Nos megvolt az elsõ teszt, Jánoshegy-HHH-Solymár útvonalon.
Eddig nem sok össztelóssal mentem, ezért sok összehasonlítási alapom nincs igazán, de HHH-ra felfelé mászva 1-2mm-t mozog intenzív tekerés hatására firm pozícióban a tag, szóval ha direkt nem figyelem akkor nem venném észre hogy mozog, ezzel nálam abszolút bevált, talaj felöl érkezõ ütéseket pedig szépen kimozogja, igaz lefelé más állásban használtam. Eddig csak 26-ossal mentem, hát ezzel ég és föld ! elsõsorban durván lefelé érezni a nagy kerék különbséget, de felfelé is úgy tapad mintha betonon mennék. Igaz elindulni valóban nehézkesebb, de ahogy elindul nem érezni hátrányát max annyi, hogy bár egy kerekezni biztos lehet vele, nekem nem sikerült még
Tegnap hoztam el egyébként szervizbõl a biciklit, sajnos már az elsõ napokban gyanús volt, hogy a hátsó féktárcsa enyhe kanyarokban is hozzáér a fékpofához, és akármit is csináltam a kerék "kotyog" oldalirányú mozgatásra. A biciklimet Németországból rendeltem (nálunk nem árulják) ezért számítottam, hogy ez elég körülményes ügyintézés lesz... a Cube honlapján megtaláltam a Velobike elérhetõségét, ott elmondtam hogy mi a helyzet.
Egy közeli Cube kereskedõhöz irányított, hogy vigyem el a biciklit mert ott letudják fotózni, vázszámot felírják és ha valóban rossz akkor van rá nemzetközi garancia, de készüljek rá lelkiekben, hogy ez bizony nem pár nap lesz.
Nagy szerencsémre a Mesterbike -hoz került a bicikli, hétfõn zárás elõtt estem be vele, akkor csak arra volt idõ, hogy a kereket kivegye a szervizes és egyetértett, miszerint valami nincs rendben vele, otthagytam a biciklit , megbeszéltük ahogy van fejlemény jelentkeznek.. másnap már hívtak is :kész a bicikli! Ahhoz képest, hogy hetekre számítottam mire a garis ügyintézés lefut, villámsebességgel meglett.
A boltban kiderült: a Sun Ringlé hátsó agy csapágyazása volt rossz, ami igazi meglepetés és számomra az eddigi legpozitívabb bicikliboltos tapasztalat : A garanciális ügyintézés a külföldi bicikli miatt hónapokig tartott volna mint kiderült, és " ilyen szép biciklit sokat kell tekerni " jelmondattal a bolt saját költségére kicserélte a csapágyat \ csapágyakat , pár apró beállítást is megejtettek (fék a HHH-s túra után elkezdett erõsen visítani enyhe fékerõnél) ÉS egy fillért se fogadtak el! Szóval le a kalappal elõttük, komolyan nem hittem hogy Mo-n még ilyen elõfordul. CUBE + a Mesterbike csapata (leginkább) rulzzz
Az engem is érdekelne majd, hogy ezzel a hátsó tag felfüggesztéssel mennyire pogózik vagy nem.
Mindenképp írd majd le a tapasztalatidat légyszi.