Ezt így nem jelenteném ki, nagyjából kiegyenlített a két verseny. Ha majd a 10. maratont nyomod Kassán és elmúlik az újdonság varázsa, akkor lehet majd ott is laposnak érzed a hangulatot.Te is jártál már a Kassán, (ne menjünk messzire) tudod, hogy az aztán minden tekintetben (nevezési díj, szervezés, hangulat, tombola, sorolhatnám) veri a "TOP" szériát.
Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2009. december 23. - 00:26
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. december 22. - 23:34
Crosskovácsihoz még nem volt szerencsém, de számomra érthetetlen, hogy pl. Dunán miért jó az, hogy Paprét után az ösvényen toljuk ill. rollerezünk kmeken keresztül.
Pedig a Crosskovácsi az egyik legjobb, ha nem a legjobb maraton. Rendezés ügyileg, meg kimagasló!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. december 22. - 22:52
Írta 2009. december 22. - 22:46
Írta 2009. december 22. - 22:43
Szeretném jövõre esetleg úgy megcsinálni hogy a mellékutcából lenne a rajt ott nem zavarnánk a fõut forgalmát annyira ( a rajthoz szólitással nyernénk egy kis plusz idõt) és kicsit jobban széthúznánk a mezõnyt.
Írta 2009. december 22. - 22:32
Írta 2009. december 22. - 22:31
a crosskovácsi az egy igen kedves kis verseny!Érdeklõdve olvasom a sok maraton " rendezõ " érveit- hiába sok tapasztalatotok lehet...
Én már elég sok VB,EB VK (ezeken már indultam) és crosskovácsi maratont rendeztem már meg,így van egy kis rálátásom a költségekre.
Példának vegyük a crosskovácsit:
idén voltam elõször, de jövõre ismét ott kell lenni!
"Bojkott: Én tavaly sem "toppoltam", idén sem fogok."
attól, hogy mi/Ti 5-10-20-50-en nem mentek el a top maratonokra, attól még ott lesz másik1500 ember, aki tömeget csinál...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. december 22. - 22:28
Írta 2009. december 22. - 21:57
Te is jártál már a Kassán, (ne menjünk messzire) tudod, hogy az aztán minden tekintetben (nevezési díj, szervezés, hangulat, tombola, sorolhatnám) veri a "TOP" szériát. El kell olvasni a Salzkammergut trophy, vagy a Szlovák, stb maratonok topikját, sehol sem sírnak az emberek, mindig csak a magyar maratonok miatt rínak.
Bojkott: Én tavaly sem "toppoltam", idén sem fogok.
Paul: A Crosskovácsin legalább jó a hangulat.
Írta 2009. december 22. - 21:57
Nem akartam megbántani senkit, illetve zsebekben kotorászni.
A célom pusztán annyi lett volna, hogy az évek múlásával a nevezésidíjjak hazai mércével az egeket verik, miközben a minõség és a színvonal zuhan.
A salzkammergut maraton költségvetését nem lehet összevetni a hazai maratonokéval, mert ott akár 4000 induló is rajthoz áll.
Tavaly az 53 k-es táv 10.000 huf-ba került.
Ezért adtak : pólót(ami 3 év után is egyben marad), powerbar termékekbl összeállított csomagot kb 4 féle termék, az értéke kb 1500 -2000Huf, kulacs, ami igazából a kutyának sem kel már, valami rágcsálni valót valamint a szokásos tészta jegyet.
Ja és ott minden a hegyikerékpárról szól!!!
A Pályán volt 2 szervíz állomás, ahol hozzá sem kellett nyulnod a bicajodhoz, mert egybõl kiszedték alólad, és csinálták, a frissítõállomáson a segged is fényesre nyalták.
Ezekhez képest, ha ithon 8000-ért nevezel, talán jut valami a frissítõ pontokon, talán kapsz pólót(volt, hogy nem kaptunk) stb.
Idehaza verseny közben anyázás, káromkodás, csupa negatív dolog, és ezek odakinnt szerencsére nincsenek meg.
A 300. helyért nem üvöltik le a fejed, ha leszállsz a bicajról stb...
Én ezen oldalról közelítettem meg a kérdést.
Így véleményem szerint inkább 1 maraton a dolomitokban, majd 1 héttel és 300 km-rel odébb még egy Salzkammergutban és kész.
Hihetetlen, de 3 ember 1 autóval, sátorral kihozza annyiból, mintha a 4 maratonra költötte volna.
Érdeklõdve olvasom a sok maraton " rendezõ " érveit- hiába sok tapasztalatotok lehet...
Én már elég sok VB,EB VK (ezeken már indultam) és crosskovácsi maratont rendeztem már meg,így van egy kis rálátásom a költségekre.
Példának vegyük a crosskovácsit:
Park bérlet:100.00ft.
BKV (mert lezárjuk egy kicsit a fõutat):80.000 ft
Mentõk terepjáró):100.000 ft
Rendõrség:40.00 ft
Polgárõrség:40.000 ft
Rajtszámok: ? (nem tudom már)
Kordonok,táblák,nyílak:40.000 t
Sörsátor:50.000 ft
Terepjárok üzemanyaga:100.000 ft
Erdészeti engedély:40.000 ft
Díjak:200.000 ft
Pénzdíj: ?
Poló: kb. 500x4000 ft átlagban 2.000.000 ft !!!!
Frissítõ pontok: kb.100.000 ft
STB...
Ez így kb. minimum 3 millió körül van amit nekem kp-ba kell kifizetni.(ez jutott csak hirtelen az eszembe)- de hidd el ennél sokkal többe kerül
Esetleg még OB is lenne akkor jön hozzá a szövetségnek fizetendõ összeg.
Ha 500 fõ nevez átlagban és a helyszínen fizetne (elõnevezéssel azért kevesebb-tehát nem valós ) de ha feltételezzük hogy 5000 ft nevezés akkor 2.500.000 ft !!!
Hol a hiányzó összeg?
A szponzorok adják a legtöbbet de azt is inkább termékben.Amiért is köszönet.
Készpénzt szinte senki sem ad.
A rendezõk ingyen dolgoznak kb. 100 fõ-cserébe csak egy rendezõi polót és egy ebédet kapnak.
Nálam pedig nem kapsz semmi kaját verseny után mert mindenkinek más kell.Emelhetném a nevezési díjat egy ezressel és akkor kapsz egy tál ételt.De a mai világban emelni elég nehéz.
Külföldi maratonokkal ne vesd össze ott más a támogatás.A régió támogatja nagyban a versenyt meg a turisztikai hivatal.Egyébként kint a kerékpár kereskedelem,a hozzá tartozó cuccok,kiegészitõk,táplálék kiegészitõk,turizmus milliárdos üzlet.Ott megéri támogatni a versenyek rendezését.Amit verseny közben eszel illetve kapsz a rajtcsomagban azt a rendezöknek egy fillérébe sem kerül mert azt a szponzor adja.
Nálunk soha nem lesz ilyen helyzet mert nem vagyunk akkora piac.
Ha megnézed a honlapunkat akkor láthatod hogy lehet elönevezni de kétféleképpen: polóval és anélkül mert sajnos van rá igény...
De ez csak egy kis maraton, a TOP maratonok létszámával arányosan nõ az összeg elhiheted.Nagyobb infrastruktúra,több parkoló,több WC...
Írta 2009. december 22. - 20:52
Írta 2009. december 22. - 20:33
A célom pusztán annyi lett volna, hogy az évek múlásával a nevezésidíjjak hazai mércével az egeket verik, miközben a minõség és a színvonal zuhan.
A salzkammergut maraton költségvetését nem lehet összevetni a hazai maratonokéval, mert ott akár 4000 induló is rajthoz áll.
Tavaly az 53 k-es táv 10.000 huf-ba került.
Ezért adtak : pólót(ami 3 év után is egyben marad), powerbar termékekbl összeállított csomagot kb 4 féle termék, az értéke kb 1500 -2000Huf, kulacs, ami igazából a kutyának sem kel már, valami rágcsálni valót valamint a szokásos tészta jegyet.
Ja és ott minden a hegyikerékpárról szól!!!
A Pályán volt 2 szervíz állomás, ahol hozzá sem kellett nyulnod a bicajodhoz, mert egybõl kiszedték alólad, és csinálták, a frissítõállomáson a segged is fényesre nyalták.
Ezekhez képest, ha ithon 8000-ért nevezel, talán jut valami a frissítõ pontokon, talán kapsz pólót(volt, hogy nem kaptunk) stb.
Idehaza verseny közben anyázás, káromkodás, csupa negatív dolog, és ezek odakinnt szerencsére nincsenek meg.
A 300. helyért nem üvöltik le a fejed, ha leszállsz a bicajról stb...
Én ezen oldalról közelítettem meg a kérdést.
Így véleményem szerint inkább 1 maraton a dolomitokban, majd 1 héttel és 300 km-rel odébb még egy Salzkammergutban és kész.
Hihetetlen, de 3 ember 1 autóval, sátorral kihozza annyiból, mintha a 4 maratonra költötte volna.
Írta 2009. december 22. - 19:27
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2009. december 22. - 18:58
Ha ezt bizonyítandó bemásolod nekem a Top Maratonok és a Salzkammergut Trophy részletes költségvetését akkor azonnal elhiszem amit írtál. Versenyre járni egy dolog, versenyt szervezni meg egy másik...Töredékébe nem kerül a rendezés!!! tehát csak extra profit a szervezõknek. Ez van! Bojkotáljuk a 2010-et!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. december 22. - 17:48
Írta 2009. december 22. - 16:01
Írta 2009. december 22. - 15:48
Komolyra fordítva a szót nem hiszem, hogy ezzel bármit is elérnének a bojkottálók.
Írta 2009. december 22. - 15:42
Én már 15 éve járok versenyekre.Eleinte 100-1500 volt a nevezési díj. Utána ugrott 2500-re. 2002-2003 körül már ha maraton elõtt neveztél 5000 körül járt az összeg, 2009-ben pedig 8000. Na ez már pofátlanul sok.
2002-ben a szilvásváradi maratonon úgy dobálták a gatored-et és a különbözõ csokikat a versenyzõ után, hogy ha csak minden másodikat vette is el, akkor is legalább 1000-1500 forint értékben kapott kalóriát, a banánról meg a többirõl nem is beszálve.
2009-ben olyan csapnivaló volt az "ellátmány"hogy meg sem álltam szinte sehol.
Na Salzkammergutban, vagy a Dolomitokban ez nem így van.
KÉREK MINDENKIT, HOGY CSAK 1 ÉVIG NE INDULJON ITTHON MARATONON, ÉS MÁRIS SOKAT TENNÉNK A SZERVEZÕK ÉSZHEZTÉRÍTÉSÉHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a Fõszponzor adja a lóvét. A többi szponzor is adogat vvalamit, a nevezõk meg 1200-1300 szor átlagban mondjuk 4500 Ft-ot ez legalább 5,5 milla!
Töredékébe nem kerül a rendezés!!! tehát csak extra profit a szervezõknek.
Ez van!
Bojkotáljuk a 2010-et!!!!!!!!!!
Írta 2009. december 17. - 16:16
idén volt más "díjazás", mint az oklevél? mert ha megint csak oklevél, akkor lefénymásolom Neked szívesen az én tavalyimat, név úgysincs rajtaMásik: Szerettem volna valamit kérdezni a Topmaraton szervezõktõl, írtam a topmaraton oldalán a fórumba. Az admin már jó párszor bejelentkezett, de nem válaszolt. 1-2 hét után írtam az info@topmaraton.hu-ra, ennek is már lassan egy hete lesz, de még mindig nem válaszoltak.
Tudok valamit csinálni?
Dani
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. december 17. - 15:53
Továbbra is azt mondom, hogy nem a 17.000 sok, kifizetek ennél többet is egy jó kis (külföldi) versenyért, hanem az, amit ezért a pénzért kapunk.
Ezzel maximálisan egyetértek. Ár-érték arányokkal van a legfõbb baj itt.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"