Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Valaki erõsítsen meg abban, hogy ha Rebában (2005-2008-as modell) a gyári szimeringet Endurora cserélem, akkor a szivacsgyürüt ki kell dobnom.
Mit lehet használni az általuk ajánlott "super-slick" zsir helyett, a szimeringhez?

Olvasgatva a "manuál"-jukat megdöbbentem, hogy az RS által javasolt 15W-s teleszkópolaj helyett õk 5w-40-es szintetikus motorolajat javasolnak a kenéshez (alulra)...
Failure is always an option.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Fehérpár, Budaörs, ott van egy készlet azt hiszem, még én vittem oda.

hivd fel elõtte!

üdv

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szintén gyári, de nem a tengerentúlról: ROCK SHOX DUST SEAL KIT 30MM DUKE/PSYLO - Suspensionlab

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sziasztok!

Kérlek segítsen valaki!!
Sehol nem kapok rs Duke xc-hez szimeringet. Darabokba van a bicóm ezért sürgõs lenne, de aztmondják csak jövõre lesz:( .
Hátha maradt valahol elfekvõben.

Én innen rendeltem, egy bõ hét alatt itt volt (mondjuk postaköltséggel elég drágára jön ki, célszerû többet, vagy mást is rendelni).
eBay-en is van eredeti, az olcsóbb.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Sziasztok!

2010-es Boxxerhez keresek fehér (legpuhább) rugót. Valakinek van tippje, hogy esetleg hol keressem itthon, melyik bolt stb? Vagy ha valaki rendel külföldrõl olyan oldalról, ahol kapható, akkor beszállnék.....
Köszönöm.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Itthon sokban ne reménykedj! Külföldrõl probléma nélkül, akár gyárit is.

ricochet

ricochet

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Kérlek segítsen valaki!!
Sehol nem kapok rs Duke xc-hez szimeringet. Darabokba van a bicóm ezért sürgõs lenne, de aztmondják csak jövõre lesz:( .
Hátha maradt valahol elfekvõben.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Sziasztok, Psylo után keresek telót, csak Rock shox, U-turn-os, könnyût,
Van aki használ extrémebben Recont, mert ritkán de a letöréseket is bírnia kellene, meg hegyi ösvényeket, 76 kg vagyok, mennyire bírná?
Pike drága, használttól kicsit tartok,
esetleg Tora-t?
ötletek?

Ha nincs átütõs agyad, akkor Recon-t vegyél, hidd el nagyon erõs teleszkóp, Én is inkább a levegõset preferálom. Ha rászánsz plusz pénzt, mert Neked kell az air-uturn, akkor Revelation (kb. 100.000), ha jól emlékszem az alap reconba sem tesznek mûanyag perselyt, ezért is mozog jobban egy recon, mint egy tora. Recon xc;sl 55.000, Recon Race;351 80.000-90.000, Reba sl 90.000 körül mozog. A többi már rajtad múlik:). Régebben volt Recon 327 40e körül külföldi honlapon, érdemes azokat is megnézni.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Recon is simán bírja, én kb 90kg vagyok és egy Rebát nyúzok. Ha könnyût akarsz akkor a Pike ugye ki is esett, szal könnyû a döntés :)
A U-turn helyett én biztos levegõset vennék, már ha nem akarod állandóan tekergetni, és nem bánod ha 200g-al könnyebb a bringa. Árban majdnem ugyanott van.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Pike szerintem a legjobb! Tora felejtõs.

ruben

ruben

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok, Psylo után keresek telót, csak Rock shox, U-turn-os, könnyût,
Van aki használ extrémebben Recont, mert ritkán de a letöréseket is bírnia kellene, meg hegyi ösvényeket, 76 kg vagyok, mennyire bírná?
Pike drága, használttól kicsit tartok,
esetleg Tora-t?
ötletek?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

"The titanium spring tube and carbon-fiber compression knob are just dead sexy."... mostmár érthetõ a felár. (???)

Hogyne lenne érthetõ! Gondolj bele, sokan mi pénzeket fizetnek plasztikára, kozmetikumokra és egyéb nyavajákra... én meg csak felülök a bringára, amiben a Reba WC virít és mindjárt "dead sexy"-nek érzem magam. :D

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

drótós , én meg max akkor cserélném ha a másik új
de gondolom az is használt. szal úgy már nem biztos hogy belevágnék.

Elvileg 2010-es és új... persze azért nem egy az egyben menne a csere, egy szép bringától is meg kellene válnom, de úgyis csak a szobában õrizgetem. Ezért a dilemma.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
azt a piros tekerentyût beállítás után kihúzhatod. csak egy imbuszcsavarhúzó rúd van benne ami a belsõ csavar állítása után már nem lát el funkciót.

és ha lehet, akkor nem perselycsere kell az útállításhoz, hanem belül a távtartók átvariálása. de mindjárt jönnek a szakértõbbek.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok.elõször is elnézést a hülye kérdésekért, de nagyon nem vagyok képben.
Vásároltam egy kerékpárt amiben egy 2008-as Rockshox Recon Race (air) teló van. Egy álom nekem ,mind a kivitele ,mind a mozgása stb.
Viszont szinte semmit nem tudok róla. Pl nem látom rajta sehol, hogy mekkora a maximális mozgása. Aztán nem tudom jól olvastam e ,hogy egy persely cserével megoldható lenne, hogy 80-100-130 mm-ert mozogjon ? félreértés ne essék nem szeretném szétszedni, szétszedetni, mindössze érdekel mit is tud, milyen lehetõségek rejlenek benne. (Az alján a visszaút csillapítást megtaláltam, nagyon tetszik, csak félek , hogy a piros állító gomb el fog veszni , nem tud az lerázkódni?) (A levegõvel állítható rugóerõ zseniális , nagyon precízen beállítható. Nagyon köszönöm a válaszokat, még egyszer elnézést.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Olvasd csak szépen át a marketinganyagot, majd akkor rájössz hogy mennyivel jobb a reba ;)
A blekboksz mósünkontrol pedig még ennél is többet tud RS-ék szerint, pl: "The titanium spring tube and carbon-fiber compression knob are just dead sexy."... mostmár érthetõ a felár. (???)

azért nem csak ennyi a különbség :)

de tartom az egyel följebb írtakat

drótós , én meg max akkor cserélném ha a másik új
de gondolom az is használt. szal úgy már nem biztos hogy belevágnék.

meg a 2008-asok kött volt pár db amiknek a karbonnyakával volt vmi gáz, már nem emléxem mi. bár azt gomdolom azóta javították.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

ezt nem vitattam eddig sem, csak én nem érzem a különbséget :)

sõt õszintén szólva mozgásban, semmi különbséget nem érzek a 3 eddigi rebám meg a puruttya (nem mc-s) recon közt ami a dawg-ban van.

Olvasd csak szépen át a marketinganyagot, majd akkor rájössz hogy mennyivel jobb a reba ;)
A blekboksz mósünkontrol pedig még ennél is többet tud RS-ék szerint, pl: "The titanium spring tube and carbon-fiber compression knob are just dead sexy."... mostmár érthetõ a felár. (???)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A Motion Control Black Box változata az egyik legjobb ma futó csillapítási rendszer elsõ villába

ezt nem vitattam eddig sem, csak én nem érzem a különbséget :)

sõt õszintén szólva mozgásban, semmi különbséget nem érzek a 3 eddigi rebám meg a puruttya (nem mc-s) recon közt ami a dawg-ban van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
A Motion Control Black Box változata az egyik legjobb ma futó csillapítási rendszer elsõ villába

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

mindenesetre én ha ennyit akarnék telócserére költeni akkor már olyat vennék amin kékfehér farok van :)

A projekt lényege a csere-bere, nem szándékozom a kenyérre félretett filléreket telóra költeni... :D