel hangoltam ossze a hatso rugostaggal), alul imbuszcsavar. jobb oldalt alul a masik tekero, amivel a csillapitas sebesseget allitom, felul a lockout. ebben nincs differencia a villak kozott, mindketto ilyen.

annak a rs006nak van vmi szerepe? nem hiszem el, hogy nincs ez sehol leirva... a rockshox weboldala es a dokumentacio sem tul bobeszedu ebben a temaban.

asszem igy egyszerubb - lefotoztam, hogy ilyen most. az ujabbiknal annyit vettem eszre, hogy a jobb szaron hatul van egy nyomastablazat, es nincs rajta a tora felirat alatt az rs006 kiegeszites, a lockout nem ilyen bowdenes. ugy emlexem minden masban ua.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
arn: melyik szár tetején van a tekerõ, és milyen színû? elõfeszítést a szár alján nem tudsz állítani. a bal szár alján általában semmi nincs, max ha dual air rendszerû a villa, akkor ott a negatív kamra szelepe. a jobb szár alján pedig minden esetben visszaút csillapítást állítasz a rockshox telókon.

arsenal: ha puhább a gumi, akkor értelemszerûen az is segít az út egyenetlenségeinek simításában. ha keményre fújod a gumit akkor általában minden villa jobban ráz...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

AdiArsenal

AdiArsenal

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

nem erre gondolsz?
http://www.idealo.de...ct/1313284.html

Így néz ki,de mondjuk az ebike.hu-n,rocknroad.hu-n az sl solo air is így néz ki.
Ez elõtt egy Tora 318 U-turn-om volt,az sokkal jobban mozgott,ennek a darabos a mozgása egy kicsit. Számít a telóknál,hogy milyen kemény agumi,mert nnél nekem nagyon felfújták a szervizbe és lehet ezért ilyen rossz a mozgása?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi a tajekoztatast - sose foglalkoztam telokkal (csak tekerek) :) azota talaltam egy rajzot a belso felepitesukrol.

ha ennyi fele van... melyiket honnan ismerem meg. van egy bringam (2008as), amin gyarilag ilyen van, es most cserelnek garba. hoztak egy ujat (gyanitom 2009es), de az volt a fura, hogy tekero van a tetejen, de nyomastablazat a szaron. melyik jo es melyik nem - mielott atverik az agyamat.

az enyemre annyi van rairva, hogy rs900 vagy rs006 (a tora felirat alatt), kormanyon lockout. alul elofeszitest tudok allitani. amit hoztak azon a tora alatt nincs semmi, lockout van rajta (de nem bowdenes - az atszerelheto?)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
nem erre gondolsz?
http://www.idealo.de...ct/1313284.html

AdiArsenal

AdiArsenal

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Nem vagyok egy teló szakértõ és az lenne a kérdésem,hogy a Rock Shox Tora 80 SL telót adtak a bicóhoz. Nézegettem a neten a telót,hogy jobban megismerjem a technikai tulajdonságiat,de csak olyat találtam,hogy SL solo Air Tora Race SL,de egy olyat se ami csak SL. Akkor ez melyin teló,valaki aki tudja írjon róla vagy linkelje be ide a tulajdonságiat. Köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
torából (illetve rs-bõl) vagy tisztán levegõs, vagy tisztán rugós van. a coil a sima acélrugó útállítás nélkül, a coil u-turn az acélrugós útállítós, a solo air az levegõs és csak a pozitív kamrát állítod, a negatív magától fújódik fel, itt nincs útállítás, dual air + és - kamrát állítasz, illetve air u-turn, ami dual air útállítással. plusz van még a 2 step-air ami két fokozatban állítható, ha jól tudom solo air rendszerû. kb ennyi. mindegyik olajcsillapítású és félfürdõs.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Tényleg. :)

Csak az volt fura hogy 302 és levegõs eddig azt hittem hogy torábol csak a 318as levegõs.
De ezek szerint nem. Mondjuk az csak levegõráfújás...:)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ennek a kerdesnek igy nem nagyon van ertelme. olaj mindegyikben van, az vegzi a kenest es a csillapitast. a rugozo elem lehet levego vagy acelrugo. tora 302-bol van rugos [u-turn] es levegos [solo air]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
lenne egy amator kerdesem - tora 302bol letezik olajos (regebbi) es levegos (jelenlegi) is?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Télen lesz gyári "motion control service kit" és "air service kit." Le fogom mérni az összes O-gyûrût, és a szaküzletben kikeressük az összes megfelelõ darabot, így majd jóval olcsóbban hozzá lehet jutni a megfelelõ darabokhoz.

Szerintem nem kell télig várni. Én kb. 1,5éve vettem egy RS 32mm service kit-et. Eddig összesen 2db O-gyûrût használtam fel belõle, de a használtakat nem dobáltam el, így azoknak a méretei is meghatározhatók. Valamit már eladtam belõle, tán Reconhoz valamit, de még van: Reba/Pike/Revelation Dual Air Service; Reba/Pike/Revelation Motion Control Service; Recon Air Service és Recon Motion Control Service Kit-em. + zégergyûrûs, lekoppanásgátlós és egyéb szirszaros kis csomag. Az egész 4400Ft volt annakidején.

Valamikor ha egy túrán összefutunk és lesz nálad korrekt tolómérõ, akkor viszem a cumót és leméricskélhetjük.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy sok benne az olaj. elvileg az is okozhat ilyen jellegû maradandó alakváltozásokat. de lehet hogy tévedek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de én sem értem h lehet az mcd-t eltörni? annyira összecsapta(d)?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Megint elrepedt az MCD? De hogyan? Lefelé gyök2-vel mész... Érthetetlen...

Miért értetlenkedsz? A válasz a kérdésedre igen egyszerû: DANTE!!!:hahaha: