Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Maratonok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3542 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Budamarci a szezon elején nem lebecsülendõ. Sokkal több benne a szint, ráadásul benne van a "Szuszogó" és társai, amikhez azért kell némi kraft.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Buda marci nekem elsõre kemény volt.. majdnem megutáltam az egészet szal óvatosan.. engem totál kikészített a 10 fok, a teljes átázottság és a látvány , hogy bizony rotálódik a cumó rendesen..

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Esetleg tipp, hogy melyik maratonnal kezdjem? (erõnléttel nincs baj, tecnika?. hát az még lehet csiszolgatni...)

Szerintem akkor indulj, ha már le tudsz tekerni ennél nagyobb távot, kizárólag terepen, hasonló szinttel, és a végére nem készülsz ki, hanem üde, friss vagy, és azt kérdezed: na pörgetünk még egy laza 100-ast :D
Szóval ne élesben próbálgasd magad, mert arra felesleges egy csomó lét kidobni. Menj el haverokkal tekerni, és ha már biztos vagy abban, hogy legalább a rövid menne, és tényleg keményen végig tudnád nyomni, na akkor érdemes elindulnod.
A Túrák Magyarországon topikban szervezõdik sok BPkörüli megmozdulás, valamelyikhez csatlakozhatsz, ha helyileg alkalmas.
A Buda marcit nem javaslom, kellemes résztávozós pálya, rövid meredek felfelékkel, szezonkezdetre elég erõs. Szilvás rövidtáv sokkal inkább, már az sincs messze.
Ausztria, Kenguruk földje!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én 4 év kihagyás után 1-2 hónapot szoktattam magam vissza nyeregbe és utána 2006us Dagony... Duna Maraton volt elsõ maratonom, mégsem utáltam meg, pedig elég soká nyomtuk le és táv/szint sem a leglightosabb.

Szal szerinte akár közepen is mehetsz, következõ Buda mAraton, 42Km relatív sok szinttel, szerintem lenyomható könnyen - bár én még nem voltam, de most megyek :)

Jah, lehetõleg ne egyedül menj elõször...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tavaly elég sok maraton rövidtávján indultam...Ha nincs nagyon messze, akkor én a Bükk Maratont ajánlanám, szakadó esõben is simán tekerhetõ volt a pálya. Míg ez Zalaszentgrótra vagy Dunára nem volt igaz, bár hallottam érdekeseket Buda maratonról és Szilvásról is :)

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás

Köszi mindenkinek a gyors válaszokat, meg a tippeket. Elzarándokolok a bótba:) veszek egy kis ezt-azt (pedál, fékpofa stb..). Egyébként a pedál számomra is egyértelmû volt, hogy cserés, mert ez a költséghatékony mûanyag épp csak a semmi helyett jó....
Esetleg ajánlat arra, hogy melyik maratonnal kezdjem (esetleg melyik távval?).
Olvastam, hogy minden maraton más és más (egyik technikásabb, a másik kevésbé). Tehát így elsõre melyiket ajánlanátok?

szerintem mindegy mivel kezded csak yó idõd legyen :)
ha elsõbálozó vag yfontos siker/élmény egy esõs sáros versenyen nagyon eleged leszs és megutálhatod az egészet.

szóval szerintem az elsõ maratonodra ahelyszínen nevezz annak függvényében hogy milyen idõjárás lessz aznap.

a rövidtávokon kezd 30-60km.

meg lehetõleg ismerõssel vagy valakivel álj össze aki kb. hasonló vagy kicsivel jobb bringás és együtt könnyebb letekerni.
nemcsak fizikálisan hanem lekileg is. és ezt akkor is igygondolom ha valamennyire eredményt is szeretnél elérni..

Ha budapesti/környéki vagy, akkor Buda maraton május 1.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Köszi mindenkinek a gyors válaszokat, meg a tippeket. Elzarándokolok a bótba:) veszek egy kis ezt-azt (pedál, fékpofa stb..). Egyébként a pedál számomra is egyértelmû volt, hogy cserés, mert ez a költséghatékony mûanyag épp csak a semmi helyett jó....
Olvastam, hogy minden maraton más és más (egyik technikásabb, a másik kevésbé). Tehát így elsõre melyiket ajánlanátok?

Van akinek ismerõs a "Runcájsz" név? Bíró Ádám a speaker keresztelte el...
szóval õ egy igazán alap bevásárlós montival indul a senior korosztályban.
A kezdeti sikerek nem a bringán múlnak! Ha neki komoly montija lenne, sokan csak a port szívhatnák mögötte.
Ha az erönléttel nincs gond egy alap, no gazdaságos... géppel is lehet indulni.
Hogy hol érdemes kezdeni? Én bármelyik marci rövid távját javaslom, mert érezni a bizonytalanságot benned. Inkább tûnjön lazának és legyen sikerélményed mintsem hogy csalódj, hogy nem úgy birtad, ahogy tervezted!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az elõttem szólók igazat mondanak, saját tapasztalatommal is megerõsíthetem, anno 5 éve egy Caprine Highlanderrel (70 ezer ft, merevvilla, acera cuccok) 13 évesen teljesítettem a Bükk maraton hillclimbet és másnap a középtávú maratont...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tavaly Duna Maratonon indult elõttem egy ürge fémsárhányós 15ezer forintos kerékpárral, szóval ha ésszel mész, akkor simán bírni fogja a bicaj. Ha esetleg esõsebb idõ van cseréld le a gyári széles gumit valami vékonyabbra 1,8 körülire.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Üdv!
Tudom ez nem a tech topic, de a kérdésemhez az itt lévõk biztosan tudnak egy kis infot adni:
Vettem egy Caprine Forest bicót, és elgondolkodtam egy maratonon indulás lehetõségén (szigorúan csak hobby szinten, nem a gyõzelem a cél..)
Elégséges ez egy ilyen megmérettetésre, vagy 100eFt alatti géppel ne is álmodjak ilyenrõl? (Néhány dogot cserélek rajta ha muszály, de az egész bicót csak nem kell:) )
Esetleg mi az a minimum amivel érdemes elindulni.
Esetleg tipp, hogy melyik maratonnal kezdjem? (erõnléttel nincs baj, tecnika?. hát az még lehet csiszolgatni...)

Ha a telóval megbarátkoztál (ergó a biciklivel együtt mozgod ki a talajegyenetlenségeket és nem a telótól várod egyedül), a pedál nem csúszik (sárra számolj, oda vmi szegecses pedál nem árt) akkor végülis korrekt; én még legalább az elsõ fékbetéteket lecserélném sár/vízállóbb típusra, kapni többféle gyártótól is, 1700-3000Ft ig per pár. Ha szerencséd van elég a sima is, ha nincs; maraton felétõl alig lesz féked.

Feltöltött kép

http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/3062
http://ebike.hu/term...al/dh-/-bmx/403

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én azért szoktam melegíteni, hogy ellenõrizzem a gépet.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A minimum, mint azt sokan láthattuk, egy Csepel Camping kerékpár. :D

Kérdésedre a válasz egyébként: IGEN.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Üdv!
Tudom ez nem a tech topic, de a kérdésemhez az itt lévõk biztosan tudnak egy kis infot adni:
Vettem egy Caprine Forest bicót, és elgondolkodtam egy maratonon indulás lehetõségén (szigorúan csak hobby szinten, nem a gyõzelem a cél..)
Elégséges ez egy ilyen megmérettetésre, vagy 100eFt alatti géppel ne is álmodjak ilyenrõl? (Néhány dogot cserélek rajta ha muszály, de az egész bicót csak nem kell:) )
Esetleg mi az a minimum amivel érdemes elindulni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én ezt a bemelegítést letudom annyival, hogy ha megyek hosszabb utakra, akkor eleinte lazán tekerek, amíg nem érek terepre, majd uzsgyi! Az elsõ nagyobb mászás után mindig nyújtok, aztán nekem ennyiben ki is merül a dolog :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hát nem tudok hozzászólni ehhez a bemelegítõs dologhoz...akkor szoktam, ha hideg van és annyira fázom, hogy tekernem kell :) Tavaly Gyenesdiáson úgy raktak fel a bicajra a rajt elõtt. Bár én abszolút kedvtelésbõl csinálom.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A hosszúkon kb. hányan szoktak indulni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mindenesetre hülyeségnek tartom, hogy jó értelemben vett hobbisták ezt ennyire komolyan vegyék. Ha nem állsz egy maratonon a tömeg elejére, esélyed sincs égbe küldeni a pulzust, s mire leszlalomozod a nép nagy részét, már be is vagy melegítve.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nem találsz egyetlen sportágat sem, ahol 10 perc a bemelegítés. Ha Te 10 perc után "ezerrel nyomod" az a Te dolgod de biztosan nem követendö és példaértékü. Különben én is így csinálom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hát igen.
én 20 peret szoktam melegíteni ,de sokszor kevésnek bizonyul

Azért ez sem normális. Én ha elindulok itthonról edzõkörre, max 10 percig lazázom el, utána meg izomból-ezerrel nyomom. Persze egyéne válogatja.