Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5267 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ha USA-ba az egeségrendszer olyan o.k, akkor minek kell 10 000 $ az asztalra tenned, ha az aszonyod szülni megy?

A Privat betegbisztositásoknak (itt nemetorszagban) olyan keretek vannak szabva, hogy 94% egyforma az egész külömben nem volna megengedve.
Nekem mint egy egyszerü munkás nemjöhet priv. számitásba. Ezért nem kapok föorvosi vizitet, eggyes szobát, de amikor 6 hónapot a korházban voltam (motorbaleset) azért nemdöglöttem bele a "kötelezö" biszositásal sem.

Szoval egy rész szar az egész, de van lekvár is közte.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Rosszabb lett az autópálya? Hol? Ahol eddig nem is volt? Ja, most már fizetni kell érte. Mert van is. /A németeken kívül hol nem fizetsz érte?/
Parkolás? Az autók száma megsokszorozódott 17 év alatt, így ha arra gondolsz, hogy nincs hely, akkor nem értem, másra meg nem tudom, mire gondoljak.

Hírek a nagyvilágból.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

(Arra viszont emlékszem, hogy a Polgári Kormány egészségügyi minisztere támogatta az egészségügy privatizációját. Akkor még.)

igen, ez egy nagyon fontos tény, nem árt tudni

Hirtelen: nyugdíjrendszer, autópálya,

ez most komoly? melyik miért lett rosszabb? vagy....ááá hagyjad felesleges :wtf:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Kérdés:
Szerintetek mi lett rosszabb azok közül a dolgok közül ( 1990-óta) ahová beengedték a magántõkét?

Hirtelen: nyugdíjrendszer, autópálya, parkolás... (nem vezetek listát róluk)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Kérdés:

Szerintetek mi lett rosszabb azok közül a dolgok közül ( 1990-óta) ahová beengedték a magántõkét?

Blog On:
Sógorom az USA-ban orvosként abból élt egy ideig, hogy a biztosító embere volt a kórházban.
Vele beszélte meg a kórház, hogy az adott esetben mit lát jónak, és mi az indokolt kezelés.
A dolog mûködött.
(Erõsen meg volt lepve, hogy itthon egy hétfõi mûtétre már hétvégére befektetik a beteget.)

Nem értek én az egészségügyhöz (sem). De azt tudom, hogy ez így most nem jó. Valamit csinálni kell.
(Arra viszont emlékszem, hogy a Polgári Kormány egészségügyi minisztere támogatta az egészségügy privatizációját. Akkor még.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

...ez nem igaz, csak aki tiltakozik, benne van a tévében, aki meg nem, az nincs benne...

Ez amúgy nagyon is igaz.
Nem is emlékszem olyanra, hogy tömeges támogatásról lett volna szó a médiában akármirõl is legyen szó.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Most pedig az fog történni, hogy az állam odaadja a kasszakulcsot (a te pénzeddel), több magáncégnek.

ellenõrizhetõ, lekérdezhetõ helyre kerül. most egy ellenõrizhetetlen lyukas zsákban van. melyik a rosszabb? ha van életbiztosításod, akkor az is egy idegen gonosz cég kezében van...nem is értem.

Azért érdekes, hogy a társadalom és a szakma minden rétege tiltakozik ellene.

:D inkább ez a kijelentés érdekes. ez nem igaz, csak aki tiltakozik, benne van a tévében, aki meg nem, az nincs benne.

Az orvosok meg nem igazán a pénzüket féltik, a kezdõ fizetés nettó 120-150e, hálapénzt meg csak elenyészõ részük kap.

nem feltétlen a szegény orvosokra gondoltam, de ha csak a hálapénzt nézzük, úgy tûnik nem egy országban élünk.
bár igazad van, van aki nem kap, de az nem nyújtja a minimális elvárhatót sem, mert a korházigazgató nem ba**za nyakon, a korházigazgatót meg a magánbiztosító nem rúgja seggbe -> nincs követelmény rendszer (tisztelet a maradék kivételnek)

LCS: én spec nem hiszek egy politikusnak aki minden áron meg akarja magyarázni hogy ez a legjobb, miközben külföldön ~ ugyanebbõl táncolnak visszafelé az emberek :)

én sem hiszek már elég régóta, de most akkor semmi se legyen a "talán valami" helyett?
hhh jó akkor legyen kb ugyanaz, amibõl "visszatáncolnak" (de hogy miért, azt tudod?) :icon_roll ;)

'Mûtét most akár 0% THM-el!!!'

hajrá... csak fontosabb, mint egy plazmatévé
egyébként attól függ, hogy életmentõ e, vagy pöcshosszabbítás, mert az elõbbi "ingyenes".

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
LCS: én spec nem hiszek egy politikusnak aki minden áron meg akarja magyarázni hogy ez a legjobb, miközben külföldön ~ ugyanebbõl táncolnak visszafelé az emberek :)

de ne így legyen!

'Mûtét most akár 0% THM-el!!!'

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És ha sok magánkórház lesz, akkor majd versengeni fognak értem, hogy melyikükhöz menjek? "Növelt nyitvatartási idõ!", "Megfeleztük a várakozási idõt" hm... de rossz lenne. :-P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Magyarországon a költségvetés százalékát tekintve nagyon keveset költenek egészségügyre, bármelyik EU tagállamhoz viszonyítva. Százalékosan és nem összegszerûen! Most pedig az fog történni, hogy az állam odaadja a kasszakulcsot (a te pénzeddel), több magáncégnek. Majdnem olyan mintha az APEH-et privatizálnák, és kopogtatna nálad egy papírt lobogtató cég ellenõrzés céljából. Magánbiztosítók már most is vannak, magasabb szolgáltatással, magasabb költségekkel, nem túl nagy taglétszámmal. Azért érdekes, hogy a társadalom és a szakma minden rétege tiltakozik ellene. Az orvosok meg nem igazán a pénzüket féltik, a kezdõ fizetés nettó 120-150e, hálapénzt meg csak elenyészõ részük kap.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ezt gondold azért végig.

akik ezt csinálták, már próbálnak visszatérni az eredetihez...

de nekünk is el kell jutni odáig:)

pont ilyet nem csináltak máshol, ezt már elmondták számtalanszor, különben is más ország, más szitu...
az tény, elismerték, hogy az ismeretlenbe futnak, vagy sikerül vagy nem, mert ilyet még senki nem csinált, de az is tény, hogy egy épeszû egyéb megoldási javaslat sem született, csak a hápogás ment.
az egészségüggyel a világon mindenütt szívnak, mi sem remélhetjük egybõl a tökéleteset, de ezek legalább próbálkoznak...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

én azt bírom, hogy tüntetnek az egészségügy _reformja_ ellen...
egy, már halaszthatatlan valami ellen, ami elvileg a jobb felé vezet és akár jól is elsülhet - nem tudhatjuk még (legalábbis ennél, ami most van, szarabb nem lehet).

ezt gondold azért végig.

akik ezt csinálták, már próbálnak visszatérni az eredetihez...

de nekünk is el kell jutni odáig:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én azt bírom, hogy tüntetnek az egészségügy _reformja_ ellen...
egy, már halaszthatatlan valami ellen, ami elvileg a jobb felé vezet és akár jól is elsülhet - nem tudhatjuk még (legalábbis ennél, ami most van, szarabb nem lehet).
persze érthetõ, hiszen sok, belõle élõnek az utolsó feneketlen, ellenõrizetlen pénzeszsákot készülnek bezárni...még a végén majd lesz követelményrendszer, meg ellenõrzött kifizetések...szarügy.

ha ezen túlvagyunk a maradék két pénznyelõ is mehet a levesbe (posta, máv) :D
ha 2010-ig sikerül, a fidesznek megint nem lesz semmi dolga :D
(nem szavaztam, mérleg nem billen sehova)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
http://index.hu/sport/fuentes1207/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elhatárolódni mindenki tud... vagyis a magyar csak azt :)

Rebell: francia, és még az a pár ország ott nyugaton legalább ugyanilyen LOL.
csak ott most épp nem komunistáznak, hanem náciznak, de az autó borogatás stimmel, gyújtogatás stimmel, tüntetések, lázadások stimmelnek... na meg a sztrájkok...

szal nézzen ahova akar bárki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Arra gondolok én itten konkrétan, hogy a szakszervezetek teljes szereptévesztésben vannak.
A helyük -normális viszonyok között- a dolgozók és a munkaadók között van.
A dolgozók érdekképviselete a munkaadójukkal szemben.
(Így azt értem amikor a vasutasok valamelyik szakszervezete a szárnyvonal bezárás ellen tüntet,
legfeljebb nem értek egyet vele, -vagy igen, de ez most mindegy).
Amikor egy dolgozói réteg és a kormány közé állnak az nem szakszervezeti, hanem párt feladat lenne szerintem.

Azis jópofa amikor a vasutasok szakszervezete a vonal bezárás ellen és az egészségügy átalakítása ellen
és a felsõoktatási tandíj ellen tüntettet.
(Egyébként is hogy lehet több dologért tüntetni egyszerre?
A vonatok 7-8-ig a szárnyvonalak, 8-9-ig a kórházak, 9-10-ig meg a felsõoktatás miatt nem mennek?)

Pedig nem annyira bonyolult ez......G.I. Joe úgy gondolja ha ügyesen kavari a szart még 2 évig, 2010-ben leesik neki egy bársonyszék (ha szerencséje van nem a fejére :) )....vagy legalább egy államtitkári.:)

mellesleg ez nem kerékpárolós forúm amúgy?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

FreeRaz

FreeRaz

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás
Sajnos ez így van, de nem mehetek oda pofánverni, hogy "térj már észhez hülyegyerek". Mert akkor én is csak olyan lennék mint õ.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én ezektõl elhatárolom maga, és szerencsére a többség így van ezzel.
Ezek meg reméljük mostmár lenyugszanak lassan...

hiába határoljuk el magunkat, külföldrõl nem azt nézik, hogy "nézd van ott fenn 1000 barom, aki lázadozik", hanem "nézd már megint ezek a magyarok, mi megy ott mindig..."
általánosságban ítélik meg az egész országot annyiból, amennyit a hírekben látnak

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Beleszólok németországbol.

Ami az utóbi 2 éve a hírekbe MÓ-ról szerepelt az minden cirkusz maximusz volt.

Tömegverekedések az utcákon, egy fickó tankot lop stb. De ami nekem, mint magyar embernek a "kiskaput" betette, az a "gárda" felvonulás volt.

furcsa szemmel néz rátok a világ...

Még valahol felvethetnéd ezt a témát.....
Én is furcsa szemmel nézem a világot

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Beleszólok németországbol.

furcsa szemmel néz rátok a világ...

Pedig ami a franciáknál megy, az se kutya!

[highlight] The bike way of life [/highlight]