Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cube

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2078 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
húzd meg normálisan a gyorszárat, ne csak tessék - lássék módon.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Pár kép h hogyan is bírja a sarat :

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ja és még annyi h az normális h a hátsó gyors szár nagy bozótba kiold? mert csöppet meglepett amikor elkezdett lötyögni a hátso kerekem...:o valakinek volt már hasonló ?
Ami fáj, az nevel. /Benjamin Franklin/

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Én is így voltam vele, nézd meg a finombeállítóval, kell egy kis utánállítás, de mivel új a gép az elsõ 50 km "összekopik" a lánc és a láncsor. A Smart Sam a páromnál viszonylag jól mûködött a sárban, igaz összeszedi a dzsúzt, de hamar kilöki magából.

Köszi, majd állítunk rajta egy kicsit a váltókarnál gondolod ugye ?
Smart sam gumik ma kaptak gazdagon... az összes sarat összeszedtem, majd megkaptam a képembe...:)de azért volt jópár emelkedõ amin szépen vitt felfele kipörgött de az nem zavarta. Amúgy egyik barátom Õ Cube LTD+ elöl Nobbi Nic hátul Jimmy neki sem volt sokkal jobb a helyzet. Nekem valami Csernobili elsõ váltóm lehet, mivel szárazon gondolkodik h váltson-e fel és pár hajtás után vált fel, úgyhogy csupa sár fél tekerés alatt :D :D Milyen olajat ajánlotok hozzá ?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Megvolt múlt vasárnap az elsõ nagyobb teszt egy jó kis 35-40 km-es túra. Csöppet meghaltam tõle de az nem baj :P Bringa egész jól bírta!
Teló sztem csöppet hulladék mivel a 62 kg alatt a legpuhábba jó ha 4-5 cm-t kimozgott... na meg azt is elég bután, össze vissza rázta a kormányt meg a mi felette volt...:o Fékek pillanatok alatt bekoptak és elég jól harapnak. Váltással van némi gondom, a hátsó XT váltó dobálja le a fokozatokat ha keménye emelkedõn megyek fel(1-2-t). Van 5letetek h miért van ez ? beállítás gond ? Jah és a legnagyobb pozítvum h a váz SEMENNYIRE NEM karcolódik, anodizálni kéne minden vázat!!!!!!! Smart sam nekem a sárral nem bírkózott meg, mert nem nagyon dobálta ki, csak összeszedte és utána meg csúsztam lefelé...:) :(
Csepelen hol van az bemutató terem? és mikor is van nyitva ?

Én is így voltam vele, nézd meg a finombeállítóval, kell egy kis utánállítás, de mivel új a gép az elsõ 50 km "összekopik" a lánc és a láncsor. A Smart Sam a páromnál viszonylag jól mûködött a sárban, igaz összeszedi a dzsúzt, de hamar kilöki magából.
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Jah, ezért cseréltem én is le a telót a lehetõ leghamarabb egy Reba SL-re.
Az még belefért a keretbe, és azért sokkal jobb a XCM-nél.
Kétségtelen az is, hogy a sár nekem is szépen beragadt a gumma
mintázatába. De azért még lehetett haladni vele.
A váltó problémád szerintem beállítás miatt lehet, nekem elég jó kis
tüdõkiköpõs emelkedõn sem csinált semmi ilyesmit a Zemplénben,
nem dobálta le a sebességeket és szépen váltott fel-le.
:)

Megvolt múlt vasárnap az elsõ nagyobb teszt egy jó kis 35-40 km-es túra. Csöppet meghaltam tõle de az nem baj :P Bringa egész jól bírta!
Teló sztem csöppet hulladék mivel a 62 kg alatt a legpuhábba jó ha 4-5 cm-t kimozgott... na meg azt is elég bután, össze vissza rázta a kormányt meg a mi felette volt...:o Fékek pillanatok alatt bekoptak és elég jól harapnak. Váltással van némi gondom, a hátsó XT váltó dobálja le a fokozatokat ha keménye emelkedõn megyek fel(1-2-t). Van 5letetek h miért van ez ? beállítás gond ? Jah és a legnagyobb pozítvum h a váz SEMENNYIRE NEM karcolódik, anodizálni kéne minden vázat!!!!!!! Smart sam nekem a sárral nem bírkózott meg, mert nem nagyon dobálta ki, csak összeszedte és utána meg csúsztam lefelé...:) :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

1211 Bp, Szinesfém utca 11, 8:00-16:00

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lifestyle

Lifestyle

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Hát a netet nézve azért ott sem vannak eleresztve Cube-os cumókkal, de persze rajta leszek :)
" A Cube el van vetve! "

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Akkor jó utat és versenyt neked!
Aztán várunk infokat és ha lehet képeket, hogy milyen CUBE-os
cuccokkal találkoztál Dajcslandban! :)

Én még tovább megyek a nagy német hegyekig, már néztem is egy jó kis laza versenyt!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Én még tovább megyek a nagy német hegyekig, már néztem is egy jó kis laza versenyt!
" A Cube el van vetve! "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

átnézek ide a bal szomszédokhoz hegyeket mászni.

Akkor jó utat! Aztán óvatosan a tehénlepényekkel:D!

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ja, ez nem túl jó. Enyém is késett, bár az más miatt. Most viszont búcsúzom egy ideig, mert "elutazom", vagyis átnézek ide a bal szomszédokhoz hegyeket mászni. Hétfõn leszek legközelebb, addig meg tekerjetek sokat, és remélem mire hazaérek már meglesz a bicód Jankó ;)

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Jankó:

Hát ez sajnálatos:S
Abból kedd lesz, sztem!
Pénteken beér, ha 1ig nincs ott, akkor azt csak hétfõn küldik Veszprémbe.

KITARTÁS!!! :) (megéri)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
:(Valszeg késni fog a bicajom...:(

Voltam bent ma a kereskedõnél érdeklõdni. Az eredeti forgatókönyv az lett volna, hogy a Touring ma kerül vissza a másik kereskedõtõl Pestre a nagykerbe, hogy onnét ide Veszprémbe lehessen szállítani. Ezzel szemben kiderült, hogy a bringa köszöni, de egyelõre jól érzi magát a soproni kereskedõnél, és elõreláthatólag csak pénteken ér majd a fõvárosba. Talán nem túlzott pesszimizmus azt gondolnom, hogy ebben az esetben én pénteken nem fogok Veszprémben bicajt átvenni (Ideszállítás, beállítás, stb...). Pedig még szabit is vettem ki erre e nevezetes napra.

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Igen, én is így gondoltam. Nem tescobike-ot akartam. Úgy voltam vele,
hogy legyen azért kicsit minõségibb, rendesen összerakott darab.
Aztán amikor megláttam a 2008-as Cube-okat a katalógusban, onnan
már nem érdekelt semmi egyéb. Bár még nézegettem többet is, de
már tudtam, hogy nekem ez kell. Úgyhogy nagylevegõ, aztán ezt
rendeltem meg. Persze azóta a küllõcserével, a telóval, az egyebekkel
(lakat, lámpák, óra, kesztyû, pumpa, szerszám) lassan már az eredetileg
kigondolt összeg duplájánál járok. De mostmár leálltam. Egy idõre. :)

Ez jó, amúgy én is alacsonyabban kezdtem, olyan 70-max 80-ba gondolkodtam :D és persze majd nekem is jön a telócsere ha ez már tropa:), bár nem biztos mert most más terveim vannak. Úgy vettem a bicót, hogy ez lesz az utolsó dolog amire költök, aztán most kb 4-5 évig gyüjtögetek, ezért is akartam hogy tartós legyen és inkább fizetek érte pár tizessel többet, csak bírja egy olyan...7-8 évig XD. Persze pár kis dolog azér belefér :P (pl teló, meg karbantartás, alkatrészek, de csak módjával!)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Kavics:
Szerintem az hátsó gumid fordítva van felrakva, egyirányba kell néznie a két feliratnak és a menetirány szerinti jobb oldalon. Az altus váltó miatt egészen biztosan pattognék, alivio váltókarral és váltóval kellett volna kapnod, legalábbis én azzal kaptam. Amikor én elhoztam az Aim-emet, akkor Kenda gumikkal adták át, egy kicsi próbálkozás úgy tûnik mindig belefér. Szóval gumit csekkold le, hogy nem hátrafele szerelték-e fel, én így a képrõl majdnem biztos vagy benne hogy így történt, a váltókar és a váltó pedig szerintem vagy hiba vagy spórolás, vagy amit te írtál kétféle aim felszereltéség van, de én valahogy nehezen hiszem el, hogy így jött dobozban.

Neem kell aggódni :) Gumifórumon már letisztáztuk hogy jól van :) Elsõ a Front nyíil irányba gördül, a hátsó meg a Rear nyíl irányba. Amúgy írták hogy igazábol tökmindeggy, meg hogy néha ha fordítva van úgy jobban tapad. És így jött a gyárból, hami mint benfentes is írta:

"Ami nálunk van a boltban AIM, ugyan így van szerelve, 2,25 Smart Sam, EF60, Altus átdobó.... uh ezért teljesen fölösleges a küszöböt rágni!
A tavalyi Aim-on volt Ef50-es fékváltókar, az idein az új design-nal megálldott EF60 van!
De egyébként nyár elején volt olyan Analogunk, ami LX-el volt szerelve Deore helyett:)"

Nekem jó így. Esetleg annyi hogy a markolaton lehetett volna Cube felirat, de végülis mindeggy, mert úgyis látszik hogy ez a gyári, ráadásul ez meg szép fekete :) és a gép oldalán ott van óriási betûkkel hogy "CUBE" :D Meg a markolatot úgyis takarja a kezed:)

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Kavics:
Szerintem az hátsó gumid fordítva van felrakva, egyirányba kell néznie a két feliratnak és a menetirány szerinti jobb oldalon. Az altus váltó miatt egészen biztosan pattognék, alivio váltókarral és váltóval kellett volna kapnod, legalábbis én azzal kaptam. Amikor én elhoztam az Aim-emet, akkor Kenda gumikkal adták át, egy kicsi próbálkozás úgy tûnik mindig belefér. Szóval gumit csekkold le, hogy nem hátrafele szerelték-e fel, én így a képrõl majdnem biztos vagy benne hogy így történt, a váltókar és a váltó pedig szerintem vagy hiba vagy spórolás, vagy amit te írtál kétféle aim felszereltéség van, de én valahogy nehezen hiszem el, hogy így jött dobozban.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

A pénzügyi részét is megértem. Nekem sem volt könnyû döntés,
eredetileg jóval lejjebb terveztem árban. Aztán úgy megtetszett, hogy
ez lett belõle. Plusz még a telócsere, ugye. :)
Bár nekem annyival könnyebb, hogy nem vagyok felelõségteljes
családapa. Tudomásom szerint... :D

Ez jó, amúgy én is alacsonyabban kezdtem, olyan 70-max 80-ba gondolkodtam :D és persze majd nekem is jön a telócsere ha ez már tropa:), bár nem biztos mert most más terveim vannak. Úgy vettem a bicót, hogy ez lesz az utolsó dolog amire költök, aztán most kb 4-5 évig gyüjtögetek, ezért is akartam hogy tartós legyen és inkább fizetek érte pár tizessel többet, csak bírja egy olyan...7-8 évig XD. Persze pár kis dolog azér belefér :P (pl teló, meg karbantartás, alkatrészek, de csak módjával!)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Jankó:
Megnéztem a katalógusban, nagyon szép a bicaj!
Majd ha meglesz tõled is követelünk képet! :)
Szerintem mivel trekkingrõl van szó, a váztöréssel még kevésbé
kell foglalkoznod. Gondolom rendeltetésszerûen fogod használni,
nem DH-ra. :) Akkor meg elvileg annak nem lehet ilyen gondja.
Nem?

Én is úgy tudom, hogy van rálátása a kiskeresnek. Nekem még
anno az egyik helyen mutatták is. Színes XLS féle volt, ahol ha
jól emléxem a piros tán azt jelölte, ha nincs az országban az adott
típus-méretbõl, és stb.
Az hogy mennyire valós, már más kérdés. Elvileg amikor megrendeltem
(hétfõi nap) volt egy a lista szerint, ez hétvégére meg is lett volna.
Aztán kiderült, hogy mégsincs. És még egy ideig nem is volt.
De csak meglett! Szerencsére. :D

A pénzügyi részét is megértem. Nekem sem volt könnyû döntés,
eredetileg jóval lejjebb terveztem árban. Aztán úgy megtetszett, hogy
ez lett belõle. Plusz még a telócsere, ugye. :)
Bár nekem annyival könnyebb, hogy nem vagyok felelõségteljes
családapa. Tudomásom szerint... :D

zylin:
Az eredetileg nagyrészt fehér bringából nekem is fekete orrú lett
a telócsere után. Így kicsit szigorúbban néz ki. :)

kavics:
Helyettem is bringázz. Péntek óta idõnként mocskosul fáj a
vállam-nyakam. Biciklin kifeljezetten. Nyakfordítás nem nagyon
megy. Az meg ugye gáz biciklin. :D
Tegnap megpróbálkoztam vele, gondoltam mozgatom kicsit.
Rossz ötlet volt. Szenvedés volt az a 12-13 km, amit mentem.
Nemtom, vagy egy erõsebb, elég hûvös klíma b*szta oda, vagy
elaludtam. Bár péntek reggel még asszem nem fájt. Na mind1.
Remélem elmúlik hamarosan. Csak sajnos nincs, aki masszírozza...
:)

3xtom: Egy Cube GTS Touringról van szó...

...állítja, hogy erre az adatra gépen keresztül nem igazán lehet rálátása a kiskereskedõknek.

... (anyagilag), mint azt egy felelõsségteljes családapának illõ volna. De hát ugye, amikor az ember hobbijáról van szó, akkor a racionalitás felejtõs, kedves sors- és sporttársak...

Viva la bicicletta!!!

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Huhh, de sokat írtok rövid idõ alatt. Én is eggyetértek itt mindennel amit írtatok: El lehet törni ha nagyon ügyes vagy, ne aggódj. Amúgy nekem így jobban bejön a bicó mintha úgy jött volna mint papíron. 2.25 jobban tetszik és a váltókar is szebb!

Ma is megyek tekerni, csak kicsit esõre áll, de max kipróbálom hogy bírja:)