Na várjunk csak! Tavaly nem emlékszem a 4 egyszerre nevezõs árra, de arra igen, hogy a Bringaexpon 14 e Ft volt a 4 versenyre, és szidtam is magam, mert akkor már neveztem a Dunára és a Bükkre. De nem emlékszem, hogy konkrétan mennyi volt a nem kedvezményes nevezés. (lehet az is 14 volt?!)
Másrészt elgondolkodtat az, hogy egy futóverseny esetén ahol fél Budapestet le kell zárni 4500 ft a nevezés, és kapok kaját, érmet polót, kedvezményeket stb. Aztán tovább agyaltam és rájöttem, hogy egy futó maratonon elindulnak 8-15000 fõig, mig egy Duna maratonon 1800 fõ. Kicsit így már más a helyzet.
A Bükk maratonon nem lehetett elférni?! röhej, én voltam idén a Dunán és Bükk maratonon is, a Bükkön gyakorlatilag fél óra elteltével már nem volt mellettem senki és bõven elfértünk egymás mellett, és a fél órás különbséggel való rajtoltatás is megállta a helyét szerintem. Nem úgy a Dunán, ahol senki nem tudta hogy most hova álljon, elõre, hátra, középtávos, rövid?! hosszú?! káosz, továbbá az egy nyomvonalas single track ösvények a Dunán.....no comment. A Bükk volt a legjobb szerintem, nem értem mit kell azon változtatni egy ótvar nagy völgyben rendezik ami bõven elbír még embereket.
A külföldi maratonokat is meg lehet nézni, mondták is a Meridás profik a Dunáról hogy azért nem kéne ám tolni meg szûkén lenni az útnak egy maratonon, mert nem arról szól. Ebben sajnos igazuk van. Na mindegy, ez az én saját véleményem ,tapasztalatból írom.