Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

EXTRÉM sportok feketelistán

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
218 hozzászólás a témában

#201
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egy rövidtávú megoldás, ami viszont mûködik. Rohadt pragmatikus, erkölcstelen, stb, de talán megérthetõ ezen helyzetben:

-kötsz az OEAV-vel egy éves tagságit, ami világbiztosítás minden hegyisportra, ráadásul a legmagasabb szintû (felelõsség+balesetbizt. stb. 200.000 EUR összegig...) - ez kábé 16.000 HUF / év és MINDEN országban érvényes (még itt is)
-magyar TB-t leszarod
-TB csaló leszel, hiszen már a rendszeren kívül vagy biztosítva...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#202
_kz_

_kz_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Amit viszont nem tudok: Nem lehet a biztosítóval külön extrém sport biztosítást kötni, ami fedezné az esetleges baleseti kiadásokat?


Lehet. Biztosíója válogatja. Ha itthon nincs megfelelõ, akkor külföldön, elvégre liberalizált a piac. Barátom túrasízés közben gleccserhasadékba zuhant Olaszországban. Volt ott minden: hegyimentõ, MR, CT, kórházi ápolás, repülõgéppel hazaszállítás. Biztosító fizette A-Z-ig. Ausztriában kötötte, pont az ilyen esetekre.

Alapvetõen egyetértek azzal, ha a valóban extrém hobbijait mindenki a saját zsebébõl finanszírozza.

kz

#203
Murla

Murla

    vendég

  • fórumtag
  • 188 hozzászólás

a társadalombiztosítás lényge, hogy aki beteg, ellátást kap - cserébe azért, hogy elõzóleg már befizetetett egy csomó zsét .. :(


Egyetértek, valóban ez lenne a lényege. Csak a kérdést két fontos dolog árnyalja, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni:

1, A társadalom egy jelentõs hányada egyáltalán nem fizet, vagy csak a valós jövedelme töredéke után (pl minimálbér) bármilyen adót és járulékot. Ez ugye jelentõs bevételkiesés, amit ha mindenki megfizetne, akkor nem lenne gond a bevételi és emiatt a kiadási oldalon sem. Ha figyelembe vesszük, amit szintén itt írt valaki, hogy "felelõsséggel tartozunk egymás iránt", akkor sokan ezt a felelõsséget ledobják a vállukról. Sõt sokan még büszkék is rá, hogy nem fizetnek ennek a "hazug" kormánynak, vagy a BKV-nak, stb, stb.... Csak arról feledkeznek meg ilyenkor, hogy nem (csak) a kormánynak vagy az adott cégnek ártanak evvel, hanem a honfitársaiknak is. Én úgy érzem, hogy legtöbbször ez csak duma, valójában önzõ módon több pénzt akarnak megspórolni, és ezt ilyen hazug, jól csengõ álarc mögé dugják.

2, A másik gond a nem kizárólag, de nagyrészt a fentiek miatti tarthatatlan TB finanszírozás. Túl sok pénz megy el erre a mi zsebünkbõl, kérdés mit lehet tenni? Valahol változtatni kell, mert ez így nem tartható. Vagy növeljük a bevételeket (járulékok emelése, illetve a "csalók" kiszûrése, ellenõrzés), vagy csökkentjük a kiadásokat (korlátozzuk a finanszírozás körét -ez ugye a témában felvetett kérdés - vagy nagyságát), vagy spórolunk a mûködési költségeken (alkalmazottak elbocsátása, TB kiadások lefaragása, melyek szintén valakinek hiányozni fognak.).
Valamit tenni kell, a kérdés csak az, hogy hol húzunk, ki kerül rosszabb helyzetbe? Mert valaki - remélem, hogy a fizetés alól kibúvók és a zavarosban halászók - számára kedvezõtlenebb lesz a helyzet! A kérdés tehát szerintem csak annyi, hogy jó helyen húz-e a kormány! És itt nem elég kritizálni, mindenki tegye hozzá a javaslatát, hogy ha nem itt spórolunk, akkor hol? Mert aki egy kicsit is ért a számokhoz, az tudja, hogy valamin -ami nem szimpatikus mindenkinek - változtatni kell.
A megoldás nyilván az lenne, ha idealistaként beszélünk róla, hogy mindenki tegye a dolgát: az állampolgár fizesse be az adókat és járulékokat, a politikusok és az intézmények vezetõi pedig gazdálkodjanak minél jobban a befolyt pénzekkel, ne szórják el. De lesz ilyen valaha?
Ja és még valami, semmi közöm a kormányhoz, vagy az ellenzékhez, a TB-hez, vagy egyéb vonatkozó szervezethez! Csak megpróbálom nem demagóg módon megközelíteni a szitut.
Amit viszont nem tudok: Nem lehet a biztosítóval külön extrém sport biztosítást kötni, ami fedezné az esetleges baleseti kiadásokat?

#204
scottraider

scottraider

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 405 hozzászólás
Leirnék egy párbeszédet amit a barátom feleségével folytattam(aki mellesleg terhessen ugy bagozik minha kötelezõ lenne):mad:
Néztük az extrém sportot amiben Amcsi motocrososokat mutogattak akik arrol beszéltek hány törött csontjuk amit milyen sok csavar tart össze stb..
Bagozó feleség:-én meg fizethetem a tébét utánnuk!
Jomagam:-te hülye vagy ezek Amerikaiak ott egész más a tb rendszer.
B.F:-akkor is nehogy már én fizzessek a hülyék után.
J:-és amikor én fizetem a tüdõrákkezelésedet az jogos meg,mondjuk egy évben 10000embernek kel a gyogykezelését a cigi miatt,és 50 ember szenved E.Sport balesetet.
B.F:-akkor is,ha van pénze E.sportolni legyen pénze az orvosra is,és különben is nekem sincs semmi bajom a cigitõl meg valamiben ugyis meg kell halni.
J:-anyád(értelmetlen a vita,azaz folytatodott de politikaivá avanzsálodott az meg itt off)

A történethez hozzátenném hogy fél millát keres a csaj és egy ujságot szerkeszt,az elözõ gyerekének egy napossan meg kellet mûteni a szivét, azalatt a terhesség alatt is végig bagozott,de az orvos azt mondta ez biztos nem a cigitõl van!!!!
Tökéletessen tudják hogy ezek a felháborító törvények,a magyar mentalitás mezején milyen szépen burjánzó gyommá fejlõdhetnek.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

#205
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Egyetértek.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#206
Valeria Victrix

Valeria Victrix

    Isten ostora

  • fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha az én véleményem mérvadó lehet, akkor nem fogjuk bezárni, csak témája miatt átkerül a Szabadonfutóba.
Konkrétan a témához: elhangzott vmelyik híroldalon, ahol illetékest idéztek, hogy a mostani lista nem végleges, tehát a késõbbiekben akár a bringa is felkerülhet.


#207
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a topic nem lesz hosszúéletû, szerintem még ma zárják, ez inkább a dohogóba való.
A kerékpározás azért nem extrém sport, mert legalább annyira közledési eszköz, mint sport eszköz. Egyébként tb-t mi nem fizetünk csak a munkáltatónk fizeti, más kérdés, hogy ha nem lenne tb akkor több fizetést kaphatnánk csak magunknak kellene fizetni a kórházi számlákat, amivel nagy részünk rosszabbul járna.


A sebesség mindent megold.

 


#208
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
"Minden extrém sportoló homlokára rá kellene tetováltatni, hogy mi is õ valójában."

nem szükséges .. pont ez jellemzi õket .. tök mások, mint a többi ember .. ezért is eshetett rájuk a választás elõször - a TársadalomBiztosítás intézményébõl való kiközösítésre :(

extrém sportolók = f*cking ELIT (a szó totál pozitív értelmében)

#209
sOnar

sOnar

    vendég

  • fórumtag
  • 161 hozzászólás
Minden extrém sportoló homlokára rá kellene tetováltatni, hogy mi is õ valójában.

Idézet:
Eredetileg enté írta:
Mostanában minden jogellenes. Én már nem is lepõdök meg semmin.


mibõl gondolod hogy ez nem jogellenes? :D

#210
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás

Mostanában minden jogellenes. Én már nem is lepõdök meg semmin.


lehet, hogy Te adtad meg MOST a választ arra, amit nagyon nem értek .. hogy hogyan adhatnak be ilyesmit embereknek - a legkisebb ellenállás nélkül ..

az van, hogy direkt túl vagyunk vezérelve - ami tompává tesz benünket .. - sajnos, ez egy létezõ és jól mûködõ módszer ..

#211
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás

A bringa, ha jól tudom, azért úszta meg, mert azt azért nehéz bebizonyítani, hogy a millás DH-géppel nem-e a prkolóban a padkáról lejövetkor törted el a csuklódat.


szerintem nem ezért .. szerintem igyekeznek egyszerre mindig kis szeleteket kiharapni a társadalomból, hogy a közfelháborodás ne érje el a kritikus tömeget (Critical Mass) :)
a BMX-esek gyakran tök fiatal srácok, gyerekek .. ha õket dobják ki a TB-bõl, a szülõk az életben nem szavaznak ezekre a simlis politikusokra .. az idõs nénik-bácsik is megdöbbennének,ha unokájukat nem látnák el a kórházban, mert bringázás közben horzsolta le a térdét ..
vesszenek csak a barlangászok (a 2. kerületiek) .. és azok, akik csomót költenek, hogy a társadalom zömének eszébe ne jusson szolidaritást vállalni velük ..

de ott vannak a küzdõ sportok .. ahol rengeteg sérülés .. sõt, a foci és avizilabda is .. a cselgáncs .. a kézilabda ..

de mindez mellékes .. most már az inzulint is pénzért lehet csak megkapni ..

#212
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

.. de paradox módon ez is jogellenes..

Mostanában minden jogellenes. Én már nem is lepõdök meg semmin.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#213
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás

Mindent fizetnek...



a brignások megúszták .. de paradox módon ez is jogellenes .. hiszen, ha a barlangászás az "önként vállalt kockázat esete" - akkor jó pár bringás mûfaj s beleesik ebbe .. technikailag mindegyik .. - mellesleg az orvosi statisztikákat a BMX-esek vezetik .. és bár jómagam nem vagyok BMX-es, eszembe sem jutna olyan gondolat, hogy fizessenek a BMX-esek :)
az lenne a vég ..

a dohányosok egész életükben egészségtelenek, minden betegséget elkapnak, és a végén meg jön a méregdrága tüdõrák ..
mégsem jut eszembe - még legelvadultabb agyféltekémben sem - hogy azt gondoljam, fizessenek õk többet .. nem a dohányosok az "ellenségeink" - megjegyzem: nincsenek ellenségeink ..

a társadalombiztosítás lényge, hogy aki beteg, ellátást kap - cserébe azért, hogy elõzóleg már befizetetett egy csomó zsét .. :(

#214
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A kerékpározás nincs a listán. De pl a hegymászás és barlangászat rajta van.

Egyébként szerintem is alkotmányellenes. A bringa, ha jól tudom, azért úszta meg, mert azt azért nehéz bebizonyítani, hogy a millás DH-géppel nem-e a prkolóban a padkáról lejövetkor törted el a csuklódat.

Más - pl a dohányzás miatti TB költségeket azért állja az állam, mert a dohánytermékek jövedéki adójába ez már bele van (állítólag) építve. Ez olyan, mintha hízlaló kaják (chipsek) nagyobb áfakulccsal kerülnének a boltba. Csak érdekességként említem meg.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#215
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
pont az volna alényeg, hogy MI NE UTÁLJUK a tádsadalom más körülhatárolható csoportjait .. nem õk a hibások .. hanem azok a simlis politikusok, akik kitalálták azt, hogy körül kell határolni kiseb csioportokat, és levenni pket sok pénzre (miközben kizárjuk õket a társadalomból)

cikkemben én magam is kitértem a kövérségre .. tök jó a felvetés .. de nme jogos .. mert egy demokratikus társadalom nem olyan, mint egy KISZAVAZÓS REALITY SHOW :)

felelõsséggel tartozunk egymás itránt - akár kövér akár dohányos, akár autós, akár motoros, akár bringás (akár mindegyik együtt) az illetõ ..
nem szabad (szvsz) hagyni, hogy megosszanak bennünket ..

amúgy már az inzulinért is fizetni kell :((

#216
enté

enté

    titanium freak

  • fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

bácsik, akkor mostan a kerékpározás melyik ágait nem támogatja a TB? (engem fõleg a CC izgat..)

Mindent fizetnek...

Puzsér Róbert szépen elmondta, hogy mirõl szól az egész. Ellentétek szítása.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]


#217
DaveRider

DaveRider

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bácsik, akkor mostan a kerékpározás melyik ágait nem támogatja a TB? (engem fõleg a CC izgat..)

enté: köszi. akkor nem kell izgulnom...

#218
Andris_savaria

Andris_savaria

    read only

  • fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a kóros kövéreket persze az Én tb-mbõl ápolgatják..mûtik meg miegyéb..
na az az önként vállalt kockázat!!
minek zabál annyit,nemhogy sportolna mint mi!!
meg van a véleményem a kormányról, az intézkedéseikrõl(amit most nem tárgyalok),de ez túltesz mindenen!!
még szerencse hogy a biketrial nem esett bele a kis csomagjukba..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr


#219
jepe

jepe

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok,

a Critical Mass oldalon már felvetettem, de mivel itt nem találtam külön topic-ot erre, itt is szeretném felvetni, hogy ki mit gondol arról, hogy az extrém sportok (egy kis része) feketelistára került, és ha pl. barlangászás, vizisízés közben sérülsz , meg, fizetheted saját zsebbõl, mert a politikusaink szerint ez önkéntes kockázatvállalás ....

nem akarok egybõl baromi sokat írni, vitaindítónak inkább itt a cikk, amit a cspv.hu-n írtam..

http://www.cspv.hu/07/95/extremek/

én személy szerint úgy vélem, hogy EGY CSALÁD (CSAPAT/ BRANCS) vagyunk, és nem szabad hagyni, hogy egymással szembefordítsanak minket .. hogy a bringások a hegymászókra, azok pedig a harcmûvészekre mutogassanak ..
szerintem az, hogy a bringásoknak (most) egyetlen "faja" sem került fel az illetékes elvtársak által gyártott extrém feketelistára, picit sem enyhíti a helyzetet, hiszen társainkat dobták ki a társadalombiztosítás intézményébõl ..
(mégis sokat írtam - BOCS)

RESPECT!
jepe

--------------
itt a hír a magyarhirlapon:
http://www.magyarhir...php?cikk=118024

a radio.hu-n
http://www.radio.hu/read/208528

a hirtv.hu-n:
http://www.hirtv.hu/...ticle_id=132942