Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Háááááát... Irigylem a türelmedet. Ha nekem pénteken megérkezik a várva várt fehér álomgépem (tetemes anyagi áldozatok árán), és apró eltérés gyanánt nem fehér teló lesz benne, hát agylobot kapok helyben!
........
Úgy egy hete kezdtem ezt a Cube-os topicot olvasgatni, de megmondom a frankót, már nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy okos dolog volt ebbe a bringába beleugrani. Váztörés, "apró eltérések" hmmm...

Ez nem is türelem volt egyébként. Mivel a benne lévõ teló nem egy komoly darab így valószínû, nem túl soká cserés lesz. Másrészt vergõdhettem volna a fehér telóért ha egyszer nincs.

Szerintem ez a fekete-fehér párosítás se rossz így se csúnya és azért mégis csak biciklirõl van szó. Azt meg mégis csak tekerni kell és szerintem az az elsõdleges, hogy közben hogy viselkedik, hogy élmény e vele tekerni.
Jó persze a külsõ se az utolsó de mégse az elsõ.
Már ha nem kirakatba akarod tenni a gépet:)

A váztörés miatt nem aggódnék a helyedbe mert szerintem szinte minden vázat el lehet törni. Errõl egy sokat látot szervizes biztos tudna neked mesélni ezt-azt.:)

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Nah, a kerékcserével a gumicserére gondoltam, de nem igaz, mindenki volt azon a maratonon csak én nem!!?? A váltóra meg külön rákérdeztem, és mondta hogy nem cserélték ki vagy ilyesmi, így jött. Engem nem zavar, pár ezer Ft a külömbség a kettõ között és ez is tökéletesen mûködök, amúgy én se nagyon hiszem hogy így jött, de nem hiszem hogy annyival jobb lenne az Alivio. Párod bicaján amúgy milyen a váltófékkar? Mert arra gondolok hogy pl van a típus, ez esetben Aim és azon bellül is van más típus pl:

-2.1-es külsõ, Alivio középváltó, olyan fékváltókar mint az oldalukon a képen, meg olyan markolat.

-2.25-ös külsõ, Altus középváltó, más fékváltókar, mûs markolat :D Mert ennyi minden más az enyémen a gyáritól.

Mikor és hol lesz a köv. ilyen tömegmaraton? :)

Ami nálunk van a boltban AIM, ugyan így van szerelve, 2,25 Smart Sam, EF60, Altus átdobó.... uh ezért teljesen fölösleges a küszöböt rágni!
A tavalyi Aim-on volt Ef50-es fékváltókar, az idein az új design-nal megálldott EF60 van!
De egyébként nyár elején volt olyan Analogunk, ami LX-el volt szerelve Deore helyett:)

A legtöbb konát meg manapság szétszedik, így több pénz van belõle,uh ez nem egyedi dolog, a nagykerben "tonna" számra állnak a bontott vázak:)

Jankó:
Nyugi, semmi gond nem lesz a bicóval, hacsak fel nem borítja valaki, de az tuti, h jobb a festés rajta mint a Konáké:D

Zilin:
A Hazai forgalmazó a VELOBIKE.

Ja szeptemberben Teljesítménytúra a Bükkben!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hallani már hallottam ilyesmit, de még látni nem láttam...:) (Remélem nem is fogok!!! Legalábbis közelrõl.:lol1: ) Ami pedig a hozzáállásukat illeti (Konások), le a kalappal! Nekem ugye csak Kula váz kellett annak idején, és az országban még nem volt, csak komplett gépként. Erre visszabontottak egy kerékpárt, és kifogástalan állapotban, profi csomagolásban pár napon belül itt volt a váz!:clap: Csak hát a Kona nem csinál trekkinget...

3xtom: Egy Cube GTS Touringról van szó, 54-es méretben. Múlt hét végén rendeltem meg egy jónevû veszprémi bringaboltban, ami egyébként teljes mértékben élvezi a bizalmamat. A fõnök érdeklõdött a nagykernél, és azt a választ kapta, hogy van Magyarországon 1 db, de jelenleg valami rendezvényen van kiállítva (nem tesztbicaj). Elméletileg szerdán kerül vissza a nagykerbe, és pénteken itt van.

Kicsit furcsa nekem valami: Elõzetesen több bringaboltot is felkerestem, hogy élõben is láthassam a választottamat. Nem szeretek ugyanis pusztán katalógus alapján vásárolni. Az adott bicaj sehol sem volt, de mindenki készségesen megnézte gépen, hogy van-e készleten, és egyhangúlag állították, hogy igen, 3 db is. Ezzel szemben a boltos, akinél én vásároltam/fogom vásárolni:) , állítja, hogy erre az adatra gépen keresztül nem igazán lehet rálátása a kiskereskedõknek. Ezért is telefonált a nagykerbe. Ja, szavahihetõ emberrõl van szó, aki képben is van kerékpárügyben. Hozatott már meg nekem olyan cuccot, amit akkoriban senki sem vállalt.

Szal ezek a homályos dolgok is közrejátszhatnak egy kicsit abban, hogy most ilyen aggódós hangulatban várom az új bicót. Meg talán az is, hogy sokkal jobban kialmoltam magam alól (anyagilag), mint azt egy felelõsségteljes családapának illõ volna. De hát ugye, amikor az ember hobbijáról van szó, akkor a racionalitás felejtõs, kedves sors- és sporttársak...

Viva la bicicletta!!!

elvi rálátása van a készletre, gyakorlatilag a készletlista nem feltétlen igaz mindig..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Jankó, ne parázz a kona is el tud törni :)

Hallani már hallottam ilyesmit, de még látni nem láttam...:) (Remélem nem is fogok!!! Legalábbis közelrõl.:lol1: ) Ami pedig a hozzáállásukat illeti (Konások), le a kalappal! Nekem ugye csak Kula váz kellett annak idején, és az országban még nem volt, csak komplett gépként. Erre visszabontottak egy kerékpárt, és kifogástalan állapotban, profi csomagolásban pár napon belül itt volt a váz!:clap: Csak hát a Kona nem csinál trekkinget...

3xtom: Egy Cube GTS Touringról van szó, 54-es méretben. Múlt hét végén rendeltem meg egy jónevû veszprémi bringaboltban, ami egyébként teljes mértékben élvezi a bizalmamat. A fõnök érdeklõdött a nagykernél, és azt a választ kapta, hogy van Magyarországon 1 db, de jelenleg valami rendezvényen van kiállítva (nem tesztbicaj). Elméletileg szerdán kerül vissza a nagykerbe, és pénteken itt van.

Kicsit furcsa nekem valami: Elõzetesen több bringaboltot is felkerestem, hogy élõben is láthassam a választottamat. Nem szeretek ugyanis pusztán katalógus alapján vásárolni. Az adott bicaj sehol sem volt, de mindenki készségesen megnézte gépen, hogy van-e készleten, és egyhangúlag állították, hogy igen, 3 db is. Ezzel szemben a boltos, akinél én vásároltam/fogom vásárolni:) , állítja, hogy erre az adatra gépen keresztül nem igazán lehet rálátása a kiskereskedõknek. Ezért is telefonált a nagykerbe. Ja, szavahihetõ emberrõl van szó, aki képben is van kerékpárügyben. Hozatott már meg nekem olyan cuccot, amit akkoriban senki sem vállalt.

Szal ezek a homályos dolgok is közrejátszhatnak egy kicsit abban, hogy most ilyen aggódós hangulatban várom az új bicót. Meg talán az is, hogy sokkal jobban kialmoltam magam alól (anyagilag), mint azt egy felelõsségteljes családapának illõ volna. De hát ugye, amikor az ember hobbijáról van szó, akkor a racionalitás felejtõs, kedves sors- és sporttársak...

Viva la bicicletta!!!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
tbence:
Szép! Miért akarod eladni, ha megkérdezhetem?
OK, közben elolvastam a végét is. :)
Mire is akarsz váltani? Ezt még nem ismerem.
Lehet errõl valahol valamit nézni, olvasni?

kavics:
Látod ezt? Ez megint az a leesek-szörnyethalok nyeregmagasság.
Hangsúlyozom, nekem! :)
Ez van. Kisember vagyok. De a súlyom pótol minden ilyen típusú
hiányosságomat! :D

na most látom h van külön Cube-os fórum is..
íme az én "kockám":
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

amugy valszeg eladó lesz(váz+thomson ny.csõ+esetleg nyereg) mert csapat miatt váltanék matára

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
na most látom h van külön Cube-os fórum is..
íme az én "kockám":

amugy valszeg eladó lesz(váz+thomson ny.csõ+esetleg nyereg) mert csapat miatt váltanék matára

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Ugye! Mondom én! :D

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Juteszembe Gyõr, kavics!
Hát ez egy elég sima 0-3 lett. :oczko:
Már ha érdekel a foci. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Háááááát... Irigylem a türelmedet. Ha nekem pénteken megérkezik a várva várt fehér álomgépem (tetemes anyagi áldozatok árán), és apró eltérés gyanánt nem fehér teló lesz benne, hát agylobot kapok helyben!

Amúgy érdekes és érthetõ is amit az egy év eltérésrõl és az összeszerelés folyamatosságának fenntartásáról írsz, de azt hiszem, elvárnám a gyártótól, hogy ha már nem rendelt be megfelelõ mennyiséget valamilyen publikált alkatrészbõl, vagy olyan beszállítóval dolgozik, aki nem teljesen megbízható, akkor ne az eggyel olcsóbb, hanem az eggyel drágább modellt szerelje fel az adott alkatrészbõl. Utána meg verje el a port a beszállítón vagy az anyagbeszerzésért felelõs mókuson.

Úgy egy hete kezdtem ezt a Cube-os topicot olvasgatni, de megmondom a frankót, már nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy okos dolog volt ebbe a bringába beleugrani. Váztörés, "apró eltérések" hmmm...

Azért bízom benne, hogy ideér a gép, és a hétvége után majd egy kicsit lelkesebben nyilatkozom...

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
osiris:
OK, elsõre kicsit bepöccentem azon, amit írtál, illetve inkább
azon, ahogy írtad. Ennek megfelelõen is akartam válaszolni, de aztán
vártam inkább egy kicsit. Szerencsére. :)
Nem, én sem haragszom. Ez nem olyan ami miatt érdemes vitatkozni.
Egyszerûen ez van, ezek adottságok. Én is néztem sok képet, hogy
mennyire fel vannak húzva a nyergek a legtöbb montin, de ha én
addig felhúzom, akkor max a lábujjaimmal érem el a pedált.
Az meg ugye úgy nem fasza. :D Szóval akár hülyén néz ki, akár nem,
én így használom, mert így kényelmes. Téma lezárva részemrõl.
:)

kavics:
Nyugodj meg, én sem voltam ott! :)
A gumival meg szerintem se foglalkozz, ha jónak érzed hagyd rajta.
Az alkatrészekrõl nekem is ezt mondták. Sokáig kellett miatta várnom
nekem is alkatrész-beszállítói problémák miatt. Azt mondták, hogy
emiatt kell néha cserélni, mert különben sosem lenne meg a bringa.
Állítólag a Magellan-nál is ugyanez volt. Pl a Polaris is csak jó sokára
volt elérhetõ. Ezt írta zylin is. Neki fekete telója lett emiatt.

Jankó:
Viszont azért ne légy ennyire borulátó, azért nem minden esetben
kell cserélniük. Milyet rendeltél? Mikor rendelted?
Én április legelején, és május végére jött meg hasonló okok miatt,
mint amit fentebb írok, írunk.
Viszont nekem fullra azzal a felszereltséggel jött, ami az eredeti
katalógusban van.
Szóval azért van remény. :)
A váz törés meg szerintem egyáltalán nem mindennapos, és más
márkáknál is megvan. Ezt meg Bikertigger írta ugyanezekre a
képekre reagálva, csak asszem nem itt.

bocs, csak általában a montiknál nem az ülés van jóval alacsonyabban a kormánynál. legalábbis amit látok. kb egy szint, vagy magasabban az ülés. persze, ha neked igy kényelmes, akkor használd igy! nem leszólni akartalak, sporttárs!
ha félreértetted, bocsáss meg!
egyébként én meg csak 168 cm vagyok.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Pl az én Polarisomnak se fehér a telója mint a katalógusba.
Az ilyen apróbb eltérések elõfordulnak.

Amúgy érdekes és érthetõ is amit az egy év eltérésrõl és az összeszerelés folyamatosságának fenntartásáról írsz, de azt hiszem, elvárnám a gyártótól, hogy ha már nem rendelt be megfelelõ mennyiséget valamilyen publikált alkatrészbõl, vagy olyan beszállítóval dolgozik, aki nem teljesen megbízható, akkor ne az eggyel olcsóbb, hanem az eggyel drágább modellt szerelje fel az adott alkatrészbõl. Utána meg verje el a port a beszállítón vagy az anyagbeszerzésért felelõs mókuson.

Azért bízom benne, hogy ideér a gép, és a hétvége után majd egy kicsit lelkesebben nyilatkozom...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
A páromé 2.25-ös gumma, Alivio váltó, nem Cube-os kormánymarkolat, a fékváltókar pedig shimano St-Ef 50. Ezt alul tudod megnézni egy matricán.
Hát a nagy marcik közül a mátra van hátra :) (nini, ez rímel!)
www.topmaraton.hu, vagy www.matramaraton.hu
" A Cube el van vetve! "

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

A váltóra meg külön rákérdeztem, és mondta hogy nem cserélték ki vagy ilyesmi, így jött. Engem nem zavar, pár ezer Ft a külömbség a kettõ között és ez is tökéletesen mûködök, amúgy én se nagyon hiszem hogy így jött,

A hazai forgalmazó a velotrade. Vedd fel velük a kapcsolatot és kérdezz rá a váltóra ha úgy érzed "nem úgy jött".
De az is simán meglehet, hogy valóban azzal a váltóval érkezett a géped mert amikor összeállítanak egy gépet az egyes márkáknál azt általában az adott modell év elõtti évben teszik meg. Azt a leírást látod Te is a neten, katalógusba stb. De megisk, hogy rakják folyamatosan össze a bicikliket az év folyamán és valamelyik alktrészbõl nem kapnak a beszállítótól.
Az összeszerelés meg ugye ettõl nem áll meg. Pótolják az alkatrész valami nagyon hasonló árúval. Na és ennek az eredménye az eltérés.
Pl az én Polarisomnak se fehér a telója mint a katalógusba.
Az ilyen apróbb eltérések elõfordulnak.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Nah, a kerékcserével a gumicserére gondoltam, de nem igaz, mindenki volt azon a maratonon csak én nem!!?? A váltóra meg külön rákérdeztem, és mondta hogy nem cserélték ki vagy ilyesmi, így jött. Engem nem zavar, pár ezer Ft a külömbség a kettõ között és ez is tökéletesen mûködök, amúgy én se nagyon hiszem hogy így jött, de nem hiszem hogy annyival jobb lenne az Alivio. Párod bicaján amúgy milyen a váltófékkar? Mert arra gondolok hogy pl van a típus, ez esetben Aim és azon bellül is van más típus pl:

-2.1-es külsõ, Alivio középváltó, olyan fékváltókar mint az oldalukon a képen, meg olyan markolat.

-2.25-ös külsõ, Altus középváltó, más fékváltókar, mûs markolat :D Mert ennyi minden más az enyémen a gyáritól.

Mikor és hol lesz a köv. ilyen tömegmaraton? :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Nha hello!

Itt is elmondom: Ma voltam a boltba és van nekik 2.1-es ugyan ilyen smart sam gumilyuk, a kérdés az hogy szerintetek mennyit számít ha lecseréltetem. A váltót meg mondtam hogy kérek egy kis finomhangolást, bevittem, felakasztotta, tekert rajta 2-õt, elcsavart valami kis izét (ha jól láttam a bóvden szorítólyát) levette, azt máris jó volt, szal már csak a keréken gondolkozom. Szerintetek érdemes lecserélni?

Amúgy hazafele jövet, meg úgy egyébként is tök sokan utánam néznek, tudom hogy irtó szép vagyok, meg minden, csak azt nem értem hogy miért mindig csak tekerés közben:D

Más téma: Tesóm most vett egy GPS antennát a telefonjához, azt rárakott v.mi ingyenes progit és rögzíti hogy merre járt pontosan. Jelöli hol volt a max/min sebesség, a legalacsonyabb/magasabb pont, menetidõ, és pontos útvonal és ezt az egészet rá lehet illeszteni pl a google earth-ra. Mondjuk ehhez kell egy N vagy E szériás telcsi, bár gondolom nem csak ezek tudják ezt, de nagyon király.

Szia!

Nos: - gyárilag szerelik 2.25-ös gumikkal.
- a kormányállításnál vigyázni kell, mert optikailag is lehet ferde, mi is jó sokat szenvedtünk, valahogy sose volt egyenes, de végülis sikerült.
- a 2.1 - es gumiknak kisebb a gördülési ellenállásuk, de a Smart Sam úgy van tervezve, hogy középen van egy futófelület, így ha felfújod megy ám az is, párom 66 kiló, most bükkmarcin elöl 3.2, hátul 3.5 volt benne, és nagyon állatul tépett :)
- az ülésed akkor van a lehetõ lejobban beállítva ha tekerés közben az alsó holtponton enyhén be van hajlítva a lábad, de persze kinek hogy, de vedd figyelembe a térded egy kopó üzem, ami nem nagyon élvezi a túlterheltséget. :)
- a kerékcserén mit értesz? a felnit akarod lecserélni? Az attol függ mire akarod használni a géped, de egyenlõre nem érdemes sztem
- a hátsó váltó miatt reklamálj, mert ALIVIO-val kell felszerelve lennie, nem ALTUS-szal!!!
" A Cube el van vetve! "

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

bocs, csak általában a montiknál nem az ülés van jóval alacsonyabban a kormánynál. legalábbis amit látok. kb egy szint, vagy magasabban az ülés. persze, ha neked igy kényelmes, akkor használd igy! nem leszólni akartalak, sporttárs!

Semmi gond :), amúgy most magasabbra raktam, mert így kényelmesebb.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Bármily hihetetlen is, nem mindenki 190 cm magas, 110 cm
hosszú lábakkal...
Vagy aki alacsony, az ne vegyen MTB-ot?
:)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Hát ezek szerint olyan jól mutattok együtt, hogy megfordulnak utánatok.
Azért ne sajátitsd ki magadnak az érdemeket, hagyjál a bringának is
belõle! :D

Sajnos a gumikérdésben nem tudok segítséggel szolgálni. Nekem eddig nem
volt gondom a 2.1es Smart Sam-mel. A Zemplénben sem, volt sár is,
kicsit nedves erdei út, susnyás meg minden. Igaz nem hard-ban nyomtuk,
csak nyugisan.

Amúgy hazafele jövet, meg úgy egyébként is tök sokan utánam néznek, tudom hogy irtó szép vagyok, meg minden, csak azt nem értem hogy miért mindig csak tekerés közben:D

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Nha hello!

Itt is elmondom: Ma voltam a boltba és van nekik 2.1-es ugyan ilyen smart sam gumilyuk, a kérdés az hogy szerintetek mennyit számít ha lecseréltetem. A váltót meg mondtam hogy kérek egy kis finomhangolást, bevittem, felakasztotta, tekert rajta 2-õt, elcsavart valami kis izét (ha jól láttam a bóvden szorítólyát) levette, azt máris jó volt, szal már csak a keréken gondolkozom. Szerintetek érdemes lecserélni?

Más téma: Tesóm most vett egy GPS antennát a telefonjához, azt rárakott v.mi ingyenes progit és rögzíti hogy merre járt pontosan. Jelöli hol volt a max/min sebesség, a legalacsonyabb/magasabb pont, menetidõ, és pontos útvonal és ezt az egészet rá lehet illeszteni pl a google earth-ra. Mondjuk ehhez kell egy N vagy E szériás telcsi, bár gondolom nem csak ezek tudják ezt, de nagyon király.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
boca:
Biztos jó lehetett. :)
Azt olvastam a Lokálpatrióta fórumban, hogy volt pár csúnyább
baleset, meg csomó defekt.

kavics:
Azért érdekes dolgok ezek, amiket a boltról írsz...
A nyereggel tökéletesen egyet értek, erre céloztam én is. :)
Látom tesztelgeted a gépet. Hajrá! :D

Gratula az új Cubosoknak, az a vázsérülés igen érdekes, és csúnya!
Most jöttünk vissza Bükkmarciról elég szép számban voltunk Cube-osok! :)