Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok

Merevvázas CUBE Analog kerékpáromban RS Revelation Dual-air teló dolgozik, 100 mm-es rugóúttal. Lecserélem a fékrendszert mechanikusról, hiraulikus tárcsafékre. Elõre a 160 mm-es tárcsa helyett 180 mm-est tervezek feltenni.

Kérdésem az lenne, hogy bírja-e a teleszkóp, ha jellemzõen XC-re használom és ~75 kg vagyok? Szerintem igen, de azért megerõsítést várok.

...továbbá, hogy nagyon szeretek lejtõn lefele elsõ keréken gurulni. Elõfordult, hogy olyan 30-35 fokos lejtõn is tettem már ezt. Ez mennyire viseli meg a telót? Inkább hanyagoljam az ilyen jellegû terhelést?
Nyilván tudom, hogy nem kimondottan erre van tervezve, de mégis mire számítsak?

Igazítsatok ki, ha nincs igazam, de szerintem bírnia kell a súlyodat a 180-as tárcsával is. Az elsõ kerekes "gurulást" és faráthelyezést én a 80 kilómmal még Duke SL-sel is tolom - igaz, V-fékkel használom (tárcsával nem merném, ez a Duke SL elég kolbász teló a 30mm-es becsúszóival). Szóval, tárcsa esetén, ahol a gyorszár a lábra szorul, ott persze extra terhelést kap ilyenkor a teló a tárcsa csavaró hatása miatt. Õszintén szólva, én a gyorszáras Fox Talas + 180-as tárcsa kombómmal igyekszem ritkán csinálni ilyet, mert félek, hogy idõ elõtt megnyomorgatom a láb gyorszárat fogadó részét (hogy a fenébe hívják ezt? Nem jut eszembe;->). Átütõs teleszkóppal azt hiszem, én is bátrabb lennék... Pedig nagyon jó móka!
De lehet, hogy alaptalan a "félelmem" és bírja a gyorszár is!

@Xian: szerintem ilyen használatra gondol.
http://vimeo.com/16295601

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szia,

Tökéletesen elegendõ egy helyen feltenni egy adott kérdést.

A teleszkóp bizonyos hogy bírja a 180-as tárcsát, errõl magad is meggyõzõdhetsz, ha ellátogatsz a gyártó oldalára.

Nem értem miért lenne megterhelõ egy teleszkónak ha gurulsz lefelé egy hegyrõl. Hogy érted amúgy hogy elsõ keréken? Hátsó a levegõben?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
Sziasztok

Merevvázas CUBE Analog kerékpáromban RS Revelation Dual-air teló dolgozik, 100 mm-es rugóúttal. Lecserélem a fékrendszert mechanikusról, hiraulikus tárcsafékre. Elõre a 160 mm-es tárcsa helyett 180 mm-est tervezek feltenni.

Kérdésem az lenne, hogy bírja-e a teleszkóp, ha jellemzõen XC-re használom és ~75 kg vagyok? Szerintem igen, de azért megerõsítést várok.

...továbbá, hogy nagyon szeretek lejtõn lefele elsõ keréken gurulni. Elõfordult, hogy olyan 30-35 fokos lejtõn is tettem már ezt. Ez mennyire viseli meg a telót? Inkább hanyagoljam az ilyen jellegû terhelést?
Nyilván tudom, hogy nem kimondottan erre van tervezve, de mégis mire számítsak?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Miért lenne kevés? 15ml a gyári érték.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hello Bello :)

Sala oldalán néztem egy Pike teló szervíz segédletet ahol száranként 16ml olajat ajánl......(ITT)
Nem kevés ennyi olaj???

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hello kinéztem külföldrõl egy új komplettbiciklit amiben egy 2010-es sid teló van, de az nekem túl könnyû lenne, valami combosabb rebát akarok inkább és az lenne a kérdésem hogy az új 32-es becsúszós sidet el lehet-e adni itthon vagy nagyon nincs rá kereslet? Asszem 140 körül van a sid race új ára és olyan 90-100 között adnám ennyibõl pont lehet rebát is venni.

Manapság bármit nehéz eladni, de egy versenytelót fõleg. Kilencvenért azonban valószínûleg hamar elviszik, ha nincs megkurtítva a nyaka annyira, hogy túl rövid legyen bizonyos homlokcsövekhez. Amúgy Rebát lehet olcsóbban is kapni: hivatkozás.

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hello kinéztem külföldrõl egy új komplettbiciklit amiben egy 2010-es sid teló van, de az nekem túl könnyû lenne, valami combosabb rebát akarok inkább és az lenne a kérdésem hogy az új 32-es becsúszós sidet el lehet-e adni itthon vagy nagyon nincs rá kereslet? Asszem 140 körül van a sid race új ára és olyan 90-100 között adnám ennyibõl pont lehet rebát is venni.

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
http://www.biker.hu/...&s[order]=price

Itt még van 1-2 RS.Én innen hozatom.Bár nem tudom mennyi a keret rá nálad.

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Ahha.Köszi! Most már ezt is tudom. :)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Az megvolt, hogy mit takar az aftermarket, és az is, hogy QR9-es modell van feketében (viszont a TK kiskereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, ha jól olvastam/emlékszem - esetleg bontottként, de szerintem itthon ez nem reális mostanában).

Reméltem, hogy csak elnéztem (nem ritka:)) és mégis... de nem.

Vadászok valami jóárasított Pike-ot.

Kösz a segítséget!

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Hello!

Kérdésem lenne, hogy Psylo villához hol lehetne beszerezni olajzáró gyûrût??
Vagy valakinek nincs elfekvõve?
Egyik ismerõsömnek kellene .
Elõre is köszi!! ;)

Hello!
Ez az állandó szimering probléma...Akinek nem fontos a rikító kék porlehúzó, annak ajánlanám:
http://www.germalex....g/teleszkop.pdf

Biztos pár kereskedõ utálni fog, de én itt tavaly kemény 14oo pénzért kaptam a Torámba szimeringet (ami elvileg az összes 32-es RS telóhoz jó).Nem ismerem az összes RS villa szimering méreteit, de szerintem találni itt minden típushoz. Akinek porvédõ is kell, mert a telójában duplaajkas (porlehúzós) szimering halt meg, azt is kap ócsóért. + vesz hozzá 1 l Motorex olajat, és árban talán eléri az EFS-t.Csak hát az a fránya porlehúzó nem rikít...;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Aftermarket = kiskereskedelmi forgalom

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Valóban nincs.Csak az amit te is néztél gondolom a SEKTOR TK.Bár nem tudom hogy õk mit értenek aftermarket (utángyártott) termékként.Lehet hogy talán azt hogy késõbbiekben lesz ilyen is.Én már megrendeltem (lefoglaltam) azt az egy darabot amit kapnak majd.Igaz majd csak a hónap végére lesz itt.De nekem mondjuk pont fehér kellett mert a bringa is részben fehér.Majd meglátjuk hogy teljesít.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Forks | SRAM Itt van az összes sektor fajta.

Köszi, néztem korábban. Reménykedtem, hogy csak én vagyok fáradt, de RL, 110-150 (100-140) átütõs ezek szerint tényleg nem létezik feketében (legalábbis 'aftermarket'). Kár.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

Õt keressétek meg szimering ügyben: Crazy Biker: EnduroForkSeals szimeringek

nagyon jó arcok!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Forks | SRAM Itt van az összes sektor fajta.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Üdv! Sektor 110-150 U-Turn-ös modellbõl létezik fekete színû? Nézelõdtem itt-ott, de csak sima 9 millis verziót találtam, az általam keresettbõl pedig csak fehéret.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Õt keressétek meg szimering ügyben: Crazy Biker: EnduroForkSeals szimeringek

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Hello!

Kérdésem lenne, hogy Psylo villához hol lehetne beszerezni olajzáró gyûrût??
Vagy valakinek nincs elfekvõve?
Egyik ismerõsömnek kellene .
Elõre is köszi!! ;)

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hali mindenkinek!

Valakinek van valami véleménye a SEKTOR RL Coil U-Turn -ról? Éppenséggel ilyet szeretnék venni és gondoltam akkor itt megkérdezem a RS topicban.Elõre köszi!