Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

hentitomi

hentitomi

törzsvendég

• fórumtag
  • 321 posts
rugóstag persely kellene 2.1es taghoz tud valaki?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Nézegettem a service manual-t sram.com-on Tora 302-höz (100mm), de sehol nem találtam arra irányuló részt, hogy össze lehetne nyomorítani 80 millire, vagy kihúzni 130(120?) milliméterre. Illetve csak u-turn és air verziókhoz volt egyértelmû okosság. Ellenben nem is olyan rég valaki kérdezte, hogy a 85-ös tora xc-t ki lehet-e húzni 100-ra, a válasz meg az volt, hogy igen - ha jól emlékszem. Nos, mezei 302-höz valaki valami irományt tudna linkelni, persze csak ha nem fix 100mm az út (nyomórúd hosszának hackelése meg ilyesmik annyira nem érdekelnek..:))

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Errõl az XX Motion Control-ról tud valaki valamit? Megéri a pénzét, vagy a BlackBox Motion Control ugyanolyan jó (jobb áron, ugye)?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Köszi, én is erre gondoltam... marmint, hogy 180-as eleg lesz, hacsak nem ment el az eszem, hogy elcsesszem a villat.... :)

Amugy a motion control hianya mennyire szreveheto, es menyire csak marketing?

Köszi,
B.
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Az RS szerint ha meg nézed a Dart max 160-as tárcsával mehet... Pont ezen bosszankodtam, hogy gyárilag 180-assal hozta ki a Cube...

Ez a 9mm-es átütõs ez az iparis agyakhoz való nem???

Nem, csak ilyen agyakhoz való....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

helló mindenki!most vennék egy revelation villát de 105 kg vagyok bírja ez ezt a súlyt?

igen .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Keresgéltem de Mo-n nem sok helyen találtam eddig ilyen rendszerû agyat, center lock-os ilyen elsõ aggyal vki már találkozott nem horror áron?

Valahol úgy olvastam, h a shimano kihoz vmit, csak nem emlékszem, h mikor, talán Rob tud vmi...

edit:
megvan, Bikemag, 2009/2: HB-T708
Google szerint benne van a lánc katalógusban, de túrakerékpárokhoz és 8 mmes a tegely.

pl ez is ilyen, szal nem csak dt-ben van:
http://ebike.hu/term...stag tengelyes/

center lockosról nem tudok

Novának az a baja, h 100g-mal több mint a DT:p
Sajnos CL-est csak dt-ben láttam, Hope van még 6csavarosban (180g körül, szép szinekben) pl crc-n, de shimanonak vannak már 6csavaros tárcsái.

Maga a cucc nem nagy szám, egyszerûen a DTben lévõ belsõ csõ asszem 12mm-es átmérõvek van, így csak a kupakot kell cserélni rajta, vagy felfúrni, ahogy én is tettem. A másik királyság a gyz, az RWS rendszer miatt

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Még mielõtt nagyon elmélyednénk a tárcsaméretekben, íme egy részlet egy Magura Louise BAT Workshop manualból:

In case of extreme riding conditions (total weight of bike plus rider
over 100 kg/220 lbs. and/or a gradient of more than 15 %) always use both
brakes simultaneously to brake your bike down. Avoid constant braking on
long descents as this might cause overheating and total failure of the system.

Nektek csak elõl van fék?!? ;)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

gondolkozz.
a gyarto honlapja szerint a dart-ot is lehet nagytarcsaval hasznalni...
te probaltal mar gyorszaras villat nagytarcsaval?

Az RS szerint ha meg nézed a Dart max 160-as tárcsával mehet... Pont ezen bosszankodtam, hogy gyárilag 180-assal hozta ki a Cube...

Ez a 9mm-es átütõs ez az iparis agyakhoz való nem???

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
pl ez is ilyen, szal nem csak dt-ben van:
http://ebike.hu/term...stag tengelyes/

center lockosról nem tudok

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

szerintem erre gondolt

Feltöltött kép

Keresgéltem de Mo-n nem sok helyen találtam eddig ilyen rendszerû agyat, center lock-os ilyen elsõ aggyal vki már találkozott nem horror áron?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem is tudtam, hogy elsõ agyban is létezik ilyen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szerintem erre gondolt

Feltöltött kép

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Hogy mûködik a 9mm-es átütõ tengely. Képek alapján vastagabb a tengelye, gondolom a hozzá tartozó agy más kiképzésû. Gyorszáras villa papucsába illik minden gond nélkül?

szerintem egyszerûen csavaros tengelyû agyra gondolt.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

Ja, meg 9mmes átmenõ tengely is van a világon. Sokat dob a merevségen.

Hogy mûködik a 9mm-es átütõ tengely. Képek alapján vastagabb a tengelye, gondolom a hozzá tartozó agy más kiképzésû. Gyorszáras villa papucsába illik minden gond nélkül?

hentitomi

hentitomi

törzsvendég

• fórumtag
  • 321 posts
helló mindenki!most vennék egy revelation villát de 105 kg vagyok bírja ez ezt a súlyt?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem feltétlen a papucs kopása a lényeg, az sztem a legrosszabb véglet, inkább a csavarodás amit kap a villa, merevvázba turázni, xc-zni nem kell 203 tárcsa sehova az ég világon, ha kevés a fékerõ venni kell normális féket....ennyi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Akkor most jelentkezzen az, aki a papucs kopása miatt lábat cserélt.

Senki?

Ja, meg 9mmes átmenõ tengely is van a világon. Sokat dob a merevségen.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Kínozza??? Pl Tora, a gyártó honlapjára az van írva, hogy a 210-es tárcsát is bírja... De torábol nincs átütõs... Akkor a 203-mas kínozná???
Ha jól tudom a Recon még erõsebb is mint a Tora... Ha már róla volt szó...

Egy év használat után vesd össze a villa két papucsának állapotát. 160-as tárcsával és kisebb testtömeggel használva is szembetûnõ, hogy a tárcsafék oldalán lévõben mélyebb nyomokat hagyott a gyorszár. Ennél is látványosabb egy V-fékes villa papucsának összehasonlítása egy tárcsafékesével. A gyártók ezért is írják elõ (RS és Fox esetén - ha jól emlékszem - például 50 ill. 100 óránként), hogy tolómérõvel idõnként ellenõrizni kell a papucs szélességét, és ha egy bizonyos határérték alá kerül, akkor cserélni kell a lábakat. Minél nagyobb tárcsával és testtömeggel dolgoztatja valaki a fékeket akár azonos körülmények közt, értelemszerûen annál nagyobb csavaróerõ hat a gyorszár környékén és annál inkább torzulhatnak a papucsok. Az egy dolog, hogy a gyártók azt írják, 203-as tárcsával is használható az a villa...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
gondolkozz.
a gyarto honlapja szerint a dart-ot is lehet nagytarcsaval hasznalni...
te probaltal mar gyorszaras villat nagytarcsaval?

----

FÁJVÓ

----