Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Másik: Szerettem volna valamit kérdezni a Topmaraton szervezõktõl, írtam a topmaraton oldalán a fórumba. Az admin már jó párszor bejelentkezett, de nem válaszolt. 1-2 hét után írtam az info@topmaraton.hu-ra, ennek is már lassan egy hete lesz, de még mindig nem válaszoltak.
Tudok valamit csinálni?
Dani

Evvel én is így vagyok, annyit tudsz tenni, hogy telefonálsz.
Sajnos ezek a dolgok is azt erõsítik, hogy a rendezõk által nyújtott "szolgáltatás" messze nincs összhangban a nevezési díj mértékével. Továbbra is azt mondom, hogy nem a 17.000 sok, kifizetek ennél többet is egy jó kis (külföldi) versenyért, hanem az, amit ezért a pénzért kapunk.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Példa már megint az unalomig emlegetett szepesi maraton:
http://www.kralovskymaraton.sk/Trasy_mapy/vyskovy_profil_50km.jpg
Érdemes egy pillantást vetni a térképre. A 26. km utáni rész tömény gyönyör volt.
Bár tök mindegy mi itt mit írunk, úgysem mérvadó a véleményünk.

ÓÓ és tényleg milyen jó volt. Fura volt, amikor felértünk a hegytetõre, én meg csodálkoztam hol van az út. [IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/091217/hol_az__t_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/IMG] Kis keresés után láttam messzebb a két kis karót, azok között indult el a 6km-es megaorgazmus
Másik: Szerettem volna valamit kérdezni a Topmaraton szervezõktõl, írtam a topmaraton oldalán a fórumba. Az admin már jó párszor bejelentkezett, de nem válaszolt. 1-2 hét után írtam az info@topmaraton.hu-ra, ennek is már lassan egy hete lesz, de még mindig nem válaszoltak.
Tudok valamit csinálni?
Dani

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Még jó, hogy vannak egynyomsávos ösvények. Akkor végképp unalomba fulladnának a maratonok, ha olyan lenne mind mint a Bükk rövid távja. Egy kicsit merészebbek is lehetnének a tervezéssel.
Példa már megint az unalomig emlegetett szepesi maraton:
http://www.kralovsky...profil_50km.jpg
Érdemes egy pillantást vetni a térképre. A 26. km utáni rész tömény gyönyör volt. És bele merték tenni. Itthon ez elképzelhetetlen lenne. A szintérképbõl mindenki sejthette mi jön, aki nem merte bevállani leszállt és tolta. De udvariasan félreálltak, ha jött valaki. Szerintem az ilyen meredek, technikás részek kevésbé veszélyesek, mint a teljesen unalmasnak és veszélytelennek tûnõ bükki dózer utak. Ott mindenki kiereszti a féket, de az érdekes ívû kanyarok egy kis sodrós murvával vegyítve igen sok embert megtréfáltak már. Szerintem a legkönnyebb terepnek kikiáltott Bükk maratonon van a legtöbb sérült. Nem mindig az a veszélyes ami annak tûnik. Szóval csak nyugodtan azokkal a egynyomos, technikás ösvényekkel, persze ne a táv elején a tumultusban. Bár tök mindegy mi itt mit írunk, úgysem mérvadó a véleményünk.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Másrészt elgondolkodtat az, hogy egy futóverseny esetén ahol fél Budapestet le kell zárni 4500 ft a nevezés, és kapok kaját, érmet polót, kedvezményeket stb. Aztán tovább agyaltam és rájöttem, hogy egy futó maratonon elindulnak 8-15000 fõig, mig egy Duna maratonon 1800 fõ. Kicsit így már más a helyzet.

A Szepesi maratont másodjára szervezték és összesen 400-an voltunk. A díj pedig 10 Euro volt. Szolgáltatásban a hazai "csomag" + etetõpontnál bringamosó és szinttérkép...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
[quote name='Krisz85Bp']továbbá az egy nyomvonalas single track ösvények a Dunán.....no comment. QUOTE]

Viszont a Duna punt ezért kissé nehezebb, és szerintem élménydúsabb is, mint a Bükk.
Bár nem szeretnék pálcát törni egyik felett sem, mind a 4 nagyon gyönyörû helyen kerül megrendezésre, mindegyiknek megvan a saját szépsége.

Viszont tényleg igen sokat ront a szervezés rossz kivitelezése. Pl. már évek óta rimánkodik mindenki a csúsztatott rajtért, de ránk se hederítenek.
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
szvsz ha nem lenne az a pár ösvény,akkor sokat csorbulna a Duna maraton színvonala. Hihetetlenül jó részek vannak benne. Nekem egyik nagy kedvenc a talán Szentlászló elõtti egynyomos, ill. ami megy le ?Szentkeresztre? vízmosás. És akkor még a dobogókõi lefelét meg sem említettem. 17 rugó nem kevés, és nagyon gondolkozom rajta, hogy érdemes-e.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

, továbbá az egy nyomvonalas single track ösvények a Dunán.....no comment..

nu azzal mi problemo ?

a legjobb részek

az hogy a jó képességû résztvevõk egy része lefelé is tolja, amitõl bedugul a zösvény már talán ne a rendezõség sara legyen....

aki meg nem szereti az ilesmit mennyen országútizni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

(az elõnevezés árát a klubom számla ellenében téríti).

Itt a lényeg....

csak azért a klubnak is végesek a határai... ha nem a drága nevezésre menne el a pénz, akkor mondjuk tudnál kapni nadrágot, mezt stb

az hogy valaki egy egyesülethez tartozik, az számomra nem azt jelenti, hogy akkor orrba-szájba lehet verni a pénzt, mert úgyis fizetik.

ezt nem bántásiból írom, csak mondom, hogy ha nem nekünk, akkor is valakinek ki kell fizetni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

(az elõnevezés árát a klubom számla ellenében téríti).

Itt a lényeg....
" A Cube el van vetve! "

Krisz85Bp

Krisz85Bp

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Na várjunk csak! Tavaly nem emlékszem a 4 egyszerre nevezõs árra, de arra igen, hogy a Bringaexpon 14 e Ft volt a 4 versenyre, és szidtam is magam, mert akkor már neveztem a Dunára és a Bükkre. De nem emlékszem, hogy konkrétan mennyi volt a nem kedvezményes nevezés. (lehet az is 14 volt?!)

Másrészt elgondolkodtat az, hogy egy futóverseny esetén ahol fél Budapestet le kell zárni 4500 ft a nevezés, és kapok kaját, érmet polót, kedvezményeket stb. Aztán tovább agyaltam és rájöttem, hogy egy futó maratonon elindulnak 8-15000 fõig, mig egy Duna maratonon 1800 fõ. Kicsit így már más a helyzet.

A Bükk maratonon nem lehetett elférni?! röhej, én voltam idén a Dunán és Bükk maratonon is, a Bükkön gyakorlatilag fél óra elteltével már nem volt mellettem senki és bõven elfértünk egymás mellett, és a fél órás különbséggel való rajtoltatás is megállta a helyét szerintem. Nem úgy a Dunán, ahol senki nem tudta hogy most hova álljon, elõre, hátra, középtávos, rövid?! hosszú?! káosz, továbbá az egy nyomvonalas single track ösvények a Dunán.....no comment. A Bükk volt a legjobb szerintem, nem értem mit kell azon változtatni egy ótvar nagy völgyben rendezik ami bõven elbír még embereket.
A külföldi maratonokat is meg lehet nézni, mondták is a Meridás profik a Dunáról hogy azért nem kéne ám tolni meg szûkén lenni az útnak egy maratonon, mert nem arról szól. Ebben sajnos igazuk van. Na mindegy, ez az én saját véleményem ,tapasztalatból írom.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Exxpert: Igen persze, mindegyik versenyre lehet külön-külön elõre is nevezni.

Magyarország a régió egyik legdrágább országa, így ne csodálkozzunk a nevezési díjon. Úgy gondolom, nem a szervezõ hatalmas profitja miatt ilyen magasak a díjak.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Olyan lehetõség van, hogy nem mind a négy maratonra nevezek, hanem mondjuk csak kettõre?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akinek nem tetszik ne menjen Top Maratonra, menjen Szlovákiába, ha az jobb. Vannak így is elegen az említett 4 nagy versenyen. Én speciel örülök, hogy van ilyen versenysorozat és több 100 rövidtávos ellen küzdhetek. Ez a hobbim, szóval, ha 2000 ft-vel több lesz a nevezés akkor is kifizetem (az elõnevezés árát a klubom számla ellenében téríti).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

"TOP MARATON ÉLMÉNY" HA! HA! HA!

Sebaj, többen járunk majd ide és a többi kinti maratonra, mert ott ÉRTÜNK van szervezve a verseny...

Õk is ezt mondják, ÉRTÜNK van szervezve!Feltöltött kép

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
"TOP MARATON ÉLMÉNY" HA! HA! HA!

Sebaj, többen járunk majd ide és a többi kinti maratonra, mert ott ÉRTÜNK van szervezve a verseny...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Biztosan 4 verseny lesz. ( megkérdeztem)

Tuki:)

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
"A négy versenyre az elõnevezés 2010 január 2-tõl 2010 február 28-ig
lehetséges, ennek a díja 17000,- Ft."

Nem lesz 5 verseny...
:P

olahlali

olahlali

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

A nevezési díjért kapott szolgáltatás versenyenként:

• emblémázott minõségi póló,
  • chipes idõmérés,
  • online nevezés,
  • frissítõ állomások /távonként az elvárható mennyiségben, banán, csokoládé, izotóniás ital/,
  • kerékpármosó,
  • tisztálkodási lehetõség,
  • egészségügyi ügyelet,
  • a verseny napján egytálétel,
  • összetett értékelés, díjkiosztó /2010 november 27/,
  • TOP MARATON ÉLMÉNY.

Ez egyszerre vicces és botrányos!
4250 Forintot fizetni elõnevezésben (6-8 hónappal elõre!!!) egy minimál szolgáltatásokat nyújtó maratonért gáz. De kapsz Top Maraton élményt!

az, hogy az orvosi ügyeletet kiemelik mint szolgáltatás, kb. azzal egyenlõ mintha az lenne az extra, hogy van pálya. (tudtommal ilyen rendezvényeken kötelezõ a mentõ/orvosi ügyelet)

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

A nevezési díjért kapott szolgáltatás versenyenként:

• emblémázott minõségi póló,
  • chipes idõmérés,
  • online nevezés,
  • frissítõ állomások /távonként az elvárható mennyiségben, banán, csokoládé, izotóniás ital/,
  • kerékpármosó,
  • tisztálkodási lehetõség,
  • egészségügyi ügyelet,
  • a verseny napján egytálétel,
  • összetett értékelés, díjkiosztó /2010 november 27/,
  • TOP MARATON ÉLMÉNY.

Ez egyszerre vicces és botrányos!
4250 Forintot fizetni elõnevezésben (6-8 hónappal elõre!!!) egy minimál szolgáltatásokat nyújtó maratonért gáz. De kapsz Top Maraton élményt!

http://forum.bikemag...&postcount=6244

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a 2010-es Bükk Maraton hogyan/miben fog változni. Elvileg ugye új rajthelyszín is lesz...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"