Általában nagyon sokan csak a marcira érnek le, bárhol is van. Én azért ha tehetem lemegyek elöbb, mert elõzõ nap nyugiba szét tudok nézni, meg amúgy sem szeretek rohanni. Pl tavaly Zemplén elött egy nappal a szervezõk egy jó kis bringás kirándulást szerveztek a Boldogkõaljai várhoz, amire érdemes volt elmenni. A helyiek szívesen segítenek szállás ügyben, és viszonylag olcsón, 2500 ft/fõ-ért találtunk is.Ezek a maratonok gondolom 2 napos rendezvények. És akkor érdemes ottmaradni, vagy jó, vagy mi? Csak nem tuti hogy még akkor költök szállásra is, meg ilyesmi...
Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2008. január 13. - 10:55
Írta 2008. január 13. - 10:50
Oké! Ha úgy jön össze, a bringádnak bizti van egy hely a tranyóban!Nem tudok tervezni vele mert incs idõpont.De töbebn dícsértétek, ha befér a 12 versenyem mellé akkor megyek! Dobhatsz egy üzit ha eszedbe lesz esetleg...
Budán úgy néki ki nem talizunk idén; busszal ócsóé' mehetek Gardára is; és ha csak 2/3 olyan szép mint Salzkammergut már megéri
Írta 2008. január 13. - 10:46
egy: partihangulat
kettõ: egyéb progik mindenkinek
pl. amig mi szlovipariban raktuk, addig asszonyék koptatták a Risit a Tátrában
~15km-re :-)
Írta 2008. január 13. - 09:24
Általában mindenhol tudok viszonylag jó és olcsó szállást (utóbbi a fontosabb szempont, kényelmi berendezések közül ágy meg fürdõ kell )
Ha gondolod CJ és szólsz elõre, akkor foglalhatok 1 hellyel többre a versenyek elõtt...
Írta 2008. január 13. - 01:49
helyszíntõl függ. mi pl szilvásra tavaly meg tavalyelõtt is úgy mentünk apuval, hogy szombaton összekészítettük a bringás cumót itthon, aztán vasárnap reggel 5kor már a kocsiban ültünk. útközben kaja. általában az elsõk között értünk oda, kis séta meg még valami kaja, aztán maraton. utána meg haza...de mondjuk szilvásnál ez nem gond, gyakorlatilag mozdulni nem lehet napközben a versenyhétvégén. de pl. mátránál volt szállásunk (céges üdülõ), bükknél is - mondjuk itt az egész család jött meg ismerõs kisgyerekek anyukákkal, szóval õk elvoltak a városban meg sétáltak, amíg mi toltuk neki. dunánál nem, ott is keltünk reggel, aztán irány Visegrád.
szóval ha téged nem zavar, hogy korán kell kelni, és a vonatra bízod magad, akkor nem feltétlen kell szállás. de mondjuk pl kõszegre vagy sopronra nemhiszem, hogy odaérsz rajtra az elsõ vonattal...szállást meg ne egyedül keress, érdemes társulni akár valakikhez a fórumról, vagy a helyi bringaboltban ismerkedni arcokkal, akikkel esetleg együtt tudsz menni (vagy akár el is visznek, ha van kocsijuk)...ha meg spórolni akarsz, akkor alszol kempingben vagy koleszokban (Egerben nem is rossz 1500/éjszakáért).
de kevés helyre éri meg lemenni, szombaton nem sok program szokott lenni - szóval ha lemész, akkorpályával ismerkedés, esti pizzázás haverokkal, csapattal sátorállítás, egy kis kirándulás az erdõben, ilyenek...
Írta 2008. január 13. - 01:24
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 12. - 23:50
Segítek dönteni
Ne menj sehova.
Vagy: menj mindenhova.
Szvsz ne az itteni emberektõl várd, hogy megmondják, mi a jó pálya, melyik nem.
(Szinttérképek, fotók a pályákról... inkább...)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. január 12. - 23:46
Itt mé' nincs tombola, buli???
Van... nem mindenütt, de van. Buli az ált nincs, mert vasárnap du már pakolunk össze és vissza go... Viszont nemhivatalosak akadhatnak, pláne szilvás/bükk elött...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. január 12. - 21:38
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2008. január 12. - 20:50
Itt mé' nincs tombola, buli???Salzon azért a 200as távon 16óra a szintidõ. 5kor rajt és este 9ig nyomhatják a vállalkozókedvûek. Ehhez képest az, hogy este 10kor még nem bontottak le mindent nem túl meglepõ, pláne ha figyelembe veszed, hogy a kaputól pár méterre olyankor még megy a buli, tombola, stb.
Írta 2008. január 12. - 20:46
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. január 12. - 20:38
Írta 2008. január 12. - 20:19
McPite!
A Zemplént ne hagyd ki, sztem oltári, érhetnek meglepik is! (tavaly eltört a hátsó láncátdobó-tartó fülem!) Ha olyan meleg lesz mint tavaly akkor betyáros, fõleg a hosszútáv!
Nem tudok tervezni vele mert incs idõpont.De töbebn dícsértétek, ha befér a 12 versenyem mellé akkor megyek! Dobhatsz egy üzit ha eszedbe lesz esetleg...
Budán úgy néki ki nem talizunk idén; busszal ócsóé' mehetek Gardára is; és ha csak 2/3 olyan szép mint Salzkammergut már megéri
Írta 2008. január 12. - 18:30
A Zemplént ne hagyd ki, sztem oltári, érhetnek meglepik is! (tavaly eltört a hátsó láncátdobó-tartó fülem!) Ha olyan meleg lesz mint tavaly akkor betyáros, fõleg a hosszútáv!
Írta 2008. január 12. - 16:27
Így kell gondolkozni! De a Gardán kicsit húzósabb a középtáv (Ronda Grande), de ott menet közben döntheted el, hogy mekkora kört akarsz menni. De ha középsõt, vagy nagyot választod azért kapkodni kell magad, mert korán zárják a léptetõkaput. Én 2005-ben addig fotóztam, hogy egy 5 prcel lekéstem, és már nem tudtam tovább menni.
Salz: Jut még eszembe, ott este 22:00-kor még állt a célkapu és várták a versenyzõket, itthon beér a hosszú táv eleje és már gyorsba pakolnak is, többször jártam úgy, hogy még szintidõn belül beértem, de már szépen pakoltak össze, kaja meg persze már nem jutott, pedig úgy érzem azok az emberek küzdenek a legtöbbet, akik a hosszút bepróbálják. Olyan is volt, hogy a bélapátfalvi tónál már vizet is alíg tudtak adni, pedig ott van a falu 5 percnyire...
Salzon azért a 200as távon 16óra a szintidõ. 5kor rajt és este 9ig nyomhatják a vállalkozókedvûek. Ehhez képest az, hogy este 10kor még nem bontottak le mindent nem túl meglepõ, pláne ha figyelembe veszed, hogy a kaputól pár méterre olyankor még megy a buli, tombola, stb.
Írta 2008. január 12. - 14:18
Írta 2008. január 12. - 10:07
1 szavazat érdemes. Magam részérõl gondolkoztam hgoy mindjárt felmennek a ram árak 20-40%al, kéne venni 2 gigát. Aztán eszembe jutott hogy a gardai maraton 2/3 a ramok ára; így a ramok elmehetnek a sunyiba, egy életreszóló élménynel leszek gazdagabb helyette!
Így kell gondolkozni! De a Gardán kicsit húzósabb a középtáv (Ronda Grande), de ott menet közben döntheted el, hogy mekkora kört akarsz menni. De ha középsõt, vagy nagyot választod azért kapkodni kell magad, mert korán zárják a léptetõkaput. Én 2005-ben addig fotóztam, hogy egy 5 prcel lekéstem, és már nem tudtam tovább menni.
Salz: Jut még eszembe, ott este 22:00-kor még állt a célkapu és várták a versenyzõket, itthon beér a hosszú táv eleje és már gyorsba pakolnak is, többször jártam úgy, hogy még szintidõn belül beértem, de már szépen pakoltak össze, kaja meg persze már nem jutott, pedig úgy érzem azok az emberek küzdenek a legtöbbet, akik a hosszút bepróbálják. Olyan is volt, hogy a bélapátfalvi tónál már vizet is alíg tudtak adni, pedig ott van a falu 5 percnyire...
Írta 2008. január 12. - 01:50
Hogy az avartengertõl nehéz volt tekerni, alatta sok izé (kõ, gally, akármi) volt amin feszt elcsúszott a kerék... plusz meredek is volt. Ha meredek de jó felületû nem gond; még a kövek sem ha nincs rajta 5cm levél... de volt. Így némi bukdácsolás után szinte mindenki tolta egy idõ után ott...
Írta 2008. január 12. - 01:34
Írta 2008. január 12. - 01:00