Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
A mester szerint mcd csere lehet belõle; hát, inkább utána töltök, cserélje az mcd-t aki használja is. (A 327est csak az uturn miatt cseréltem.) :(
Sérülhet a felsõ szimering a másik cseréjénél, és tutira nem tudja épp senki van-e olajlehúzó benne; doksiban sem látom, plusz 2006os Revelation a legrégebb a rs honlapon. Mivel köv hét elején utazok elfele, ezt eltologatjuk Szilvás utánra... (Remélem addigra hazaérek.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Érdemes visszaolvasni, nekem is meg másoknak is volt ilyen olajfolyásos dolga, meg a gate-es olajfolyásról is sokszor volt már szó.

Lényeg az, bárki bármit mond, sehol nem szabad eresztenie, kicsit sem. Ez a villa régebbi darab ha jól látom (nem 2009-es), akkor még külön volt olajzáró meg porlehúzó szimmering a telóban. Ezért elsõ körben én vennék párszáz forintért 32x42x7-es vagy 5ös olajzáró szimmeringet és azt betenném a régi helyére, mint a sokezres amúgy jó EFS készlet.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Recont akartam, az ugye nem tolta az olajat. Meglátom ezt szimering csere után. Teló olajjal nem túl kényelmes, pumpás/sprés kiszerelésben leskelõdök. Teflonos kence alatt melyikre gondolsz?

Gate állítókája alatt egy O gyûrût cseréltek elvileg, azt mondták probikeosok ha jól rémlik hogy ott ne izguljak, lehet olajos. Képet most nem találok, csinálok vmelyik nap.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

(Hogy a gate csavar körül kívûl mindig van egy kis olaj'permet' azt már természetesenk veszem, ott is cseréltek tömítést.)

Ott nem kéne olajnak lennie, ha jó a tömítés. Szilikon spray meg ne kerüljön a közelébe. Inkább teló olajat, vagy teflonos kencét tegyél rá, ha már el akarod "áztatni.":)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ha a kosz átmenne befelé amit meg kéne fodni akkor az olaj is ki tudna szökni...szerintem nincs "koszfogó" szerepe bár én nem vagyok egy "advenced user".
Ezeket a gumi szarokat hip-hop megeszei egy csomó féle kemikália (mosószer, nem megfelelõ olaj stb..).
OFF
Emélkszem amikor lövészkedtem egy csomót szívtunk a tömítések cseréjével. A CO2 meg a fegyverolaj folyton megette a gumitömítéseket. Már próbáltunk mindenféle anyagot, més haver szerzett teflon lapot és abból is ütöttünk ki tömítést, de idõvel minden feladta.

Így meg így? Kedvenc RS alaktrész beszerzõ boltunk 99,9% hogy belevaló olajat rakott bele, és minden ismerõsömnél (akik nem vigyáztak is rá) ennek többszörösét bírta ki. Annak fényében hogy mennyire óvtam eléggé nehezen emésztem meg.

Igaz, mindig is jött kis egy kevés(!) olaj, azt mondták ez úgy jó. (Többször ballagtam a bringához oda a szilikonsprével, hogy mint a Reconnak, ennek is adjak egy kicsit; de szinte mindig visszafordultam a nedves becsúszót látva.)
De most tavasszal elkezdte ezt a kicsit sem kevés olajat f*sni magából... Mindegy, káromkodik, új szimering jön, otthon berak, reménykedik. Gondolom ha nem kotyog persely jó; de hát ez a teló a nekem logikuson már túllõtt. (Hogy a gate csavar körül kívûl mindig van egy kis olaj'permet' azt már természetesenk veszem, ott is cseréltek tömítést.)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Gondolom koszfogó szerepe van még kenés mellett. Thx!

szerk: Kérdés már csak annyi; hogy a rákba **õdött el ilyen hamar?!

Ha a kosz átmenne befelé amit meg kéne fodni akkor az olaj is ki tudna szökni...szerintem nincs "koszfogó" szerepe bár én nem vagyok egy "advenced user".
Ezeket a gumi szarokat hip-hop megeszei egy csomó féle kemikália (mosószer, nem megfelelõ olaj stb..).
OFF
Emélkszem amikor lövészkedtem egy csomót szívtunk a tömítések cseréjével. A CO2 meg a fegyverolaj folyton megette a gumitömítéseket. Már próbáltunk mindenféle anyagot, més haver szerzett teflon lapot és abból is ütöttünk ki tömítést, de idõvel minden feladta.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Persely gond elõfordulhat, de beszerezhetõ az alkatrész, még ha nem is itthonról.
Szimmeringbõl érdemes Endurót választani, mert RS-ben nyújtja a legjobb teljesítményt, és tartós, megbízható.
Más probléma nem nagyon fenyegetheti.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Akkor máshogy:

Volt egy 2007es (újonnan vett) Reconom (327), ami 4000et ment nálam, és azóta még hármat barátomnál. Gyári szimerignek vannak még, patent állapotban, és amíg nálam volt is jóval többet kapott (sár, hó, por mennyiségben) mint a Revelationom, ami 2005ös és tavaly vettem használtan; és szimering cserével kezdtem. Ezért kérdezném hogy utalhat-e valami másnak (is) a végére...

szerk: VV, Ha persely, állítsam hátsó kerékre, kerék megpörget, fék befog, és ha 1 centinél többet rugózik akkor perselyesélyes? Mert földön megmozgatva (behúzott fékkel) nem érzõdik hogy kotyogna.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
2005 óta csak romlik az RS minõsége - vélhetõen ezért

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Üdv!
Ha jól tudom a szivacsgyûrû feltöltve olajjal csupán a becsúszó kenését oldja meg, és tömítõ szerepe nincs.
EZTET dícsérik, sok jófélét hallani róla.
ITTEN nézgelõggyé

Gondolom koszfogó szerepe van még kenés mellett. Thx!

szerk: Kérdés már csak annyi; hogy a rákba **õdött el ilyen hamar?!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Üdv!
Ha jól tudom a szivacsgyûrû feltöltve olajjal csupán a becsúszó kenését oldja meg, és tömítõ szerepe nincs.
EZTET dícsérik, sok jófélét hallani róla.
ITTEN nézgelõggyé

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!

Revelation 426 A.U.T., szûk éve kapott új szimeringeket. Nincs benne (sajnos) ezer km sem; így néz ki most:
//nagyban kép címe '_resize' nélkül
//2: ftp-rõl nem megy (elbaxom?) a képek direklinkelése
ftp://mcpite.homeip.net/kepek/bike/reva/20100428508_resize.jpg
ftp://mcpite.homeip.net/kepek/bike/reva/20100430510_resize.jpg
ftp://mcpite.homeip.net/kepek/bike/reva/20100430511_resize.jpg
ftp://mcpite.homeip.net/kepek/bike/reva/20100430512_resize.jpg
ftp://mcpite.homeip.net/kepek/bike/reva/20100430514_resize.jpg

MINDIG tiszta becsúszóval indulok el, szóval nem kéne hogy ilyen állapotban legyen.

1, Olajcsere, szivacspucolás elég lehet vagy szimering tuti kuka?
2, Csak egy szimering van vagy külön olajlehúzó is?
3, Kopott persely okozhat nagyobb kotyogást és lehet amiatt nyomja ennyire? (Nem érzõdik rajta.)

Köszönöm a segítségeteket Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
uj persely esetleg? a csiszolgatas nem fog sokat javitani a dolgon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gergõ71

Gergõ71

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello mindenkinek segítséget kérnék egy Rock Shox pike 426 u-turn orvosolásához hogy a bal oldalt a becsúszó kopik az szeretném meg tudni hogyan oldható ez meg hogy ne kopjon tovább szét szedtem és a perselyt belül ki csiszoltam polírpapírral és tovább kopik vagy egy új szimernig meg oladaná a problémát? Aki tud segíteni annak elõre is nagyon köszönöm!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Helo mindenki.

2009 decemberében vettem egy Rock Shox Reba Race kormányról állítható karral . körülbelül futott 20 km-t nem többet. a kormányról állítható kart kise bontottam, csak azért vettem meg a telót mert még ilyen nem volt.

Eladó lenne 09-es fekete piros csíkozással. kormányról állítható karral együtt . lockout minden van a telón , szerintem nem kell leírnom. 85 ezer Ft az irány ár.

Esetleg ha tudtok segíteni az eladásában megköszönném vagy esetleg ha valakit érdekelne az tud érdeklõdni az alábbi címeken. Képeket tudok küldeni .

msn : hgmtb@hotmail.com
email: since7@freemail.hu

BikeMag Apró

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Helo mindenki.

2009 decemberében vettem egy Rock Shox Reba Race kormányról állítható karral . körülbelül futott 20 km-t nem többet. a kormányról állítható kart kise bontottam, csak azért vettem meg a telót mert még ilyen nem volt.

Eladó lenne 09-es fekete piros csíkozással. kormányról állítható karral együtt . lockout minden van a telón , szerintem nem kell leírnom. 85 ezer Ft az irány ár.

Esetleg ha tudtok segíteni az eladásában megköszönném vagy esetleg ha valakit érdekelne az tud érdeklõdni az alábbi címeken. Képeket tudok küldeni .

msn : hgmtb@hotmail.com
email: since7@freemail.hu

segítek

itt a lapon felûl, egy füllel odébb vam az apróhirdetõ. na oda kellett volna kattintanod.
az a te pályád
ez meg nem az a topik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

az kell neki (meg a poplock kar, mert gyanítom az nem lesz a csomagban, az is vagy 5k) , ér annyit ?

Há ja...
Akkómán érdemesebb eladni a régit és venni egy zsír új lockolható villát.... Vagy esetleg keresni valami törött hibás szutykot szaréhugyé íbéjrõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem ez vkell neked? Mert akkor létezik :D

az kell neki (meg a poplock kar, mert gyanítom az nem lesz a csomagban, az is vagy 5k) , ér annyit ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

sziasztok! Van egy ROCK SHOCK DART 2 es telóm. Szerintetek van rá olyan átalakító amivel meg lehet csinálni, hogy kormányról legyen locokolható? mintha láttam volna ilyet, de most sehol nem találom... és lehet csak a komolyabbakra lehet rátenni?

Nem ez vkell neked? Mert akkor létezik :D

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Nekem is Dart 2-esem van.Kormányról lockolható.