Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

kb milyen jellegû útvonalon, milyen tempóval próbáltad ?

Komoly terepre nem mentem vele, ahol kissé göröngyösebb az út, ott max. 15, esetleg 20km/h .
Mondjuk elég hülyén fogalmaztam meg a kérdést: tképp az lenne a lényeg, hogy a lehetõ legkomfortosabb érzetet nyújtsa menetközben. Durva terepre nem nagyon megyek, ha mégis, akkor viszonylag lassan közlekedek rajta. Csak nem tudom, hogy ettõl a villától várhatok-e olyan kényelmet, amit a Manitou Black Elite nyújtott anno vagy szokjak hozzá, hogy ez csak nagyobb sebesség mellett kezd mûködni? Azt ígyekszem betartani, hogy az alsó kamrában 10-15psi-vel nagyobb nyomás van, mint a felsõben.
Mondjuk a Manitou az képes volt olyasmire is, hogy hosszabb macskaköves útból sima betont csinált a kormányon. (más téma, hogy merev vázas géppel a hátsó felem szétrázta volna, ha ráülök a nyeregre :D )

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hát ha nõgyógyászi ügyességû kezeid vannak akkor visszalehet tenni úgy is:D, csak nem fogod látni hogy hova teszed, szóval ajánlatos kivenni. meg akkor már megnézheted azt is, hogy a szimeringet nem-e barmoltad szét, mert akkor cserés az is.

Norbb

Norbb

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

az a karika feszítõ izé egy rúgógyûrû(ha errõl beszélünk) az szorítja rá a szimering ajkát a becsúszóra. ha nincs megfelelõ szorító erõ akkor nincs megfelelõ tömítés.

Igen a belsõ rugógyûrût sikerült elhajlítani. Ilyet lehet venni valahol?És ezt csak úgy lehet visszatenni ha kiveszem a szimeringet?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szerintem a gumigyûrûr lesz az ami a becsúszón van mozgás szemléltetése céljából

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
az a karika feszítõ izé egy rúgógyûrû(ha errõl beszélünk) az szorítja rá a szimering ajkát a becsúszóra. ha nincs megfelelõ szorító erõ akkor nincs megfelelõ tömítés.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
leeresztve össze tudod teljesen nyomni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nekem egy Reba SL 120mm van a bringámban. Ha a gyári ajánlás szerint állítom be (felül 130-140psi, alul 145-150psi), akkor jó, ha 60-70mm-t mozog alattam. Ha 100/115-re állítom, akkor az addig 120-asból sacc/kb. 100-as lesz (kicsit "összeesik" már üresen is), de így is sem látom, hogy többet mozogna. Én szúrok el valamit, vagy tényleg a 115 kilóm a sok neki?
A legmélyebbre akkor ereszkedik, ha viszonylag nagy tempóról próbálok hamar megállni. Menet közben lenyomom a gumigyûrût a szár aljára, akkor göröngyösebb utakon is max 20-30mm-t mozdul el a következõ erõteljesebb lassításig. Vagy lehet, hogy túl lassan megyek? :)

kb milyen jellegû útvonalon, milyen tempóval próbáltad ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Nekem egy Reba SL 120mm van a bringámban. Ha a gyári ajánlás szerint állítom be (felül 130-140psi, alul 145-150psi), akkor jó, ha 60-70mm-t mozog alattam. Ha 100/115-re állítom, akkor az addig 120-asból sacc/kb. 100-as lesz (kicsit "összeesik" már üresen is), de így is sem látom, hogy többet mozogna. Én szúrok el valamit, vagy tényleg a 115 kilóm a sok neki?
A legmélyebbre akkor ereszkedik, ha viszonylag nagy tempóról próbálok hamar megállni. Menet közben lenyomom a gumigyûrût a szár aljára, akkor göröngyösebb utakon is max 20-30mm-t mozdul el a következõ erõteljesebb lassításig. Vagy lehet, hogy túl lassan megyek? :)

Norbb

Norbb

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Van egy 2010-es boxxer race-em, tegnap szétszedtem, kipucoltam, bezsíroztam, olajat cseréltem.Ez volt az elsõ alkalom, hogy telót szétszedve láttam, és lenne egy-két kérdésem.Mindent úgy csináltam ahogy a sram oldalán található leírás mondja, és ott az van, hogy a rugó teteje és a becsúszó teteje között 14-16 mm-nek kell lenni. De gyárilag 3 hézagoló volt benne amivel kb 10 mm volt a távolság, én kivettem kettõt és így most 15 mm. Így jó vagy rakjam vissza a másik kettõt is?
Másik: hogy lehet a szimeringet könnyen kivenni? Elõtte a másik suntour xcr telóm is szétszedtem és abból simán kijött, a boxxerból viszont sehogysem sikerült kiszednem.Próbáltam gumileszedõvel és csavarhúzóval is, de meg se moccant.És sikerült azt a belsõ karika feszítõt(nem tudom mi a pontos neve,az ami kívül is van a szimeringen)elhajlítanom az egyik oldalt,így anélkül raktam össze, ez így gáz?
Hát ennyi lenne egyenlõre.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e valakinek gyakorlati tapasztalata a rock shox totem villájával kapcsolatban? Nekem nagyon tetszik a 2010-es totem dh coil és ilyet szeretnék venni. Most egy Marzocchi 66 rcv van. Gondolkoztam a 66 rc3-ason is. Melyiket érdemesebb venni? Választ elõre is köszi.

Rs- egyszerübb karbantartás, kevesebb meghibásodási lehetõség

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kona01

Kona01

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e valakinek gyakorlati tapasztalata a rock shox totem villájával kapcsolatban? Nekem nagyon tetszik a 2010-es totem dh coil és ilyet szeretnék venni. Most egy Marzocchi 66 rcv van. Gondolkoztam a 66 rc3-ason is. Melyiket érdemesebb venni? Választ elõre is köszi.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Helo! 2009-es SID Race-hez a jelenlegi lockout megoldasok kozul melyiket lehet beujitani, ha lehet? Ez a bowdenes megoldas annyiszor kibaszott mar velem akcio kozben, hogy most ugy dontottem en baszom ki! Koszi :)

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Köszi, megnézem!

HIBIKE :: Rock Shox Ersatzteil
Rock Shox Ersatzteil
Schaftbolzen - Kit
Art.-Nr. 22636802
EAN: 0710845307324
Hersteller-Artnr. 11.4310.465.000

RS 2009-es spare part list alapján ez az, de valami németes megerõsíthetné

mod: innen letöltheted a 2009-es spare part list-et (RS oldalán nem mûködik a link) 2009 RockShox Spares.pdf

Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
sziasztok!
valaki tudna valamit mondani arról, hogy 2010es "gyári" hibás boxxerekhez az update kit itthon beszerezhetõ-e?
a sram yt-ján találtam ezt a videót: YouTube - 2010 RockShox BoXXer Update Shortcuts , ill. külföldi fórumon olvastam, hogy ingyen járt, aki kért.
itthon megy az ilyesfajta szupport?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Sziasztok!
A Fabory-nál szoktak lenni ilyen nem túl elterjedt csavarok, de célszerû egybõl vinni a mintát.

Na bakker! Minden nap a Fabory elõtt megyek el ha a barátnõmhöz megyek,de még eszembe sem jutott hogy ott is meg lehetne nézni! LOL nekem :)

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Sziasztok!
A Fabory-nál szoktak lenni ilyen nem túl elterjedt csavarok, de célszerû egybõl vinni a mintát.

Üdv!
Csak nem neked is ott fossa az olajat?
Egyébként ha rendelsz valahonnan csavart akkor lehet csatlakoznék, mert a Judy SL-hez nekem is kéne csavar és az itteni BÓT-ban nincsen.
Ha aktuális akkor kontaktoljunk már privátban!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

szerintem meg fix hogy távtartós, úgyhogy lehet mekkmesterkedni ha nagyon kell a több út

miért érzem úgy, hogy ez is nálam fog kikötni, szétszedve :D

én csak próbálok melót felhajtani neked :D

nektek se mûködik a többszörös idézet, vagy csak egy OKJs tanfolyamot kéne elvégezni hozzá?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Sziasztok!
2009-es Reba Team-hez lenne szükségem a bekarikázott alkatrészekre.
Honnan tudnám beszerezni?

Köszönettel: Kömi

Feltöltött kép

Üdv!
Csak nem neked is ott fossa az olajat?
Egyébként ha rendelsz valahonnan csavart akkor lehet csatlakoznék, mert a Judy SL-hez nekem is kéne csavar és az itteni BÓT-ban nincsen.
Ha aktuális akkor kontaktoljunk már privátban!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
azért a foxnál is elõfordul, hogy a rugós rész bõven elbirná hogy f100 as legyen az f80 ból de sajna a csillapitó patron rövid, ergó nem lehet...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Mielõtt szétkapod keress rá Guglira a PONTOS tipus és évjáratra, mert én is jártam úgy, hogy szétkaptam egy új villát, és hopp, wazz ebben nincsen távtartó, mint a "képen" a kézikönyvben....= fix 100 mm volt...fölöslegesen szedtem szét...azaz majdnem, mert így legalább kapott egy kicsit jobb olajat és több kenést...
ergo lézetHET olyan típus is, ami fix utas, és nincs benne távtartó! (mint az én villám volt)
Don't try this at home!