Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ott van az valahol csak nem talaljak a sok "majd ezt is rakenjuk a maszopra" dosszie kozott.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nekem meg az a kérdésem,hogy a 8év alatt elkészült tervezet amivel "felkészültek a kormányzásra" az hol van most?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
De szerintem az a cél, hogy jobb legyen.
Csak fingjuk nincs, hogyan lehet ezt elérni.

Kérdés: szerintetek mekkora egy söralátét?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Mert nem az a cél, hogy jobb legyen (nekünk).

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A pompás kérdés számomra az, h a jobboldali közgazdászok közül miért a legalkalmatlanabbat kellett választani miniszternek. Bõven találhattak volna jobbat, erre a legireálisabb álmokat kergetõ ( adócsökkentés majd bepörgeti a belsõ fogyasztást, és az ezen behúzott adóbevétel befedi a költségvetést ) ember lett az.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

A közlemény szerint "elõre látható idõn belül" megvalósul az igazi egykulcsos adózás, "amelynek végül minden munkavállaló élvezheti az elõnyeit." A közleményben azt is írta az NGM, hogy "a kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának."

Mit nem értetek ezen bazz???
Mindenki jól jár, a Merkel, a Chirac, az Obama meg egymást letaposva járulnak majd nagyjaink elé, egybehangzó kérdésükkel: "Ok, tényleg igazatok volt, a közgazdászainkat és a matematikusokat mind kirúgjuk, csak légyszi áruljátok má' el a szent formulát! Mi is akarjuk a tutit, léccimááá'"
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
"Úgy kompenzálná az adójóváírás, a szuperbruttó kivezetése és az egészségügyi hozzájárulás emelésével rosszabbul járó tömeget, hogy a 202 ezer forint felett keresõkre egy átmeneti hozzájárulást terhelnének - jelentette be a nemzetgazdasági tárca"

Anno üvöltöttek ezért Gyurcsányra,csak annyi volt a különbség hogy õ az 500e feletti keresetûekre rótta

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ahhoz, hogy meglegyen az adott 180 kredit szükséges egy rakat kitöltõ tárgy. Az már más kérdés, hogy az adott oktató tudhatná, hogy az csak töltelék tárgy és nem kell vele sz*patni a népet (én is csak az erdészeti genetika zh-n szedtem el puskát, a többi melléktárgy esetén a szolidan puskázók csinálhatták). Én is tanultam számvitelt, vagy statikát, szilárdságtant és géptant. Utóbbi 3 elég szóró tárgy volt és oké, hogy mérnök, de mint környezet mérnök nem igazán láttam értelmét vagy hasznát.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Bohózatba fullad, kajakra. :D
Ha jól értem tehát: akik buknak az egykulcsos SzJA-n, azokat kompenzálják abból a pénzbõl, amit azoktól szednek be, akik nyernek az egykulcsos rendszeren. Ez mitõl különbözik a többkulcsos SzJA-tól, vajon? Eltekintve attól, hogy bonyolultabb.
Úgy néz ki, semmi sem lehetetlen a fiúknak - kivéve, hogy belássák, hogy elk... izé elszámolták magukat. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
végre: Index - Kultúr - Megszûnhet az államilag támogatott újságíróképzés
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Valamit tényleg kell csinálni a felsõoktatással, mert a saját példámon tudom, hogy vicc az egész.

osztom. az hogy idegenforgalom szakon szamvitelbol meg statisztikabol meg analizisbol vagjak az evfolyam eros 80%-at, az nem azert volt mert nem jartunk be. Bejartam en eleinte minden eloadasra, minden gyakorlatra, irtam a zh-kat, de ha vert izzadtam se kaptam 2est. Es nem vagyok hulyegyerek.

egyreszt ha szamvitelt akartam volna tanulni akkor penzugyre megyek nem idegenforgalomra, mivel a kettonek pontosan zero koze van egymashoz. Azert van a konyvelo hogy tudja, mindenki masnak "erintolegesen" belekapkodni totalisan folosleges. A szakmaba vago targyaim mindig megvoltak, ha "szakembert" akarnak nevelni, akkor csinaljak azt es ne probaljanak beleverni a fejembe olyat amihez nem ertek, nem akarok erteni, es nincs szuksegem ra hogy ertsek. Es foleg ne rugjanak ki miatta.

Ez a vegyunk fel sokat es szorjuk ki a nagyjat szerintem nagyon hulye egy rendszer. ja hogy tulkepzes van? akkor adjuk meg ugy az iranyszamot, tegyuk magasra a bekerulesnel a mercet, es talan lehet szo tudatos, modszeres szakkepzesrol. Akkor akik elvegzik azok tenyleg a legjobbak, mert mas nem fog tudni bekerulni, es nem higul fel a szakma minden kontarral. Es a diplomas el is tud helyezkedni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
hehh, köszi, ezembe juthatott volna a wiki :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Devizahitel - Wikipédia

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Ezt valaki megpróbálná értelmezni nekem?
"Másfelõl a szûkre szabott kör nemcsak azt jelenti, hogy a hiteleseknek egy épp jobb helyzetben levõ rétegén segít most sokat a kormány, hanem azt, hogy olyanok is kiszorulnak, akik egyébként éppen úgy szenvednek az elszállt árfolyamok miatt, és képesek is lennének az elõtörlesztésre, de nem vonatkozik rájuk a javaslat: igaz, szûkebb rétegekrõl van szó, de akik ténylegesen devizahitelt (és nem deviza alapú hitelt) vettek fel, már a kedvezményes törlesztéssel sem élhetnek. 180 forint fölé a frank kétségkívül a 2008-as válság alatt-után jutott, amikor a devizahitellel kapcsolatos kockázatok szélesebb körben is nagyobb figyelmet kaptak, de aki 170 forinton vette fel a hitelét, az most nagyon jól jár, aki 185-ön, az nagyon rosszul."

Deviza alapú hitel <-> deviza hitel mi van?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valamit tényleg kell csinálni a felsõoktatással, mert a saját példámon tudom, hogy vicc az egész.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"szerintem az államilag finanszírozott képzésen résztvevõknek is ideje lenne úgy tekinteni a dolgokra, hogy nekik most ez a munkájuk és az állami finanszírozásért cserébe van egy elvárás, amit teljesíteni kell"

Abszolút egyetértek, mint volt egyetemi hallgató és mint 3 évig egyetemen dolgozó. Nem is értettem az órára be nem járást, most ez a dolga, munkába sem akkor megy amikor kipihent és még kedve is lenne bemenni. A sok link fizessen csak, majd megrendszabályozzák otthonról, hogy ha nincs átlag mi nem fogunk fizetni. Olyannak sem adnék nálunk diplomát aki a 3 éves bsc-t 5 év alatt végzi el...
1-2 tényleg hírhedten nehéz szakon lehetne lejjebb vinni a fizetõs átlagot, azt elismerem, de nagyon kevés ilyen van. Sok van amirõl egyszerûbb azt mondani, hogy nehéz és azért van csak 2-esem.

"Jobb egyetemen, különösen természettudományos illetve mérnöki szakokon szinte lehetetlen jó átlagot elérni megfelelõ tudás és készülés nélkül"

Okleveles Környezetmérnökként végeztem. A 10 szemeszterbõl 1 után nem kaptam ösztöndíjat, a többi tehát 3.0 fölött volt, 5 volt 4,0 fölött, kettõ a maximum 5,0 vagy afölötti. Mondjuk én bejártam órákra és tanultam is, de ezen felül nem mondanám magam zseninek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

nagyon sok esetben az hogy milyen jegyeket szereztel egyetemen es hogy 5 ev mulva milyen szakember lesz beloled egyaltalan nem fugg ossze. Meg amit mondasz annak a forditottja is igaz. Lehet hogy a seggelostibor 4.5+ atlaggal vegzett valahol, de az meg nem jelenti az hogy utanna a munkajat is jol fogja vegezni. Nem mindig a lexikalis tudas a kulcsmomentum, de az iskola altalaban csak azt pontozza.

Jobb egyetemen, különösen természettudományos illetve mérnöki szakokon szinte lehetetlen jó átlagot elérni megfelelõ tudás és készülés nélkül. Fordítva inkább, vannak tehetséges, de link hallgatók, sõt némelyik meg is táltosodik az egyetem után. (Ezen „egzakt” területeken nem is a lexikális tudást pontozzák.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

azért más a 2es kozeli index, es a "nem megy egy ket targy, ezeken epphogy kettessel atcsusszanok". gyogyitson epphogy atcsusszant orvos, adjon tanacsot kettessel vegzett marketinges, vedjen meg majdnem bukott ugyved...

nagyon sok esetben az hogy milyen jegyeket szereztel egyetemen es hogy 5 ev mulva milyen szakember lesz beloled egyaltalan nem fugg ossze. Meg amit mondasz annak a forditottja is igaz. Lehet hogy a seggelostibor 4.5+ atlaggal vegzett valahol, de az meg nem jelenti az hogy utanna a munkajat is jol fogja vegezni. Nem mindig a lexikalis tudas a kulcsmomentum, de az iskola altalaban csak azt pontozza.

RAUH-Welt
B E G R I F F

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ismerve a mai fiatalok (höhö) tanulási, és egyetemre járási szokásait, ez teljesen jogos, és már jó régen be kellett volna vezetni. És ez remélem magában foglalja a felsõoktatási intézményben történõ nyaralás szankcionálását is.

Egyetértek.

Õszintén nem tudom, nem jártam felsõoktatásba, azért kérdem...
Szerintem meg semmi gond nincs a 2-essel...ezt szankcionálni, hááát...

Sajnos én sem jártam felsõoktatásba, de szerintem az államilag finanszírozott képzésen résztvevõknek is ideje lenne úgy tekinteni a dolgokra, hogy nekik most ez a munkájuk és az állami finanszírozásért cserébe van egy elvárás, amit teljesíteni kell. Nagyon sokba kerül ez a büdzsének és nem kötelezõ igénybe venni. Nem négyes-ötös átlagot várnak el, még csak hármast sem! Ahogy olvastam, mostanában 3-as érettségivel is simán be lehet kerülni valami büfészakra, ott minimális tanulással elbukdácsolnak kettessel és valahogy államvizsgáznak, majd hõbörögnek, hogy friss vécépapír-diplomával nemhogy nem keresnek egybõl 3-400K-t, hanem a kutyának sem kellenek.
Próbálnám meg én mondani a fõnökömnek, hogy csak a melóm 40-50%-át végzem el nagy nehezen a fizetésemért, de ezért legyen olyan kedves és ne b@szogasson, mert jó ez így.

De van sok kar ami felesleges munkanélkülieket termel, illetve sok az ilyen olyan ok miatt halasztó diák. Rájuk akarnak szerintem inkább kivetni valamit, mert sok hallgatónak tényleg teljesen felesleges ott lennie.

Éppen ezeket a karoknak/szakoknak a finanszírozását kellene alapból megszüntetni. Mi a f.sznak kell állami pénzen évente ki tudja mennyi filozófust, csillagászt és politológust képezni. És ezt a listát hosszan lehetne sorolni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Alapvetõen az lenne a megfelelõhöz közelítõ megoldás, hogy az olyan szakokon, amik vagy nem piacképesek, vagy nincs szükség rájuk, eleve ne legyen államilag támogatott képzés. A piacképes szakokon pedig igyekezni kellene úgy belõni a létszámot (és a színvonalat), hogy a munkaerõpiacra termeljenek az intézmények, ne az utcára. A szükséges szakokat pedig úgy értem, hogy orvosnak, tanárnak nem menne senki a saját pénzébõl, de nyilván szükség van rájuk. Ugyanakkor a saját pénzébõl meg mindenki azt a haszontalan szakot tanulhatná, amelyik csak jól esik neki. Nem szimpatikus az a megoldás, hogy a nem piacképes szakokat kivonják a felsõoktatásból, megszüntetik. Ha történetesen én hobbiból filozófiát szeretnék tanulni, mert érdekel, és nem sajnálok erre félévente 250k-t kiadni, miért ne tanulhassam? Az, hogy nem érek semmit ezzel a végzettséggel már legyen az én bajom.