Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

de miért ne rugózhatna többet!?

Hát nem biztos hogy jót tenne egy olyan homlokcsõnek egy 130-ra kihuzott teló amibe gyárilag 80-ast tettek ...én max 100-ra tetetném... persze sala-val :)

"just chillin killin"

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
:):)
Batta? Az pont jó! Arra sokat mozgom!
De tényleg köszi (Paul Vitti, Aske, Csaba8), ez akár mûködhet is. A 130 valszeg sok lenne, elõbb megnézném milyen a 100 mm.
Azon még gondolkozom, hogy én csináljam-e, most még minden olyan jól mûködik rajta :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
miért érzem úgy, hogy ez is nálam fog kikötni, szétszedve :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Amugy milyen bringában van ?...mert nem valószinü hogy érdemes lényegesen hosszabb rugóuttal próbálkozni
max 100 mm... ennél nagyobb már lehet a vázat szétkapná

Hát igen, egy kisvázas (43) KTM-en van, kicsit meg van erõszakolva a történet, mert maxra húzott üléssel, hoszabb stucnival éppen elég a 180 centimnek. De ez nem is baj, épp elférek rajta, de miért ne rugózhatna többet!? Lehet, hogy szétkapom, akkor már csak egy pumpa kell...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
szerintem meg fix hogy távtartós, úgyhogy lehet mekkmesterkedni ha nagyon kell a több út
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Oh, bazz! Szóval ezt jelenti az U-Turn. Sajna az enyém nem ilyen asszem, nem utal rá semmilyen felirat.

A tiéd fix 80 ...ennek az U-turn állitónak bal oldalt volna a helye.

Amugy milyen bringában van ?...mert nem valószinü hogy érdemes lényegesen hosszabb rugóuttal próbálkozni
max 100 mm... ennél nagyobb már lehet a vázat szétkapná

"just chillin killin"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez Tora 318 Solo Air igaz? Mármint levegõs villa. Ha ilyen, akkor asszem "all travel" opciós, azaz szétszedéssel lehet állítani az útját távtartókkal 20 [mm]-enként, szal 100ra szerintem simán be lehet lõni, talán 120ra is ha olyan mint a nagyobb testvérek.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Sziasztok bikermagok!
Zöldfülû kérdésem lenne, bocs. Vettem egy cangát Rock Shox Tora 318-as villával, aminek 80 mm a rugóútja. Kérdésem, hogy benne van-e a lehetõség átállítani nagyobb 110-130 mm-es rugózásra, vagy ez típusfüggõ? Úgy értem van 80 mm-es Tora és van a 120-as? Vagy egyféle van, több beállítási lehetõséggel? Köszi.

http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf
5. oldalon van az okosság, ha kiszeded az 50mm-es közegelõt, kapsz egy 130-at mozgó villát. Mondjuk a bringád geometriáját lehet hogy hazavágja.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
HIBIKE :: Rock Shox Ersatzteil
Rock Shox Ersatzteil
Schaftbolzen - Kit
Art.-Nr. 22636802
EAN: 0710845307324
Hersteller-Artnr. 11.4310.465.000

RS 2009-es spare part list alapján ez az, de valami németes megerõsíthetné

mod: innen letöltheted a 2009-es spare part list-et (RS oldalán nem mûködik a link) http://www.mediafire.com/?cjhnjimyjii

Sziasztok!
2009-es Reba Team-hez lenne szükségem a bekarikázott alkatrészekre.
Honnan tudnám beszerezni?

Köszönettel: Kömi

Feltöltött kép

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Oh, bazz! Szóval ezt jelenti az U-Turn. Sajna az enyém nem ilyen asszem, nem utal rá semmilyen felirat.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Tipusfüggõ...van fix rugóutas ,és van amit állitani lehet 85-130 között (U-Turn)
Feltöltött kép

"just chillin killin"

fegyorgy

fegyorgy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok bikermagok!
Zöldfülû kérdésem lenne, bocs. Vettem egy cangát Rock Shox Tora 318-as villával, aminek 80 mm a rugóútja. Kérdésem, hogy benne van-e a lehetõség átállítani nagyobb 110-130 mm-es rugózásra, vagy ez típusfüggõ? Úgy értem van 80 mm-es Tora és van a 120-as? Vagy egyféle van, több beállítási lehetõséggel? Köszi.

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!
2009-es Reba Team-hez lenne szükségem a bekarikázott alkatrészekre.
Honnan tudnám beszerezni?

Köszönettel: Kömi

Feltöltött kép
Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ok, akkor a ragasztás kimarad :)
A rugón pedig majd csavarok még +1-et.
A tömíténél meg gondolkozok valami vékony de olajállóbb dolgon.

kell rajta csavarni.

loctite-ot ne eröltesd

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kell rajta csavarni.

loctite-ot ne eröltesd
általában nem a tengelynél ,ereszt hanem a piros palástnál

fuck me, i'm famous!

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Igen már szétszedtem próbáltam kipucolni illetve egy két "trükköt" bevetni.
Pl. alulról óvatosan a rugón át felvezettem egy O gyûrút a gumi tömítés vágatába de nem segített.
Most vágtam egy nagyon vékony (0,1-0,2 mm lehet kb.) mûanyag lapból egy "tömítést" mely pont illeszkedik a fekete kupakba belölrõl és van a közepén egy lyuk, melyen az MCD szürke kupakját ki lehet vezetni. Ezzel az MCD-t (piros henger) felülrõl eltömítem csak félõ, hogy a mûanyagot az olaj elõbb-utóbb kikezdi :(
Jut eszembe, összerakáskor a rugónak elég 1 (behelyezem) +1 (megfeszítem) fordulat vagy még csavarni kéne rajta?
illetve a gumi tömítésnek a tengelyen mennyire kell vagy nem kell tapadnia a piros mûanyaghoz? Mert gondolkodtam esetleg azon, hogy olajálló Loctite-tal esetleg körben beragasztani?

nincs mit, sajna elég sok rebánál elõfordul, hogy szürcsög ott fent avagy ereszt

szétszedése megy?
lehet egy pucolás segitene.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nincs mit, sajna elég sok rebánál elõfordul, hogy szürcsög ott fent avagy ereszt

szétszedése megy?
lehet egy pucolás segitene.

fuck me, i'm famous!

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Köszi a választ!
:(

sajna csak MCD egység cseréjével orvosolható a probléma...
15ezer, ha van....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Csatlakozva az MCD egység és a GATE kupak körüli olajfolyás témához, az lenne a kérdés, hogy az MCD egységen belül a felsõ, szimmeringre hasonlító gumit (amelyen belül-középen átmegy a tengely és kívülrõl a piros, lyukas mûanyaghoz illeszkedik) sikerült-e már valakinek valami tartósabbal kiváltani vagy egyáltalán lecserélni?

sajna csak MCD egység cseréjével orvosolható a probléma...
15ezer, ha van....

fuck me, i'm famous!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Friss tapasztalat:
Eredetileg 150+/100- volt a beállítás, majd levittem kb. 110+/100- -ra. Nem igazán érzékeltem a változást. Most ha jól mértem, akkor 150+/160-, így csak a macskakõ rázta ki belõlem a lelket, egyébként sokkal kellemesebbnek éreztem a mozgását, mint a korábbiakkal. Ha lesz lelkierõm foglalkozni vele, akkor kipróbálok még egy 120+/130- állást is vagy még alacsonyabbat, hátha visszajön a korábbi komfortérzetem. :)