Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

akkor a 100 gyümolcsfa mellé/egy része helyett most telepíts 35-40 tölgyet, azán majd elturkál alattuk 4-5 mangalica.. :)

Rokonok nevelnek disznót (is), úgyhogy van minden házi vágásból, tepertõ, kolbász, sonka, stb.
Csak épp annyira költséges a takarmány (nem piaci áron, hanem költségszinten, mivel maguk állítják elõ) hogy nem éri meg...

Ebben a bögrében :)

@kela; a kaja csak egy szegmense az egésznek, és az értékek is nyilván csak közelítõek

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Én már ugyis éhen pusztulok :)

Csak bosszant...hogy ezt sikernek élik meg.

ez világos csak mégis.

amúgy ezt is jó idõben publikálták

Index - Gazdaság - 657 mrd-dal gazdagodtak a pénztártagok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Érdekes látni, amikor említitek, hogy húst, gyümölcsöt, stb. honnan vesztek. Disznóhúst keresztszülõktõl háztól, csirkét, kacsát, libát nagymama tart, zöldséget, meg gyümölcsöt saját kertbõl Ehhez képest érdekes számot kaptam ökológiai lábnyomra.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én már ugyis éhen pusztulok :)

Csak bosszant...hogy ezt sikernek élik meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

na akkor vágod a dolgot ahogy látom
én is imádom a húst, sajtot
úgyhogy úgy döntöttem, h annyi áldozatot vagyok hajlandó hozni, hogy nem (v)
eszem hétágra az egzotikus gyümölcsöket, vagy úgy általában bármit, amit messzirõl szállítanak ide (kb talán a rizs kivétel)
igaz annyi helyzeti elõnnyel rendelkezünk, hogy több, mint 100 gyümölcsfánk van, "hobbiból", szóval alma, cseresznye, körte, stb. van dögivel

de lehet, tényleg eljön majd az az idõ, amikor nem lesz olyan egyértelmû, hogy "húst falsz"
mert se te, se én nem bírjuk majd kifizetni

akkor a 100 gyümolcsfa mellé/egy része helyett most telepíts 35-40 tölgyet, azán majd elturkál alattuk 4-5 mangalica.. :)

Száradt volna rá az anyukája huncut szája szélire.....ez a gennyláda, meg a többi g**ispofájú mihaszna f**szcsócsáló...

Maggi, szerintem ez nem kell ide
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

"Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert" - vélte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott keddi sajtótájékoztatóján.

Száradt volna rá az anyukája huncut szája szélire.....ez a gennyláda, meg a többi g**ispofájú mihaszna f**szcsócsáló...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nade ha gec
en leszek a vilag ellensege mer hust falok
nem eleg, hogy mindenhol mindenfele lecsuszott alakok probalnak meggyozni arrol, hogy marpedig
ket szem rizsbol meg harom petrezsejem zoldjebol is le lehet tolni egy 100km-es turat.

lol bazze

na akkor vágod a dolgot ahogy látom
én is imádom a húst, sajtot
úgyhogy úgy döntöttem, h annyi áldozatot vagyok hajlandó hozni, hogy nem (v)
eszem hétágra az egzotikus gyümölcsöket, vagy úgy általában bármit, amit messzirõl szállítanak ide (kb talán a rizs kivétel)
igaz annyi helyzeti elõnnyel rendelkezünk, hogy több, mint 100 gyümölcsfánk van, "hobbiból", szóval alma, cseresznye, körte, stb. van dögivel

de lehet, tényleg eljön majd az az idõ, amikor nem lesz olyan egyértelmû, hogy "húst falsz"
mert se te, se én nem bírjuk majd kifizetni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

ez kb olyan mintha választani kellene a fõbe lõvés(magán) illetve szakadékba ugrás (állam)

persze h sokan a másodikak válasszák, hisz hátha túléljük alapon.....

ez nekem spec nem így jött át

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ez kb olyan mintha választani kellene a fõbe lõvés(magán) illetve szakadékba ugrás (állam)

persze h sokan a másodikak válasszák, hisz hátha túléljük alapon.....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Irigyellek titeket, hogy olyan öregek vagytok, hogy nektek még lesz nyugdíjatok :) (kor alapján :P )
Én ezt már nem biztos hogy megélem.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

Igen, meg az a .. ..... .... ..... te ......... .....!

Furcsa... fater szájából szinte szó szerint ugyanez hangzott el tegnap este. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

"Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert" - vélte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott keddi sajtótájékoztatóján.

pont most akartam, még jó hogy legörgettem.
ennyit még hozzátennék:

Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

eddig is az voltál :)

csak kiváncsiságból (persze ezt sose tudhassuk mán meg)
ha arról kellett volna nyilatkozni (ugyanilyen procedúrával, ugyanilyen feltételek mellett etc) hogy átlép az államiba a polgár, akkor hány százalékok lennének.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Igen, meg az a .. ..... .... ..... te ......... .....!
Mintha az emberek 99%-nak lett volna jobb választása!
Legszívesebben beraknám a csillagba szétkötözött kezekkel, lábakkal és leragasztott szájjal ezt a .....-t, majd utána kihirdetném, hogy óriási siker az életfogytiglanosoknál az új feszültség levezetõ program, mert az alany szóban nem tiltakozott. Az, hogy nem volt más választása, az mindegy. Ja és a fõnökét is, csak azt arccal elõre!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nade ha gec
nem eleg, hogy mindenhol mindenfele lecsuszott alakok probalnak meggyozni arrol, hogy marpedig
ket szem rizsbol meg harom petrezsejem zoldjebol is le lehet tolni egy 100km-es turat.

lol bazze

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

a hus falasnak
meg az otthon keszitett
vasarolt magyar termeknek mi koze van hozza, hogy mekkora a labnyomom?
no meg a tobbi suta kerdesnek?

amugy eleg hulyen van megcsinalva a kerdessor

mert pl a holnapi ebéd -rántott- csirke is eszik vmit meg kell termelni vhol,ide is kell szállítani braziliából, ami így kb 1 nagyságrenddel nagyibb nyom mintha kihuzól a kertben a földbõl 3 szál sárgarépát + kiásol 2 krumplit

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a hus falasnak
meg az otthon keszitett
vasarolt magyar termeknek mi koze van hozza, hogy mekkora a labnyomom?
no meg a tobbi suta kerdesnek?

amugy eleg hulyen van megcsinalva a kerdessor

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Ezt csak úgy,politizálás nélkül
Index - Gazdaság - Drágább mától az áram

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Többek között ebbõl írom a diplomamunkám, szóval nálam is gyûlnek az anyagok a témában.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Most digitalizáltam egy tizenegynéhány oldalas anyagot az ökológiai lábnyomról és annak számításáról, ha valakit érdekel szóljon. Bár jó 8 éves anyag, de nem tûnt rossznak.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"