Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

dvd9

dvd9

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
hali!
épp bicikli vásárlás elött álok és a teló kérdésem van:
ROCK SHOX RECON valkinek vannak e véleményei+tapasztalatai?
esetleg egy kis tuning vagy bármi ami ezzel kapcsolatos??

köszi:dvd9

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!
Szerintetek nagy ráfordítás kellene ahhoz, hogy ha a csavarrugós Torámat levegõssé szeretném alakítani? Gondolom nem csak egy levegõ kamra kell hozzá. Egyáltalán érdemes foglalkozni a gondolttal vagy hagyjam az egészet a fr...ba, és kuporgassak egy gyári pl: reconra vagy rebára?

nekem a Travis-t közel 100ezrembe került levegõssé tenni.. de hajrá ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nekem volt levegõs Torám, most levegõs Recon van még egy ideig, de a különbség elég jelentõs. a Recon szebben mozog, merevségre mindkettõ rendben van, igaz én csak 160-as tárcsákat használok.

rojci

rojci

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
Szerintetek nagy ráfordítás kellene ahhoz, hogy ha a csavarrugós Torámat levegõssé szeretném alakítani? Gondolom nem csak egy levegõ kamra kell hozzá. Egyáltalán érdemes foglalkozni a gondolttal vagy hagyjam az egészet a fr...ba, és kuporgassak egy gyári pl: reconra vagy rebára?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vegyél foxot, ha lehet átütõset. súlyban nem szignifikáns a különbség egy fox és egy sid közt, viszont merevségben nem nagyon lehet összehasonlítani a qr15-ös foxot a gyorszáras siddel.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
megoldódott a gond. sok volt benn az olaj...
a manualban írt 120ml-t meg 127mm a váll tetejétõl dolgot el kell felejteni úgy látszik. :o
135+-2mm-t kell mérni a kupakig. mármint a csõ tetejéig. így most faca.
köszi gakos az adatokat ;)

keresõnek: RockShox Pike olajszint csillapítás olaj
edit: ügyesen ma is rossz topikba írtam :o

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
milyen féket tervezel használni?

és a helyedben én is a merevségre törekednék, nem az alacsonyabb súlyra.:)

ha megfogadod Bikertigger tanácsát, szerintem úgy jársz a legjobban.

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
bírni bírja de érezhetõen rugalmas

de amúgy mázsával hova grammozol ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
karbon nyakkal meg vállal pláne nem...hacsak nem vitrinbe lesz szánva

alaphangon egy reba kell alád

spongyabob

spongyabob

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
és mi újság az új sid wc-vel?100kg alá az se nyerõ?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
elég merész lett volna 100 kiló alá a régi csirke sid.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
akor egyértelmû
ha teheted abból is inkább qr15-öst
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fox

spongyabob

spongyabob

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
hello!
szóval kb 100kiló lennék,és a RSsidWC meg a FOX32f100rl is 2008as.melyiket válasszam?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én inkább azt nem akarom megtudni hogy mi van benne. ezért eszek inkább házi termesztésû gyümölcsöt. attól is lehet jó nagyokat... abban is van rost, és nem kezelik semmivel hogy nagyobb legyen. persze az se 100% bio, mint manapság semmi sem, de ezt kell szeretni mert nincs más.
on

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

én ezt nem értem hogy a sram miért spórol egy kb 15 filléres alkatrészen, csak azért mert alsóbb kategória? a réz vs mûanyag persely talán jogos, de ott sincs nagy különbség árban. egy mûanyag persely kb 100 ft-ba kerül neki mindennel együtt, egy réz meg kb 300-ba. ebben már benne van a munkadíj, a szállítás, a raktározás és még az isten tudja mi. (csak saccoltam a számokat, mielõtt háború robbanna ki). igazából a nevet és a benne levõ technológiák kifejlesztését fizetjük meg, de ilyen ez a pop-szakma...

Pedig tendencia. Máshol is megfigyelhetõ.
Errõl egyébként mindig a Danone joghurt jut az eszembe. Nem változik az ára. Évek óta; mindig ezzel kérkednek. Arról bezzeg hallgatnak, hogy a mennyisége viszont folyamatosan csökken.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én ezt nem értem hogy a sram miért spórol egy kb 15 filléres alkatrészen, csak azért mert alsóbb kategória? a réz vs mûanyag persely talán jogos, de ott sincs nagy különbség árban. egy mûanyag persely kb 100 ft-ba kerül neki mindennel együtt, egy réz meg kb 300-ba. ebben már benne van a munkadíj, a szállítás, a raktározás és még az isten tudja mi. (csak saccoltam a számokat, mielõtt háború robbanna ki). igazából a nevet és a benne levõ technológiák kifejlesztését fizetjük meg, de ilyen ez a pop-szakma...

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 302-es ROCK SHOX TORAban van-e gyárilag szuvacsgyûrû a simmering alatt, mert az enyémben nincs. Tudja esetleg valaki? Illetve lehet-e benne használni Repsol motorkerékpár teleszkópolajat?

Nekem volt - illetve a garázsban kiszerelve megvan - 302 Tora, és nincs benne szivacsgyûrû. A helye megvan, mert a láb ugyanaz, mint a magasabb osztályú villáké. Ja, és dobozban újonnan vettem annak idején.

Motor telóolaj használható, én a Motorex Racing Fork Oilt-t használom.

az angol az éppen megy, de ha megnézed a sram honlapját, akkor a team nehezebb mint a race, pedig az a "jobb". igaz, csak pár g a különbség. furcsa ez nekem, bár nem fenyeget ez a beszély hogy sidet vegyek, csak furcsállom.

A honlap szerint a TEAM a legkönnyebb (1610 g).

Szerkesztek, mert látom hogy a SID-nél igazad van!!!! Nekem REBA van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Matt: nekem is bemozog tökre rátekerve ha nagyon erõsen lenyomom, de sztem ez a normális nekem csak vagy 3 hónapos a villa

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

az mitõl lehet, hogy MC lockja tökig rátekert floodgattel nem zár rendesen?
illetve zár, de erõsebben megnyomkodva sziszegõ hanggal mégis bemozog. régebben ha tökig rá volt tekerve, akkor szinte bármilyen erõvel nyomva se moccant tovább 2-3miliméternél.
elvileg az alsó tömítés a nyomorúdnál rendben, szóval nem folyik le alulra a lábba az olaj. olajszint megfelelõ (amennyiben 120ml kell 05ös Pikeba).

annyira mondjuk nem zavaró, mert alig használom a lockot de azér mégis érdekelne...
a floodgate tekerõt ha csavargatja az ember, akkor a kis pöcöknek belül annak ugyanúgy kéne mozognia, ahogy tekerem? mert mintha, úgy láttam volna, hogy csak egyirányba mozog a tekerõvel együtt a pöcök, mégpedig lefele. utána ha visszatekerem, ugyanott marad alul.

ötlet?

köszi az áthelyezést VV .)