Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
igazából egyetértek ezzel. aki már merevvel küldi, az legyen is kemény. na meg mászásoknál csak jól jön a mínusz két centi.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

na igen. csak nálunk vannak olyan light terepek (vagy inkább hardcore riderek?) ahova elég a 80 mm is.

Aki a CC-t nem tudja megoldani 80mm útból, az inkább õrizzen libát.

Egyébként a min. 100mm divat a gyártók (váz) részérõl, a kezdetekkor kimerült abban, hogy az alapban 80-s geóra tervezett vázba beleb*****k a 100-s villát. Lásd pld. az én 2006 Konámat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
na igen. csak nálunk vannak olyan light terepek (vagy inkább hardcore riderek?) ahova elég a 80 mm is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A 2009-s modellváltásig mindegyik tudta a 85-100-115 utat, csak mást hazudtak a ráragasztott matricára.:) Történetesen a 85-öt elfelejtették ráírni, mert manapság már a min. 100-s CC villa a divat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

az az elsõ szériás, 2005-ös. olyanom volt. utánna már csak kétféle út között lehetett választani.

nekem 2006-osom volt, az tudta a 3 félét

de ha jók emlékeim még a tavalyiakhoz is 2 távtartót adtak..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor abszolute a rossz végén kezdtem el :( a felsõ részt meg nem mertem jobban erölteni a csavarással.
Köszi a segítséget!

Én is csak tavaly jöttem rá, hogy szét lehet szedni. Láttam egy régebbi bikemagban szétszedve, aztán úgy már könnyebb volt.

A sebesség mindent megold.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

A felsõ kupakot lehet lecsavarni a piros részrõl (ha jól emlékszem fordított menetes) és onnan már egyértelmû a szétszedése.

Akkor abszolute a rossz végén kezdtem el :( a felsõ részt meg nem mertem jobban erölteni a csavarással.
Köszi a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A felsõ kupakot lehet lecsavarni a piros részrõl (ha jól emlékszem fordított menetes) és onnan már egyértelmû a szétszedése.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Nekem nem :) , de másnak lehet az. Könnyebb kivenni a rugót, mint berakni. :)
Semmi bonyolult nincs benne, miután kivetted az MCD egységet, szétcsavarod, szétszeded, rugót kiveszed, összerakod, kb ennyi.

Szia!

MCD szétszedésben odáig jutottam, hogy MCD kivesz, az aljáról a fekete, rugós - elforulós kupak lejött és utánna megállt a tudomány :( azt láttam, hogy a rugó feszíti a tengelyt és talán a rugót felfelé tolva ki lehetne akasztani, de nem akartam végleg tönkretenni...
így engem is érdekelne, hogy hogyan tovább a bontásban :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

és az nagy meló?
lényegében semmi szerelési tapasztalatom nincs (de a lego jól megy:D)

Nekem nem :) , de másnak lehet az. Könnyebb kivenni a rugót, mint berakni. :)
Semmi bonyolult nincs benne, miután kivetted az MCD egységet, szétcsavarod, szétszeded, rugót kiveszed, összerakod, kb ennyi.

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
és az nagy meló?
lényegében semmi szerelési tapasztalatom nincs (de a lego jól megy:D)
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

láttam vhol ilyet h a Poplockos Pike kapcsoloját(kék izé a tetején) meg lehet buherálni h kar nélkül fokozatmentesen lehessen állítani a kompressziót(vmi rugót kell kiszedni ha jól tudom)
valaki tud errõl vmit h lehet-e ilyet és ha igen hogy?

Szét kell szedni teljesen az MCD-t és ki kell venni a rugót.

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
láttam vhol ilyet h a Poplockos Pike kapcsoloját(kék izé a tetején) meg lehet buherálni h kar nélkül fokozatmentesen lehessen állítani a kompressziót(vmi rugót kell kiszedni ha jól tudom)
valaki tud errõl vmit h lehet-e ilyet és ha igen hogy?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Megjött az X-factor-tól egy olajcsere után a Reba SL
Beszerelem, pozitív és negatív kamra felfúj és örül... vagy mégsem?
A villa kb 2 centit mozdul be és egy határozott kattanással megáll.Felemelve szép lassan visszamegy és az alsó ponton ismét kattan.
Mi okozhatja ezt?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mûködik megfelelõen a teló vagy elrepedt valami.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Ok. Tehát kamrán kívüli részek ütõdnek. Honnan tudni ha kárt okozott egy felütõdés?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok. De egy akkora kamrában 120 psi nyomáson hova lesz a levegõ az ütközõ elemek közül? Bocs de levegõ szökés/nyomáscsökkenés nélkül nekem még mindig nem világos.

A légkamra mérete nagyobb/hosszabb, mint a rugóút.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Fel lehet, természetesen (levegõs rugóstagot már tettem így tönkre). Amikor elfogy az út valami valaminek neki ütõdik, pl a becsúszó a láb aljának.

Ok. De egy akkora kamrában 120 psi nyomáson hova lesz a levegõ az ütközõ elemek közül? Bocs de levegõ szökés/nyomáscsökkenés nélkül nekem még mindig nem világos.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A kérdés egyik fele még áll, tehát fel lehet ütni a levegõs teleszkópot, vagy kizárt hogy rendes nyomáson szilárd felületek összeütõdjenek? Talán van valami rátartás is? Végül is a levegõ sem nyomható össze teljesen...

Fel lehet, természetesen (levegõs rugóstagot már tettem így tönkre). Amikor elfogy az út valami valaminek neki ütõdik, pl a becsúszó a láb aljának.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Köszi a választ McGywer.
A kérdés egyik fele még áll, tehát fel lehet ütni a levegõs teleszkópot, vagy kizárt hogy rendes nyomáson szilárd felületek összeütõdjenek? Talán van valami rátartás is? Végül is a levegõ sem nyomható össze teljesen...