Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
És az elõzõ problémámhoz hozzájön még az a kérdés, hogy az említett villába (RS Tora 302 Solo Air, 2-3 éves) mennyi olaj az ideális csillapításhoz?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Sala honlapján van errõl egy fényképes segédlet, Rock Shox service manualban képekkel gazdagon illusztrált leírás valamint a Youtube-on több részbõl álló Rock Shox service film.

Kell még majd hozzá telóolaj 10w-s és 5w-s (teljes szervízhez) kb. 3500 Ft / l valamint pl. Manitou Prep-M telózsír kb. 2500-3000 Ft / tubus, imbuszkulcsok, kisebb kalapács, injekciós fecskendõ vagy mérõedény ml-es beosztással, olajfelfogáshoz edény stb. stb.

Szia!

Köszi szépen, pont erre gondoltam.... :) Sala honlapjának mi a címe?

Köszi,
B.
Don't try this at home!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Ja-ja! Ferde szemmel nehéz olajat kimérni....
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Szétszedtem már egysze- kétszer, így nézett ki, mostmár sikerült szerezni hozzá hézagolót.
A probléma mostmár az, hogy van egy olyan kb.:félcentis holtjátéka a villának, azaz az elsõ fél centiben nem rugózik, és nem "nyomja" rendesen vissza a szárakat a "légkamra".

Erre tudtok esetleg valami megoldást?

Kösz

Bé.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Több szervízes is ajánlotta..ugyanis gyérilag eléggé szegényesen van megkenve... szóval van valahol valami leírás ehhez?

Köszi,
Bulesz

Sala honlapján van errõl egy fényképes segédlet, Rock Shox service manualban képekkel gazdagon illusztrált leírás valamint a Youtube-on több részbõl álló Rock Shox service film.

Kell még majd hozzá telóolaj 10w-s és 5w-s (teljes szervízhez) kb. 3500 Ft / l valamint pl. Manitou Prep-M telózsír kb. 2500-3000 Ft / tubus, imbuszkulcsok, kisebb kalapács, injekciós fecskendõ vagy mérõedény ml-es beosztással, olajfelfogáshoz edény stb. stb.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Vadiúj recon-t szétkapni ???

Több szervízes is ajánlotta..ugyanis gyérilag eléggé szegényesen van megkenve... szóval van valahol valami leírás ehhez?

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

Merre találok leírást, hogy hogyan kell Racon SL-t szétkapni és átzsírozni?
Vacsi új, csak azt hallottam, hogy gyárilag elég kevés kenõanyag van benne, meg aza szivacs izé is porszáraz...

Köszi elõre is!

Vadiúj recon-t szétkapni ???

"just chillin killin"

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Az ezüst színû láb:
Itt egy kép róla.

Finom polírozással tudsz rajta finomítani... eltûntetni sztem nem nagyon... esetleg autósboltban kérdezd meg, hátha van hasonló szürke hibajavító (úgy néz ki, mint egy nagy filctoll, csak bedugós ecset van benne), beken, majd azt is lepolíroz... de csodákra ne számíts, meg a MTB már csak ilyen...összekarcolódnak a cuccok az erdõben... ;)
Don't try this at home!

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

A láb vagy a becsúszó karcos?

Az ezüst színû láb:
Itt egy kép róla.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok!

Merre találok leírást, hogy hogyan kell Racon SL-t szétkapni és átzsírozni?
Vacsi új, csak azt hallottam, hogy gyárilag elég kevés kenõanyag van benne, meg aza szivacs izé is porszáraz...

Köszi elõre is!

Sziasztok, lehet hogy nem a legjobb topikban teszem fel a kérdést, de hirtelen jobb helyet nem találtam. Szóval, ezüst színû RS Recon villámon van két elég ronda karc. Van rá valami esély hogy ezt el tudom róla tüntetni valahogy? Köszi

A láb vagy a becsúszó karcos?
Don't try this at home!

ZsoZ

ZsoZ

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok, lehet hogy nem a legjobb topikban teszem fel a kérdést, de hirtelen jobb helyet nem találtam. Szóval, ezüst színû RS Recon villámon van két elég ronda karc. Van rá valami esély hogy ezt el tudom róla tüntetni valahogy? Köszi

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Van nekem egy (azt hiszem 2007-es) RS Tora 302-esem.A rugóútját szeretném 130-ról 100-ra csökkenteni.

Ugyanebbe futottam bele én is, de fontos, hogy amire az ábra vonatkozik, az a solo air spring service rész. 302-esbõl csak fapados van meg u-turn. U-turn-nél elvileg tekergeted a pöcköt aztán megtörténik a csoda, "sima" 302-nél viszont nem találtam ilyesmit (spacer-t).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Akkor reménykedem abban, hogy bergusonék be tudják szerezni:)

eleve kellett volna hogy kapjál a telóhoz

de jobb boltban biztos tudsz kapni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Akkor reménykedem abban, hogy bergusonék be tudják szerezni:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem azért jó ha az van ott :)

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Üdv!

Van nekem egy (azt hiszem 2007-es) RS Tora 302-esem.A rugóútját szeretném 130-ról 100-ra csökkenteni.Ezen az oldalon http://www.sportgen....shox_manual.pdf a 26 o.-on( ami az 51-es számot kapta) van egy spacer nevû nyavaja.A kérdésem: lehet-e róla tudni valamit úgy egyáltalán, vagy nem is fontos hogy az ott feltüntetett spacer legyen ott, hanem valami hasonló házilag eszkábált bizé?:)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Így van, sõt ezt már tárgyaltuk a meridás topikban. :) Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem kell hinni feltétlen a szemünknek, ha valami nem biztos, utána kell nézni. De a probléma itt az, hogy a "hirtelen beugrott" példával ellentétben itt az agy típusából sem következik egyértelmûen, hogy átütõs-e vagy sem. Elég vacak eset... :/ Hozzáteszem, szerintem gyanús kellett volna, hogy legyen, hogy az AM 6.0 is "csak" gyorszáras teleszkóppal szerelt, és csak a 7.0-tól qr15-tel.
Kár, hogy a rendelésnél nem lehet az AM 5.0-nál opcióként megjelölni, hogy Maxle-light! Az tájékoztatná is a rendelõt, hogy ez bizony csak sima QR, és ott a lehetõsége is, hogy átütõs villával rendelje. Tudom, késõ bánat és utólag könnyû okosnak lenni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Meridánál is van erre példa - igaz, itt pont a "rosszabb" van a képen, azaz egy gyorszáras róka, miközben 15mm-es QR-rel forgalmazzák. Tény, hogy valamit írhattak volna, hogy a kép eltérhet a valóságtól - illetve a pontos specifikációknál igazán jelölhetnék ezt valahogy. Mondjuk, hogy 9mm QR, vagy valami...

off
jelölik is 1 értelmûen

"FORK Fox 32Talas RLC Fit-15mm 100-120-140"

illetve az elsõ agy

"HUBS F/RShimano Deore XT Disc-15 / XT Disc"

a specifikáciából másolva
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Recon XC-vel van valakinek tapasztalata? Mennyivel rosszabb, mint egy Recon Race Solo Air?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Meridánál is van erre példa - igaz, itt pont a "rosszabb" van a képen, azaz egy gyorszáras róka, miközben 15mm-es QR-rel forgalmazzák. Tény, hogy valamit írhattak volna, hogy a kép eltérhet a valóságtól - illetve a pontos specifikációknál igazán jelölhetnék ezt valahogy. Mondjuk, hogy 9mm QR, vagy valami...