Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
ERESZT!
Sziasztok!
Hát kezdek kiakadni. Most egy másik bringa telója is elengedi a + kamrából a luftot a negatívba.
A - nyomást akartam aktualizálni és a szeleptû megnyomásakor az az olaj spriccelt, amit a + ba töltöttem a dugattyú fölé. ÁÁÁÁÁ!!!
Most azt a hideg miatt csinálja, vagy elkoptak a tömítések? Szerelgessem, vagy várjam meg a melegebb idõt hátha megszûnik ez a jelenség?
Ti már tapasztaltatok hasonlót?
Köszi ha válaszoltok...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
igen, de a revel is 12-15 centi. nekem 12 centi elég lefelé, csak mozogja is ki, nem úgy, mint a fox.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

láttam, de súlyban nem szeretnék nagyon a fox fölé menni. az rs útállítása meg nekem nem játszik, mert nem tekergetem :) bár most van nekik a hosszabb rugótartományban megint 2-step. na majd ha az lesz 10-14 centinél, akkor lesz egy vevõjük :)

az új revelnél is van valami dual piston air nevû cucc:
Dual Position Air | SRAM

lyriknél meg 2step ugye...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
láttam, de súlyban nem szeretnék nagyon a fox fölé menni. az rs útállítása meg nekem nem játszik, mert nem tekergetem :) bár most van nekik a hosszabb rugótartományban megint 2-step. na majd ha az lesz 10-14 centinél, akkor lesz egy vevõjük :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
elõzõ hsz módosítva...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a 140 jó, mert 100-140 között lehet állítani az útját. tehát jobb lenne felfelé is, meg lefelé is. plusz jobban bejön a mozgása is, mint a foxnak.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

képben van még a minute, meg a durin is. minute-ból találnék jó áron egy útállítós, gyorszárasat, akkor meg lenne oldva a problémám. xfusionon még nem is gondolkodtam.
fox rlc 120-t váltaná.

volt most az apróban egy gyorszáras útállítós revelation! talán 75ért
Manitouból csak 140es it modell van ami útállítós

http://forum.bikemag.../hirdetes-64483

Vagy vidd el az enyémet :)
http://forum.bikemag.../hirdetes-66260

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
képben van még a minute, meg a durin is. minute-ból találnék jó áron egy útállítós, gyorszárasat, akkor meg lenne oldva a problémám. xfusionon még nem is gondolkodtam.
fox rlc 120-t váltaná.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Januári német Bike Magazin tesztben sajnos nem volt Reba, de az adatok sokat sejtetõek:
- RS SID 120 QR15 WorldCup, tapered. Verdrehsteifigkeit:: 19,9 Nm/fok. Bremssteifigkeit: 155,3 Nm/fok.
- Magura Durin Maraton 120, tapered (gyorszáras!): Verdrehsteifigkeit:: 21,7 Nm/fok. Bremssteifigkeit: 233,5 Nm/fok.
A legdurvább meglepetés a harmadannyiba kerülõ X-Fusion Velvet RL. 29,7 Nm/fok, 189,4 Nm/fok. Asszem én könnyen választanék... :->

én is
vennék egy maxle20-as recont :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Januári német Bike Magazin tesztben sajnos nem volt Reba, de az adatok sokat sejtetõek:
- RS SID 120 QR15 WorldCup, tapered. Verdrehsteifigkeit:: 19,9 Nm/fok. Bremssteifigkeit: 155,3 Nm/fok.
- Magura Durin Maraton 120, tapered (gyorszáras!): Verdrehsteifigkeit:: 21,7 Nm/fok. Bremssteifigkeit: 233,5 Nm/fok.
A legdurvább meglepetés a harmadannyiba kerülõ X-Fusion Velvet RL. 29,7 Nm/fok, 189,4 Nm/fok. Asszem én könnyen választanék... :->

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sid sokkal kolbászabb valsz....sokkal kissebb felületen fogja a váll a becsúszót, a váll is karcsúbb jóval...

szvsz. reba ha nem számít az a kis plusz tömeg...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

mi a különbség egy 120 mm-es sid és egy reba között? már ami érezhetõ.

kolbász vs beton :)

kb egy gysz-as reba is merevebb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
mi a különbség egy 120 mm-es sid és egy reba között? már ami érezhetõ.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Köszi mindkét választ.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én ezt használom:

»» boneshaker ««

EFS HD:

csak a magassága nagyobb, jó lesz az!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
No, ismét én.
A smartbikesparts.com-ról szeretném megrendelni az Enduro szimeringeket a korábban említett 2009-es Rebahoz, és 2008-as Reconhoz, (azért innen mert mást is találtam itt, ami kell nekem) de csak a HD változatot találom: EZT.
Az EFS oldalán a HD-t a 32mm-es boxxerhez ajánlják, viszont a smartbikeparts.com-on, illetve a korábban Valeria Victrix által ajánlott többi usa oldalakon is csak a 32 mm HD Enduro szimering van a Reba/Reconhoz. Azt írják: "Fits RockShox 32mm Pike, Reba, Recon, Revelation, Tora"
Jó lesz ez is nekem? Ha jól látom az EFS oldalán, az olajzáró szimering más, talán magasabb, nem tudom mi lehet még a különbség.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Akkor benéztem. A prep m-re is rá van írva, hogy motorex, és azt hittem erre gondolsz. Van esetleg valami konkrét neve, ami alapján kereshetem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem egészen, prep m egy kicsit higabb és fehér, motorex ragadósabb és zöld :D

fuck me, i'm famous!

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Huh, ez gyors volt. Köszi!
Még annyi, hogy a "zöld motorex zsír", az általam is említett prep m?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
végre!!!!!! Értelmes, logikus kérdések, szeretem az ilyet!!!!!!!

1. én sosem méricskélem az olajat, adott az mcd egység, annak az alján lévõ szelep amikor rakod össze 1cm-t érjen bele az olajba, centivel könnyen kimérhetõ, arra figyelj, h a nyomórud ki legyen koppig huzva

2. MOtorex 5w mehet mindenhová, lábanként max 15ml!!!!!!!!több semmiképp!
pozitiv kamrába csak minimális olaj legyen, épp belepje a dugattyút, drasztikusan csökkenti a rugóutat, inkább sürübben tölts utána és pucold

3. nem kell szivacs, meg azt hiszem be sem fér oda
4. minden o gyürüre illetve a szimmeringek becsuszóvl érintkezõ felületére mehet a zöld motorex zsir

jó barkácsolást

fuck me, i'm famous!