Relatíve ja, olyan 99-103 között ingadoztam a seregben, vagyis 1998-ban. Feszült az, nem is az volt a gond vele, hanem, hogy úgy kellett össze legózni, mert az alosztályon volt kb. 5 db normális kinézetû/állapotú kimenõ ruha, de persze nem egy embernél, hanem mondjuk volt vkinek egy jó állapotú sapkája, vkinek egy használható cipõje, vki másnak egy vállalható pantallója, megint másnak egy nem szakadt, nem foltos blúza, voltak közös gallérok, meg iesmik, szal, ha vki kimenõben akart kimenni (ami egyrészt raj dolog volt, mert állítólag a csajok és a kurvák buktak rá - ezt azóta sem látom bizonyítottnak; másrészt veszélyes is volt, mert pályaudvarokon simán kiszúrt a vápos) eltávra, vagy kimarcsira, akkor elõtte 3-4 nappal elindult beszerzõkörútra az alosztályon, és csere-berélni kezdte (pár szál cigivel, májkonzervvel nyomatékosítva kérését) ruházatának alkatrészeit a kimenõ idejére. De ugye ott volt még a mérethelyesség kérdése is. Aki kifogott 1-2 jó állapotú kimenõ alkatrészt, folyamatosan bérbe adhatta, így páran elkezdték tartósbérletbe venni a motyókat; 1 facántos állapotú kimenõ mikádó külsõ-belsõ örök bérletért meg lehetett kapni 4-5 doboz cigit is. Persze számolni kellett azzal, hogy csak télen használható, hetente 3-4-szer lehet kiadni,3-4 szál cigiért, tehát ott már komoly megtérülési mutatókkal kellett kalkulálni.

Szal elég macerás volt, ezért én mindössze egyetlen egyszer vállalkoztam erre a logisztikai mûveletre, és mondtam otthon, hogy na, most láttok így elõször és utoljára, úgyhogy lesztek kedvesek lencsevégre kapni üstöllést.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"