Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Oko! Én is ugyanilyeneket láttam. Volt egy olyan hely a téglagyári közelében, ahol hirtelen a szalag túloldalán megjelent egy kedves sporttárs és átmászott a szalagon, majd jól leelõzött.
Amikor elhagytuk a repteret, volt egy palló az árok felett. Elestek elõttem. Feltorlódtunk, én kivártam, hogy tudjak menni, mégha húztam is a számat. Volt, aki szimplán átlépte a szalagot és leelõzött vagy 20 embert. Rájuk is szóltak, a válasz "Miért ne vágnám le?!"
Sokan csaltak, kétségtelen. Még 33,5 km-en is! Ez a többivel szemben pofátlanság.
De nem érdekelnek, én letekertem. És mindenkinek aki letekerte, annak grat!

Mod.: Különben normális helyeken ilyenkor rajtszám fölír by pályabíró, telefon és máris kizárták az illetõt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Ezt tényleg nem értem. Mért jó az, ha egy versenyen valaki csalás miadt lesz 10-20 helyel elörébb? Azoknak akik meg a frisitésnél csaltak meg külön gratulálok, mert a pálya legjobb részét hagyták ki szerintem.

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Az élmezõnyt kizárták, utána nem volt érdekes hogy ki merre megy? Annyi ember biztosította a pályát, nem is értem miért nem voltak pl. az elsõ frissítõpont elõtt annál a kis huroknál ahol egy szalag felemelése több km elõnyt jelentett - ott 2-en mentek át a szemem láttára. Az elsõ frissítõponton 3-an mentek át a szalag alatt, a szitu annyiban különbözött hogy rájuk is szóltak hogy nem arra kell menni - nem számított. Ugyanezen a ponton visszafele vki extra frissítést iktatott be, átszaladt bicó nélkül kajálni. Nem volt kedvem utánuk menni a rajtszámokat megnézni, és valljuk be sok értelme sem lett volna, hisz nem ringatom magam abba az illúzióba hogy csak ennyien voltak hasonló erkölcsi magaslatokon. Ezúton kívánok a csalóknak 2 defektet minden versenyre a szezonban...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

...verseny közben nagyon zavar a többi bringás...

Ez lesz az év idézete! :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez is megvolt. Nem tetszett a pálya, nem az én stílusom és ráadásul még elég gyenge voltam, mást inkább nem mondok a pályáról és a szervezésrõl.
És elnézést kérek néhány fórumtársunktól a verseny közbeni szegényes kom(m)unikációmért, de verseny közben nagyon zavar a többi bringás és ilyenkor teljesen hülye vagyok.

A sebesség mindent megold.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
nyaa.

aszem a menõket nem teljesen kizárták hanem õk "záratták ki magukat"
Azaz beérkezés után visszakérte a nevezést az egyikük akit ismerek is.
Ugy tudom az elsõ bolyt ugy egy az egyben eltéritették...
De errõl nem tudok sokkal bõvebbet.

UI: 21 km-en is volt két srác aki elöttem tévedt el..azaz levágtak egy hurkot..ami kb. 10 secet jelentett...igy még elöttük értem be , mázli hoyg nem a dobogóról volt szó..épphoygnem.

A verseny elõny annyi volt hogy május 1. én fasza egyet versenyezni.

szerintem a pálya kijelölés ismét balfék módon sikerült.
sok helyen komolyan lassítani kelltt mert 30 as tempónál nem láttam hogyismerre megy a pálya tovább csomoszórol"elrepültem"
ûmeg azok az 1 m hosszú .kis szqalagocskák..meg emlékeztek arra ketõre ami lassítóként szolgálhatott a turistaut kerezsetzésnél a vége felé??
Jó ötelet elvileg csakhogy a turisták mindenhol voltak..
Kellemetlen volt ismét kerülni õket.
és veszélyes!!
ilyen turisták álatal frekventált helyen ilyen pályabiztrosítással nem lkéne maratont rendezni..
és ez már a sokadik volt.

A Turistáknak is már a terület belépésénél tábla kellene hoyg figyelmeztessen hogy 11.00-14.00 közut vereseny zajlik..
kérjük ne lpjen be a területre.
Sajnos elég soka bambáb ember volt köztük..egyszer lessz ebbõl még egy súlyos esés ezen a maratonon.

na akkor várom még mit irtok, egyelõre enyni.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Sziasztok,
Harang figyelt arra, hogy az eltévedés-gyanús helyeken ne csak szalag legyen, meg tábla, de ember is, aki jelez.

Ez igaz. Mondjuk pont a legutolsó kanyarnál ahol a házak mellett kell menni a két gyerek üldögélt a sorompón és nem csinált semmit. Nekem is rájuk kellett kiabálni, hogy merre. Egyik ismerösöm meg pont ott futott tovább egyenesen és bojongott egy kicsit.
Mondjuk ez nem a szervezõk hibája, mert ilyen emberek mindig lesznek. Egyébként mindenki más szuperül végezte a dolgát aki a pályát biztosította, vagy frisített. Úgyhogy le a kalappal elöttük. Fõleg a kedves frissítõs lányok elött :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sziasztok,
hazaértem én is, kicsit csalódott vagyok, de igazából magamban csalódtam, és nem a versenyben. Lehet,tegnap fáztam meg, amire a mai por még rátett egy lapáttal, most köhögök rendesen, a tekerés is nehézkesen ment :P Nem sok ismerõs arc volt kinn, maximum az itatóknál ill. pályabiztosítóként...
A pálya nem volt rossz, hiába volt rövid, azért lefárasztotta az embert, csak a sok egy nyomtávos rész miatt baromi macerás volt az elõzések kivitelezése.

Még annyit tennék hozzá, h azért a pálya kijelölése nem volt rossz, legalábbis hazai viszonylatban biztos nem, Harang figyelt arra, hogy az eltévedés-gyanús helyeken ne csak szalag legyen, meg tábla, de ember is, aki jelez.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Mondjuk úgy, hogy én a BM-et nem szeretem, mert amit leírtál, az minden évben úgy van, ahogy írtad.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Szóval tipikus Buda Maraton volt.

Hi báttya ti nem jártok ilyen versenyekre ?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

- Az itatópontokon az elvileg izótoniás ital nem nagyon izlet tõk hig volt.
- A leejtõk elég nagy része ösvény volt ahol nem lehetett elõzni a leglasabb diktálta az ütemet.
-A végén eltévedtünk mert nem volt normálisan kijelölve a pálya (az gyanus volt hogy egy két kutyát jelölõ szalaggal sétáltattak.)
-Az meg elég nagy blamázs hogy a menõket kizárták (Buruczki, Bogár, Hasenfrantz stb..) mert rossz felé terelték õket az egyik fordulónál.
- A sportaktiv weblapján a térkép elég gáz abból semmit nem lehet látni, ha normális pályatérkép méret lett volna és a rendezés tartotta volna magát hozzá jobban felkészülhettem volna.

Szóval tipikus Buda Maraton volt.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
Itthon vagyok én is!
:)
A Verseny jó volt! Kár ,hogy a rövid táv csak 16km lett még mentem volna egy kicsit, ha tudom elõre akkor a hosszabikon indulok. A pálya nagyon jó volt és nagyon szép is, nekem ez volt az elsõ BM-m.
A reptér végén a dugó nagyon visszafogott, és a köves emelkedõkön is nehéz volt elõzni.
Összeségében egy jó verseny volt, csak így tovább...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Ezen a képen elgondolkoztam: http://tomifoto2.atw...budamaraton2007
Mért fogja az ember a fékkart az emelkedõn. Azt rájöttem pont akkor ugrottak le elöttem és meg kellet álnom :)

Ja én vagyok:)

Edit.
Hup hp és nem tudtam linkelni, mert a fõoldal jön be. Sebaj a 120-as végû képre gondoltam :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én is hazaértem :)
Elsõ maratonversenyem volt, és ugyebár tavaly kezdtem ezt az egész bringázást.
U19-be még befértem, 14-en voltunk. 8. lettem. Elégedett vagyok, nem vártam csodát. Idõm 2:01:20 lett (U19-ben az elsõ majd 40 perccel elõbb ért be)
Ami nem tetszett: -a rajt. Onnan vettük észre, hogy rajt van, hogy elindultak hirtelen ez emberek. Utánna ahogy kiértünk a reptérrõl lehetetlen volt elõzni, sokszor visszafogtak.
A lejtõk írtó jók lettek, nem is azon kell elõzni, hanem felfelé...
Virágosnyeregre mászáskor szállt el az erõm és már majdnem csak vánszorogtam. Rengetegen visszaelõztek, akiket sikerült lehagynom. Hiába, szoknom kell még a versenyeket (nomeg nem tekertem 20 km-nél hosszabbat 2 hete :( )
Amúgy tetszett!

Ja! És akinek van képe a 222-es rajtszámú egyénrõl, az szóljon!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

7omi

7omi

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Készítettem pár képet a versenyrõl: http://tomifoto2.atw...budamaraton2007

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Budamaraton : Nekem is ez volt az elsõ versenyem. Én Sport kategóriába mentem 42 Km helyett 33 Km-ert a szintet még nem elemeztem de olyan 1200 m körül saccolom. Alapjába véve tetszett egykét megjegyzés ami nem :

- Az itatópontokon az elvileg izótoniás ital nem nagyon izlet tõk hig volt.
- A leejtõk elég nagy része ösvény volt ahol nem lehetett elõzni a leglasabb diktálta az ütemet.
-A végén eltévedtünk mert nem volt normálisan kijelölve a pálya (az gyanus volt hogy egy két kutyát jelölõ szalaggal sétáltattak.)
-Az meg elég nagy blamázs hogy a menõket kizárták (Buruczki, Bogár, Hasenfrantz stb..) mert rossz felé terelték õket az egyik fordulónál.
- A sportaktiv weblapján a térkép elég gáz abból semmit nem lehet látni, ha normális pályatérkép méret lett volna és a rendezés tartotta volna magát hozzá jobban felkészülhettem volna.
- Sajnos nem a legjobbak között értem a célba és már csak L-es méretû poló jutott. Jövõre belhuzók egy XL polóért.

Köszi, jól éreztem magam.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts
EN is beertem cirka 2h45perces idovel. Az idoeredmenyemet nem magyarazom ennyi volt. Elfaradni nem faradtam el annyira mint 2 eve vagy tavaly.

Buszke vagyok magamra, mert midnen emelkedot nyeregben abszolvaltam.:)e s ez olyan joleso erzes;) Ellenben lefele baromi lassu vagyok.. Talan az elmult 2 ev balesete fog vissza vagy a Z max 1.95os 4 barra fujva nem szereti
annyira a koves lefeleket? :)

Az uj nyomvonal tetszett. A tavalyi/tavalyelotti unalmas lett volna mar.

Ja es este salsa buli:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
akkor ez kb megint a tavaly elõtti pályamegoldás lehetett....akkor is 16/32 re sikerült a 20/40
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Na megvolt Budamarci is. Jó volt a pálya tetszett, csak mért volt ilyen rövid!?
A 42-t is keveseltem erre lett 33 és nem is arra ment, mint ami ki volt írva.

A pálya tényleg jó volt, nekem is tetszett. Mint elsõ maratonomnak, nekem pont jó kedvcsinálónak, csak mire bemelegedtem, már vége is volt a rövidtávnak (16km).:(

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A 30 km körüli "hosszútáv" a BM-en szokásos.