Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Van még pár kép ha érdekel valakit...:)
Dart 3 nagyon kevés lenne egy Attentionhoz ?

Ne a keróhoz válassz villát, hanem, hogy mire használod a keród. (sztem)
Ha pl, csak túrázgatsz akkor elég egy alacsonyabb árfekvésû villa is, de ha már kipróbálnád magad egy két marcin, akkor is más után kell nézned.
" A Cube el van vetve! "

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Igen a váltókarnál lévõvel lehet állítgatni. A gyorszárat az ellenkezõ oldalon lévõ kis "ellenanyával" tudod szorosabbá tenni, oldd ki a gyorszárat, majd tekerj az ellenanyán, gyorszár vissza és kész (remélem érthetõ)
A sárhoz gratulálok, de majd teszek fel én is képet, ha a haverom végre elküldi, nekem picivel több sikeredett. :)

Van még pár kép ha érdekel valakit...:)
Dart 3 nagyon kevés lenne egy Attentionhoz ?
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Tapasztalatok 40 km után:

A Magura már nem zenél a felnin. Ennek örülök, de számomra kissé csalódás ez a fék, mert semmivel nem érzem erõsebbnek, mint egy jobb V féket. Viszont nem adagolható olyan pontosan. De talán változik még ez is.

A Lockoutos teló "LO" állásban is vidáman rugózik. Egyébként a villa egyértelmûen a gép gyenge pontja. A merevsége is hagy némi kívánnivalót maga után. Oké, hogy egy trekking villáról beszélünk, de azért ebben a kategóriában kicsit többet várna az ember. A megjelenése viszont sok mindenért kárpótol. Tökéletesen illik a képbe.

A bringával a fenti apró csalódások ellenére is elégedett vagyok. NAGYON kényelmes trekking gép, ugyanakkor borzasztó merev, amit minden gyorsításkor eszembe is juttat. Igen pontosan irányítható, gyakorlatilag nem is kellett összeszoknunk. Negatívumait csak azért említem, hogy ha valaki egy Cube Touring vásárlásán gondolkodik, tudja pontosan, hogy mire számítson. Nem pedig azért, hogy lebeszéljem.

A Selle Freccia nyereg vegyes benyomásokat keltett, hol kényelmesnek érzem, hol meg nem. A répát ez is lezsibbasztotta... A benne lévõ "vakdugó" helyére ICS rendszerû nyeregtáska illeszthetõ (kinyomoztam). Ami a külsejét illeti, ez is erre a bringára lett tervezve... Az összhangban nincs hiba.

És még mindig nagyon szép a gép...:)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Talán kedden...:( Mondtam a boltos srácnak, hogyha bármi sérülés van rajta (mivel ugye kicsit többet utazott szegényem eladása elõtt, mint az átlagos bringák), akkor ne hozza el a nagykerbõl. Hozzon inkább egy Town-t. Az még olcsóbb is. Már ha abból van 54-es...

Akkor felhívta a nagykeres srácot, hogy fáradjon már ki a raktárba, és nézze át a Touringot, hogy minden rendben van-e rajta. A nagykeres mondta, hogy jó, majd visszaszól. Vártam a boltban vagy húsz percet, de nem szólt. Akkor a boltos mondta, hogy menjek nyugodtan a dolgomra, majd nézzek vissza késõbb. Visszanéztem egy óra múlva. Semmi. Sebaj, mondta a boltos, majd ha van valami, rám csörög. Ez péntek dél körül történt. Azóta várom a hívást...

Azt hiszem, ez az utolsó alkalom, hogy katalógusból vásárolok. Legalábbis bicajt. Ha jól emlékszem vissza a piacgazdaság jellemzõire, akkor ez, ami itt folyik, nem arra hajaz. A hiánygazdaságra inkább. Igen q.rva jónak kell lennie annak a bringának, hogy kompenzálja a kezdeti kellemetlenségek és bonyodalmak sorát. (Itt most nem az adott boltra gondolok elsõsorban, hanem arra hosszas, több várost is érintõ boltlátogatásra és utánajárásra, amely során elvetemült módon szerettem volna élõben is látni a bicajt, amiért mintegy negyedmillát készülök éppen kicsengetni (extrákkal együtt). De nyilván velem van a baj, a világ meg teljesen rendben...:lol1:

Én tavaly KTM-et akartam venni. felhívtam a boltot, leegyeztettünk mindent, mikor odaértem, az eladó kollégája udvariasan elküldött a pics@ba, mondván õ nem ktm-et árul, és a másik eladó hazament....
" A Cube el van vetve! "

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Pár kép h hogyan is bírja a sarat :

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ja és még annyi h az normális h a hátsó gyors szár nagy bozótba kiold? mert csöppet meglepett amikor elkezdett lötyögni a hátso kerekem...:o valakinek volt már hasonló ?

Igen a váltókarnál lévõvel lehet állítgatni. A gyorszárat az ellenkezõ oldalon lévõ kis "ellenanyával" tudod szorosabbá tenni, oldd ki a gyorszárat, majd tekerj az ellenanyán, gyorszár vissza és kész (remélem érthetõ)
A sárhoz gratulálok, de majd teszek fel én is képet, ha a haverom végre elküldi, nekem picivel több sikeredett. :)
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Barátnõmmel tegnap voltunk a csepeli "kis-nagykerbe " :D Szuper az a hely, és nagyon kedves és segítõkészek az eladók! És nem utolsó sorba rengeteg Cube van ott :P
Asszony akar egy fehér-királykék Aimot :P :P lemondott a narancs KTM rõl hehe.
Szerintetek megér +5-10e-t egy Recon mint egy tora 318. utóbbiból Solo air sokat dob rajta? Mert én 63-65 kg vagyok... vagy maradjon az R7 comp amit elvileg hoznak nekem 40-44 között.
Bocs ha túl sokat kérdezek teló ügybe de most az az egyik legfontosabb nekem... :)

ha teheted akkor recon
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Barátnõmmel tegnap voltunk a csepeli "kis-nagykerbe " :D Szuper az a hely, és nagyon kedves és segítõkészek az eladók! És nem utolsó sorba rengeteg Cube van ott :P
Asszony akar egy fehér-királykék Aimot :P :P lemondott a narancs KTM rõl hehe.
Szerintetek megér +5-10e-t egy Recon mint egy tora 318. utóbbiból Solo air sokat dob rajta? Mert én 63-65 kg vagyok... vagy maradjon az R7 comp amit elvileg hoznak nekem 40-44 között.
Bocs ha túl sokat kérdezek teló ügybe de most az az egyik legfontosabb nekem... :)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Na, fél óra alatt sikerült mindenhol leszednem a szennyezõdéseket, csak az a kérdésem hogy a középváltó zugaiba hogyan tudom letisztítani. Mellesleg ott a legmocskosabb...

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Gratulálok a bicóhoz Jankó, azér majd ne felejts el minket :) Én ebben a pillanatban értem haza a bakonyból és meg kell hogy mondjam nagyon állat volt. Ez volt az elsõ igazi próbája a bicómnak, (és nekem is) de remekül helytállt. Volt pár igen köves terep, ahol kicsit féltem a defekttõl, de nem lett baja. Nagyon szépen ment, és találtam tök jó lejtõt is, a baj csak az hogy fel is kell rá menni. Kicsit azér elfáradtam, a fenekem sajog, az elsõ fék jóval beljebb harap, és a bicó tök sár, szal most megyek azt lecsukatolom ;). Felvettük GPS-el az útvonalat, majd belinkelem.

Tom:
Jó utat!

style:
Én nem értek annyira hozzá, én manitou-t néztem ki magamnak, nem halottam még róla rossz véleményt. Vagy ott van még a Fox :D:D:D. Szerintem a RS is ugyan olyan jó, csak nekem nem jön be v.miért. :)

kavics

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
:D:D:D Megjött!!!

Nagyon kényelmes, brutál merev és gyönyörû! A Magura egyelõre muzsikál a felnin, de nyilván összeszoknak hamarosan. A világítás automata üzemmódban érzékeli a sötétedést, és magától bekapcsol (természetesen csak ha mozgásban van a gép). A nyeregben van egy "vakdugó" ami sztem egy felpattintható nyeregtáska dokkolójába illeszkedik, de ennek még utána kell néznem. A Cube markolat nekem kicsit kényelmetlen, bár kesztyûvel még nem próbáltam. Valszeg lecserélem valami szivacsosra, és esélyes, hogy szarvakat is kap a gép. Az eredeti pedálokat már a boltban ledobattam, és Shimano combók ugrottak a helyükre. (Egyik oldal SPD, a másik hagyományos.) Rámászott még egy Cateye Mity 8-as computer is. Egyébként minden felszerelés egyezik a honlapon megadottal. Állat, na!!! Megérte a várakozás..

Képet ne kérjetek, most nem érek rá, mert sok a bicajoznivalóm:). (Meg amúgy is béna vagyok számítástechnikából.)

Köszönet a Kuszi Kerékpárüzletnek a hozzáállásért, rugalmasságért és korrektségért.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Na kedves barátaim!
Én reggel elvonulok egy hétre a Balcsira biciklistõl, mindenestõl.
Bringázzatok ti is sokat, meg igyatok sok hideg sört, mer' az finom! :)
Én is így fogok tenni! :beer:

Jankó:
Bízzunk benne, hogy megjön a bringád, és hibátlan állapotban!
Drukkolok én is, komolyan! Ha meglesz szerintem feledteti majd a
negatív élményeket is. ;)

Style:
Én a RockShox-ra szavaznék, csak egy Recon-ra.
Mondjuk fehéret nehezen fogsz találni...
Manitou-ról, Marzo-ról nekem ahol vettem a kerót azt mondták, hogy
nekik viszonylag sok a problémájuk velük. RS-nál is kb ugyanannyi
számra a probléma, csak abból sokkal többet adnak el, így a %-os arány
annál sokkal jobb.
Nézd meg az X-factor webshop-jában, a jobb oldali márkafelsorolásnál
a RS-ot, ott szoktak lenni új bringából bontott telók, jó áron.
Vagy a piacter.bikemag.hu-n a telókat, ott ugyanígy szokott hirdetni
több bolt is telókat, meg persze magánemberkék is.
Én is így vettem a Reba SL-t. Csak egy valami fontos, hogy a villanyak
ne legyen 20-20.5 cm-nél rövidebbre vágva, mert akkor nem lesz elég
hosszú a tiédbe.

Majd jövök!
A CUBE legyen veletek! :D

Tom

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
jó lesz az a sliver. inkább mint tora vagy r7 comp. elite már jó lenne csak ugye az ár... :)

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Tudna nekem valaki jó 5letet adni h a Suntour XCM 80mm-es villát mire lenne érdemes lecserélni? ára max 40 lehet. Használt is szóba jöhet. Manitou Sliver 100 TPC errõl mi a véleményetek? (Attention vázba megy a villa) vagy gondoltam R7 compra v Tora 302-re. (jah és lehetõleg a villa fehér legyen)
Köszi a segítséget :)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

értem, ez a módszer jónak tûnik amit írtál. Elõszõr én is így akartam, de miután fál órán át kapartam a koszt, és semmi változás :), mert ugye kb 3 éve nem lett tisztítva, csak kopott róla a betonon :D, élég nehéz volt. Amúgy kell v.mit csinálni minden tekerés után, pl letörölgetni? Milyen gyakran kell olajozni, zsirozni?

Mondjuk azt nem tudtam hogy mennyi idõs koszt kell levakarni a bringáról.:mybad: :D
A törõlgetés v tisztitás?
-ez relative ahogy érzed vagy látod,én ha naponta nem is de hetente egyszer biztos áttörõlgetem.Hozzáteszem én szobában tárolom a bringám és ezért jó ha tiszta,de ha garázsban tárolnám akkor is így lenne.:)
Szerintem a tisztogatásnak van még egy nagy elõnye mégpedig az hogy ilyenkor lehet rálelni a rendelleneségekre pld:vázrepedés,alkatrész deformálódás,kopások stb stb.
A zsírzás?
-ez használattól is függ én kb 2000km-t tekerek évente és én 6 év után vittem el átzsíroztatni a bringát,és a szervízes srác azt monta hogy még legalább 1 évet kibirt vólna.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Vinye - Porvacsesznek usw.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
értem, ez a módszer jónak tûnik amit írtál. Elõszõr én is így akartam, de miután fál órán át kapartam a koszt, és semmi változás :), mert ugye kb 3 éve nem lett tisztítva, csak kopott róla a betonon :D, élég nehéz volt. Amúgy kell v.mit csinálni minden tekerés után, pl letörölgetni? Milyen gyakran kell olajozni, zsirozni?

Jankó, igazad van, én azér továbbra is rendelek, mert bármennyire is macerás, néha az kell ami nincs :).

Holnap elméletileg megyek a bakonyba tekerni, csak még nem tom hova:) Tudtok v.mi jó helyet ahova a vonat is elvisz? :P

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Ez a paripa itt meg igen sáros. Tényleg ha már itt vagyunk, hogyan lehet megtisztítani a bicót ilyen fokú szennyezõdéstõl szakszerûen? Én a régivel beálltam autómosóba, ilyen kézibe, azt az mindent levitt, utána meg megolajoztam, de annak a bicónak már tökmindeggy volt.

kavics

Hát a magasnyomásut én nem ajánlanám senkinek!
Az oké hogy percek alatt le hozza az összes koszt,de utánna lehet átzsírozni az összes csapágyat.

Én úgy szoktam eme mûveletet elvégezni hogy:
Egy kisebb vödörbe készítek mósószeres(folyékonyszappan,edénymosó) vizet
1 db iv Vileda kendõt
1 db szivacsot és
1 db jókora darab festõ takaró fóliát,
arra rá teszem a bringát és nekiállok vagy ülök és a mosószeres szivaccsal elkezdem lemosni de úgy hogy a szivacsból ne csurogjon nagyon a víz,és amikor már mindenhól tiszta a bringa tisztavízes nedves szivaccsal átmegyek rajta mégegyszer és utánna jöhet a Vileda azzal szárazra törõlgetem és kész.
Nálam ez ha ráérõsen csinálom úgy kb 2 órát vesz igénybe de úgyis a végeredmény a fontos.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Jankó? Bicó?

Talán kedden...:( Mondtam a boltos srácnak, hogyha bármi sérülés van rajta (mivel ugye kicsit többet utazott szegényem eladása elõtt, mint az átlagos bringák), akkor ne hozza el a nagykerbõl. Hozzon inkább egy Town-t. Az még olcsóbb is. Már ha abból van 54-es...

Akkor felhívta a nagykeres srácot, hogy fáradjon már ki a raktárba, és nézze át a Touringot, hogy minden rendben van-e rajta. A nagykeres mondta, hogy jó, majd visszaszól. Vártam a boltban vagy húsz percet, de nem szólt. Akkor a boltos mondta, hogy menjek nyugodtan a dolgomra, majd nézzek vissza késõbb. Visszanéztem egy óra múlva. Semmi. Sebaj, mondta a boltos, majd ha van valami, rám csörög. Ez péntek dél körül történt. Azóta várom a hívást...

Azt hiszem, ez az utolsó alkalom, hogy katalógusból vásárolok. Legalábbis bicajt. Ha jól emlékszem vissza a piacgazdaság jellemzõire, akkor ez, ami itt folyik, nem arra hajaz. A hiánygazdaságra inkább. Igen q.rva jónak kell lennie annak a bringának, hogy kompenzálja a kezdeti kellemetlenségek és bonyodalmak sorát. (Itt most nem az adott boltra gondolok elsõsorban, hanem arra hosszas, több várost is érintõ boltlátogatásra és utánajárásra, amely során elvetemült módon szerettem volna élõben is látni a bicajt, amiért mintegy negyedmillát készülök éppen kicsengetni (extrákkal együtt). De nyilván velem van a baj, a világ meg teljesen rendben...:lol1:

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Nha, most értem haza (fél órája). Jó volt. Másztam hegyeket, sajna nem bicajjal, de tuti elmegyek egyszer azzal is mert marha jó kis terep. Jó sok Cube-ot láttam a hegyekbe, bár azér nem hemzsegtek. Kb annyit láttam mint Porsche-ból :D (tehát 20-25-öt). Most fáradt vagyok.

Jankó? Bicó?

Ez a paripa itt meg igen sáros. Tényleg ha már itt vagyunk, hogyan lehet megtisztítani a bicót ilyen fokú szennyezõdéstõl szakszerûen? Én a régivel beálltam autómosóba, ilyen kézibe, azt az mindent levitt, utána meg megolajoztam, de annak a bicónak már tökmindeggy volt.

kavics

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

Pár kép h hogyan is bírja a sarat :

Ja és még annyi h az normális h a hátsó gyors szár nagy bozótba kiold? mert csöppet meglepett amikor elkezdett lötyögni a hátso kerekem...:o valakinek volt már hasonló ?

Szép kis dagonya volt akkor ma:)
MI is voltunk bringázni a bükkben, csak light-osan (3 CUBE!!! : Overland,LTD Pro,Reaction) :P
Sztem a gyorszárad "füle" felfelé álljon mikor zárva van, nekem így van, és nem szokott ilyen gond lenni (a lefelé-hátra sztem nem túl jó állás). Persze húzd is meg rendesen:)