Sziasztok
Merevvázas CUBE Analog kerékpáromban RS Revelation Dual-air teló dolgozik, 100 mm-es rugóúttal. Lecserélem a fékrendszert mechanikusról, hiraulikus tárcsafékre. Elõre a 160 mm-es tárcsa helyett 180 mm-est tervezek feltenni.
Kérdésem az lenne, hogy bírja-e a teleszkóp, ha jellemzõen XC-re használom és ~75 kg vagyok? Szerintem igen, de azért megerõsítést várok.
...továbbá, hogy nagyon szeretek lejtõn lefele elsõ keréken gurulni. Elõfordult, hogy olyan 30-35 fokos lejtõn is tettem már ezt. Ez mennyire viseli meg a telót? Inkább hanyagoljam az ilyen jellegû terhelést?
Nyilván tudom, hogy nem kimondottan erre van tervezve, de mégis mire számítsak?
Igazítsatok ki, ha nincs igazam, de szerintem bírnia kell a súlyodat a 180-as tárcsával is. Az elsõ kerekes "gurulást" és faráthelyezést én a 80 kilómmal még Duke SL-sel is tolom - igaz, V-fékkel használom (tárcsával nem merném, ez a Duke SL elég kolbász teló a 30mm-es becsúszóival). Szóval, tárcsa esetén, ahol a gyorszár a lábra szorul, ott persze extra terhelést kap ilyenkor a teló a tárcsa csavaró hatása miatt. Õszintén szólva, én a gyorszáras Fox Talas + 180-as tárcsa kombómmal igyekszem ritkán csinálni ilyet, mert félek, hogy idõ elõtt megnyomorgatom a láb gyorszárat fogadó részét (hogy a fenébe hívják ezt? Nem jut eszembe;->). Átütõs teleszkóppal azt hiszem, én is bátrabb lennék... Pedig nagyon jó móka!
De lehet, hogy alaptalan a "félelmem" és bírja a gyorszár is!
@Xian: szerintem ilyen használatra gondol.
http://vimeo.com/16295601