Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

...csillapítás is végzi a dolgát mióta kapott olajat,

Az olaj mennyiségeket e szerint kell belõni?
Ez a '10-es techmanualból van és ebbe sincs race csak sl.
A '09es-ben meg még sl sincs.
De gondolom akkor az SL-hez való olaj mennyiségek jók a racehez is.
A másik érdekes dolog, hogy ugyanabban a techmanualban 2 táblázat is van
van az olaj mennyiségekre.Ez a másik
Melyik a jó akkor? Az utóbbiba az olajra meg 5wt-t írnak.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hát de ha egy villa 100-at mozog akkor parasztésszel gondolkodva több látszik ki a becsúszóból min. 5mm-rel, már csak mint biztonsági tartalék h tuti ne verjen bele a váll a szimeringbe,fékhídba. na meg a bringa súlyától ha egy 75kg-os rájderhez van belõle nem kéne 5mm-t bemozogni álló helyzetben. illetve a mûanyag persely is grízes:S

Reba Race 2005 - lábon 87mm/terheletlenül 89mm
Fox 36 VAN R 2008 - lábon 162mm/terheletlenül 163mm (minimális elõfeszítés, kemény rugó)

Mielõtt egyébként leírsz valamit, legalább gondolkodj, vagy nézd meg a teleszkópot!:chin: A tervezõk nem hülyék, és ha össze is esik a teleszkóp, a váll nem tud beleverni a fékhídba (itthon van három különbözõ, és egyiknél sem történhet meg). A szimmeringbe pedig azért nem tud, mert az benne van a lábban. Amirõl te beszélsz (szürke gumi alkatrész), az a porlehúzó.

rojci

rojci

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

A szivacs elméletileg a szárak kenéséért felelõs hogy finomabban mozogjon kicsit,
A motion control jól lett visszarakva ha kell le tudom zárni a mozgást és a csillapítás is végzi a dolgát mióta kapott olajat,
Az meg hogy a 95mm-t kilátszó becsuszóval 100-as kicsit meglep, és ha méga spacer is bent lenne akkor a 80mm(mibõl lászana 75) mozogna úgy 6 centin?

Ezek szerint ez Tora race 2009-ben? 65000-ért?
elég nagy csalódás az után hogy az elõzõ J3-as fém béléses és tudta azt az utat ami meg volt adva, 28000-ért

Kösz mindenkinek !

Hali! Ne aggódj a mozgásán :) nekem ugyan csak 302 es van, de az sem mozogja ki az ígért utat. A benne lévõ olaj mennyiségének pedig örülnöd kéne, nekem szinte semmi nem volt benne gyárilag. A szivacsgyûrû mások elmondása szerint csak a Recon-tól széria, ami szerintem egy kicsit pofátlan spórolás, de hallgass a többiekre, nem fontos hogy benne legyen nekem is mûködik, ha épp olyan kedve van.:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hát de ha egy villa 100-at mozog akkor parasztésszel gondolkodva több látszik ki a becsúszóból min. 5mm-rel, már csak mint biztonsági tartalék h tuti ne verjen bele a váll a szimeringbe,fékhídba. na meg a bringa súlyától ha egy 75kg-os rájderhez van belõle nem kéne 5mm-t bemozogni álló helyzetben. illetve a mûanyag persely is grízes:S

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A szivacs elméletileg a szárak kenéséért felelõs hogy finomabban mozogjon kicsit,
A motion control jól lett visszarakva ha kell le tudom zárni a mozgást és a csillapítás is végzi a dolgát mióta kapott olajat,
Az meg hogy a 95mm-t kilátszó becsuszóval 100-as kicsit meglep, és ha méga spacer is bent lenne akkor a 80mm(mibõl lászana 75) mozogna úgy 6 centin?

A lábak kenése az alul, a lábakba betöltött olaj feladata. Gondolj csak bele, hogy azoknál a teleszkópoknál - ahol nincs egyáltalán szivacs - is mûködik.;)
Gondolom, a becsúszó hosszát úgy mérted, hogy a bringa lábon állt. Ebben az esetben ne csodálkozz, hogy 95mm-t mérsz, mivel már ekkor is van súly a villán, így van beülése is.
Amennyiben bekerül a spacer a villába, annyival kevesebb fog látszani a becsúszóból, amekkora a spacer magassága.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Ezek szerint ez Tora race 2009-ben? 65000-ért?
elég nagy csalódás az után hogy az elõzõ J3-as fém béléses és tudta azt az utat ami meg volt adva, 28000-ért

Kösz mindenkinek !

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
A BikeMarket javára szóljon, hogy ha kérted volna leültetik minden
plusz költség nélkül neked 80mm-re.
De egyébként nem tudom mennyire kispórolás mert ebbe bele fele kell
pakolni ahhoz, hogy rövidebb legyen a rugóút.

Egyébként amivel állítani lehet a visszaút csillapítást az elméletileg ugye
kihúzható a villából.
1 bizonyos szintû kiktekerés után megáll és nem jön tovább.
Nem lehet kihúzni.Miért?

barkotibor:"...ha az problémamentes mûködést jelent,
hogy nem reagál a csillapítás állítására akkor igaz"
Ez a gond megoldódott azzal feltöltötted rendesen olajjal?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A szivacsnak semmi köze sincs a csillapítás mûködéséhez. Amennyiben azt is szétszedted, akkor rosszul lett visszarakva a Motion Control egység.
Az, hogy több mûanyag alkatrész van a lábban, a típus velejárója, ezért az árért ennyit adnak. "Minõségibb" darabért sajnos már drágább kategóriában kell gondolkodni.

Amennyiben 95mm látszik a becsúszóból, akkor az 100-as; a spacer kihagyása megint a spórolós történet, ami csöppet már röhejes.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Zylin : bikemarkettõl vettem. Nekem alapból 95mm látszik a becsuszóból amibõl sikerült a 80-at kihozni

Valeria Victrix2, elspórolják, de nélküle is problémamentesen mûködik
ha az problémamentes mûködést jelent, hogy nem reagál a csillapítás állítására akkor igaz

3-4., villa ára/színe/változat jelölés/csillapítás változata/v-fék rögzítési pont van-e? beazonosítás végett, hogy valóban "Race" változatot kaptál
Ára 65000 szine DiffusionSilver,változat jelölése?(pontosan mire gondolsz?van rajt egy race matrica)csillapitás motion cintrol,v fék van

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Egy kis segitség kellene!

Nemrég vettem egy 09 Tora Race-t
Mivel gyanus volt hogy gyárilag kispórolták az olajat,Ezért nekiálltam szétszedtem.
Amit tapasztaltam:
Kenõolaj 1-2ml(a 15 ml helyett) csillspító 115ml 130helyett) de ezt sejtettem
Amire viszont nen számítittam:
A simmering alatt nem volt szivacsgyürü
A külsõ szárban MÜANYAG a bushing
az uthossz álitó "spacer" sehol, és igy tud 80mm-t a 100 helyett

Ez normális, vagy valami át...s van a dologban?

1., olaj - olyan, amilyen, de szinte mindegyik márkánál megvásárlás után ajánlott az olajcsere, mert kevés, és/vagy idegen anyag is gyakran elõfordul benne
2., elspórolják, de nélküle is problémamentesen mûködik
3-4., villa ára/színe/változat jelölés/csillapítás változata/v-fék rögzítési pont van-e? beazonosítás végett, hogy valóban "Race" változatot kaptál

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Nekem is 302 (nem az U-turnos változat) van abból is spóroltak az olajjal, szivacs gyûrû sehol nincs, mozgását pedig a "teleszkóp" szabja meg. Ami azt jelenti hogy egyszer teljesen szépen mozog amikor pedig sokat mozgott megunja és szinte beáll és mozog vagy 2 cm-t. Hiába volt olajcsere, O gyûrû csere......
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
elméletileg igen csak abba mûanyag...:)
na de elméletileg az olajnak is jónak kellene lenni
de mégis kevesebb...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
mûanyag persely elméletileg csak 302-es torában van nem? a többihez CRC-n is lehet kapni a rendes perselyt.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Mivel gyanus volt hogy gyárilag kispórolták az olajat,Ezért nekiálltam szétszedtem.
Amit tapasztaltam:

Hol vetted?
Én is most vettem 1 ilyet. Bár nem itthon szedtem szét de ilyen gond nem volt.
Bár a spacer nekem se volt benne úgy rakatak szervízbe pótlólag
mert alap beállításon 100mm-t tud a villa és ahhoz nem kell.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Amit tapasztaltam:

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
köszönöm

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi olaj kell a 2005-ös Sid Race telóba?

Bal fent: 5ml/15WT
Bal lent: 10ml/5WT
Pure DeLite csillapítás: félig/5WT
Jobb fent: 6ml/15WT
Jobb lent: 10ml/5WT

Egyébként ott van a gyári honlapon is...;)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi olaj kell a 2005-ös Sid Race telóba?

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

A megadott nyomások nagyon kemények. Én levegõs Recon-t használok 86 kg-hoz kb. 90 psi-vel. Így sem ütöm fel, kicsit sok a sag, de érzékenyen megindul, és végigmozogja az útja kb. 90%-át.

Igen csak én nem 100mm-en hanem 80mm en használom.
100mm-re ajánlott a 80-100 psi.
Egyébként azóta már engedtem ki belõle 130 psire. Így jó mert mikor ráülök
a bicajra akkor a súlyomtól olyan 18-20 mm ül meg.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Azt is cserélték, elötte csöpögött is hanyattfordítva. Bár ugye jelexerint nem kerek teljesen :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám