Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Kiszeded a "hengeres mûanyag"-ot (MCU), megmarkolod a mûanyag részét és lecsavarod az alu kupakot a tetején ami forditott menetes, azzal együtt kijön a "bele" és ki tudod venni a rugót. Összerakásnál figyelj, hogy a rud alján lévõ horonyba kétféleképpen (180 fokot elfordulva) bele tud akadni a henger alján lévõ kis szelep (ami nyitja és zárja a lockot) szára és csak az egyik verzió jó. Asszem kis jel is van alul hogy hogyan kell állnia.

Az "alap" Recon SL tudtommal nem MCU-s de lehet én vagyok a hülye.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sziasztok,
Vettem Recon Sl-t, a lock-out mûködtetéséhez kar kellene, de az nem járt hozzá, meg amugy is már zsúfoltság van a kormányon.
Át lehet-e alakítani "kupakosra", úgy hogy a becsúszó tetején lehessen elzárni.
Másképpen, ki lehet-e szedni a rugót a becsúszóban levõ hengeres mûanyagból , mert most mindig visszahúzza, nem marad lezárva a teló.

Kiszeded a "hengeres mûanyag"-ot (MCU), megmarkolod a mûanyag részét és lecsavarod az alu kupakot a tetején ami forditott menetes, azzal együtt kijön a "bele" és ki tudod venni a rugót. Összerakásnál figyelj, hogy a rud alján lévõ horonyba kétféleképpen (180 fokot elfordulva) bele tud akadni a henger alján lévõ kis szelep (ami nyitja és zárja a lockot) szára és csak az egyik verzió jó. Asszem kis jel is van alul hogy hogyan kell állnia.
Failure is always an option.

yoshiie

yoshiie

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok,
Vettem Recon Sl-t, a lock-out mûködtetéséhez kar kellene, de az nem járt hozzá, meg amugy is már zsúfoltság van a kormányon.
Át lehet-e alakítani "kupakosra", úgy hogy a becsúszó tetején lehessen elzárni.
Másképpen, ki lehet-e szedni a rugót a becsúszóban levõ hengeres mûanyagból , mert most mindig visszahúzza, nem marad lezárva a teló.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
A barátomnak van egy Argyle 302es teleszkópja. Olyan apró gondja van, hogy akárhogy ugrálunk nem akar 50-60mmnél többet mozogni. Közben találtunk neten rock shox robbantott ábrát és rajta volt, hogy a fekete jelû rugó, amit gyárilag beleraknak extra kemény. Esetleg valaki nem tudja, hogy hol lehet beszerezni puhább rugót, vagy esetleg tora/dart vagy hasonló rugó jó-e bele, mivel ahogy nézegettem ezt láttam webáruházban. Elõre is köszi a segítséget.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Ez jó hír, köszönöm.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Levélként érkezik, igen alacsony összeg megjelöléssel, így semmi plussz költséggel nem kell számolni.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

Én innen rendeltem, egy bõ hét alatt itt volt (mondjuk postaköltséggel elég drágára jön ki, célszerû többet, vagy mást is rendelni).
eBay-en is van eredeti, az olcsóbb.

Ha jól látom ez USA-ból jön. Kell erre Áfát fizetni itthon?
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Gyakorlati tapasztalat, hogy Reba (2005-2008), illetve Pike teleszkópoknál simán elfér a gyári szivacs az EFS szett használata esetén. Ennyi, nem kell tovább ragozni a történetet, az EFS manual-ját pedig nyugodtan el lehet felejteni.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

De marad hely. Nálam legalábbis volt hely neki és a gyári szivacsot raktam vissza a porlehúzó és az olajzáró közé.

16mm hely van, a gyári szivacs 10mm, a gyári szimering 6mm.
Az EFS szimering a porlehúzóval együtt 13mm.
Tehát 3mm marad a szivacsnak, asszem valamelyik telóban gyárilag csak ekkora van. Lehet fogok egy ollót... Bár innen le lehet tölteni a Pike-hoz a manualt (Reba-hoz nincs), és egyértelmüen azt írja, hogy nem kell a szivacs. Szerintem azért nem árt, hacsak nem akarja az ember sürün fejre állítani a bringát, hogy a felsõ perselyhez is jusson olaj...

Nekem ilyen a gyári, van amelyikben meg ilyen vékony szivacsos, külön porlehuzós van..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Igen érdekes, mert ezek a díjszabások vannak náluk a honlap szerint:

SHIPMENT

TRANSPORT

Post Mail EU 0-50gr 0,90 €
Post Mail EU 50-100gr 2,70 €
Post Mail EU 100-350gr 6,40 €
Post Mail EU 350-1000gr 9,60 €

UPS Standard France 0-15000gr 15,00 €
UPS Standard Germany 0-15000gr 15,00 €
UPS Standard EU 0-15000gr 40,00 €
UPS Express EU 0-15000gr 75,00 €

Akkor az volt a gond,hogy UPS-t ütöttem be véletlenül :/

Nna,meg is rendeltem immár

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Igen érdekes, mert ezek a díjszabások vannak náluk a honlap szerint:

SHIPMENT

TRANSPORT

Post Mail EU 0-50gr 0,90 €
Post Mail EU 50-100gr 2,70 €
Post Mail EU 100-350gr 6,40 €
Post Mail EU 350-1000gr 9,60 €

UPS Standard France 0-15000gr 15,00 €
UPS Standard Germany 0-15000gr 15,00 €
UPS Standard EU 0-15000gr 40,00 €
UPS Express EU 0-15000gr 75,00 €

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Pontosan így kell eljárni. Jó, ha az a szivacs ott van.

Sok helyen kerestem, és ahol volt is, az elmúlt negyed-, fél évben kikerült a készletlistából, míg nem találtam ezt a belga céget (32MM TORA - RECON - REBA - SID - RVL - PIKE - ARGYLE - BOXXER - Suspensionlab), ahol rengeteg apró alkatrész beszerezhetõ, fõleg RS termékekhez

Ide be is regisztráltam és a matrica nem sürgõsségi küldése borítékban 40euro...

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

De marad hely. Nálam legalábbis volt hely neki és a gyári szivacsot raktam vissza a porlehúzó és az olajzáró közé.

Pontosan így kell eljárni. Jó, ha az a szivacs ott van.

Sok helyen kerestem, és ahol volt is, az elmúlt negyed-, fél évben kikerült a készletlistából, míg nem találtam ezt a belga céget (32MM TORA - RECON - REBA - SID - RVL - PIKE - ARGYLE - BOXXER - Suspensionlab), ahol rengeteg apró alkatrész beszerezhetõ, fõleg RS termékekhez

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A kitben nincs szivacs, és ha jól értem szerintük nincs is szükség rá, meg nem is marad neki hely ha berakom az EFS szimeringet + porvédõt.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Amennyiben az EFS kittben lesz szivacs, használd azt, ha nincs, akkor marad a régi.

A kitben nincs szivacs, és ha jól értem szerintük nincs is szükség rá, meg nem is marad neki hely ha berakom az EFS szimeringet + porvédõt.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Tams,esetleg kint nincs kéznél Revelation matricaszett?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Amennyiben az EFS kittben lesz szivacs, használd azt, ha nincs, akkor marad a régi.
Olajjal lehet bûvészkedni - kérdezd csak Salát. Nálam alul-felül egységesen 5-ös Motorex van.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Én a gyári ajánlás szerint a csillapításba Motorex 5W, máshova Motorex 15W-t használok, korábban is ezzel csináltam és elégedett vagyok, nem variálok :)
Motorex zsirt kipróbálom, köszi.

...bocs keverem az M betüsöket, nem Motorex, hanem Motul olajat használok. :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

10W motorex teleszkópolaj mehet mindenhova, 1/2 L 1000 Ft.-, Motorex PrepM teleszkóp zsír 3600 Ft.-. Kb. négy karbantartásra elég, ha úgy vesszük, nem is drága egyáltalán.

Én a gyári ajánlás szerint a csillapításba Motorex 5W, máshova Motorex 15W-t használok, korábban is ezzel csináltam és elégedett vagyok, nem variálok :)
Motorex zsirt kipróbálom, köszi.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
10W motorex teleszkópolaj mehet mindenhova, 1/2 L 1000 Ft.-, Motorex PrepM teleszkóp zsír 3600 Ft.-. Kb. négy karbantartásra elég, ha úgy vesszük, nem is drága egyáltalán. Jár az EFS szimeringhez egy keskenyebb szivacsgyûrû.