Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Kínozza??? Pl Tora, a gyártó honlapjára az van írva, hogy a 210-es tárcsát is bírja... De torábol nincs átütõs... Akkor a 203-mas kínozná???
Ha jól tudom a Recon még erõsebb is mint a Tora... Ha már róla volt szó...

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Pl hogy kínozza a villát.....

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

meg gyorszarhoz nem is eroltetnem a nagyobbat

Erre úgy kiváncsi lennék, hogy miért??? Mi a baj a gyors zár + 203-mas tárcsa kombóval???
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Sziasztok!

Hogyan tudom megallapitani, hogy a Recon solo air-em 2008-vagy 2009-es?

Köszi,
Bulesz

Jaj, majdelfelejtettem... 100 kg vagyok (most még.. :) a cél vissza 80-ra.. :) ) és elõre 200-as tarcsat szeretnek... bírni fogja a telo? (RS Recon SL)

Köszi,
B.

elmeletileg a vall aljaba be van utve, hogy mikori szeria.
180as tarcsa boven eleg (gondolom nem downhillezel), meg gyorszarhoz nem is eroltetnem a nagyobbat

----

FÁJVÓ

----

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Sziasztok!

Hogyan tudom megallapitani, hogy a Recon solo air-em 2008-vagy 2009-es?

Köszi,
Bulesz

Jaj, majdelfelejtettem... 100 kg vagyok (most még.. :) a cél vissza 80-ra.. :) ) és elõre 200-as tarcsat szeretnek... bírni fogja a telo? (RS Recon SL)

Köszi,
B.
Don't try this at home!

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Van összefügés a motion controll mûködése és a visszaút csillapítás között?
Konkrétan adott visszaút csillapítást bállítva a motion controllt állítva változik a visszaút csillapítás mértéke?
Nekem úgy tûnik mintha keményebbre állítva motiont kisebb lennea csillapítás is.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts
Valóban csak a floodgate állító csavarban különbözik a (2010) Reba Race Dual Air a Reba SL Dual Air -tõl (a Race-nél van ehhez tekerõ, SL-nél meg egy imbusz csavar helyette)? Legalábbis a sram oladán lévõ speckók szerint igen!
mtbr-en is ezt írják többen, de olvastam olyant is hogy valamiféle eladhatósági statégia miatt a RockShox minden SL-el jelölt terméke tartalmaz alkatrészeket az egyel kisebb kategóriás sorozatából is, pl. Reba esetén Reconból.
Az utóbbit erõsiti nálam az is a Race az mindehol drágább minimum egy tizessel mint az SL. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a floodgate tekerentyû kerüljön ennyibe.. vagy igen?

deviantmtb.hu

deviantmtb.hu

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a 29es és a 26os kerékhez való rebák piros MCD egységének hosszában van-e különbség?

Nincs.

Másik kérdésem, hogy egy gyárilag poplockosnak elõkészített villának az mcd bigyóból hogy tudom kioperálni a visszahúzó rugót, ha vállon-lock-osként szeretném használni?

A piros lyuggatott henger tetejérõl lecsavarod a kupakot és úgy ki tudod venni. Arra figyelj, hogy balmenetes.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a 29es és a 26os kerékhez való rebák piros MCD egységének hosszában van-e különbség?

Másik kérdésem, hogy egy gyárilag poplockosnak elõkészített villának az mcd bigyóból hogy tudom kioperálni a visszahúzó rugót, ha vállon-lock-osként szeretném használni?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Félig-meddig OFF. :)
Anno amikor a Duke SL-t vettük, sehol nem találtam a neten tömegadatot, csak a 2002-es modellrõl; szóval, hátha egyszer keresné valaki, leírom. Ma megmértem a 2005-ös Duke SL-t (MotionControl-os), 20.5 cm-es nyakkal és a V-fék tüskékkel 1763 gramm.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

azt meglehet állapítani kívülrõl, hogy Motion Controlos-e a teló?
Matricán kívül.

Elvben a Motion Control egység tetején vagy egy GATE felíratú kis tekerentyû van (a kék korong felett) vagy egy kupak van a helyén (kék korong közepe) melyen szintén GATE felírat szerepel. A kupakot ki lehet húzni és alatta egy imuszfejnek kell lennie.
A sima egység közepén nincs semmi (se kupak se tekerentyû). csak a kék korong.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Matricán kívül.

Kód és gyártási év alapján a sram.com-on. Vegy megbontva, például így.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Matricán kívül.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

fgabor

A szivacs hiányát leszámítva eddig mindenkinek ilyen volt gyárilag a rebája.

A hullámos alátét azért van, hogy feszítse az alsó cuccot amit a seeger gyûrû tart, hogy ne lötyögjön. A sima meg, hogy rendesen felfeküdjön a lépcsõs furat vállán.

A becsúszó szivacsgyûrûin nem érdemes parázni, sõt ha nem lennének, akkor sem lenne semmi. (mikor raktam bele rendes szimmeringet én is kiszedtem az enyémbõl)

Ezért a kis szarért ami a tiédbõl hiányzik nem gariztatnám. Szerzel valami hasonló méretû szivacsot vagy pl olyasmi szivacsgyûrût mint ami a becsúszónál van, méretre vágod, begyömöszölöd aztán kész. Nyilván nem akármilyen, mert az olaj elfogyaszthatja.

De te tudod.

Nem fogok ebbõl problémát csinálni, de egy gyenge próbát teszek. Persze nem a fogyasztóvédelmre gondoltam, hanem kedvenc boltosom rákérdez heti beszerzõ túráján a bikernél. Ha nemleges, összerakom és használom nélküle. A szivacsgyûrût én sem tartom nélkülözhetetlennek.

Alátétek: a figyelmemet elkerülte a becsúszó alján belül a lépcsõs kialakítás. Már látom, hova fekszik fel az alsó cucc. Köszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
fgabor

A szivacs hiányát leszámítva eddig mindenkinek ilyen volt gyárilag a rebája.

A hullámos alátét azért van, hogy feszítse az alsó cuccot amit a seeger gyûrû tart, hogy ne lötyögjön. A sima meg, hogy rendesen felfeküdjön a lépcsõs furat vállán.

A becsúszó szivacsgyûrûin nem érdemes parázni, sõt ha nem lennének, akkor sem lenne semmi. (mikor raktam bele rendes szimmeringet én is kiszedtem az enyémbõl)

Ezért a kis szarért ami a tiédbõl hiányzik nem gariztatnám. Szerzel valami hasonló méretû szivacsot vagy pl olyasmi szivacsgyûrût mint ami a becsúszónál van, méretre vágod, begyömöszölöd aztán kész. Nyilván nem akármilyen, mert az olaj elfogyaszthatja.

De te tudod.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

én biztos nem hagynám.

amúgy sztem Te kb el tudod képzelni egy pike meg egy régi reba közti különbséget merevségben. közel annyi lehet, szvsz bõven megéri "hisztizni" érte.

aham. revet soha nem probaltam, de nekem sem tul szimpatikus ez a felallas. lehet, h hiszti lesz, csak az megint honapok kerdese.... a masik fele persze az, h 2010-ben miert gyartanak 150-es, gyorszaras telot...

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

jobaratom megrendelt egy canyon am 5.0 bringat, a honlap szerint 150mm-t mozgo, atuto tengelyes Revelation SL teloval, most jott meg a csomag, viszont gyorszaras teloval (elol persze 200as tarcsaval). hasznalt valaki ilyen villat? mennyire lehet ez a felallas rugalmas, erdemes-e reklamalni, szarakodni? igy is 2 honap volt mire megjott a kero...

én biztos nem hagynám.

amúgy sztem Te kb el tudod képzelni egy pike meg egy régi reba közti különbséget merevségben. közel annyi lehet, szvsz bõven megéri "hisztizni" érte.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
jobaratom megrendelt egy canyon am 5.0 bringat, a honlap szerint 150mm-t mozgo, atuto tengelyes Revelation SL teloval, most jott meg a csomag, viszont gyorszaras teloval (elol persze 200as tarcsaval). hasznalt valaki ilyen villat? mennyire lehet ez a felallas rugalmas, erdemes-e reklamalni, szarakodni? igy is 2 honap volt mire megjott a kero...

----

FÁJVÓ

----

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Kell, hogy legyen benne.

Különben minek garancia, ha úgyis szétszedted és tudod hogy mûködik. Valami gond van vele?

Köszi, valóban kell bele mert a közben megtalált service kitnek is része: http://ridingbicycle...k4000-qc108.htm (a kép jobb alsó sarkában)

Gond nem volt vele, de azért egy ilyen cucc legyen már összerakva rendesen. Ha a jövõ héten nem jutok dûlõre a Bikerrel, akkor össze fogom rakni így (naív optimizmus). A nyomórúd tocsogott az olajban szivacsgyûrû nélkül is.

De ha már itt vagyunk az elsõ szétszedés tapasztalatai:

A rugóoldalról kellõ mennyiségû kenõolaj ürült. A csillapítás oldalról néhány csepp. A szivacsgyûrõk belsõ oldalán volt némi olaj, de volt száraz részük is. A gyûrûk külsõ fele csontszáraz, tehát nem látott olajat soha. A gyárban nem áztatják agyon õket.
A pozitív kamrában olyan kevés olaj volt, hogy kiönteni nem lehetett.
Számomra meglepõ módon a negatív kamrából ürült viszonylag sok olaj a levegõ kiengedésekor.
A csekély olajmennyiségek ellenére a teleszkóp belsejét mindenhol olajfilm borította, a becsúszók karcmentesek. A kevés olaj nem okozott kárt.
Az összes csavar nagyon könnyen indult, mintha nem is lettek volna meghúzva.
A lábban a szivacsgyûrû alatt közvetlenül a felsõ persely van, és nincsen szimering - helye sincs kihagyva. Korábban asszem vita tárgya volt.

Egy kérdés:
Mi a szerepe a rugóoldalon található hullámos és sima alátétnek? Nagy jelentõsége nics a dolognak, mert visszarakom õket a helyükre, de azért érdekel.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Kell, hogy legyen benne.

Különben minek garancia, ha úgyis szétszedted és tudod hogy mûködik. Valami gond van vele?