Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Te is jártál már a Kassán, (ne menjünk messzire) tudod, hogy az aztán minden tekintetben (nevezési díj, szervezés, hangulat, tombola, sorolhatnám) veri a "TOP" szériát.

Ezt így nem jelenteném ki, nagyjából kiegyenlített a két verseny. Ha majd a 10. maratont nyomod Kassán és elmúlik az újdonság varázsa, akkor lehet majd ott is laposnak érzed a hangulatot.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Crosskovácsihoz még nem volt szerencsém, de számomra érthetetlen, hogy pl. Dunán miért jó az, hogy Paprét után az ösvényen toljuk ill. rollerezünk kmeken keresztül.

Pedig a Crosskovácsi az egyik legjobb, ha nem a legjobb maraton. Rendezés ügyileg, meg kimagasló!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Pap-rétig legalább van 6,5 km ott azért kicsit széthuzódik a mezõny,nálunk csak 2 km...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Crosskovácsihoz még nem volt szerencsém, de számomra érthetetlen, hogy pl. Dunán miért jó az, hogy Paprét után az ösvényen toljuk ill. rollerezünk kmeken keresztül.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Amióta maratont rendezünk azóta küzdök ez ellen.Az a baj hogy ez az egyetlen út a faluba.Nem engedik lezárni csak 20 percre ( de ebbe beletartozik a rajthoz szólítás is ami plusz idõ).Egyébként egyszer feljelentettek mert éppen aznap volt választás és nem tudtak elmenni...
Szeretném jövõre esetleg úgy megcsinálni hogy a mellékutcából lenne a rajt ott nem zavarnánk a fõut forgalmát annyira ( a rajthoz szólitással nyernénk egy kis plusz idõt) és kicsit jobban széthúznánk a mezõnyt.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Paul, ha már ilyen segítõkész vagy és megmutatod a másik oldalt is, lenne egy kérdésem. Megmondanád nekem, hogy miért nem lehet a távokat külön rajtoltatni? Errõl nem hallottál/tudsz valamit?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Érdeklõdve olvasom a sok maraton " rendezõ " érveit- hiába sok tapasztalatotok lehet...
Én már elég sok VB,EB VK (ezeken már indultam) és crosskovácsi maratont rendeztem már meg,így van egy kis rálátásom a költségekre.
Példának vegyük a crosskovácsit:

a crosskovácsi az egy igen kedves kis verseny! :)
idén voltam elõször, de jövõre ismét ott kell lenni!

"Bojkott: Én tavaly sem "toppoltam", idén sem fogok."

attól, hogy mi/Ti 5-10-20-50-en nem mentek el a top maratonokra, attól még ott lesz másik1500 ember, aki tömeget csinál...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Ezt a távonkénti differálást már többször hangoztattam a "felfelé" de mindig megmagyarázták azzal hogy a rövidtávosoknak is minden ugyan annyiba kerül csak az esetlegesen kevesebb frissítõ az amivel olcsóbb lenne...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Enté: Már ha ennyire fitogtatjuk ezt az összevetés dolgot. A Trophyn távonként van a nevezési díj, itthon pedig csont nélkül elkérik a rövid távtól is a 17rugót.
Te is jártál már a Kassán, (ne menjünk messzire) tudod, hogy az aztán minden tekintetben (nevezési díj, szervezés, hangulat, tombola, sorolhatnám) veri a "TOP" szériát. El kell olvasni a Salzkammergut trophy, vagy a Szlovák, stb maratonok topikját, sehol sem sírnak az emberek, mindig csak a magyar maratonok miatt rínak.
Bojkott: Én tavaly sem "toppoltam", idén sem fogok.
Paul: A Crosskovácsin legalább jó a hangulat. ;)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Nem akartam megbántani senkit, illetve zsebekben kotorászni.
A célom pusztán annyi lett volna, hogy az évek múlásával a nevezésidíjjak hazai mércével az egeket verik, miközben a minõség és a színvonal zuhan.
A salzkammergut maraton költségvetését nem lehet összevetni a hazai maratonokéval, mert ott akár 4000 induló is rajthoz áll.
Tavaly az 53 k-es táv 10.000 huf-ba került.
Ezért adtak : pólót(ami 3 év után is egyben marad), powerbar termékekbl összeállított csomagot kb 4 féle termék, az értéke kb 1500 -2000Huf, kulacs, ami igazából a kutyának sem kel már, valami rágcsálni valót valamint a szokásos tészta jegyet.

Ja és ott minden a hegyikerékpárról szól!!!

A Pályán volt 2 szervíz állomás, ahol hozzá sem kellett nyulnod a bicajodhoz, mert egybõl kiszedték alólad, és csinálták, a frissítõállomáson a segged is fényesre nyalták.

Ezekhez képest, ha ithon 8000-ért nevezel, talán jut valami a frissítõ pontokon, talán kapsz pólót(volt, hogy nem kaptunk) stb.
Idehaza verseny közben anyázás, káromkodás, csupa negatív dolog, és ezek odakinnt szerencsére nincsenek meg.
A 300. helyért nem üvöltik le a fejed, ha leszállsz a bicajról stb...

Én ezen oldalról közelítettem meg a kérdést.
Így véleményem szerint inkább 1 maraton a dolomitokban, majd 1 héttel és 300 km-rel odébb még egy Salzkammergutban és kész.

Hihetetlen, de 3 ember 1 autóval, sátorral kihozza annyiból, mintha a 4 maratonra költötte volna.

Érdeklõdve olvasom a sok maraton " rendezõ " érveit- hiába sok tapasztalatotok lehet...
Én már elég sok VB,EB VK (ezeken már indultam) és crosskovácsi maratont rendeztem már meg,így van egy kis rálátásom a költségekre.
Példának vegyük a crosskovácsit:

Park bérlet:100.00ft.
BKV (mert lezárjuk egy kicsit a fõutat):80.000 ft
Mentõk terepjáró):100.000 ft
Rendõrség:40.00 ft
Polgárõrség:40.000 ft
Rajtszámok: ? (nem tudom már)
Kordonok,táblák,nyílak:40.000 t
Sörsátor:50.000 ft
Terepjárok üzemanyaga:100.000 ft
Erdészeti engedély:40.000 ft
Díjak:200.000 ft
Pénzdíj: ?
Poló: kb. 500x4000 ft átlagban 2.000.000 ft !!!!
Frissítõ pontok: kb.100.000 ft
STB...

Ez így kb. minimum 3 millió körül van amit nekem kp-ba kell kifizetni.(ez jutott csak hirtelen az eszembe)- de hidd el ennél sokkal többe kerül
Esetleg még OB is lenne akkor jön hozzá a szövetségnek fizetendõ összeg.
Ha 500 fõ nevez átlagban és a helyszínen fizetne (elõnevezéssel azért kevesebb-tehát nem valós ) de ha feltételezzük hogy 5000 ft nevezés akkor 2.500.000 ft !!!
Hol a hiányzó összeg?
A szponzorok adják a legtöbbet de azt is inkább termékben.Amiért is köszönet.
Készpénzt szinte senki sem ad.
A rendezõk ingyen dolgoznak kb. 100 fõ-cserébe csak egy rendezõi polót és egy ebédet kapnak.
Nálam pedig nem kapsz semmi kaját verseny után mert mindenkinek más kell.Emelhetném a nevezési díjat egy ezressel és akkor kapsz egy tál ételt.De a mai világban emelni elég nehéz.
Külföldi maratonokkal ne vesd össze ott más a támogatás.A régió támogatja nagyban a versenyt meg a turisztikai hivatal.Egyébként kint a kerékpár kereskedelem,a hozzá tartozó cuccok,kiegészitõk,táplálék kiegészitõk,turizmus milliárdos üzlet.Ott megéri támogatni a versenyek rendezését.Amit verseny közben eszel illetve kapsz a rajtcsomagban azt a rendezöknek egy fillérébe sem kerül mert azt a szponzor adja.
Nálunk soha nem lesz ilyen helyzet mert nem vagyunk akkora piac.
Ha megnézed a honlapunkat akkor láthatod hogy lehet elönevezni de kétféleképpen: polóval és anélkül mert sajnos van rá igény...
De ez csak egy kis maraton, a TOP maratonok létszámával arányosan nõ az összeg elhiheted.Nagyobb infrastruktúra,több parkoló,több WC...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sajnos a hangulat össze sem hasonlítható az itthoni ill. külföldi maratonok esetében. ( nézõkre gondolok itt)

minoalovag

minoalovag

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Nem akartam megbántani senkit, illetve zsebekben kotorászni.
A célom pusztán annyi lett volna, hogy az évek múlásával a nevezésidíjjak hazai mércével az egeket verik, miközben a minõség és a színvonal zuhan.
A salzkammergut maraton költségvetését nem lehet összevetni a hazai maratonokéval, mert ott akár 4000 induló is rajthoz áll.
Tavaly az 53 k-es táv 10.000 huf-ba került.
Ezért adtak : pólót(ami 3 év után is egyben marad), powerbar termékekbl összeállított csomagot kb 4 féle termék, az értéke kb 1500 -2000Huf, kulacs, ami igazából a kutyának sem kel már, valami rágcsálni valót valamint a szokásos tészta jegyet.

Ja és ott minden a hegyikerékpárról szól!!!

A Pályán volt 2 szervíz állomás, ahol hozzá sem kellett nyulnod a bicajodhoz, mert egybõl kiszedték alólad, és csinálták, a frissítõállomáson a segged is fényesre nyalták.

Ezekhez képest, ha ithon 8000-ért nevezel, talán jut valami a frissítõ pontokon, talán kapsz pólót(volt, hogy nem kaptunk) stb.
Idehaza verseny közben anyázás, káromkodás, csupa negatív dolog, és ezek odakinnt szerencsére nincsenek meg.
A 300. helyért nem üvöltik le a fejed, ha leszállsz a bicajról stb...

Én ezen oldalról közelítettem meg a kérdést.
Így véleményem szerint inkább 1 maraton a dolomitokban, majd 1 héttel és 300 km-rel odébb még egy Salzkammergutban és kész.

Hihetetlen, de 3 ember 1 autóval, sátorral kihozza annyiból, mintha a 4 maratonra költötte volna.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
felcsigáztatok ezzekkel a külföldi maratonokkal, jövöre megpróbálok összehozni egyet a barátokkal
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Töredékébe nem kerül a rendezés!!! tehát csak extra profit a szervezõknek. Ez van! Bojkotáljuk a 2010-et!

Ha ezt bizonyítandó bemásolod nekem a Top Maratonok és a Salzkammergut Trophy részletes költségvetését akkor azonnal elhiszem amit írtál. Versenyre járni egy dolog, versenyt szervezni meg egy másik...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Ugye azt azért senki sem gondolja hogy az itthoni maratonok a mérvadóak.Elég csak a környezõ országokba elmenni 1*!!! és máris rádöbben az ember hogy lehet ezt másképpen is csinálni.Bojkott arra azért kiváncsi lennék hogyha a hosszutáv elsõ 30 helyezetje nem indulna akkor milyen lenne a sajtóvisszhangja ki nyerte a versenyt,nem nagyon ismerjük.Remélem 2010 jobb lesz mint a 2009-es,addig is hajrá mindenkinek és jó bringázást.

minoalovag

minoalovag

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Én sem gondoltam, hogy bárki is bojkottálná a nevezést.
Pedig szép lenne:))

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hajrá! Legalább közelebb tudunk megállni kocsival a rajt/cél területekhez :)

Komolyra fordítva a szót nem hiszem, hogy ezzel bármit is elérnének a bojkottálók.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

minoalovag

minoalovag

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!

Én már 15 éve járok versenyekre.Eleinte 100-1500 volt a nevezési díj. Utána ugrott 2500-re. 2002-2003 körül már ha maraton elõtt neveztél 5000 körül járt az összeg, 2009-ben pedig 8000. Na ez már pofátlanul sok.
2002-ben a szilvásváradi maratonon úgy dobálták a gatored-et és a különbözõ csokikat a versenyzõ után, hogy ha csak minden másodikat vette is el, akkor is legalább 1000-1500 forint értékben kapott kalóriát, a banánról meg a többirõl nem is beszálve.
2009-ben olyan csapnivaló volt az "ellátmány"hogy meg sem álltam szinte sehol.
Na Salzkammergutban, vagy a Dolomitokban ez nem így van.
KÉREK MINDENKIT, HOGY CSAK 1 ÉVIG NE INDULJON ITTHON MARATONON, ÉS MÁRIS SOKAT TENNÉNK A SZERVEZÕK ÉSZHEZTÉRÍTÉSÉHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a Fõszponzor adja a lóvét. A többi szponzor is adogat vvalamit, a nevezõk meg 1200-1300 szor átlagban mondjuk 4500 Ft-ot ez legalább 5,5 milla!
Töredékébe nem kerül a rendezés!!! tehát csak extra profit a szervezõknek.
Ez van!

Bojkotáljuk a 2010-et!!!!!!!!!!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Másik: Szerettem volna valamit kérdezni a Topmaraton szervezõktõl, írtam a topmaraton oldalán a fórumba. Az admin már jó párszor bejelentkezett, de nem válaszolt. 1-2 hét után írtam az info@topmaraton.hu-ra, ennek is már lassan egy hete lesz, de még mindig nem válaszoltak.
Tudok valamit csinálni?
Dani

idén volt más "díjazás", mint az oklevél? mert ha megint csak oklevél, akkor lefénymásolom Neked szívesen az én tavalyimat, név úgysincs rajta :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Továbbra is azt mondom, hogy nem a 17.000 sok, kifizetek ennél többet is egy jó kis (külföldi) versenyért, hanem az, amit ezért a pénzért kapunk.

Ezzel maximálisan egyetértek. Ár-érték arányokkal van a legfõbb baj itt.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"