Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Itt senki sem ért a RS-hoz??? :P

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Üdv mindenkinek!

Teló vásárlás küszöbén állok -már ha a suli is az ösztöndíjküldés küszöbén áll. :D De teljesen tanácstalan vagyok. Eddig a -ha jól tudom 2004 vagy 2006-os- SCOTT reflex 40-be gyárilag belevarázsolt RS Judy 2-t nyúztam, mint második tulaj. (nem biztos, hogy ez a tipus, papirom nincs, csak német leírást találtam neten errõl a scottról) A gépet maratonokon kínoztam, és néha túrákon vigasztaltam, ráadásul majd' 100 kilóval tettem ezt, szóval kap kiképzést bõven. :D
De hát elérkezett a visszaút csillapítás, motion control (ez a visszaút csillapítás neve RS-éknál???), U-turn, elérhetõ árú hidrós tárcsafék meg a légrugózás... stb. kora, így én is váltanék...
Itt a bökkenõ. Fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról...
Ezért kérem a segítségeteket. Egy olyan telót keresek ami megfelel az alábbi kritériumoknak:
-100-120mm út (lehetõleg minél többet ki is mozogjon)
-180-as xt tárcsákkal+fékkel elbírjon (fel se merem tenni még) :D
-100 kilós rider-hez mérten tudjon mozogni (talán a levegõs telók ilyen szempontból elõnyösek nekem??? :S)
-ha lehet RS legyen (eddig bejött, és jókat is hallok, meg nem véletlen minden második teló RS egy maratonon -bár a rókák is szaporodnak... kár hogy az ösztöndíj annyira azért nem :D)
-ne rugdosson vissza. ki nem állhatom ha egy hosszabb ereszkedés után zsibbad a kezem és nem tudok kontrollálni finoman pl. egy fékutat... :D )
-ha lehet megúsznám használtan 60.000-bõl... :D

továbbá, lehet buta kérdés, de így tanul a gyerek ugye... :
-Lehet U-turn levegõs telóban???

Most gyorsan ennyi jutott eszembe. Remélem fel tudtok világolni.
Ha valaki érez affinitást egy kis segítségnyújtáshoz kérem ez enyediba@freemail.hu címre írjon!

Köszönettel!

Balázs

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Ha nagyobb úttal használod a telót, mint ami a javallott (ill. elõírás), nem csak a geometriát változtatja meg, hanem a fejcsövet terhelõ nyomaték is megnövekszik, mivel nõ az erõkar. Nem tudom ez mennyire befolyásolja egy váz élettartamát, de én a helyedben azt a vázat 100mm-es villával használnám, mindkét ok miatt. ;)

Hát, tökéletesen meggyõzõ érvek, fõleg a második. Kikapom a telót és viszem is a szervízbe valamelyik nap! :P

Köszönöm a tanácsokat!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Elõbb utóbb valószínûleg ez lesz belõle, csak gondoltam elõbb kipróbálom így is.
Egyébként azon kívül hogy emelkedõkön hamarabb elemeli az elsõ kerekét, mit veszíthetek a magasabb út miatt? Esetleg nem 100-ra, csak 115-re húzatás?

Ha nagyobb úttal használod a telót, mint ami a javallott (ill. elõírás), nem csak a geometriát változtatja meg, hanem a fejcsövet terhelõ nyomaték is megnövekszik, mivel nõ az erõkar. Nem tudom ez mennyire befolyásolja egy váz élettartamát, de én a helyedben azt a vázat 100mm-es villával használnám, mindkét ok miatt. ;)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Sejtettem, hogy lesz itt valami bibi.:)
Húzasd össze 100 mm-re.

Elõbb utóbb valószínûleg ez lesz belõle, csak gondoltam elõbb kipróbálom így is.
Egyébként azon kívül hogy emelkedõkön hamarabb elemeli az elsõ kerekét, mit veszíthetek a magasabb út miatt? Esetleg nem 100-ra, csak 115-re húzatás?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
A fene. Akkor nincs esély rá, hogy 130 legyen. Átgondolom, de így nem tudom.... a beépítési magasságtól is függ a történet. Recon service manuálban volt a "all travel adjust" résznél egy ábra, ott írt 130-at, de akkor az nem az SL-re vonatkozik. Köszi Sala. biker honlapjáról még szedek robbantott ábrát. Ez 2009-es vagy 2008-as villa amúgy?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
115 vagy 120mm

és ég és föld lesz a mozgása ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Sziasztok. Láttam itt az apróban egy eladó recon SL-t, és elgondolkodtam. ( Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Recon SL ) Hogyha jól látom ez solo air-es verzió, ami nekem jól jönne, végre a pihe súlyomhoz be lehetne löni valamit. Egy 302-es tora u-turnt váltana fel. Elsõ kérdés, hogy a súlytól eltekintve a mozgás terén is nyernék vele, illetve az is kérdéses (ezért linkeltem be) , hogy ezt ha szétkapom, és az alátéteket kiszedem, akkor 130mm utat kapok e, vagy 120-at? Sram tech manuálok közt nézelõdtem, de nem vagyok benne biztos, kérdezni meg nem szégyen. :)

Igazából egy olcsón, kultúráltan mozgó levegõs villa kéne 130 úttal. Azért gondoltam erre.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Sejtettem, hogy lesz itt valami bibi.:)
Húzasd össze 100 mm-re.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
CUBE Analog, eredetileg 100 mm-es telóúttal, a mostani meg 130 mm.
Gyanítom én is, hogy ez így nem lesz OK, mert 30 mm az sok. 115 és 100 mm-re lehet beállítani a teleszkópot, de nem tudom (nem szeretném) itthon megcsinálni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Milyen vázban használod és a villa mekkorára van kihúzva?
Lehet, hogy muszáj lesz szerelni.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Ne aggódj, nem nyírod ki ezzel.
Természetesen minél több van a negatív kamrában, annál érzékenyebb lesz, könnyebben indul meg, viszont arányosan több lesz a beülés, egyre többet elvesz a rugóútból.
A pozitív nekem általában testsúly + 10psi szokott jó lenni.
Állítsd be a sag-ot a negatívval kb 20%-ra és utána tudsz egy kicsit finomhangolni a kamrák nyomásával.

Szia

Köszi a választ, magam is hasonló képpen okoskodtam, fõleg azért mert az új telónak hosszabb az útja, mint a régié. Távtartóval lehetne csak kisebbre venni, de gondoltam, ha a beülést megnövelem, talán már elég is lesz, nem kell szervízbe vinni és talán a hosszabb út is meghálálja magát terepen.

Üdv;
Dani

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ne aggódj, nem nyírod ki ezzel.
Természetesen minél több van a negatív kamrában, annál érzékenyebb lesz, könnyebben indul meg, viszont arányosan több lesz a beülés, egyre többet elvesz a rugóútból.
A pozitív nekem általában testsúly + 10psi szokott jó lenni.
Állítsd be a sag-ot a negatívval kb 20%-ra és utána tudsz egy kicsit finomhangolni a kamrák nyomásával.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Sziasztok

Revelation Dual Air telóban mennyi lehet a különbség a negatív és a pozitív kamra nyomásában?
Ha ugyan annyi nyomás van mindkettõben, kicsit nehezebben indul meg, mintha ~1 Bar-ral több van a negatívban. Nem mentem még így terepen, csak a garázsban nézegettem.

Szóval van erre valami elõírás vagy javaslat, hogy ne nyírjam ki a telót?

Kösz

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Köszi a gyors választ !
Akkor nincs olyan nagy gond mégse, jól van :D
Egyik boltos felvinné nekem a pesti szakszervízbe, ott is 8e-re számíthatok ?
Sala, én nem tom felvinni, nincs kocsi :(
Üdv
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nyomórudnál elfosta a lábba az olajat, O gyürü csere, uj olajjal feltölt, kipucol

én 8ért csinálom, teljes szervizt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
valsz megment egy tömítés, és lefolyik az olaj a lábba....
így fent nincs elég olaj az mcd-nek, lent pedig az olaj akadályozza a mozgást

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Szia mindenki !
RS Recon 351 S.Air Telóm van, és gondom akadt :(
Az MCD tekerõre nem reagál semmit , és az út fele elveszett. Úgy értem, hogy csak a fele hosszban mozog, ahhoz képest amilyen volt.

Ez mekkora gond lehet mechanikusan ? Mire számítsak javítási költségnek vajon ?

Köszi,
Gábor
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

http://forum.bikemag...html#post946193

Köszi!
Ez tökéletes!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
http://forum.bikemag...html#post946193