Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kedves Zoltán
1991-ben már duatlon versenyt szerveztem. Igaz, ez nem mtb verseny, de te is láthatod a párhuzamot.
A tények pedig tények !
Akárki is mondja !!!!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Voltatok már Szlovákiában maratonon ? Hát kb. 300 induló, 10-11 euro a nevezési díj. Mindent kapsz (frissítés, póló, kaja, sör vagy kóla, stb). Ennyivel ügyesebbek a szlovákok a versenyszervezést illetõen ?
Üzenem Paulnak !!

Csili gondolom nem ismered Pault aki az egyik legrendesebb, önzetlenebb és tapasztaltabb az MTB területén kis hazánkban hidd el õ is ismeri a környezõ országokban a hegyikerékpár sport helyzetét legközelebb akkor üzengess ha te is annyit le tettél a kerékpársportért az asztalra mint Õ. Elõször talán meg kellene ismerned mielõtt ilyen kijelentéseket teszel neki!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

csili

csili

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Voltatok már Szlovákiában maratonon ? Hát kb. 300 induló, 10-11 euro a nevezési díj. Mindent kapsz (frissítés, póló, kaja, sör vagy kóla, stb). Ennyivel ügyesebbek a szlovákok a versenyszervezést illetõen ?
Üzenem Paulnak !!

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
És akkor Pannon Maraton sorozatról még nem is volt szó .:(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Savanyú, ox bajnok klubtársam máig a legsárosabb versenyként emleget egy ózdi xc versenyt. A másik történet a versenyrõl, hogy nem merte sehol otthagyni a bringát felügyelet nélkül a túlnyomórészt dakota lakosság miatt :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
És az MMTBSZSZ kap állami támogatást?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ebben igazad lehet
vhogy a régi CC versenyeket hiányolom, 40-50 indulóval, haláljó hangulattal
jó, mondjuk nem volt rendõr/mentõ/tûzoltó/versenybíró, meg mittomén max a körzeti orvos piázgatott a helyi DJ-vel, aki humoros dolgokat mondott az épp áthaladó delikvensrõl
a frissítés víz volt, szurkolótábor anyu+versenytársak
pl, nagykedvencem volt az ózd/farkaslyuki cc verseny anno szuper nevezéssel, gulashsuppéval,sütivel ajándékkal, stb...

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Az MMTBSZSZ egyáltalán nem támogatja a versenyeket?

Hát ha mondjuk OB rendeznék akkor fizetnem kellene.
Azt hiszem ha versenybírókat küld akkor nekem már napidíjat kell fizenem.

Közben bejött pár információ az árakról.Ahogy írtam minimum 3 millióba kerül egy verseny nekünk de nem tudtam az idõmérés valamint a pénzdíj áráról.A chipes mérés ára 500.000+ÁFA, a pénzdíj pedig kb. 200.000ft körül volt.
Tehát már 4 millió forint körül járunk.
Ha mind az 500 induló 5000 ft fizetne akkor is csak 2.500.000 ft jön be! A többit pedig a szponzoroktól kell összeszedni de majdnem biztos hogy õk nem pénz adnak.
Nálunk egyre több maraton hal meg mert csak mondjuk 300-an indulnak el,abszolut veszteségesek.(sopron,kõszeg,mecsek...). A kis maratonok lassan eltünnek maradnak a nagyok.Ezeken a versenyeken pedig úgye "tömeg" lesz,tolakodás,lökdösödés,sorbanállás lesz az erdõben.Ha kimentek egy külföldi maratonra ott mit láttok verseny közben:széles dózerutakat,aszfaltot.Ott minden magánút,alig tudsz technikásabb ösvényre bemenni.Kistányéron tekersz 1 órát felfelé és utána száguldasz le 70 -el a következõ dózerúton.Ezért szeretnek a külföldiek idejönni hozzánk mert itt erdei útakon tekernek.Nekik olcsó verseny ez.
Ha én is felemelném 8000 ft-re a nevezési díjat akkor legalább nem lesz veszteséges a verseny.(de erre azért nem kerül sor)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Az MMTBSZSZ egyáltalán nem támogatja a versenyeket?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

.

A focimeccset meg nem tudom ki fizeti, a klub vagy az állam, de nem lennék meglepõdve, ha az utóbbi.

Szomorú...

Én úgy tudom, hogy egy egy ilyen meccsen a rendõri biztosítást a klub fizeti. Ha szükséges, akkor az utcait is, de van egy bizonyos terület amelyen túl ez már nem a klub dolga. Például ha a tetves fradi B közép szétveri a vonatot hazafelé, az már nem a klub felelõssége, és az ott kísérgetõ rendõrõket is az állambácsi fizeti!
Mondjuk én gyanítom, hogy van egy két csókos csapat, aki ennek a biztosítási költségnek csak a töredékét fizeti!

Ami viszont biztos, hogy amíg a mi sportjainkat, legyen az monti, futás stb, nem egy saját sportközpontban bonyolítjuk, addig iszonyat költségek tudnak úgy felmerülni, hogy nem is tudod mire és kinek fizetsz.

De hogy egy másik világ példájából éljek, ha egy suli egy pályázaton valamire nyer pénzt, mondjuk 4 misit, akkor mindenki örül, ellenben mire felhasználod, az összes kötelezõen fizetendõ (értsd elõírás hogy nem bújhatsz ki alóla) semmirekellõ segfej kifizetését marad 1 misid amit felhasználhatsz, és a végén örülsz ha nem az iskola egyéb büdzséjébõl kell hogy elvedd.

Egyébként a chip bérlés az iszonyat drága, én a költségvetés részben ugyan nem vettem részt, de az egyesületemmel ultra maratoni futóversenyeket rendezünk, amíg nem volt saját rendszerünk, egy 12 órás OB-n valami 300-350 rugót kellett fizetni a rendszerüzemeltetéséért, ha jól értettem amit nekem mondtak a többiek. Nem véletlen hogy az egyesület vett saját rendszert, ami pár verseny alatt be hozta az árát, és kb a karbantartása, illetve tárolása kis helyen is elfér s ingyé van. (Egy ilyen OB-n ha van 50-70 induló akkor sokat mondok!) OK mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a srácok informatikai mérnökök, így nem nagy cucc programokat írni és használni a rendszerhez nekik.

A Toi-Toi bérlése egy napra 2009-ben konkrétan 24 000 pénzbe kerül per db. Persze ha van ismerõs ezt meg lehet úszni olcsóbban, de ez ennyi. Egy mobil tus bérlésének ára csillagászati, én a moso-masát ismerem, ami szerintem tájfutóknak megfelel, de gyanítom sok bringás, futva menekülne belõle. Nem akarok hülyeséget mondani de az is 100 rugó/nap körül van, pedig az azért elég tré.
Nincs olyan doki aki 20-40 rugó alatt vállal ügyeletet kint egy versenyen, és ez csak egy orvos, egy komplett mentõ bérlés, az sokkal többe kerülhet.
Ha szerencséd van és katonai egyesületben vagy akkor mondjuk sok eszközt lehet ingyé szerezni, de ez meg ritka. Sörpadot ha rendszeresen rendezel olcsóbb venni mint bérelni, de azt meg akkor tárolni kell. Egy sörsátor bérlése az 100 000 és 700 000 között van per nap, mondjuk amit a Harangék állítanak fel az gyanítom, hogy minimum fél millát kóstál/ nap, és azt minimum 3 napra állítják. Persze itt is lehet szerencsés ha van egy vendéglátos, aki bevállalja a kaját piát, és hoz magával sátrat, na mondjuk ilyenkor lesz a sült kolbász mondjuk 500huf/10dkg.

Úgyhogy megvan itt mindennek és mindenkinek az ára, de persze ez akkor sem indokolja hogy egy átlagban 1000 1200 fõt megmozgató maraton sorozatnak ennyi legyen az ára, de mindenki eltudja dönteni neki megéri vagy sem!
Ha hobbyd megéri és nem kell nyavajogni, ha meg nincsrá szükséged ne fizesd be, és nem fogsz dühöngeni.
Nem hiszem hogy annak aki 50 - 100 ezreket költ el arra, hogy 20 dkg-al könyebb legyen a gépe hasra kell vágódni ezektõl a nevdíjaktól.

Félreértés ne essék én is az olcsóbb áraknak vagyok a híve (nekem sincs éppen túlhúzva a zsebem, sõt ...) de mindenki rendezzen versenyt, úgy hogy õ fekteti bele a lóvét, élje meg azt a sokkot, hogy nem jön be annyi nevdíj amibõl ez a lóvé visszajön, pláne ha még melette család is van, és így gondolkozzon el, hogy vajon mi és miért annyi.
Szokjuk meg ebben az országban kis pénzbõl élünk, de az árak EU színvonalon vannak.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nézzétek meg mi volt régen a 24 órás versenyen, mennyiért, és mit kaptunk most nem kevés pénzért.

Ebben az országban semmi sem mûködik, a korrupciót és sumákolást leszámítva, akkor miért pont a sportesemények lennének a kivételek?

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

. Lehet, hogy több táblát, polót, frissitõt vesznek stb., de azt biztos, hogy lényegesen kedvezõbb áron, mint ti. És ott van a 3-4x több nevezési díj+ a nagy szponzorok juttatásai is.

Van egy barátunk akit már 30 éve ismerünk.Õ csinálta az összes kordont,molinot,rajtszámot,nyílakat,poló +nyomtatást,díjakat.Gyakorlatilag önköltségi áron.
Idén már a rajtszámokat+idõmérést már Nagy Ádám és csapata csinálta-gondolhatod hogy milyen áron-hiszen õk magán vállalkozásban, nyereségért csinálják.
A frissítõt (Gatorade,Powerrade) szponzoráció keretében kaptuk.
A nagy szponzorok juttatásai? Például nálunk már hosszú évek óta a Red Bull szponzor de csak terméket kapunk - sátrakat,dobozos innivalót,zene autót.Látványnak nagyon jól jön.
Nem lehet mindent pénzzel elintézni.Nagyon fontos a helyiek hozzáállása is.A bringamosót például a helyi tûzoltók csinálják, a kastély belsõ takarítását is szívesságbõl vállalják.

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Melyik multi ad milliókat? Legfeljebb a T-Com, a többi inkább csak természetben juttat. Vagy neked megvannak a szerzõdések és a számlák? Megnézném szívesen! Nagyokat mondani és is tudok. Az idõmérést egy magáncég végzi. A jeladók és az egyéb berendezések nem a kert végében teremnek, az 1500 chip kalibrálása sem magától megy. Vagy te ingyen dolgoznál?

Hidd el, nem a levegõbe beszélek. Nagyot néznél, ha tudnád, mennyit ad a sorozatra a T-Mobile, én is csak dörzsöltem a szemem.
Nem kenyerem ok nélkül bárkit fikázni, a munkáját mindenkinek elismerem. Kizárólag az aránytalan nevezési díjak bántanak, amik mögött nem a kifizetett díjnak megfelelõ teljesítmény van. Én sem tartom jónak, hogy a fórum a pénz irányába vitte a dolgot, de hidd el, ez senkiben nem merülne fel, ha elégedett lenne a színvonallal.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A Top Maraton Sorozatot több olyan multi is támogatja, akik milliókat adnak a rendezéshez. Lehet, hogy ezért megköveznek, de meggyõzõdésem, hogy ezek a maratonok 0 nevezõ mellet is nullszaldósok, azt pedig, hogy milyen szolgáltatást kapunk csak az határozza meg, hogy a rendezõ mennyit szeretne fogni a dolgon.
Ha belegondoltok, mind a regisztrációt, mind pedig a chippes idõmérést saját cégük végzi, tehát nem kell százezreket kifizetni ezért külsõsöknek.

Melyik multi ad milliókat? Legfeljebb a T-Com, a többi inkább csak természetben juttat. Vagy neked megvannak a szerzõdések és a számlák? Megnézném szívesen! Nagyokat mondani és is tudok. Az idõmérést egy magáncég végzi. A jeladók és az egyéb berendezések nem a kert végében teremnek, az 1500 chip kalibrálása sem magától megy. Vagy te ingyen dolgoznál?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Érdeklõdve olvasom a sok maraton " rendezõ " érveit- hiába sok tapasztalatotok lehet...
Én már elég sok VB,EB VK (ezeken már indultam) és crosskovácsi maratont rendeztem már meg,így van egy kis rálátásom a költségekre.
Példának vegyük a crosskovácsit:

Park bérlet:100.00ft.
BKV (mert lezárjuk egy kicsit a fõutat):80.000 ft
Mentõk terepjáró):100.000 ft
Rendõrség:40.00 ft
Polgárõrség:40.000 ft
Rajtszámok: ? (nem tudom már)
Kordonok,táblák,nyílak:40.000 t
Sörsátor:50.000 ft
Terepjárok üzemanyaga:100.000 ft
Erdészeti engedély:40.000 ft
Díjak:200.000 ft
Pénzdíj: ?
Poló: kb. 500x4000 ft átlagban 2.000.000 ft !!!!
Frissítõ pontok: kb.100.000 ft
STB...

Ez így kb. minimum 3 millió körül van amit nekem kp-ba kell kifizetni.(ez jutott csak hirtelen az eszembe)- de hidd el ennél sokkal többe kerül
Esetleg még OB is lenne akkor jön hozzá a szövetségnek fizetendõ összeg.
Ha 500 fõ nevez átlagban és a helyszínen fizetne (elõnevezéssel azért kevesebb-tehát nem valós ) de ha feltételezzük hogy 5000 ft nevezés akkor 2.500.000 ft !!!
Hol a hiányzó összeg?
A szponzorok adják a legtöbbet de azt is inkább termékben.Amiért is köszönet.
Készpénzt szinte senki sem ad.
A rendezõk ingyen dolgoznak kb. 100 fõ-cserébe csak egy rendezõi polót és egy ebédet kapnak.
Nálam pedig nem kapsz semmi kaját verseny után mert mindenkinek más kell.Emelhetném a nevezési díjat egy ezressel és akkor kapsz egy tál ételt.De a mai világban emelni elég nehéz.
Külföldi maratonokkal ne vesd össze ott más a támogatás.A régió támogatja nagyban a versenyt meg a turisztikai hivatal.Egyébként kint a kerékpár kereskedelem,a hozzá tartozó cuccok,kiegészitõk,táplálék kiegészitõk,turizmus milliárdos üzlet.Ott megéri támogatni a versenyek rendezését.Amit verseny közben eszel illetve kapsz a rajtcsomagban azt a rendezöknek egy fillérébe sem kerül mert azt a szponzor adja.
Nálunk soha nem lesz ilyen helyzet mert nem vagyunk akkora piac.
Ha megnézed a honlapunkat akkor láthatod hogy lehet elönevezni de kétféleképpen: polóval és anélkül mert sajnos van rá igény...
De ez csak egy kis maraton, a TOP maratonok létszámával arányosan nõ az összeg elhiheted.Nagyobb infrastruktúra,több parkoló,több WC...

Szerintem, meg nektek egy crosskovácsi megrendezésével sokkal nehezebb dolgotok van (pénzügyileg), mint egy maraton szervezõnek. Lehet, hogy több táblát, polót, frissitõt vesznek stb., de azt biztos, hogy lényegesen kedvezõbb áron, mint ti. És ott van a 3-4x több nevezési díj+ a nagy szponzorok juttatásai is.
Õket szerintem nem kell félteni, hogy nem jön be nekik a "maraton".

Nektek viszont nagy gratula és csak így tovább!!!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Pengetni, elég keményen.
Ez a legfõbb oka, hogy nem a várból indul a dunamarci pl. Harangvölgyi iszonyat pénzt megspórol ezzel.

Pont annyiba kerül, amennyit az állam fizet nekik. Tehát pl. aki kap mondjuk 180 bruttót, annak az óránkénti költsége kb. 1100 Ft, nem számolva a rendõrautó, motor, útlezárás díját.

Legalábbis legutóbb még így volt.

A focimeccset meg nem tudom ki fizeti, a klub vagy az állam, de nem lennék meglepõdve, ha az utóbbi.

Szomorú...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
a rendõrségnek pengetni kell?
Ezt nem is tudtam. Azt hittem, kötelességük az ilyesmi biztosítás.
Kiváncsi lennék, mennyibe kerül NEKEM hogy a mittomén mezõkovácsháza/muhafalva B közép mészárosait kisérgessék, vonattól, buszig, lelátóig, stb...
f@szom.
csak úgy, pölö:
http://www.origo.hu/...idrukkerek.html

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

A Sopron Maraton rendezése is azért maradt abba, mert Paul által írtakhoz hasonlóan kb. 500 nevezõnél lettünk volna nullszaldósok, vidéki versenyen meg (nem értve ide a top maratonokat) nehezen jön össze a 300 induló, nemhogy 500. Nálunk a rendõrség is többe kért, bár itt nem volt gond az útlezárással, a helyiek is többnyire normálisak voltak.

A Sopron maratonon tudomásom szerint nem volt olyan szponzor, aki jelentõs anyagi támogatást nyújtott volna a megvalósításhoz. Ilyen esetben jószerivel a nevezési díjakhoz lehet nyúlni.

A Top Maraton Sorozatot több olyan multi is támogatja, akik milliókat adnak a rendezéshez. Lehet, hogy ezért megköveznek, de meggyõzõdésem, hogy ezek a maratonok 0 nevezõ mellet is nullszaldósok, azt pedig, hogy milyen szolgáltatást kapunk csak az határozza meg, hogy a rendezõ mennyit szeretne fogni a dolgon.
Ha belegondoltok, mind a regisztrációt, mind pedig a chippes idõmérést saját cégük végzi, tehát nem kell százezreket kifizetni ezért külsõsöknek.

Egy szó mint száz, nagyon meg lennék lepõdve, ha a négy verseny közül bármelyik rendezõje hitelt érdemlõen be tudná bizonyítani, hogy indokoltan kellett 17000 Forintra növelni a sorozat nevezési díját gyakorlatilag változatlan színvonal mellett. Sajnos Õk megélhetési versenyrendezõk, nem pedig olyanok, akik a már említett "környezõ országokban" a térség fejlõdéséért, a turisztika fellendüléséért dolgoznak, lásd Salzkammergut Trophy.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A Sopron Maraton rendezése is azért maradt abba, mert Paul által írtakhoz hasonlóan kb. 500 nevezõnél lettünk volna nullszaldósok, vidéki versenyen meg (nem értve ide a top maratonokat) nehezen jön össze a 300 induló, nemhogy 500. Nálunk a rendõrség is többe kért, bár itt nem volt gond az útlezárással, a helyiek is többnyire normálisak voltak.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Itt nem csak a szervezõk hangulatára gondoltam. A nevezés is olcsóbb, pólóminõség hasonló (játszani jó), a tombolán meg azok voltak kevesebben akik nem nyertek semmit.