Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Posted 2008. January 21. - 15:31

6-os út, nyár, útépítés, 30-as tábla.
De vajon hol voltak az útépítõk?
Mindenki nyomta a 90-et lakotterületen kívül, nem törõdve, hogy 3x gyorsabban mennek, mint az épp megengedett.
És mindenki lelassított, ha km-ek után feltûnt egy-egy munkás/gép.
Namost tfh lenne ilyen a jövõben, a 6-7 órás út (including dugó) annyi lenne, mint Horváthországba menni, mert mindenki parázna, hol van egy-egy jólelkû vállalkozó, aki elveteti a jogsiaikat. Mert fix, hogy az ilyen helyekre is rászállnának.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2008. January 21. - 15:29

Posted 2008. January 21. - 15:28

Posted 2008. January 21. - 14:57

majd figyeld a sebességet, amikor a csapattársakkal mentek versenyre

ahol olyanok az útviszonyok, ott megértem a traffit, de ahol szinte 0 közlekedõ van, gyalogosforgalom utoljára a múlt században volt, ott kevésnek érzem a 90-et...
gyanítom, hogy ezek a "vállalkozók" olyan helyeken fognak tanyázni, hogy direkt szopathassák az autósokat... hiba vállalkozók kezébe adni a sebességmérést, mert õt nem az érdekli, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés, hanem minél több pénzt begyûjteni!
még nagyobb lesz a korrupció is. rendõrség mondjuk büntetne 20 ezerre, abból a vállalkozó mondjuk kapja felét, abból adózik stb... ehelyett megoldják 'okosba' - zsebbõl-zsebbe egy 10es...
szóval nem annyira a traffipax ellen vagyok, csak a magánosítás ellen...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. January 21. - 14:33

Sztem meg jó dolog. Ha nem mész gyorsabban mint a megengedett, nem lesz gondod.
Kint voltam h.végén szlovéniában, a tekerés egyik 1.5 órája oda esett. Hát más-világ. Senki nem akar elütni, mindenki normális sebességgel megy, megvárják amíg lehet elõzni stbstb. Ha több ponton mérnek itt is, többször lesznek megbaxva a gyorshajtók. Elõbb-utóbb csak leszoknak róla. Ez miért is baj?
Látszik nincsen jogsid, vagy nem vezetsz!
Nekem az utam 80%-án 40-es, meg 60-as tábla van. Ezek legnagyobb része olyan helyen, ahol a fõút egyik oldalán van csak ház, az is csak 10m-re az úttól.
Engem büntetnek azért, mert az önkormányzat nem épít járdát azoknak a gyalogoknak, akik nem is járnak ott. Persze, hogy nem tartom be. Ellenben én sem megyek át zebrán 50-el, meg ahol figyelni kell. Agyarországban csak tiltani, meg szabályozni lehet. Persze az M0-s sem lesz soha kör, meg nem lesz elkerülõ a lassan egybefüggõ Szentendre-Leányfalu-Tahi vonalon sem...
Vicc az egész...marad a koszos rendszám. Azt a lágymányosin is hiába trafizták a múltkor.
Posted 2008. January 21. - 14:27

Na akkor már ezek a hackerek sem lesznek soha "klírek"!
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2008. January 21. - 13:40

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. January 21. - 13:11

Kint voltam h.végén szlovéniában, a tekerés egyik 1.5 órája oda esett. Hát más-világ. Senki nem akar elütni, mindenki normális sebességgel megy, megvárják amíg lehet elõzni stbstb. Ha több ponton mérnek itt is, többször lesznek megbaxva a gyorshajtók. Elõbb-utóbb csak leszoknak róla. Ez miért is baj?
Posted 2008. January 21. - 13:04

http://index.hu/poli...fold/traff0121/
ez ilyen besúgórendszer-féle lesz?:wtf:
kicsit nevetéges...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. January 18. - 16:30

sokan vagyunk és nem hiszem, hogy minden betegen született gyereket meg kéne menteni!
hajrá természetes szelekció!(ez egy bevált rendszer!)
Az én világnézetemben ez elég beteg gondolat, tudnék mondani olyan "fajokat" amik szerintem károsabbak mindenre és mindenkire, mint egy beteg gyerek! Inkább fizetném egy beteg gyerek ellátását a TB stb-n keresztül, mint egy ....
A beteg gyerektõl nincs félnivalód az utcán....

A természetes szelekció pedig nem feltétlenül jó, fõleg nem, ha egy általad szeretett ember meghal tüdõgyulladásban! inkább bemész a patikába, veszel egy-két ezerért gyógyszert, és minden megy tovább.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2008. January 18. - 11:31

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
vendég_Charon_*
Posted 2008. January 18. - 11:16

Ha belegondolsz, az, hogy bizonyos betegségektõl egyes fajok 90%-a mondjuk elpuszult és a maradék túlélt, majd ezek újra felszaporodtak, majd jött egy újabb visszaesés....
az embernél pedig jön egy betegség, megtizedeli a népet (pl. pestis), majd jön az ellenszer és újra lehet szaporodni...
beteg gyerek: dettó, százalékosan nem olyan sok van, hogy döntõen befolyásolja a populációt, de mondjuk egy Hawkins nélkül a világ már nem ilyen lenne, ugye?
az elesetteket pedig többnyire az állatvilágban is segítik a szülõk, társak... ez a természetes
élettérbeszûkülés meg LOL
minden invazív faj ezt csinálja
az más kérdés, hogy az ökológiai rendszerekben ezek a tagok nem tudatosan teszik
az ember viszont beláthatja, hogy hogyan hat a rendszerre és így kicsit mások a játékszabályok (ha ismerjük õket)
Posted 2008. January 18. - 10:59

Ettõl ember az ember, hogy emócionálisabb az állatnál(bár ott is elõfordul,hogy segítik a beteg társaikat)
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. January 18. - 10:41

Posted 2008. January 18. - 10:31

akkor kifacsar és megissza délutáni teának
Jorci: már most is sokan vagyunk
mindig is voltak betegségek, nincs "több", csak más
magánvélmény, de elmélkedni szeretõ orvosok, biológusok elõszeretettel fogják fel úgy az evolúciót, hogy a régi kia a gyorsabb, erõsebb, ügyesebb dolog áttolódik társadalmi szintre
járványok, háborúk, mint létszámszabályozó elemek
az ész használatával (technika, tudás) pedig elõny szerzése
nem nehéz belátni, hogy simán jöhet egy ökológiai összeomlás (lásd l. a globális felmelegedés és tsai példáját) ami kellõen megtizedeli majd az emberiséget
a bolygó túléli, legfeljebb megint kevesebb csúcsragadozó lesz és szépen lassan az alsóbbrendû (még nem kiirtott) fajok kerülnek túlsúlyba
lesz új ragadozó, a piramis felépül újra
a bolygót, mint rendszert kurvára nem érdekli, hogy mit mûvelünk
(kb. lehet száguldani egyre gyorsabban az autóval, csak lesz egy kanyar amit már nem tudsz bevenni)
ja, csak egy a baj ezen a bolygón nem mi vagyunk az egyetlen faj és miattunk a többiek élettere meglehetõsen beszûkül, nem?
sokan vagyunk és nem hiszem, hogy minden betegen született gyereket meg kéne menteni!
hajrá természetes szelekció!(ez egy bevált rendszer!)
Posted 2008. January 18. - 09:33

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. January 17. - 20:24

Posted 2008. January 17. - 19:01

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2008. January 17. - 17:54

A Giro d'Italia szervezõi bejelentették, ezúttal nem csak az elsõségért jár kiemelt trikó az olasz viadalon. Az összetett versenyben utolsó helyen álló bringásnak, fekete színû mezt kell viselni, melyen fehér rajtszám díszeleg majd. A Giro történetében, 1946-51 között már szerepelt egy ilyen trikó, de visszavonták, mert voltak egyes bringások, akik szándékosan lemaradtak a szakaszok közben azért, hogy átvehessék ezt a mezt. Ha jobban belegondolunk, hasonló "akciókra" most is biztos akad néhány jelentkezõ.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
vendég_Charon_*
Posted 2008. January 17. - 12:28

de most csak teát, szal koffein miatt ne egyen meg:D
akkor kifacsar és megissza délutáni teának

Jorci: már most is sokan vagyunk
mindig is voltak betegségek, nincs "több", csak más
magánvélmény, de elmélkedni szeretõ orvosok, biológusok elõszeretettel fogják fel úgy az evolúciót, hogy a régi kia a gyorsabb, erõsebb, ügyesebb dolog áttolódik társadalmi szintre
járványok, háborúk, mint létszámszabályozó elemek
az ész használatával (technika, tudás) pedig elõny szerzése
nem nehéz belátni, hogy simán jöhet egy ökológiai összeomlás (lásd l. a globális felmelegedés és tsai példáját) ami kellõen megtizedeli majd az emberiséget
a bolygó túléli, legfeljebb megint kevesebb csúcsragadozó lesz és szépen lassan az alsóbbrendû (még nem kiirtott) fajok kerülnek túlsúlyba
lesz új ragadozó, a piramis felépül újra
a bolygót, mint rendszert kurvára nem érdekli, hogy mit mûvelünk
(kb. lehet száguldani egyre gyorsabban az autóval, csak lesz egy kanyar amit már nem tudsz bevenni)