Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
teloba milyen olaj kell?

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Van egy 09'-es Tora Race-m:
K
Olajat akarnék cserélni de nem találok olyan tech manualt a sram oldalán amibe szerepelne
h mennyi olaj kell bele.
Mivel az egyik oldal motion controlos a másik levegõs így a 318as szerint kellene tölteni csak ez nem 318 as így nem tudom a szerint jó lenne e?
Feltöltött kép

LeTuR

LeTuR

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszönöm a segítséget. Nem értem minek gyárt akkor ilyen alkatrészekkel teleszkopot a Rock Shox, ha még kapni se lehet, oldalukon is néztem, de csak poplock van...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hello,

Légszi ha tud valaki segítsen. Ilyet keresek: http://bestmountainb...hoxrebaknob.jpg

A fekete gyûrû kell amibebemegy a bowden és acopression gyûrûnél(kék) az a kis csavar amivel lefogatom. lehetlen kapni...

A gyürûben nem tudok segíteni, de csavar az tuti kapható, normál metrikus hernyócsavar... Anno Fabory ban vettem egy marékkal, szeret a gyári elnyalódni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

LeTuR

LeTuR

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hello,

Légszi ha tud valaki segítsen. Ilyet keresek: http://bestmountainb...hoxrebaknob.jpg

A fekete gyûrû kell amibebemegy a bowden és acopression gyûrûnél(kék) az a kis csavar amivel lefogatom. lehetlen kapni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Köszi a tanácsokat!

YouTube - CUBE BIKES Suspension Setup

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Köszi a tanácsokat!
Mojlepque

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

Sziasztok!

Nemrég vettem egy RS DART3-mal szerelt bringát (2008 vagy 2009-es modell), elvileg lockolható a teló, de hiába fordítom el a lockoló tekertyût, semmi nem változik... Lehet én vagyok béna?! Vagy akkor ez gyári hiba (újkorában sem lehetett lockolni)? Ha javítható, ez vajon hosszú idõt vesz igénybe?

Más: sokat játszottam a csillapítás és az elõfeszítés behangolásával, kb. közepes keménységre húztam, gyors reakcióval, de így is besüpped legalább egy centit, ha ráülök a bringára. Ez normális? Mondjuk bõ 95 kiló vagyok, de ha még keményebbre húzom a rugót, akkor már nem elég érzékeny a kisebb hepe-hupákra...

Kössz a választ!
Üdv:

ha a lock nem mûködik, akkor szervíz. lehet hogy csak egy o gyûrût kell cserélni. vidd vissza a boltba, egy O gyûrût õk is ki tudnak cserélni, vagy ha nem akkor a biker megmondja h mennyi idõ. az elõfeszítést úgy kell belõni h ha ráülsz a bringára és mindkét lábad a pedálon van, 15-20%-ot üljön be a villa, a súlyod alatt. a csillapítást meg szintén egyénfüggõ, de valahol ott a jó beállítás ahol még nem rúg vissza a villa és nem is tér vissza túl lassan. utóbbi esetben gyorsan elfogyhat a rúgóút rázós helyzetben, az elõbbiben pedig rázni fog a villa és nem fogja rendesen csillapítani az akadályokat. beállítása pl úgy hogy lenyomod két kézzel a villát majd hirtelen elengeded, nagyjából követnie kell a kezedet, ha üti akkor még adsz rá, ha lassan tér vissza értelemszerûen visszább veszel.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hja, grommal is 30kilós gyerekek gurultak le 4-5x a family pályán, aztán merevvila volt mire visszahozták :s

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

az összes 2010es gromhitben a torával ez a probléma...
ennyi idõ alatt azér rájöhettek volna RSék.

amit tavaly vettem cangat, abban recon race volt, ott meg az mcuban volt alulmeretezett gyuru, es kezdett el folyni par nap utan. itt is megertenem, hogyha x meteres droppokat csinalnek vele, de meg csak durvabb xcnek sem neveznem, ami eddig erte.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

még van egy darab O gyürüm a kényes részhez
én az összes nálam szerelt villában szorosabbra cseréltem pont emiatt

az összes 2010es gromhitben a torával ez a probléma...
ennyi idõ alatt azér rájöhettek volna RSék.

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Sziasztok!

Nemrég vettem egy RS DART3-mal szerelt bringát (2008 vagy 2009-es modell), elvileg lockolható a teló, de hiába fordítom el a lockoló tekertyût, semmi nem változik... Lehet én vagyok béna?! Vagy akkor ez gyári hiba (újkorában sem lehetett lockolni)? Ha javítható, ez vajon hosszú idõt vesz igénybe?

Más: sokat játszottam a csillapítás és az elõfeszítés behangolásával, kb. közepes keménységre húztam, gyors reakcióval, de így is besüpped legalább egy centit, ha ráülök a bringára. Ez normális? Mondjuk bõ 95 kiló vagyok, de ha még keményebbre húzom a rugót, akkor már nem elég érzékeny a kisebb hepe-hupákra...

Kössz a választ!
Üdv:
Mojlepque

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mekkora ogyuru kell?
de ki csinalja meg? :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
még van egy darab O gyürüm a kényes részhez
én az összes nálam szerelt villában szorosabbra cseréltem pont emiatt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

havernak tora volt ilyen, betonra bemerevedett.....a probléma az volt h asszem lefolyt az mcd alá -vagy hova- az olaj, is gátolta a mozgást....

Igen, valószínûleg ez a probléma. Megadta magát a tömítés és lefolyott a csillapításból a lábba az olaj.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
havernak tora volt ilyen, betonra bemerevedett.....a probléma az volt h asszem lefolyt az mcd alá -vagy hova- az olaj, is gátolta a mozgást....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hazafele lezuttyantam a patkarol (siman lejottem), vmi szisszenes es bekemenyedett a telo - olyan, mint amikor az mcu be van kapcsolva. csak az a gond, hogy ebben ilyen nincs. kivul nincs semminek nyoma (olajfolyas, ilyesmi).

egy specialized pitchben levo pikerol van szo. a bringa alig par honapos, es nagyon a terhelhetosege alatt van hasznalva. van valaki gyorben, aki olcson es szakszeruen meg tudna javitani?

ps: daveel beszeltem telefonon, o aszondta, hogy a csillapitas adta meg magat (eleresztette az olajat).

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

OFF topik
Igen igen :)
A Camera Kft

Velem azóta szopnak az összes boltosok, mióta összeakadtam a Camera kft-vel... azóta háromszor ellenõrzöm amit mond valaki és sûrûn visszajárok reklamálni, ha valami nem tecc. Nem csak fotós témában. :)
Najó, ennyit az offtopic-olásról.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

A forgalmazót vagy a szervizt? (utóbbi, ha jól sejtem, a "jó hírû" Camera kft... - bár az utóbbi idõben kicsit javult a hozzáállásuk, de nem sokat)

OFF topik
Igen igen :)
A Camera Kft és a Hama Hungary(Sigma forgalmazó) karöltve azt állította hogy a nemzetközi garancia nem érvényes Magyarisztánban. Írtam az amcsi kiskernek hogy nem érvényes nálunk a garancia, és hogy mit lehet tenni. Meglepõdtek. De fogalmaztunk egy szép levelet a Sigma-nak hogy Magyarisztánban nem kezelik túl jól a dolgokat(se a forgalmazó se a szervíz), ezt elküldtük a Camera-nak meg a Hama-nak, hogy mégis mit fognak szólni hozzá. Ezzel egyidejüleg az amcsik is írtak egy levelet a Hama-nak hogy jó vón elismerni hogy az obi hivatalos forrásból származik, különben kezdeményezni fogják a Sigma-nál hogy vegyék el tõlük a forgalmazói jogot.
Hosszas levelezgetés után sûrû elnézéskérések közepedte hip-hop küldték a futárt és egy hét alatt meg is csinálták az obit....
Csak fenyegetõzni kell hogy legyenek jogaid.
ON

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

A Sigma objektívek forgalmazóját is meg kell fenyegetni ha egy nemzetközi garival rendelkezõ objektív garanciális javítását szeretnéd elintézni.

A forgalmazót vagy a szervizt? (utóbbi, ha jól sejtem, a "jó hírû" Camera kft... - bár az utóbbi idõben kicsit javult a hozzáállásuk, de nem sokat)