Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Faci

Faci

újonc

• fórumtag
  • 11 posts

A Rebák is úgy szörcsögnek, mint a levegõs Reconok? Fõleg akkor, ha hirtelen felenged. Reboundot nagyjából hogy használjátok? Fixre belövitek vagy szoktátok állítgatni annak függvényében, hogy merre mentek? Nekem most nagyjából középállásos van, de néha lassúnak érzem.

Szerk: én ennek nem merek neki állni. Inkább hozzáértõnek adom és megfigyelem hogy csinálja. Legközelebb menni fog. Akkor megrendelem ezt az ebike-ról, aztán majd a kezébe nyomom. :)

Szörcsög ám rendesen, ha a visszaút csillapítást lassúra állítod. :) Én speciel imádom azt a hangot, csak inkább "nyuszi" párti vagyok. :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem nem, pont az ellenkezõ irányban lockolódik, a nyíl is fordítva van ráfestve.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Ez nem lenne jó?

Rock Shox Turnkey lockout egység | Villa | Teleszkóp alk. |

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A 2013-as Reba-n a tárcsa magától lockolódik, alapból lockolva van. Jó rá ez a kar vagy buherálni kell belül is?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Tudom, utóbbi hsz-ba írtam

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
A Rebák is úgy szörcsögnek, mint a levegõs Reconok? Fõleg akkor, ha hirtelen felenged. Reboundot nagyjából hogy használjátok? Fixre belövitek vagy szoktátok állítgatni annak függvényében, hogy merre mentek? Nekem most nagyjából középállásos van, de néha lassúnak érzem.

Szerk: én ennek nem merek neki állni. Inkább hozzáértõnek adom és megfigyelem hogy csinálja. Legközelebb menni fog. Akkor megrendelem ezt az ebike-ról, aztán majd a kezébe nyomom. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Csak kiiktatod a bovdent és kész. A tárcsa nem fog sehova forogni mert van 2 végállása

Szerintem nem, az elv az mint a váltónál, egy rugó igyekszik vissza húzni de a kioldó kar nem engedi, amikor kioldod a kart a rugó visszafogatja a tárcsát.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Rosszul fogalmaztam lehet. Az Az MCD azaz nálad turnkey csillapítást szét kell belezni és ki kell iktatni belõle azt a rugót ami a poplock kart visszahúzza. Ha csak a kart rászereled, azt csak megtekered és visszamegy

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

asszem csak egy ilyet kell felcsattintani a bowdenes kupak helyére, nem?
Rock Shox Lockout kar (114015314000) | Villa | Teleszkóp alk. |

Ha csak ennyi, az jó. Valaki megerõsítené stp1-t, hogy tényleg csak ennyi lenne? :) Ja Kánya már megtette. Majd beszámolok, ha megvan (nincs raktáron).

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Csak kiiktatod a bovdent és kész. A tárcsa nem fog sehova forogni mert van 2 végállása

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
asszem csak egy ilyet kell felcsattintani a bowdenes kupak helyére, nem?
Rock Shox Lockout kar (114015314000) | Villa | Teleszkóp alk. |

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

MCD egység aljában van a rugó. Ha azt szakszerûen kiiktatják akkor mûködik. De lehet jobban jársz ha szerzel egy komplett mcd-t amin kézi tekerõ van

PopLock kart mondjuk max 5 ezerért tudnám eladni. Egy ilyesmi kézi tekerõ nagyjából mibe fáj? Azért jó lenne, ha néha le tudnám lockolni, teljesen kiiktatni nem szeretném, mert akkor inkább marad a PopLock.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Van itt olyan, akit hozzám hasonlóan zavar a PopLock kar és visszatérne a Fox-féle lehajolós módszerhez? Most nagyon ezen gondolkozom, egyre ritkábban lockolok és hogy õszinte legyek, plusz kábel, plusz egység a kormányon. Létezik megoldás a villához hajolós lockolási módszerre vagy csak sima PopLock kikötés, leszerelés, lockolási lehetõség nélkül?

Bocs, a villa: Recon Gold TK Solo Air 2011.

Engem kimondottan irritál az egész poplock dolog, ugyanis soha nem használom. A megoldás, hogy beraksz egy darab váltóbowdent, ennek a vége bele fog ülni a kupak helyére és rögzül. Kérdés mennyire szabad eltekerni a forgó részt, amit a bowden mozgat. Ugyanis a poplock kar nem tekeri teljesen körbe, csak 50-60%-ig. Tekerjem körbe amíg megy vagy pont úgy rögzítsem, ahogy a poplock karral is állna?

Szerk.: a kézi tekerõ korrektebbnek hangzik, engem is érdekelne.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
MCD egység aljában van a rugó. Ha azt szakszerûen kiiktatják akkor mûködik. De lehet jobban jársz ha szerzel egy komplett mcd-t amin kézi tekerõ van

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Van itt olyan, akit hozzám hasonlóan zavar a PopLock kar és visszatérne a Fox-féle lehajolós módszerhez? Most nagyon ezen gondolkozom, egyre ritkábban lockolok és hogy õszinte legyek, plusz kábel, plusz egység a kormányon. Létezik megoldás a villához hajolós lockolási módszerre vagy csak sima PopLock kikötés, leszerelés, lockolási lehetõség nélkül?

Bocs, a villa: Recon Gold TK Solo Air 2011.

Faci

Faci

újonc

• fórumtag
  • 11 posts

Szia

5W -s Teló olajat, én Motorex-et használtam, nekem bejött. Itt mondták, hogy van a MOL-nak is 5W-s teló olaja.Illetve használtam MOTUL-t is, az is nagyon finoman mozog, de irtó büdös .

Köszi! Most már csak az "otthonülõs" rossz idõ hiányzik, hogy legyen kedvem szétkapni a paripát! :)

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Sziasztok!
Szeretett '12es Reba telóm szervíz elõtt áll. Tapasztalatok alapján, milyen olajat érdemes beletenni? Értem ezt mind márka, mind viszkozitás szempontjából, bár gondolom utóbbinál a gyári manuáltól nem érdemes eltérni.

Szia

5W -s Teló olajat, én Motorex-et használtam, nekem bejött. Itt mondták, hogy van a MOL-nak is 5W-s teló olaja.Illetve használtam MOTUL-t is, az is nagyon finoman mozog, de irtó büdös .

Faci

Faci

újonc

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!
Szeretett '12es Reba telóm szervíz elõtt áll. Tapasztalatok alapján, milyen olajat érdemes beletenni? Értem ezt mind márka, mind viszkozitás szempontjából, bár gondolom utóbbinál a gyári manuáltól nem érdemes eltérni.

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld

Sziasztok !!!

Gondolom már más is feltette ezt a kérdést,de nem találtam még a meg a választ,így hátha tud nekem valaki segíteni.
Van egy 2006os Rock Shox Revelation 426 Dual Air teleszkópom,és szeretném most én elvégezni az olajcserét,így kicserélném az O gyûrûket is.
Mivel a gyári szett elég horror áron van hozzá,valaki meg tudná nekem mondani,pontosan milyen méretû gyûrûkre lesz szükségem?

Köszönöm elõre is

O-gyûrû méretek:

http://forums.mtbr.c...ide-579868.html

Helló, õket ajálom nagyon korrekt csapat.
Vidd be a régi o-gyûrûket, lemérik neked pontosan milyenek kellenek!

O-Ring Kft.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Az MCD felett lévõ kék tárcsát amibe a bovden csatlakozik vedd le és tisztítsd el. Alatta picit olajozd meg és jó lesz