Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2011. január 24. - 09:34

Óje'.
Írta 2011. január 24. - 09:32

Írta 2011. január 24. - 08:18

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 24. - 00:22

Írta 2011. január 24. - 00:14

A katonaság elvitathatatlan hasznosságát rendszerint azok hangoztatják, akiket anno elvittek katonának - tetszett, nem tetszett - míg a másik oldal képviselõi jellemzõen azok, akik legfeljebb az Angyalbõrben c. sorozatból tájékozódnak a Magyar Honvédség sorkatonai szolgálatáról, így pedig nehéz ojjektív véleményt kapnia a kérdésrõl a mai fiataloknak, akiket ez abszolút nem érint.
Én alapvetõen nem éreztem magam rosszul a seregben, bár azt azért nem mondom, hogy mindenkinek jót tesz, és javasolt. Akit nem neveltek meg otthon, vagy nem az életre nevelték, az az elsõ seggberúgást régebben a seregben kapta, amikor rájött, hogy lehet õ anyu pici fia, ott csak egy a sok közül, és azt teszi, amit mondanak; ma ugyanezt a seggberúgást az elsõ, második munkahelyén kapja meg; különbség a két rendszer között csupán a jogok és kötelezettségek rendszerében van.
én nem voltam, viszont katonai lakótelep szomszédságában, -a haverjaim 90%-a tiszti gyerek volt- laktam, plusz a kapunkkal szemben az utca túloldalán egy ideig kiképzõ bázis rész volt, majd egy zászlóalj szállása , 3-4 barakk. szóval kb volt rálátásom mi folyik katonáéknál. úgyhogy abból kiindulva rohadt sokat lettem volna fogdán. s nem nagyon hiszem ez annyira javított volna rajtam

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 23. - 23:30

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2011. január 23. - 22:16

Thez: Így már értem, lényegében egyet is értünk ezekszerint. Én csak annyival egészíteném ki, hogy _szerintem_ tökmindegy, hogy ki honnan jött. Akit "jól" neveltek, annak sem fog megártani, ez is egy plusz imput, ez is csak adhat a gyereknek...szerintem.
A "visszájára elsülés" alatt azt értem, hogy már 20 éve ismerve a döntéshozóinkat, a legritkább esetben sem sikerül jól kivitelezniük valamit, akkor sem, ha az egy jó ügy.
De legalább a ballib férgek eltakarodtak, akik talán a legtöbb kárt okozták a gyerekeknek...örüljünk ennek.
Nem, ártani nem fog, de szüksége sem biztos hogy van rá. De mivel ez nem mérlegelési alap, így mindenkinek, nosza.
Meglátjuk.
Írta 2011. január 23. - 22:08

A "visszájára elsülés" alatt azt értem, hogy már 20 éve ismerve a döntéshozóinkat, a legritkább esetben sem sikerül jól kivitelezniük valamit, akkor sem, ha az egy jó ügy.
De legalább a ballib férgek eltakarodtak, akik talán a legtöbb kárt okozták a gyerekeknek...örüljünk ennek.
Írta 2011. január 23. - 21:59

Nem x hét kötelezõ önkéntes munka fog változást hozni, de annyi haszna biztosan lenne, hogy szebbé lehetne tenni ezt a várost.
Na, ez lett volna a következõ, hogy megkérdezzem: most komolyan kit zavarna, hogy bevezetik, ha akár csak 1 haszna lenne? Miért baj?
Hozé: Nem. Õseimnek semmi köze nem volt hozzá, nem volt különösebben téma ez otthon, fõleg nem a 70-es 80-as években. Rám azok a dolgok hatottak, amikor az elszórt retkemet, vagy valaki másét velem szedették össze, vagy amikor az utcaseprõ nyakon vágott, ha eldobtam valamit.
Ilyen egyszerû az egész. Nem elég csak óbégatni a gyereknek, hogy ne csináld, meg kell tapasztalnia.
Nem minden a szülõktõl jön, a gyerek nem mindent csak tõlük fogad el. A gyerek az oktatási rendszerben tölti a fél életét, onnan is kéne kapnia valamit nem?
Ma nem tudom mi folyik a sulikban, de hogy gyakorlatilag lószart sem adnak a gyerekeknek "AZ életbõl" az nyilvánvalóan látszik.
Arra emlékszem viszont, hogy nekünk rendkívül aktívan adták az ívet a szûken vett írott tananyagon túl is, rengeteg "fájdalmas, kötelezõ" kört futtattak velünk (nevezhetjük munkának is), de késõbb ezeknek CSAK haszna lett és senkinek semmi baja nem lett tõle. Ezért nem értem mire a picsogás.
Írta 2011. január 23. - 21:43

mi mi mi?
Ritkán értem, amit írsz Zotyó.
azt gondolod az a cél, hogy rosszabb legyen a fiatalnak? vagy nem értelek?
Így valahogy....Lcs,
nem hiszem, hogy azért nem szemetelsz, mert 11 éves korodban voltál szemetet szedni.
Inkább azért nem, mert otthon, éveken keresztül azt láttad, hogy nem szemetelünk az utcán.
Mivel a 11 éves még élvezi, bármit is mondanak neki, bármit is kell csinálnia, így az kicsi valószínüséggel volt tanító jellegû, inkább csak egy program, ami összehozza a társaságot.
Szerintem sem rossz az ötlet alapból. Részleteket nem tudunk, abban lenne a lényeg.
Én voltam kötelezõ szemétszedésen, ahol jó volt a tanár, megértettük, én azóta (kb 11 voltam) nem szemetelek.
Ha ügyesen építik fel a projecteket, arra mindenképpen jó lehet, hogy a kis szarosok rájöjjenek nem õk szarták a világot. Lehet megtanulni alkalmazkodni, szót fogadni, meglátni milyen az, ha valaki más ugatja, hogy mit csinálj. Szarügy, de 90%-uknak ugatni fognak egész életében, a maradék tíz talán kutya lesz és õ ugat.
De valószínû, ezúttal is a részleteken, a megvalósításon fog elcsúszni a sztori, így visszájára fog elsülni.
Szerinted a visszájára fog elsülni. Mármint esélyes, hogy arra süljön el.
Szerintem a visszájára maximum az öregnek fog elsülni, akihez mégsem megy el. Vagy a szemétnek, ami mégsem lesz felszedve. A kölyöknek ártani nem fog, akár lesz belõle valami, akár nem.
Hasznára lehet válik, ki tudja, inkább csak annak fog, aki már amúgy is megfelelõ családi háttérrel érkezett, igaz ennek szüksége sem lesz a melóra.
Írta 2011. január 23. - 21:13

Lcs,
nem hiszem, hogy azért nem szemetelsz, mert 11 éves korodban voltál szemetet szedni.
Inkább azért nem, mert otthon, éveken keresztül azt láttad, hogy nem szemetelünk az utcán.
Nem akartam beleugatni, de én is veled értek egyet. Azért nem szemetelek, mert szüleim nem szemeteltek, nem lopok, mert szüleim azt mondták, hogy lopni bûn, etc. Lehet itt törvényeket hozni, a fejekben lenne szükség változásra, de amíg sok kiránduló az erdõben is elszórja a szemetet, addig mit várunk egy átlag állampolgártól. Nem x hét kötelezõ önkéntes munka fog változást hozni, de annyi haszna biztosan lenne, hogy szebbé lehetne tenni ezt a várost. Elég rossz látni, hogy milyen állapotok uralkodnak a köztereken, parkokban, és ha rendesen meg lenne szervezve, valóban látványos lenne legalább egy kis ideig a változás. Ma még Magyarországon ott tartunk, hogy természetesnek veszi valaki, hogy a csikket eldobja az utcán, az építési törmeléket kiviszi a közeli erdõbe, és hadd ne soroljam. Kicsit szégyellem, hogy nálunk mégcsak nem is ciki ez.
Írta 2011. január 23. - 21:08

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2011. január 23. - 21:00

azt gondolod az a cél, hogy rosszabb legyen a fiatalnak? vagy nem értelek?
Írta 2011. január 23. - 20:35

Rosszabb nem lesz tõle fiatalnak, max annyira mint a katonaság "áldozatainak".
Írta 2011. január 23. - 20:29

Én voltam kötelezõ szemétszedésen, ahol jó volt a tanár, megértettük, én azóta (kb 11 voltam) nem szemetelek.
Ha ügyesen építik fel a projecteket, arra mindenképpen jó lehet, hogy a kis szarosok rájöjjenek nem õk szarták a világot. Lehet megtanulni alkalmazkodni, szót fogadni, meglátni milyen az, ha valaki más ugatja, hogy mit csinálj. Szarügy, de 90%-uknak ugatni fognak egész életében, a maradék tíz talán kutya lesz és õ ugat.
De valószínû, ezúttal is a részleteken, a megvalósításon fog elcsúszni a sztori, így visszájára fog elsülni.
Írta 2011. január 23. - 17:09

Angolszász országokban pl "divat" az önkéntes munka (persze általában középosztály és fölötte és ugyanazok a diákok sokszor a suli végeztével elmennek egy világkörüli "turnéra" is). Sok helyen az önéletrajzban is értékelik, szerintem pont azért mert nem kötelezõ...direkt írtam úgy ahogy, és voltam önkéntes. ha nem magyarországnak hívnák ezt az országot, akkor elhinném, h lehetne az 1hét/tanév önkéntességet normálisan is kivitelezni...
De itthon már megint valami "kötelezõ"... azért mert az egyszerû nép nem tudja mi a jó neki. A gazda tudja, ezért kell a birkák köré villanypásztor meg a kutyára póráz.
Pedig az ötlet nem rossz szerintem, csak aki kitalálta az nem nagyon ért a neveléshez, mert én úgy emlékszem hogy ami kötelezõ volt azt sokszor utáltuk mint a sz@rt. Lásd tanévnyitó, mindenféle fiszfasz ünnepségek, de én még a csendes pihenõt is rühelltem az oviban mert erõltették

Írta 2011. január 23. - 16:48

mondjuk, ha már oktatásról van szó, eggyel izgibb a felsõoktatás átalakításának elképzelése.
Interj Plinks Jzseffel, az MTA elnkvel, felsoktatsi koncepci
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2011. január 23. - 16:03

Írta 2011. január 23. - 15:44

Komolyan van akinek az a munkája hogy ilyen ötleteket találjon ki?!
Meg a szakközepekkel mi lesz? Ott eddig is volt gyakorlati meló, nem?
Idióták.
Egyetlen értelmét látom.
A pályázattal - amire nagy az érdeklõdés - 44 millió forint áll a jelentkezõk rendelkezésére, ebbõl a tanárok, mentorok munkáját fizetik ki. Egy tanár legfeljebb bruttó 200 ezer forintot kaphat egy projekt levezetéséért - hívta fel a figyelmet.
Biztos igazságosan lesznek elbírálva a pályázatok, meg nem profitál ebbõl Hoffman Rózsa semmit.
Írta 2011. január 23. - 15:31

kötelezõ önkéntesség
szerintem jobb lenne kötelezõen választhatónak hívni, mert így kicsit ellentmondásosnak tûnik.