Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

a fene emléxik már
a 2010-esek (az a beépmagasság táblám van meg) az xc-k (xc, sl, race) 80/100/120-at tudnak, a trailek (327,335,351) 130/140-et. nekem 2009-es 335-öm van a dawgban 130-on, az beépítési magasságra megegyezik.

Köszi. Biztos sajna nem vagyok abban, hogy a nyomorúd elég hosszú,és gyárilag ki lehet húzni annyira szétkapás után, így inkább lemondom a vételt, sajnos, nem mernék próbálkozni ezzel.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A rugó/solo air oldalra.A másikba csak 6 ml-t,legalábbis a 2010-esek közül szinte mindegyikbe.Akkor melyik a helyes?Mondjuk ez a 6ml,elég kevés,szinte semmi.

Olvasd el az eredeti kérdést! A láb az "leg" és nem "upper tube."

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

sram.com ról töltöttem, de már én se találom
de átküldöm ha dobsz egy mélcímet

Küldtem címet.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Köszönöm a felvilágosítást!És milyen minõségû olajat érdemes használni?A gyári ajánlásban alulra 15-ös olajat ír,a csillapításba pedig 5-öst(2010-es Recon SL Solo Air).

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha levegõs (zárt a bal becsuszó alja) akkor mindkét lábba 16-16ml olaj, pozitiv kamrába 2-3ml olaj
ha rugós (ergo bal becsuszó nem zárt, fel tud jönni az olaj) mehet a bal lábba 20-30ml, jobb lábba akkor is 16ml.

értelem szerüen ha rugós akkor bal felülre nem kell olaj, csak zsir a rugóra

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hozzá lehet valahol férni ehhez a táblázathoz?

sram.com ról töltöttem, de már én se találom
de átküldöm ha dobsz egy mélcímet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
A rugó/solo air oldalra.A másikba csak 6 ml-t,legalábbis a 2010-esek közül szinte mindegyikbe.Akkor melyik a helyes?Mondjuk ez a 6ml,elég kevés,szinte semmi.

Miért lenne kevés? 15ml a gyári érték.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

a fene emléxik már
a 2010-esek (az a beépmagasság táblám van meg) az xc-k (xc, sl, race) 80/100/120-at tudnak, a trailek (327,335,351) 130/140-et. nekem 2009-es 335-öm van a dawgban 130-on, az beépítési magasságra megegyezik.

Hozzá lehet valahol férni ehhez a táblázathoz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Azt írta 2009-es a bringa, amiban volt, akkor gondolom a villa is az az évjárat. Jól gondolom akkor, hogy ez max 100mm-ert tud ebben az esetben?

a fene emléxik már
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Azt írta 2009-es a bringa, amiban volt, akkor gondolom a villa is az az évjárat. Jól gondolom akkor, hogy ez max 100mm-ert tud ebben az esetben?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

a 2010-es 120-on 493mm

de a 2008-as még 80-100-130-at tudott. (nem volt még külön xc és trail) úgy meg 510 mm. és úgy tudom azok mind állíthatók voltak.

Megmndom õszintén az évjáratát illetõen csak tippeltem, de nagy a valószínüsége, hogy nem 2008-as hanem újabb, és akkor ugye vagy SL Race, vagy XC, ami max 100mm utat jelent. Írtam a tulajnak, hogy ha tudja írja meg mikori a villa. Máshonnan meg lehet különböztetni õket amúgy? Mert az ok, hogy egy 351-esre pl rá van írva, hogy mi az, de a recon sl azthiszem ugyanúgy nézett ki

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
a 2010-es 120-on 493mm

de a 2008-as még 80-100-130-at tudott. (nem volt még külön xc és trail) úgy meg 510 mm. és úgy tudom azok mind állíthatók voltak.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nekem viszont újból érdekes lett a kérdés, hogy egy 2008as Recon SL kihúzható e 120mm-re, vagy nincs rá lehetõség? Az RS robbantott ábrái szerint igen, dehát fene se tudja már, és vinném a villát, már csak ettõl függ, meg attól, hogy vajon az SL-nek 120mm-en mekkora a beépítési magassága.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
130-on van a recon-om
gysz-as
180-as tárcsa én meg mázsa
és elvagyok vele

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Kiváncsi vagyok olyanok véleményére, akik használtak Reba/Recon vagy hasonló telót 100-asra és 115/120-ra állítva is. Konkrétan egy belülröl állíthatóról van szó, de gondolom a U-turnös ugyanúgy viselkedik. Van érezhetõ különbség merevségben? Vagy bármi másban?
Sima XC használatra lenne.
Tudom, állítsam olyanra amihez a vázamat tervezték, de én most tervezem a vázamat :)
...és hogy minek kell XC-re 100-nál nagyobb rugóút? Valószínü nem kell, de miért ne? 2005-2008-as Rebám van, 100-on használtam, mert a vázam ennyire volt kitalálva. Azzal a nyomással, amivel nekem tetszett a mozgása, max.80mm-t mozgott ki. Ha úgy állítottam, hogy kimozogja a 100-at, akkor nagyon puhának éreztem. Ez alapján 115-re állítva is kevesebbet fog mozogni mint 100, tehát a különbség annyi lesz, hogy másfél centivel kevesebb távtartó kell a stucni alá. :)
Mint mondtam, most csinálom az új vázam, tehát a geo 115-höz lesz ideális (ha nem beszél le senki azzal, hogy teljesen kihúzva elveszti a merevségét, stabilságát, amit szeretek benne)
Failure is always an option.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ha rendben van ez a villa, akkor durván jó ár és vétel lesz ez. SRAM oldalára nézz rá, ott van infó, mit kell pontosan csinálnod a 120mm-hez. (Itt a hozzászólásod melletti fotón mondjuk én olyan bicajt vélek látni, amibe a 80/100mm rugóút jobb - szvsz. nem kell annál több, ne húzd ki!:-> Ez egy XC merevfarú, ugye?)

Tudom mit kell csináljak, nem az volt a kérdés. :) A villát elvitték azóta, szóval tárgytalan. Ami pedig a képen látható gépet illeti, az egy Ruckus, szóval ne aggódj, a 120as villa teljesen jó. ;) Minden esetre köszi az aggódást. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Találtam egy egész jó alternatívát a 302-es Tora-m helyére

Ha rendben van ez a villa, akkor durván jó ár és vétel lesz ez. SRAM oldalára nézz rá, ott van infó, mit kell pontosan csinálnod a 120mm-hez. (Itt a hozzászólásod melletti fotón mondjuk én olyan bicajt vélek látni, amibe a 80/100mm rugóút jobb - szvsz. nem kell annál több, ne húzd ki!:-> Ez egy XC merevfarú, ugye?)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Találtam egy egész jó alternatívát a 302-es Tora-m helyére. Mozogni ez szebben mozogna. Kérdés az, hogy a Recon SL tényleg kihúzható 120mm-re ha kiszedem az all travel alátéteket, vagy ez csak fikció, és itt ott tévednek, és a rugóút teteje nem lehet annyi? (esetleg ha tud adni ehhez a villához, 120mm melleti beépítési magasságot, azt is megköszönném)

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shock Recon SL

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hû, ez tök jó!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
xian

Igazad van, de késõn kapcsoltam, hogy inkább ide kéne írni nem az általános topikba, de már nem tudtam törölni.
Egyébként igen, arra gondolok, mint amit írsz. Csak az elsõ kerék van lent, a hátsó a levegõben van. Olyasmi, mint zscs linkelt videójában, de azért nem ennyire profi módon. :) Azzal azért tisztában vagyok, hogy simán lefele gurulni nem extrém terhelés.

zscs

Köszi a választ neked is, fõleg a videót. Nagyon jó.