Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2009. December 12. - 09:05

Posted 2009. December 12. - 09:00

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
vendég_Charon_*
Posted 2009. December 11. - 21:22

Posted 2009. December 11. - 11:01

Mit szóltok a Nóbel békedíjhoz?
Amikor meghallottam, nekem Oliver Khan ugrott be.
2002 ben, a VB döntõ elõtt megválasztották a torna legjobb kapusának, majd a döntõben kapott 2 potyagólt.
Szóval... Obamával is meg kellett volna várni a meccset.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2009. December 11. - 10:42

Nekem volt ilyen témában afférom. Egy társaságban elmondtam, hogy milyen finom a lókolbász, valamiért az egyik tag napokig nem szólt hozzám. Aztán kiderült, hogy azért, mert nagy "lókedvelõ". De ezeket a lovakat erre nevelik, ún. húsló, nem hátas...Lovat is megeszik?
800 milla elmegy szépen
http://nol.hu/gazdas...rm_szakertoire_
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2009. December 11. - 10:15

holnap kettõ darab sertést áldozunk az isteneknek, én, mint hátsólábas fogóember, illetve szalonnázó/hurkatöltõ táltosként veszek részt a ceremónián. Pszichedelikum a'llesz. Nem keves, hogy transzba tudjak esni. :-) Hajnal 3kor gangolunk szolnokra a jószágokért. Alapanyagként fognak szolgálni a szüretzáró ankéton :-D
Aki nem járt még olyan helyen, ahol háztáji körülmények között tartanak állatokat, az tudja, hogy kevés ostoba kivételtõl eltekintve, nem csak bevételi/élelmezési forrást jelentenek, hanem igenis tisztelettel bánnak velük, s nem csak egyszerû tömegnövekedési adatokkal jellemezhetõek, barátom tanyáján legalább is így mûködnek a dolgok, legyen az ló, desznyó, vagy akár egy 7köznapi csirke...
keresztszüleimnél detto. Disznót tõlük szerezzük be, ( apum megy vágásra is mindig), kacsát, csirkét, tyúkot, kakast ill. libát meg nagyimnál tartunk nem kis mennyiségben:)
Posted 2009. December 11. - 01:47

holnap kettõ darab sertést áldozunk az isteneknek, én, mint hátsólábas fogóember, illetve szalonnázó/hurkatöltõ táltosként veszek részt a ceremónián. Pszichedelikum a'llesz. Nem keves, hogy transzba tudjak esni. :-) Hajnal 3kor gangolunk szolnokra a jószágokért. Alapanyagként fognak szolgálni a szüretzáró ankéton :-D
Aki nem járt még olyan helyen, ahol háztáji körülmények között tartanak állatokat, az tudja, hogy kevés ostoba kivételtõl eltekintve, nem csak bevételi/élelmezési forrást jelentenek, hanem igenis tisztelettel bánnak velük, s nem csak egyszerû tömegnövekedési adatokkal jellemezhetõek, barátom tanyáján legalább is így mûködnek a dolgok, legyen az ló, desznyó, vagy akár egy 7köznapi csirke...
Ez jó dolog és most kezdödik a szezon

Sok ilyen "akcion" vettem azelöt részt és nagyon zavar ma az, hogy egy kb. 35-40 éves fickó nyugaton nem érti honnan is jöhet a kaja az asztalra (ma nem igy jön...), és a gyerekeim majdnem csak csomagolva ismerik a husit (terápia évente 1 x az öregeknél othon)
1 kg hús annyi CO2 nyom mint egy gépjármü 250 km en.
1 kg sajt a 3 szorosa a husban számolt CO2 nak
Halat ne zabáljunk, mert tulb@szák a tengereket, etetés, transzport, vegyszer stb.
Szerintem a leg CO2 es barát állat az a ló.
Elvisz sok helyre, kakil energiát, 4 x 4 huzat, nem kell neki service és ha rángat le lehet vágni.
Francia országban simán szerepel az étlapon is (ha elvégezte a dolgát)
Posted 2009. December 11. - 00:27

Posted 2009. December 11. - 00:18

mint, ahogy a kappanhágói közös vacsizgatás is azzá lett téve, mint ahogy a római klub óta minden hasonló össszejövetel. még csak egy madonna konci kéne, mondjuk ulanbatorban, a sánta tevék rehabilitációjáért.
haszna annak is lenne.
Posted 2009. December 11. - 00:09

Posted 2009. December 11. - 00:03

Posted 2009. December 11. - 00:01

Posted 2009. December 10. - 23:13

http://www.origo.hu/...-ments-ki.html?
Minden embernek aki húst eszik szerintem legalább egyszer el kéne mennie egy disznóölésre. Nem azért, hogy feltétlen megundorodjon tõle, hanem, hogy tudja, hogy az a kolbász a levesben honnan származik. Mindenki a homokba .
Posted 2009. December 10. - 22:46

http://fenteslent.bl..._lesz_nyugdijad
Idézet egy kommentbõl:"Érdemes megnézni benne a 32. paragrafus 2. bekezdés (19. oldal),35. paragrafus 3. bekezdése (21. oldal), 42. paragrafus 10. bekezdés (25. oldal)
Itt a tervezet is."
http://www.parlament...11079/11079.pdf
Posted 2009. December 10. - 13:00

kb jaképmutatás.
féloff, de kicsit idekapcsolható, hogy én (az egyébként néha bõrcipõben szaladgáló) vegáktól is azt szoktam kérdezni, hogy a szegény növénykéket, amit tonna szám zabálnak, miért nem sajnálják? mert mi emberek kitaláltuk, hogy alsóbbrendûek, vagy mert "nem éreznek"?
túl jó dolguk van az állatvédõknek is. háború lenne nem ugatnának. meg divat vegák se lennének
viszont az élettani hatásai annyira nem jók az egy hónap alatt vágásérettre nevelt 20 centi mozgástéren tartott döglött csirkének sem.
meg most én is azt mondom ha nekem kéne lemészárolni nem ennék, de ezt a véleményt kb 3 napig tartanám ha nrm lenne más útja a húshoz jutásnak
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. December 10. - 12:48

féloff, de kicsit idekapcsolható, hogy én (az egyébként néha bõrcipõben szaladgáló) vegáktól is azt szoktam kérdezni, hogy a szegény növénykéket, amit tonna szám zabálnak, miért nem sajnálják? mert mi emberek kitaláltuk, hogy alsóbbrendûek, vagy mert "nem éreznek"?
túl jó dolguk van az állatvédõknek is. háború lenne nem ugatnának. meg divat vegák se lennének

Posted 2009. December 10. - 12:16

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. December 10. - 11:21

Mi a f@szom? Hogy is van ez?
Megettek egy patkányt és börtönt kaphatnak? Naponta esszük meg olyan állatok húsát, melyeket egész életükben olyan embertelen körülmények között tartottunk(igen mi!), hogy el sem tudjuk képzelni. Erre ha valaki egy patkányt kap el, és eszik meg, az bûn?
Csak azért, mert annak a megölését mutatják, a csirke szörnyûséges életét és halálát pedig nem?
Minden embernek aki húst eszik szerintem legalább egyszer el kéne mennie egy disznóölésre. Nem azért, hogy feltétlen megundorodjon tõle, hanem, hogy tudja, hogy az a kolbász a levesben honnan származik. Mindenki a homokba dugja a fejét és nem akar látni semmit, mikor naponta döbbenetes mennyiségû húst fogyasztunk. Vajon akkor is ezt tennénk, ha nekünk saját-kezûleg kéne "gyilkolnunk" érte?
"pusztán a show kedvéért ették meg az állatot" Könyörgöm ha a vacsoracsatában csirkét, disznót, marhát kajálnak a delikvensek az miben más? Abban hogy szegény nézõ nem kénytelen szembesülni azzal, hogy honnan származik a pörkölt? Szerintem megtisztelték a patkányt azzal, hogy megették, nem csak értelem nélkül megölték. Pont ez a tény menti fel õket.
Amúgy ha a showban nem patkányolnak be, akkor meg otthon vacsoráztak volna meg. Na, mit is? Biztos csak zöldségeket....
Hihetetlen, hogy az állatvédõk közt is mekkora idióták vannak.
Kíváncsi lennék vajon milyen visszhangja lenne, ha indítanék egy mûsort mondjuk Jó étvágyat! címmel. Reggeli adás lenne, mondjuk a Napkelte helyett. Élõ adás a disznóvágásról, vagy egyéb állatok kivégzésérõl, kellõképpen naturalisztikus ábrázolással. Szerintem erkölcsileg senki nem köthetne bele. Jajj, a gyerek megáll a fejlõdésben? Jajj, ez véres? Jajj, jajj? Õk is azt eszik basszus...
El kéne már különíteni az oktalan vérengzéseket, a mindennapi, vmilyen praktikus okból történõ, társadalmilag elfogadott, de tabunak számító vérengzésektõl.
A húsnak olyan szinten leesett az értéke, becsülete, mint még soha a történelemben. De még véletlenül sem errõl esik szó, hanem csak showrinyálás folyik.
Posted 2009. December 09. - 16:04

Posted 2009. December 09. - 13:23