Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
továbbra sem értem, ahhoz, hogy kiderüljön-érettségi- mennyire vok felkészült 4 év tanulása után, mi köze az önkéntes munkának
emlékeim szerint illemtan, etikett, érzelmi Q, nem szerepel a választható tantárgyak között..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Thezzel értek egyet.
Az idézett cikbõl ez a kedvenc részem: "...az EU-ban pedig minden ötödik ember végez önkéntes munkát."
Akkor mi majd kötelezõvé tesszük. De mindegy, nem errõl szeretnék most kérdezni.

És azoktól akiknek tetszik ez a dolog, megkérdezném, hogy voltak-e önkéntes munkát végezni eddig.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Francokat. Egyántalán nem férne rá mindenkire. AKi úgy érzi, menjen egy ilyen helyre bohóckodni, de van aki megkapta a megfelelõ neveltetést, hogy ne kelljen egy kisebbségi komplexusos idióta kénye kedve szerint ugrálnia.

Inkább a munka, akkor tanulná meg értékelni azt, hogy csak tanulnia kell. A katonaság nem ad képet a világról, egy szánalmas kiszavazósó kilépés nélkül, kamerák nélkül, autóStohl András nélkül.

(és nem, tiszteletet adni, valamint fegyelmet gyakorolni sem tanít meg! Nézd meg azokat, akik még voltak. Majd nézd meg újra õket! Még fel is vágnak a mai napig a katonasággal, és ugyanolyanok, sõt akár fegyelmezetlenebbek, mint aki nem volt, cserébe ott az aduász, hogy õk megtanulták mi a tisztelet, mint egy kis "kilépés a börtönbõl" kártya.)

Annyira talán felkészített a katonaság, hogy hamarabb rájött az ember arra, hogy a dolgok általában nem úgy történnek, ahogy az nekem jó/kényelmes/tetszik, hanem ahogy azt ficsor õrmester (hogy szakadt volna az anyjába a feje) mondja, még ha az a világ legnagyobb baromsága is és lehetne feleannyi energiával kétszer jobban csinálni ugyanazt a dolgot. Pont ez van a munkahelyemen is, hiába barom a fõnök, õ mondja meg, hogy mit hogyan csinálj. Egyszer tettem javaslatot, hogy mit hogyan lehetne jobban, jobb szervezéssel és takarékosabban csinálni, le lettem ugatva, hogy õ majd jobban tudja. Azóta leszarom a céget és az érdekeit, nagy léleknyugalommal pazarlok tovább és mosolyogva megyek felesleges körökre a városba a nagy autóval, a munkaidõmbe belefér. Fegyelmet tanított ugyan a sereg, de az mulandó, hamar elpárolog, pont úgy, mint az érettségire tanult dolgok 95%-a. Tiszteletet nekem nem annyira tanított, egy tiszt kivételével nem volt kit tisztelni, inkább gyûlöltük õket.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ez egyébként tipikusan egy olyan téma, amit bármeddig rágunk sosem fogunk "megegyezésre" jutni, mert abszolút személyiség és neveltetés függõ ki hogyan áll hozzá.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Az a baj, hogy mire odáig jut, hogy "fegyelemre" meg "dolgozni" kellene tanítani a kölköt már teljesen más az értékrendje.
Sokkal de sokkal korábban kellene kezdeni!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
sztem mint ötlet, tök jó, h legyen ilyen kötelezõ önkéntesség. aztán majd úgyis iskolánként eltérõ lesz a hasznossága és értelme.

jézus. katonaság=meki. mindkettõ borzasztó, és nem hiszem, h bárkinek jót tesz. ( jah, de a munkáltatónak )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Amúgy a katonaságnak se volt sok értelme (abban a formában), de én valamelyest sajnálom, hogy a mai kölyköknek nincs semmilyen lehetõségük fegyelmet, tiszteletet tanulni.

Ehhez kapcsolódik a legújabb elméletem, miszerint a meki ezt az ûrt tölti be a tanulók kizsigerelésével. A szigorú fegyelem a folyamatos állás és megfigyelés, jót tesz a fiataloknak, megtanulják a fegyelmet, a pénz értékét stb.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Francokat. Egyántalán nem férne rá mindenkire. AKi úgy érzi, menjen egy ilyen helyre bohóckodni, de van aki megkapta a megfelelõ neveltetést, hogy ne kelljen egy kisebbségi komplexusos idióta kénye kedve szerint ugrálnia.

Inkább a munka, akkor tanulná meg értékelni azt, hogy csak tanulnia kell. A katonaság nem ad képet a világról, egy szánalmas kiszavazósó kilépés nélkül, kamerák nélkül, autóStohl András nélkül.

(és nem, tiszteletet adni, valamint fegyelmet gyakorolni sem tanít meg! Nézd meg azokat, akik még voltak. Majd nézd meg újra õket! Még fel is vágnak a mai napig a katonasággal, és ugyanolyanok, sõt akár fegyelmezetlenebbek, mint aki nem volt, cserébe ott az aduász, hogy õk megtanulták mi a tisztelet, mint egy kis "kilépés a börtönbõl" kártya.)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Amúgy a katonaságnak se volt sok értelme (abban a formában), de én valamelyest sajnálom, hogy a mai kölyköknek nincs semmilyen lehetõségük fegyelmet, tiszteletet tanulni.

Egyetértek, arra jó volt. Mindenkire ráférne, ha jó ha nem jó.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Szerintem Enté azért küldené õket ilyen helyre, hogy az új generáció révén a társadalom valahogy lekerüljön errõl az önzõ, anyagias értékrendet követõ útról. Egyre inkább elfeledjük, hogy mindannyian ugyanannak a közösségnek a tagjai vagyunk és bizony egymásra vagyunk utalva.
Ugyanakkor VV javaslatával is egyetértek, kell a kétkezi, fizikai munka, még akkor is ha annak gazdasági értéke nem túl jelentõs. Lassan már mindenki énekes, menedzser, vagy médiamunkás akar lenni :)

Más jellegû hír: lopták a széndioxid kvótát

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Enté, mirõl van szó?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

De a dolog lényegéhez kapcsolódva, én szüreteltem almát, szõlõt, címereztem kukoricát és szedtem falevelet a Tabánban.
Azt mondanám, hogy bulinak jó volt, de értelmét nem nagyon látom.

Sajnálom, hogy nem érted mirõl van szó.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
Zene nélkül maradt a sajószentpéteri diszkó - Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye friss hírei - Borsod Online

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Csak megjegyezném, hogy nincs olyan, hogy "...kell önkéntes munka...".
De a dolog lényegéhez kapcsolódva, én szüreteltem almát, szõlõt, címereztem kukoricát és szedtem falevelet a Tabánban.
Azt mondanám, hogy bulinak jó volt, de értelmét nem nagyon látom.
Vagy ez már a keleti szél?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Index - Belföld - 2014-tõl kell önkéntes munka az érettségihez

Helyes. Hajléktalanszálló, szociális otthon, menhely. Ebben a sorrendben.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A hír tkp mindegy, a kommentek ellenben érdekesek. Index - Kultúr - Lucas szerint 2012-ben vége lesz a világnak

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem arról van szó, hogy ártana, hanem arról, hogy milyen munkát, és milyen minõségben fognak végezni. Dolgozzanak csak, de ha rajtam múlna, kizárólag kétkezi, és könnyen lellenõrizhetõ munkát kapnának.

Kötelezõ, tehát ingyér melózol. Nem önkéntes, csak így szebben hangzik. :)
..egykoron, a szép NDK-s építõtáborok...

Nocsak! Egy elveszett "bárány".:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Csak ki ne találjátok, hogy ártana nekik:D
Ha 14 évesen éjjel buliba képesek menni, akkor picit dolgozgatni is tudnának. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kötelezõ, tehát ingyér melózol. Nem önkéntes, csak így szebben hangzik. :)
..egykoron, a szép NDK-s építõtáborok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
nekem csak az nem jön össze ha kvázi kötelezõ, akkor mitõl önkéntes ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való