Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Biker-nek nem az a dolga, hogy az enduser-rel csacsogjon. Szerintem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jah Biker-t tessék megzargatni....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
miert nem zaklatod a nagykert vele?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
passz. gugli. keresés. ha nincs hívj fel egy-két nagyobb, nevesebb boltot. probike, ridebike, butik. ha elhajtanak akkor biker. ha õk is akkor kívánom hogy találj egy kontaktot a sram-hoz. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ha találsz is ilyet, mázlid lesz ha szóbaállnak Veled.

A sorrend: Te-kisker-nagyker/importõr-RS.

(Nekem mondjuk anno válaszolt egy gyártó)

ok :) melyik kiskerben lehet pikeba valo mct venni? meg egyaltalan milyen valo bele?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ha találsz is ilyet, mázlid lesz ha szóbaállnak Veled.

A sorrend: Te-kisker-nagyker/importõr-RS.

(Nekem mondjuk anno válaszolt egy gyártó)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mi a rockshox contact emailje? irni szeretnenk nekik, de egyszeruen nem talalok ra modot :(

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
olyan kérdésem lenne, hogy 2004-es SID re, rakható-e kormányról vezérelhetõ lockout?! válaszokat köszi elõre is!

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Egy véletlenszerû cseh oldalon találtam egy táblázatot (ami így belegondolva nyilván fent van a hivatalos honlapon is).

Színkódok: sárga-piros-kék-fekete. Alapból piros van a villában (ebike-on nomál-kemény-extra kemény [piros-kék-fekete] kapható). Sárga kéne.. kellemetlen. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
off: 15 perced van szerkesztésre az elküldés után.
ez a hsz-ek számával és a tagságod komolyodásával nõ.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Felteszem normál keménységû, mármint stock villába ez volna logikus. Fél éve volt utoljára bontva, nem emlékszem, volt-e bármi jelölés. A rugós villákat amúgy 70-75 kg tömegû rájderekre lövik be, nem? Mert ezt én rendesen alulmúlom, szóval lehet nincs más választásom, mint hízni vagy venni egy levegõs villát. :)

Elnézést a dupláért, de elbuktam - nem találtam a szerkesztés gombot. :/
Szétkaptam a villát, a rugón piros jelölés van.

Valaki, aki ért hozzá; hogy-hogy ezt tudom szerkeszteni, az elõzõ hsz-t pedig nem (azaz nincs "szerkesztés" opció)?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
http://ebike.hu/term...ugó fix rugóút/

itt van normál, de tudni kéne most melyik van a villádba....

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Üdv, fapados Tora (302, nem u-turn) csak egyfajta rugóval létezik? Nézelõdtem, de mindenhol egyfajtát találtam, illetve apróban egy "kéket", de u-turnös verzióhoz, szóval nem jutottam elõrébb. Ha valahonnan (belföld) lehet rendelni legpuhábbat (illetve bármit, ami lágyabb, mint a gyári:)), kérlek linkeljetek weblapot.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Hello!

Tudja valaki mik az RS PIKE SL specifikációi?
Ill. mi a különbség a 426-, 409-hez képest?

http://www.sram.com/...ockshox/src/fam

----

FÁJVÓ

----

lynty

lynty

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hello!

Tudja valaki mik az RS PIKE SL specifikációi?
Ill. mi a különbség a 426-, 409-hez képest?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Trigger válaszolt egybõl. Nem olvastad?
Ha jó a súlyodhoz a gyári rugó akkor szerencséd van. Ha nem akkor cserélni kell a rugót. Az U-turn csak az út hosszát állítja. Ha 75-80 körül vagy neked pont jó lesz a gyári rugó. Finoman fog mozogni alattad. Viszont lezárni, a himbálózást megszüntetni nem fogod tudni. Ez van.
"Egyetlen negatívumként a villa puhaságát tudnám felhozni, mert 90 kilóm alatt 140-es állásban a 95 mm-es jelzésig ült be, azaz a teljes rugóút egyharmada eltûnt. Ennek ellenére nem nagyon tudtam felütni. Szerencsére a komolyabb változaton már ez is orvosolható lesz, hiszen ott már az elõfeszítésen is tudunk majd állítani."
http://bikemag.hu/ke...ized-pitch-comp
Ha még nem olvastad.

koszi - de olvastam es valaszoltam is ra, csak a korabbira nem valaszolt senki :)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Trigger válaszolt egybõl. Nem olvastad?
Ha jó a súlyodhoz a gyári rugó akkor szerencséd van. Ha nem akkor cserélni kell a rugót. Az U-turn csak az út hosszát állítja. Ha 75-80 körül vagy neked pont jó lesz a gyári rugó. Finoman fog mozogni alattad. Viszont lezárni, a himbálózást megszüntetni nem fogod tudni. Ez van.
"Egyetlen negatívumként a villa puhaságát tudnám felhozni, mert 90 kilóm alatt 140-es állásban a 95 mm-es jelzésig ült be, azaz a teljes rugóút egyharmada eltûnt. Ennek ellenére nem nagyon tudtam felütni. Szerencsére a komolyabb változaton már ez is orvosolható lesz, hiszen ott már az elõfeszítésen is tudunk majd állítani."
http://bikemag.hu/ke...ized-pitch-comp
Ha még nem olvastad.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
megkerdem itt is, a specialized topikban nem nagyon valaszoltak a masik telos kerdesre sem :) specialized pitch, rockshox pike 327.

a 327en lehet egyaltalan elofeszitest allitani? annyit latok, hogy bal oldalt van egy tekerentyu: az csak az uturnhoz allitja a rugout hosszat, vagy mast is? hogy is mukodik ez?

kicsit meredek, hogy egy 500e ftos bringan ennyire "buta" villa legyen. igazabol nincsenek nagy elvarasaim, de egy lockout es a hatso rugostaggal valo osszehangolashoz szukseges elofeszitesallitas nem lenne alap (ha mar egyszer nem levegos a telo)? bar a hatso tag lockolhatosaga nelkul a lock a telon sokat nem er. meg jo, hogy egy rebound kerult ra.

http://media.photobu....s/IMG_2219.jpg

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
~2e szerintem

nálunk a boltba pk annyi az olajcsere kb....meg a takarítása

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Köszi a választ,

nem nagyon értek hozzá...

Ezek szerint a lock egységet le lehet tekerni?
Nem vettem észre, hogy tekerni lehetne...
(Lock egység ez ugye fönt a lock/unlock pöcköt jelenti?)

Mennyibe kerülhet a javítása, ha elviszem valami szervízbe?

üdv
J.

A Dartban annyi nitrogén van, amennyit a légkör tartalmaz.
Sokkal valószínûbb, hogy a nyomórúd és a becsúszó közti "O" gyûrû adta meg magát és a csillapítás olaja levándorolt a lábba, amin aztán feltámaszkodik a becsúszó. Vagy a lock egység szált el. Legegyszerûbb dolog: Tekerd ki a lock egységet. Ha a becsúszó tele van olajjal és így mozog a teló, a lock a hunyó. HA kevés benne a lónyál, akkor az "O" gyûrû a ludas.

egyáltalán mennyi gari van ezekre a RS-ekre?

üdv
J.