Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... szóval csak külföldi híreket!

Europe needs to send Hungary a signal | Jan-Werner Mueller | Comment is free | guardian.co.uk
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …

szerintem:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
off. Periklész óta tudjuk, hogy a politikusról akkor tudjuk, hogy hazudik, amint belekezd a beszédbe. Nincs kivétel. ;-> A lényeg, hogy dagadjon a népszerûségük és a saját zsebük (közhely, tudom...). Pár kirakatper néhány milka megpattintása miatt, némi csinnadratta és máris eltakarták a sokmilliárdos csalásokat, "csúsztatsokat"; kivétel nélkül mindegyik kormány idejen volt ilyen. Bár igaz ami igaz, ez a mostani ment eddig talán a legmesszebb; 2800 milliárd (leírni is borzasztó) Forint kvázi "zsarolós államosítása" az már igen, az merész, meg kipiszkálni az AB-ot jogkörébõl (szegény Montesquieu...), hátrányos jogszabályt visszamenõleges hatállyal megflambírozni a korábbi kifizetéseket (olyan kitételekkel, hogy fideszest ne érintsen - zseniális!:->) ez már valami! Igaz, ettõl még 15 év múlva a katasztrofális korfa miatt összeomlik a nyugdíjredszer, ezt csak súlyosbítják a mnyp-akból az adófizetõk pénzének elszippantásával, szóval tökmindegy. :-> Há' ja. Ez a magyar demokrácia meg egy ilyen rendszer, hogy nem a politikusok vannak a választókért, hanem a választók a politikusokért; ez van, ha valaki hatalomra kerül, akkor elsõ dolog a rokonokat beültetni a zsíros pozikba, satöbbi. (Meg ahogy Bödõcs mondta: nálunk nem a pályázatokhoz választják a nyerteseket, hanem a nyertesekhez a pályázatokat.:->) Nálunk ráadásul igazi Hungarikum is ez, olvassátok csak el Móricztól a Rokonokat, vagy mondjuk Mikszáth-tól pár mûvet, mint a Noszty fiú esete Tóth Marivalt és társaikat. (Hogy mi lesz késõbb? Leht, hogy mégis igaz lesz Spirótól a Feleségverseny?:->)
on.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ne akarjátok, hogy lezárjam a témát

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Árpi: Nem lesz gázáremelés! Ugye :)
Hazudik mind.
A gyurcsányozásról egyedül gyurcsány tehet. Széthúzás nincs, viszont a balosok utálják azt(sok embert), aki utálja gyurcsányt(egy embert) :)

Hogy is van ez? 22.es csapdája!

És emiatt nem kéne itt nagyon csinálni ezt. Tenni semmit sem tudtok(mint ahogy senki sem), csak hangulatkeltés folyik.

Komolyan kell ez a bringás fórumra? Elég trauma a meghajtás topic :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nem csoda, ha valaki egybõl gyurcsányoz...az összes szegfûst falhoz kellene állítani. Csak sz*rt hagytak maguk után, abból meg ugye nem lehet várat építeni. Nyilván egyik sem angyal, aki a politika közelébe kerül, nem véletlenül kerül oda... Az agresszív és nem együttmûködõ meg épp úgy illik bármelyik pártra, max. akkor mûködnek együtt, ha érdekük szolgálja. Szabadítsuk ki Táncsicsot! :D

Viszont lassan tényleg be lehetne fejezni a politizálást, nem arról szól ez a topik, szerintem. Mo. eleve nem nagyvilág, szóval csak külföldi híreket!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Attól még nem lesz valaki balos és "gyurcsánybérenc", mert kritizálni meri Orbánékat, és ebben van hatalmas szemléleti hiba, úgy tûnik te is ez alapján ítéled meg a helyzetet.

Igen. A szomorú az, hogy ha valaki kritizálja a cigánygyereket, akkor egybõl gyurcsánybérenc, de a fordítottjára környezetemben nem láttam példát. És többek között ez az ami miatt okádok a fidesztõl. A kommunikációjuktól, agresszívak és soha nem voltak együttmûködõk semmiben egy közös ügyért.

Ha azt vesszük, ma õk táplálják a leggázabb és legõsibb tulajdonságunkat, a széthúzást, amiben az elmúlt 8 évi ellenzékeskedésük alatt érték el a csúcsteljesítményüket.

És mégegy érdekes megfigyelés: ha valakivel egy sima beszélgetés során a politikára terelõdött a szó, és esetleg kritikával illettem a jelenlegi kormányt, akkor elég hamar kiderült, hogy a partner merre húz. Mert ha viktoros volt, akkor azonnal kommunistázásba, "gyurcsán"-ozásba, szónoklásba, démonizálásba kezdett, pont úgy, mint a fideszhez közeli celeb-slepp, hírtv-s pólóban.
Olyan, mintha közös szeánszokon tanítanák õket retorikára.
Még az én családom is képes volt összeveszni velem, mert õk nem így-úgy hallották a hír tv-n (természetesen csak azt nézik, nem olvasnak , néznek mást).

Szerintem ez beteg állapot. Ez az ország nagyon beteg. Legalábbis pár millióan biztos.

Ez nem személyeskedés, nem szól itt senkinek, csak kiadtam, jólesett.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ezt csak úgy

Feltöltött kép

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
thez,
Szerintem tegyünk különbséget aközött, hogy ha egy párt tagjai korruptak, lopnak és hagyók, meg aközött,
hogy valaki demagóg duma mögé bújva lebontja a konszenzussal kialakított alkotmányos rendszert.
Az elsõ kategória simán csak büntetõügy: aki közpénzeket lopott, meg kell büntetni.
A másodikra meg ... találsz példát a történelemben eleget.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

.

off

Tommas, baszki Neked sincs tériszonyod. ezt irigylem is :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
" Már én is sajnálom, hogy leváltották azt a pártot, aki mindent megtett a népért, akinek személy szerint is rengeteget köszönhetünk

(LOL)
" ---> Mindkét kiemeltemet bõven alapozhattam erre a mondatodra. De részemrõl lezárva.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Thez: Ugye érzed azért, hogy a jelenlegi helyzet baromi nincs jól? Én elhiszem, hogy szar volt a korábbi kormány neked, elhiheted, mi sem véletlenül szavaztunk a jelenlegi kormánypártra. Lehetsz szarkasztikus meg minden, de lássuk be, hogy ha az elõzõ kormányt pellengére állították a hibáiért, korrupciós ügyeiért, akkor meg kell tenni ezt a jelenlegivel is. ( Schmitt-féle baklövések, mynp, Kontrát lány, stb. ) Attól még nem lesz valaki balos és "gyurcsánybérenc", mert kritizálni meri Orbánékat, és ebben van hatalmas szemléleti hiba, úgy tûnik te is ez alapján ítéled meg a helyzetet.

Elsõ kiemelt: nem csak nekem,neked is, felesleges a személyeskedés ilyen fajtája.

Második kiemelt: én ezt egy szóval nem írtam.
Ellenben attól, hogy nem írok ide sem, olvasom - és látok is:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Már én is sajnálom, hogy leváltották azt a pártot, aki mindent megtett a népért, akinek személy szerint is rengeteget köszönhetünk :o

(LOL)

Thez: Ugye érzed azért, hogy a jelenlegi helyzet baromi nincs jól? Én elhiszem, hogy szar volt a korábbi kormány neked, elhiheted, mi sem véletlenül szavaztunk a jelenlegi kormánypártra. Lehetsz szarkasztikus meg minden, de lássuk be, hogy ha az elõzõ kormányt pellengére állították a hibáiért, korrupciós ügyeiért, akkor meg kell tenni ezt a jelenlegivel is. ( Schmitt-féle baklövések, mynp, Kontrát lány, stb. ) Attól még nem lesz valaki balos és "gyurcsánybérenc", mert kritizálni meri Orbánékat, és ebben van hatalmas szemléleti hiba, úgy tûnik te is ez alapján ítéled meg a helyzetet.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
A hetihetes hajós miatt ugyanúgy semmit sem ér, valahol a valóvilág celebverziója szintjén mozoghat :)

Annyi különbséggel, hogy a 7 beszélgetõbõl itt jó eséllyel legalább 6 nem visszaesõ alkoholista, aki most szabadult az elvonóról(ból?) :) (hiába, a celeb élet nehéz...)

De a hangsúly nem is ezen volt,hanem a témán inkább, de mindegy.

Már én is sajnálom, hogy leváltották azt a pártot, aki mindent megtett a népért, akinek személy szerint is rengeteget köszönhetünk :o

(LOL)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Este az jutott eszembe ami a Tv ostromkor lehet ez a kormány is elfog ide-oda jutni?

Nem hiszem. Orbánsággal kapcsolatban toleránsabbnak (vakabbnak) érzem a zembereket. Volt is valahol egy írás, megvan (ennek a mondanivalója, egyébként gazdaságilag a legijesztõbb, dehát a fiúknak ott fent ez sem számít)
A másik meg, hogy a mostani ellenzéknek nem annyira kenyere az uszítás (burkolt, vagy nyílt, mindegy), szemben a 2006-os ellenzékével.

Most ha ügyes lenne a maszop, szervezne egy népszavazást nyugdíj ügyben. Ha a szaros 300 Ft miatt lehetett a fidesznek, akkor most is lehet (gondolom ez a 2700 milliárd, ami a zemberek pénze fontosabb, mint a vizitdíj...). Igaz a népszavazásról szóló törvényt is meg lehet változtatni 2 nap alatt.

Ja, csak gyorsan, hogy nehogy beskatulyázzon bárki: nem voltam szavazni. Most sem és korábban sem.

Thez: ugyanmár, heti hetes csak a hajós miatt ér valamit...de inkább semmit még így is. nem mérvadó mûsor, sõt...

És most megyek tesztbicót begyûjteni ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Kezd hetihetes fílingem lenni.

8 évig folyamatos ellenzékszídás, de most végre újra van hiba az ország vezetésében, hogy lecserélték a tökéletest, a becsületest, a nekünk csak jót akaró, és ezért mindent megtevõt, így végre már a kormánypártot is lehet szídni.

Ejj!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Vajon a szüleim által rakott lakáskasszámból mikor veszik ki a zsét? Bevette mindenki a narancs tabit (köztük én is), azt most jönnek a mellékhatások.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én már szarok arra ki melyik oldalon van mindenki hazudik Gyurcsányról köztudott volt, Orbán is fellépet erre az útra és egyre gyorsul (LMP-s plakát a parlamentben az alkotmánybíróság kapcsán régebbi Viktor idézettel). illetve a 3 hete még csak 14 hónapra felfüggesztett befizetésekrõl volt szó, most aki nem lép át annak kéretik szépen széthúzni a seggét. Szólt az úr és megteremti a kétharmados többséget. Este az jutott eszembe ami a Tv ostromkor lehet ez a kormány is elfog ide-oda jutni?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én el sem mentem szavazni..mivel tudtam, hogy ez lesz, ismét...

de ez nem egy politikai fórum, szerintem még itt hagyjuk abba

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
...hát tudod, éljük a magunk kis életét és néha véleményt alkotunk...aztán bringára pattanunk és - legalább arra a kis idõre - sz*runk a politikára :D