Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

EXTRÉM sportok feketelistán

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
218 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Demagóg leszek: A gumilövedékek vásárlása és a használatokból következõ sérülések szerintem többe kerülnek mint az extrém sportolók ellátása... Gumilövedék ellen van biztosítás? :chin:

2008-as Minisztertanácsi rendelet tervezete az alkotmányos rend megdöntésére irányuló, úgynevezett extrém sporttevékenységet végzõ, nemkívánatos egyének népellenes szervezkedésének megakadályozására:
  • vadvízi evezés: Magyaroszágon az 1 m/s sebességnél gyorsabb áramlású felszíni és felszín alatt folyóvizein kizárólag miniszteri engedély birtokában lehet tartózkodni
  • jetski: Magyaroszági álló és folyóvizeken tilos elektromos vagy belsõégésû motorral hajtott jármûvön utazni
  • hegy- és sziklamászás: Magyarország minden hegysége és sziklafala V. fokozatú
  • magashegyi expedíció: Magyarországon nincs magashegység
  • barlangászat: Magyarországon a föld felszíne alatt található objektumok látogatása kizárólag 3 méterig engedélyezett
  • bázisugrás, mélybeugrás: Magyarország területén az egyének, a Föld tömegközéppontja felé irányuló legnagyobb sebessége nem haladhatja meg a 2 m/s sebességet, kivéve a zárt jármûveken tartózkodó személyeket
  • falmászás: tilos 45 foknál meredekebb felületen tartózkodni
  • roncsautósport, rally: Magyarországon valamennyi autósport eseményen be kell tartani a kresz szabályait
  • hõlégballonozás: Magyarország területén tilos a meleg levegõ áramlását korlátozni illetve kizsákmányolni
  • félkezes, nyílttengeri vitorlázás: Vitorlázni kizárólag kétkezes vitorlással szabad, magyar állampolgár nem tartózkodhat nyílt tengeren
  • sárkányrepülõ, ejtõernyõzés, paplanernyõzés: Magyarországon kizárólag zárt, merev szárnyú repülõszerkezettel engedélyezett a légtér igénybevétele
  • mûrepülés: belsõégésû és elektromos erõforrással hajtott légijármûveket kizárólag a belügyi szervek, valamint a hadsereg használhatnak és birtokolhatnak.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás
Ha leugrok a negyedikrõl mert meguntam az életet és véletlenül nem halok meg és életveszélyes állapotba se kerülök, csak eltöröm minden második csontomat akkor fizet a tb?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

...TB-tõl, mely ráadásul szegényebb, mint a magán biztosítók?

õõ, hát azért ez nem biztos
az egy ellenõrizetlen pénzeszsák, sosem tudjuk meg mennyi van benne

de én is egyet értek...

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

A fölösleges kockázatvállalást én is külön biztosíttatnám...

Egyetértek. Hogy autós példát mondjak (bár ez nem biztos, hogy célszerû egy bringás fórumon :) ) a sima casco sem téríti meg, ha az ember elindul a Párizs-Dakar-on, vagy valamilyen kisebb versenyen, és közben sikerül egy picit megtörni a gépet!
Miért várunk akkor valami hasonlót a TB-tõl, mely ráadásul szegényebb, mint a magán biztosítók? Csak mert eddig így volt?
És nem kell avval jönni, hogy szegényeket senki sem fogja ellátni, hiszen nem errõl van szó. Csak arról, hogy a plusz kockázatot külön biztosítással fedezzék le, aminek révén ugyanúgy meggyógyítják õket, csak nem közpénzbõl.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
egyetlen megoldás az öngondoskodó egészség biztosítás lenne
eldöntöd mennyit fizetsz, de van egy minimum.

a rendszer egyetlen hátrányának megértéséhez a vészhelyzetet kell nézni

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezzel azt akarod mondani, h nem látsz benne egy csöpp igazságot sem? :-/

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ez a megoldás, emeljék meg az ejtõernyõ adóját is! ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Úrja egy átgondolt lépés a korrupció ellen...

Ez az embereken is múlik, bár amíg vannak pl. kötelezettségek, addig lesz korrupciói is.
A dohányosok cigijének árában benne van az, h rákosként mennyit fizet miattuk az állam, ezért nem 100 ft egy doboz (no meg mert minden addiktív szerbõl lefölöz az állam rendesen, kávé, szesz, stb)
A túlsúlyosoknál meg gyakran betegségrõl van szó, szóval azzal azért óvatosan, mielõtt pellengérre állítjátok õket.
A fölösleges kockázatvállalást én is külön biztosíttatnám, de nem így ex hasibusz kijelölve bizonyos sportágakat, hanem sokkal körülhatároltabban, hogy az minél kevesebb visszaélésre adjon okot.

Megfordítva a logikát, ha a dohányosok elõre fizetik a saját esetleges kezelési költségeiket a dohányárba beépítve, akkor nekem miért kelljen a bázisugró intenzíven történõ kezelését állni? Az még csak nem is egy mindenki által elérhetõ, egészséges életmódot garantáló sport, mint mondjuk a foci, ami lehet, h egy évre nézve sokkal több költséget generál az egészségügyben, de mindamellett hozzájárul az egészségmegõrzéshez, közösségek kialakulásához, sõt bevételt is termel(het).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

télleg, ezek után nem merek másnak sem mentõt hívni, mert félek, hogy mérges lesz, bosszút áll. illetve, ha ki akarsz szúrni vkivel, akkor hívjál neki mentõt. eh.

Vagy nem az orvosnak, hanem a mentõsöknek adod a borítékot a hallgatás fejében. Úrja egy átgondolt lépés a korrupció ellen...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
télleg, ezek után nem merek másnak sem mentõt hívni, mert félek, hogy mérges lesz, bosszút áll.

illetve, ha ki akarsz szúrni vkivel, akkor hívjál neki mentõt. eh.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor mondjuk evickelj ki a barlangbol torott labbal

aztan majd elmondhatod, hogy alepcson estel le

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Arra azért kiváncsi lennék, hogy hogy bizonyítják , hogy mi közben sérültem meg, ha nem hívok mentõt, mert azt mondok amit akarok.

A sebesség mindent megold.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
http://www.alpenverein.at/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azert azt erdemes tudni, hogy a barlangaszok meg ilyen mentok tobbnyire for free mennek kihuzni a masikat a kulimaszbol

dante ez az OEAV mit hogy?

ez lenne?
http://72.14.221.104...hu&ct=clnk&cd=3

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tudományos kutatás néven is lehet hívni a sors kisértését egy eddig fel nem fedezett víz alatt barlangban....
persze tudományos meg minden, de eleget szedtek ki ilyen szerencsétleneket barlangokból 5-6-7 napokon keresztül.
kifejezetten gazdaságos mûvelet, még egy helikopteres mentés is olcsóbb ennél. ez van, még több bõrt húznak le mindenkirõl.

Mellesleg egy éves biztosítás, mely még a keszonkamrát is téríti, egész világon, 30 ezer alatt megvan úgytudom egy illetékestõl.
Akinek tényleg fontos a sportja, amit ûz, és van pénze valami extrémebb sportot ûzni, azt annyira azért nem fogja meghatni ez.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
A tudományos kutatás is extrém sportnak minõsül? Nincs itt egy pici ellentmondás?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A tudományos kutatást végzõ barlangászok baleseti ellátásának költségeit maguknak kell fizetni.
Biztos lesznek montis rendõrök és az "állam" nem rúgja tökön magát...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Ok!
Akkor gondolj egy a listán lévõ sportra és helyettesítsd be!
Mondjuk az ejtõernyõ, miközben cipeled ráéesik a lábadra és a tartó merevítõ eltöri a bokád....
A lényeg a negatív diszkrimináció....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Rossz a példa, mert már megtárgyaltuk, hogy a bringa nem érintett a témában.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Nekem ez az új szabályozás diszkriminatívnak, és alkotmánysértõnek tûnik, de az alkotmánybíróság eldönti helyettünk!
Ha én gurulok a bringával és egy gyalogos elém lép, mondjuk nem tudom kivenni a lábam a pedálból és eltaknyolok, eltörik a lábam, az TB-n kívüli ellátásnak minõsül. Ha pedig egy 76 éves nyanya rohan a villamos után 6 táskával a kezében és egy húzós kerekes kosárkával (ami szerintem már eléggé súrólja az extrém sport kategóriát), mivel nyugdíjas, minek siet, mindjárt itt a másik vili. Na szóval B emberünk (a nyanya) elesik és eltöri a lábát, azt a tb simán kifizeti...
Na neee