Jelentkezz be Regisztrálj
Cube
Írta 2010. június 25. - 21:08
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. június 25. - 21:00
Na mindegy. A Trek 3700-asom pár éve 74 000-ért vettem, és azért használgattam rendesen. Persze a bringa mégiscsak nem MTB, hanem inkább egy trekking gép vastag külsõvel. Én leginkább túrázni és munkába vittem a bringát, de beletettem pár 1000 kilcsit mielõtt ellopták. (SZEMETEK! Elcsórtátok Kenit!) Én igyekeztem rendesen kenni a láncát, és idõnként utánaállítani a váltó és fékbeállításoknak. Így szépen kibírt 1,5 évet, az egyedüli problémám vele az volt, hogy a teló a végére kb semmit sem mozgott már, de hát egy Suntour M2025-re egy fillért sem akartam költeni mert hát amúgy is gány. Lényeg, hogy szerintem még a legjobb Cubeot sem lehet egyszer beállítani azt elfelejteni, de egy nem-Tesco bringát ha karbantart az ember azért bírnia kellene... Persze Trekkinggel DHzni nem lehet!
Írta 2010. június 25. - 20:57
sajnos engem nem lehet arrol meggyozni, hogy egy kb 5x magasabb berszinvonalon elo nemet polgar miert vasarolhat gyakran 10%okkal olcsobban (nem beszelve az ev vegi akciokrol, amikor ott tenyleg olcsobb), mint mi itthon. a nagyszeru magyar szervizekrol megvan a velemenyem, sajnos most is elkovettem azt a hibat, hogy bevittem egybe, es egy honap mulva kapom vissza a bringamat. de ezt a tavaly vasarolt garos cangarol is elmondhatom... lassan eljutok oda, ha nem muszaj, nem adom ki a kezeim kozul a bringat, csak ha nagyon fontos.
ellenben... a nemetorszagban vasarolt bringanal a potalkatreszt par napon belul elkuldtek ingyen (!), hogy csak emailben egy fotot mellekeltem. nem kerdeztek, nem kotozkodtek, kuldtek. a bringat az itthoni arnal 30%al vettem olcsobban (szallitassal volt ennyivel olcsobb).
ha melle teszem, hogy pesten meg ugyahogy normalisak a viszonyok, de videken gyakran az ajanlott fogy ar felett akarnak nekem dolgokat eladni... koszonom, de nem. mellesleg mindig merlegelek, hogy (a hulye fejemmel) kepes vagyok tobbet kiadni a helyi uzletben a webes ar+szallitasi koltseg felett megvenni, csak mert. egy pesti bringavasarlas semmivel sem kevesbe maceras, mint kulfoldrol venni vmit (sot!).
es szerintem egyaltalan nem pofatlan keres, hogy a mindenfele akciok nelkuli ajanlott ar legyen mar ugyanannyi itt, mint kulfoldon (nem 320as euroarfolyammal kellene a disztribnek kalkulalni)... mellesleg amiket irsz a kinti kereskedok ugyanugy megcsinaljak, ugyanolyan odaadassal. es nekik is vannak koltsegeik. valszinuleg az ottani berszinthez igazitott.
soroljam meg? nincs rendben az itthoni ar/ertek arany, foleg nem a hazai bereket figyelembe veve.
Én se adom ki a kezeim közül a bringát. Az,hogy a magyar szervizekrõl megvan a véleményed érthetõ(nekem is megvan).De fent tartom:mi van ha nem jártál még jóban?
Kinti kereskedõk meg nem azonos feltételek mellett dolgoznak,eleve nem azonos darabszámokkal,teljesen más költségekkel.Hogy is lehetne az ár ugyanannyi mint külföldön?
Ha elmész a sarki pékhez és veszel tõle 3 db zsemlét biztos nem ad rá kedvezményt.
De ha azt mondod,hogy a suli konyhás nénije küldött és kellene 300 db zsömle,de te a 10 Ft helyett 8-ért vennéd azt fogja mondani :oké.
Írta 2010. június 25. - 20:45
Ja én természetesen amikor csak ésszerû keretek között tehetem mindig magyar dolgot vásárolok. Helyzet az, hogy ez az elsõ komoly bringám, és attól még, hogy élvezeti cikk azért tényleg annyira sok pénz azért nem jut rá mégsem. Egyébként én már a nagykerrel felvettem a kapcsolatot 2009 Júniusában, és mihelyst megjelentek az új bicók a Cube siteján megrendeltem náluk az Acidet. Közben ellopták a régebbi Trek 3700-am. A probléma mindössze az volt, hogy a nagykeres kontakt kb. 3× igért dátumot, hogy mikorra tudja hozni és amikor letellt a határidõ még csak válaszra sem méltatott. Közben szépen a külföldi boltokban megjelentek az új 2010-es modellek, és dobtam egy kérdést, hogy mennyibe kerülne, mire kaptam egy olyan ajánlatot, hogy az LTD Comp olcsóbb lett az Acidnél plusz már nagyon hiányzott a bringázás, mivel ugye már el volt lopva a bicóm egy jó ideje.
Így lett végül Németbõl bringám. Most nem akarok azzal indítani, hogy a csávó akivel kapcsolatban voltam eléggé gáz módon viselkedett közben, mert ugye jó fej emberek a Magyarok általában, fõleg a bicósok. A garancia természetesen mindenképpen megér egy adag pénzt, és a Magyar emberek támogatása is fontos. De azért van egy pont ahonnantól - legalábbis nekem - erre nem telik.
A témát pedig csak azért vetettem fel, mert kíváncsi lennék, hogy akkor most a Német cég vajon a gyárból kapja rögtön vagy a Magyar nagyker valami Német nagykertõl? Vagy mégis honnan jöhet az, hogy a Magyar kiskerben a meglévõ összeg az ami megéri már a kereskedõnek. Más szavakban jó lenne tudni, hogy mégis kit támogat az ember a legjobban Magyarországból.
Ja és nem is azért írtam a hozzászólásomat, hogy most a Németeket hirdessem, úgyhogy ha valakit zavarok, akkor megtartom magamnak a cég nevét, hogy ne lophassanak el vevõket a Magyaroktól.
Az utóbb említett jelenség pedig szerény véleményem szerint azért lehet, mert a Magyarok - fõleg az utóbbi idõkben - egyre inkább érdeklõdnek a kerékpározás iránt - viszont ellenben a nyugattal, itt kissé rossz a kereset / bringaár arány. Pedig a Magyar ember is szeretne azért úgy bringázni, hogy ne legyen örökké probléma a drótszamárral, már aki egyáltalán tud arról, hogy olyan kerékpár is létezik! A legtöbben azt mondják a 80k-s bringára, hogy uram isten milyen drága! Ez gondolom a tiéddel ellentétes személet lehet.
Nagykeres kontaktról ,csak annyit:én nagyon nem szeretem õket,de legtöbb esetben valóban nem rajtuk múlik a dolog.
Képzelj el egy piacot amire összesen 900 db bringa jut éves szinten.
Képzelj el egy másikat amire havi szinten jut mondjuk 2000 db.
Az elsõ a magyar piac,az utóbbi egy német tartományi nagyker.Aki ekkora mennyiségben vásárol az kap kedvezményt jócskán-adja a kiskernek is-adja neked is.
A magyar éves eladás egy nagyobb német bringabolt havi eladása.Legyen kéthavi.
Ezzel a hatalmas árumennyiséggel a németek minket marhára nem vesznek komolyan,nem is adnak jó árakat,a nagyker is igyekszik sokat szakítani,neked sem lesz jó árad.
Szemléletem pedig az:70-80 eFt körül lévõ gépeket nem tudom úgy összerakni ,hogy sportszerû használat mellett kibírjon legaláûbb fél-egy évet.
Írta 2010. június 25. - 20:18
ellenben... a nemetorszagban vasarolt bringanal a potalkatreszt par napon belul elkuldtek ingyen (!), hogy csak emailben egy fotot mellekeltem. nem kerdeztek, nem kotozkodtek, kuldtek. a bringat az itthoni arnal 30%al vettem olcsobban (szallitassal volt ennyivel olcsobb).
ha melle teszem, hogy pesten meg ugyahogy normalisak a viszonyok, de videken gyakran az ajanlott fogy ar felett akarnak nekem dolgokat eladni... koszonom, de nem. mellesleg mindig merlegelek, hogy (a hulye fejemmel) kepes vagyok tobbet kiadni a helyi uzletben a webes ar+szallitasi koltseg felett megvenni, csak mert. egy pesti bringavasarlas semmivel sem kevesbe maceras, mint kulfoldrol venni vmit (sot!).
es szerintem egyaltalan nem pofatlan keres, hogy a mindenfele akciok nelkuli ajanlott ar legyen mar ugyanannyi itt, mint kulfoldon (nem 320as euroarfolyammal kellene a disztribnek kalkulalni)... mellesleg amiket irsz a kinti kereskedok ugyanugy megcsinaljak, ugyanolyan odaadassal. es nekik is vannak koltsegeik. valszinuleg az ottani berszinthez igazitott.
soroljam meg? nincs rendben az itthoni ar/ertek arany, foleg nem a hazai bereket figyelembe veve.
Írta 2010. június 25. - 20:02
Így lett végül Németbõl bringám. Most nem akarok azzal indítani, hogy a csávó akivel kapcsolatban voltam eléggé gáz módon viselkedett közben, mert ugye jó fej emberek a Magyarok általában, fõleg a bicósok. A garancia természetesen mindenképpen megér egy adag pénzt, és a Magyar emberek támogatása is fontos. De azért van egy pont ahonnantól - legalábbis nekem - erre nem telik.
A témát pedig csak azért vetettem fel, mert kíváncsi lennék, hogy akkor most a Német cég vajon a gyárból kapja rögtön vagy a Magyar nagyker valami Német nagykertõl? Vagy mégis honnan jöhet az, hogy a Magyar kiskerben a meglévõ összeg az ami megéri már a kereskedõnek. Más szavakban jó lenne tudni, hogy mégis kit támogat az ember a legjobban Magyarországból.
Ja és nem is azért írtam a hozzászólásomat, hogy most a Németeket hirdessem, úgyhogy ha valakit zavarok, akkor megtartom magamnak a cég nevét, hogy ne lophassanak el vevõket a Magyaroktól.
Az utóbb említett jelenség pedig szerény véleményem szerint azért lehet, mert a Magyarok - fõleg az utóbbi idõkben - egyre inkább érdeklõdnek a kerékpározás iránt - viszont ellenben a nyugattal, itt kissé rossz a kereset / bringaár arány. Pedig a Magyar ember is szeretne azért úgy bringázni, hogy ne legyen örökké probléma a drótszamárral, már aki egyáltalán tud arról, hogy olyan kerékpár is létezik! A legtöbben azt mondják a 80k-s bringára, hogy uram isten milyen drága! Ez gondolom a tiéddel ellentétes személet lehet.
Írta 2010. június 25. - 19:43
csak talalomra neztem meg a bringavarazs oldalan egy bringat (cube nature) - kinn 800 euro, itthon az 250k. 290es arfolyammal szamolva is 232e, egy normalisabbal pedig siman 220e lenne.
Nyilván.
Ahogy magamat ismerem,egy ilyen vásárláskor adok hozzá ajcsit vagy engedek az árból x-et,akkor már viszont az a 30 pénz különbség nem 30,hanem mondjuk 15.
Nekem ez a plusz mani megérne annyit,hogy nem kell szopnom ha garanciális problémám van.Vagy ha elesek a géppel, a szervizes bácsi,mivel náluk vettem a gépet,ingyen kiegyengeti a papucsot vagy belövi a váltót,egyáltalán ha gondom van lényegesen segítõkészebb...
Javítsatok ki ha tévedek,de azt gondolom ,a bringa(magasabb kategóriában) a mai világban kevésbé közlekedési eszköz,mint élvezeti-ha úgy tetszik hobby-cikk.A Cube ezen belül talán más kategória,még a legalja se olcsó.
Ha innen nézem a dolgot,aki ilyet vesz ,annak profán módon szólva:jut rá.
Ha így van,akkor viszont már csak a magyar kakirágós mentalítás az ,ami miatt inkább a német gazdaságot támogatjátok,mint a magyart.
Nem beszélve a patriotizmusról,ami teljességgel hiányzik,nem beszélve az emberi viszonyokról ,amik egy jó üzletben ki tudnak alakulni,az esetleges hozzáértés értékelésérõl...
...és sorolhatnám.Nyilván kicsit megköveztek majd,de ez a véleményem.Én a másik oldalon vagyok és egyre inkább az a kép él bennem,hogy hiába dobod ki a lelked a júzerek elé a válasz legtöbbször csak az ,de és mennyivel lehetne olcsóbb?!
Írta 2010. június 25. - 19:40
Az megint más kérdés, hogy lehet ez alá az ár alá menni különbözõ módszerekkel, de az külföldön is fennáll.
Írta 2010. június 25. - 18:29
Írta 2010. június 25. - 17:54
A nagyker árat ismerõs ismerõsétõl tudom az Acidre (jó felszámol ~10kt a szerelésre, de még úgyis több).
Írta 2010. június 25. - 16:28
ÉÉÉÉS tudja!!!!
Néha...
Helló mindenki, új vagyok itt!
Olvasgattam ezt a témát, és sok érdekes információt olvastam rajta. Engem is érdekelne pár kiegészítõ. Akik találtak már üzleteket ahol lehetett Cube kiegészítõket rendelni megírnák privátban, hogy hol sikerült?
Más részrõl nekem egy LTD Compom van, amit itt MOn nem lehet beszerezni. Én Németbõl rendeltem egy helyrõl aminek van webshopja is és az áraik a legolcsóbbak között volt. Felvettem velük a kapcsolatot és kiderült, hogy még a tényleg olcsó árhoz képest is 10% kedvezményt adtak, és ingyen küldték a bringát ÉS teljesen menetkészre szerelve. Így olcsóbb mint itt MOn nagyker áron lenne, már ha ezt is forgalmaznák. Vajon ez miért van? Miért ennyivel olcsóbb még GLSen keresztül szállítva is? Ja és ennek a webshopnak is van egy tényleges boltja, tehát nekik is vannak elvileg fenntartási költségeik.
Üdv!
Nos,priviben elküldhetnéd a webshop címét.Én tényleg sokat szoktam nyálazni a külföldi oldalakat,de nem nagyon találtam még a hazainál sokkal jobb árakat.
Illetve honnan tudod,mennyi a Comp nagyker ára?
ÉÉÉÉS tudja!!!!
Te Sala,mi ez a fehér lapos fékes cucc?
Okosíts!
Írta 2010. június 25. - 14:24
Olvasgattam ezt a témát, és sok érdekes információt olvastam rajta. Engem is érdekelne pár kiegészítõ. Akik találtak már üzleteket ahol lehetett Cube kiegészítõket rendelni megírnák privátban, hogy hol sikerült?
Más részrõl nekem egy LTD Compom van, amit itt MOn nem lehet beszerezni. Én Németbõl rendeltem egy helyrõl aminek van webshopja is és az áraik a legolcsóbbak között volt. Felvettem velük a kapcsolatot és kiderült, hogy még a tényleg olcsó árhoz képest is 10% kedvezményt adtak, és ingyen küldték a bringát ÉS teljesen menetkészre szerelve. Így olcsóbb mint itt MOn nagyker áron lenne, már ha ezt is forgalmaznák. Vajon ez miért van? Miért ennyivel olcsóbb még GLSen keresztül szállítva is? Ja és ennek a webshopnak is van egy tényleges boltja, tehát nekik is vannak elvileg fenntartási költségeik.
Üdv!
Írta 2010. június 24. - 09:43
Merida.
ÉÉÉÉS tudja!!!!
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. június 24. - 08:53
Merida.Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valamelyikõtök, hogy melyik márkából kapok olyan kitámasztót Cube-ra, ami a láncvillán levõ két csavarral rögzül? Cube Nature-rõl van szó.
Köszönöm
Írta 2010. június 24. - 00:08
Tegnap kint voltam a szilvás maratonon, mint nézõ... (bánkút elött) Rengeteg CUBE-s volt!!! Nem egyszerû terep volt... Gratula mindenkinek, aki végig nyomta!!!
Puzsikám! Lettél volna ott tavaly! Na az volt ám csak a fincsi! A sok sártól nemsok márkafeliratot láttál volna!
Írta 2010. június 14. - 17:28
Meg tudná nekem mondani valamelyikõtök, hogy melyik márkából kapok olyan kitámasztót Cube-ra, ami a láncvillán levõ két csavarral rögzül? Cube Nature-rõl van szó.
Köszönöm
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. június 09. - 23:21
A nejem AMS-WLS bringájából menet közben kiesett-elveszett az alsó lengõvillát és a támvillát öszefogó bal oldali csavar :-(
Kapható ez külön, vagy csak szettben? (hátha tudja valaki)
Ugyanez történt ma az én AMS Pro-m láncvillát és támvillát összefogó csavarjával. Találtál valahol? Vagy kaptál valami tippet?
Írta 2010. június 05. - 10:12
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"
Írta 2010. június 04. - 19:24
Pesten hova érdemes CUBE-ot vinni szervízelni, ahol jó kezü értelmes emberek vannak?
Hát nem tudom mirõl beszéltek.
Én az elmúlt évben úgy 40 darabot raktam össze,de egy sem volt összeszerelve.
Közécsapi nincs meghúzva,kerekek nincsenek beállítva,fékek nincsenek beállítva...
Nyeregvázcsõ nincs normálisan dörzsárazva.Beledugod a nyeregcsövet és ronggyá karcolja.
Mondjuk ez áll másra is.