Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Vagy említhetjük az útépítéseket is példának.
6-os út, nyár, útépítés, 30-as tábla.
De vajon hol voltak az útépítõk?
Mindenki nyomta a 90-et lakotterületen kívül, nem törõdve, hogy 3x gyorsabban mennek, mint az épp megengedett.
És mindenki lelassított, ha km-ek után feltûnt egy-egy munkás/gép.
Namost tfh lenne ilyen a jövõben, a 6-7 órás út (including dugó) annyi lenne, mint Horváthországba menni, mert mindenki parázna, hol van egy-egy jólelkû vállalkozó, aki elveteti a jogsiaikat. Mert fix, hogy az ilyen helyekre is rászállnának.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
node hátmár megin az a "mocskos karvajtõke" :D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a vállalkozó csak végrehajt, a megbízást a helyi önkormányzat vagy a közútkezelõ adja. Mivel neki nincs sebességmérésre alkalmas eszköze, így megbíz vállalkozókat, akinek van. Nem úgy van az, hogy veszek egy trafipaxot, a fotókat beküldöm a rendõrségre levélben, õk meg visszaküldik a kp-t... ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
így-így, ahogy Thy mondja!
majd figyeld a sebességet, amikor a csapattársakkal mentek versenyre ;)

ahol olyanok az útviszonyok, ott megértem a traffit, de ahol szinte 0 közlekedõ van, gyalogosforgalom utoljára a múlt században volt, ott kevésnek érzem a 90-et...
gyanítom, hogy ezek a "vállalkozók" olyan helyeken fognak tanyázni, hogy direkt szopathassák az autósokat... hiba vállalkozók kezébe adni a sebességmérést, mert õt nem az érdekli, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés, hanem minél több pénzt begyûjteni!
még nagyobb lesz a korrupció is. rendõrség mondjuk büntetne 20 ezerre, abból a vállalkozó mondjuk kapja felét, abból adózik stb... ehelyett megoldják 'okosba' - zsebbõl-zsebbe egy 10es...

szóval nem annyira a traffipax ellen vagyok, csak a magánosítás ellen...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Sztem meg jó dolog. Ha nem mész gyorsabban mint a megengedett, nem lesz gondod.

Kint voltam h.végén szlovéniában, a tekerés egyik 1.5 órája oda esett. Hát más-világ. Senki nem akar elütni, mindenki normális sebességgel megy, megvárják amíg lehet elõzni stbstb. Ha több ponton mérnek itt is, többször lesznek megbaxva a gyorshajtók. Elõbb-utóbb csak leszoknak róla. Ez miért is baj?

Látszik nincsen jogsid, vagy nem vezetsz!
Nekem az utam 80%-án 40-es, meg 60-as tábla van. Ezek legnagyobb része olyan helyen, ahol a fõút egyik oldalán van csak ház, az is csak 10m-re az úttól.
Engem büntetnek azért, mert az önkormányzat nem épít járdát azoknak a gyalogoknak, akik nem is járnak ott. Persze, hogy nem tartom be. Ellenben én sem megyek át zebrán 50-el, meg ahol figyelni kell. Agyarországban csak tiltani, meg szabályozni lehet. Persze az M0-s sem lesz soha kör, meg nem lesz elkerülõ a lassan egybefüggõ Szentendre-Leányfalu-Tahi vonalon sem...
Vicc az egész...marad a koszos rendszám. Azt a lágymányosin is hiába trafizták a múltkor.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

http://index.hu/tech...sag/xenu210108/ loller

Na akkor már ezek a hackerek sem lesznek soha "klírek"!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
http://index.hu/tech...sag/xenu210108/ loller

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Sztem meg jó dolog. Ha nem mész gyorsabban mint a megengedett, nem lesz gondod.

Kint voltam h.végén szlovéniában, a tekerés egyik 1.5 órája oda esett. Hát más-világ. Senki nem akar elütni, mindenki normális sebességgel megy, megvárják amíg lehet elõzni stbstb. Ha több ponton mérnek itt is, többször lesznek megbaxva a gyorshajtók. Elõbb-utóbb csak leszoknak róla. Ez miért is baj?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Magánbefektetõk is beszállhatnak a sebességmérésbe
http://index.hu/poli...fold/traff0121/

ez ilyen besúgórendszer-féle lesz?:wtf:
kicsit nevetéges...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

sokan vagyunk és nem hiszem, hogy minden betegen született gyereket meg kéne menteni!
hajrá természetes szelekció!(ez egy bevált rendszer!)

Az én világnézetemben ez elég beteg gondolat, tudnék mondani olyan "fajokat" amik szerintem károsabbak mindenre és mindenkire, mint egy beteg gyerek! Inkább fizetném egy beteg gyerek ellátását a TB stb-n keresztül, mint egy ....
A beteg gyerektõl nincs félnivalód az utcán.... ;)

A természetes szelekció pedig nem feltétlenül jó, fõleg nem, ha egy általad szeretett ember meghal tüdõgyulladásban! inkább bemész a patikába, veszel egy-két ezerért gyógyszert, és minden megy tovább.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Ezért használom:
http://workrave.org
Ja: ingyenes és tud magyarul...

Milyen idõzitésekkel? :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az, hogy az evolúció más síkra terelõdik át, az természetes egy ilyen képességekkel rendelkezõ fajnál, mint az ember.
Ha belegondolsz, az, hogy bizonyos betegségektõl egyes fajok 90%-a mondjuk elpuszult és a maradék túlélt, majd ezek újra felszaporodtak, majd jött egy újabb visszaesés....
az embernél pedig jön egy betegség, megtizedeli a népet (pl. pestis), majd jön az ellenszer és újra lehet szaporodni...

beteg gyerek: dettó, százalékosan nem olyan sok van, hogy döntõen befolyásolja a populációt, de mondjuk egy Hawkins nélkül a világ már nem ilyen lenne, ugye?

az elesetteket pedig többnyire az állatvilágban is segítik a szülõk, társak... ez a természetes

élettérbeszûkülés meg LOL
minden invazív faj ezt csinálja
az más kérdés, hogy az ökológiai rendszerekben ezek a tagok nem tudatosan teszik
az ember viszont beláthatja, hogy hogyan hat a rendszerre és így kicsit mások a játékszabályok (ha ismerjük õket)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Madve,kb ez az egyenes út a vallási stb szelekcióhoz....
Ettõl ember az ember, hogy emócionálisabb az állatnál(bár ott is elõfordul,hogy segítik a beteg társaikat)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mondod amíg nem születik beteg gyereked :)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

akkor kifacsar és megissza délutáni teának :)

Jorci: már most is sokan vagyunk
mindig is voltak betegségek, nincs "több", csak más
magánvélmény, de elmélkedni szeretõ orvosok, biológusok elõszeretettel fogják fel úgy az evolúciót, hogy a régi kia a gyorsabb, erõsebb, ügyesebb dolog áttolódik társadalmi szintre
járványok, háborúk, mint létszámszabályozó elemek
az ész használatával (technika, tudás) pedig elõny szerzése
nem nehéz belátni, hogy simán jöhet egy ökológiai összeomlás (lásd l. a globális felmelegedés és tsai példáját) ami kellõen megtizedeli majd az emberiséget
a bolygó túléli, legfeljebb megint kevesebb csúcsragadozó lesz és szépen lassan az alsóbbrendû (még nem kiirtott) fajok kerülnek túlsúlyba
lesz új ragadozó, a piramis felépül újra
a bolygót, mint rendszert kurvára nem érdekli, hogy mit mûvelünk
(kb. lehet száguldani egyre gyorsabban az autóval, csak lesz egy kanyar amit már nem tudsz bevenni)

ja, csak egy a baj ezen a bolygón nem mi vagyunk az egyetlen faj és miattunk a többiek élettere meglehetõsen beszûkül, nem?
sokan vagyunk és nem hiszem, hogy minden betegen született gyereket meg kéne menteni!
hajrá természetes szelekció!(ez egy bevált rendszer!)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
http://hvg.hu/vilag/...n_gyereket.aspx

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
riadó! riadó!

Vicces lehetett a helyzet.:)
"Minden hülyeség" by Tomidny

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Elképzelem a hajrát a fekete mezért. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Kiemelt trikó a Giro utolsó helyezettjének

A Giro d'Italia szervezõi bejelentették, ezúttal nem csak az elsõségért jár kiemelt trikó az olasz viadalon. Az összetett versenyben utolsó helyen álló bringásnak, fekete színû mezt kell viselni, melyen fehér rajtszám díszeleg majd. A Giro történetében, 1946-51 között már szerepelt egy ilyen trikó, de visszavonták, mert voltak egyes bringások, akik szándékosan lemaradtak a szakaszok közben azért, hogy átvehessék ezt a mezt. Ha jobban belegondolunk, hasonló "akciókra" most is biztos akad néhány jelentkezõ.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

de most csak teát, szal koffein miatt ne egyen meg:D

akkor kifacsar és megissza délutáni teának :)

Jorci: már most is sokan vagyunk
mindig is voltak betegségek, nincs "több", csak más
magánvélmény, de elmélkedni szeretõ orvosok, biológusok elõszeretettel fogják fel úgy az evolúciót, hogy a régi kia a gyorsabb, erõsebb, ügyesebb dolog áttolódik társadalmi szintre
járványok, háborúk, mint létszámszabályozó elemek
az ész használatával (technika, tudás) pedig elõny szerzése
nem nehéz belátni, hogy simán jöhet egy ökológiai összeomlás (lásd l. a globális felmelegedés és tsai példáját) ami kellõen megtizedeli majd az emberiséget
a bolygó túléli, legfeljebb megint kevesebb csúcsragadozó lesz és szépen lassan az alsóbbrendû (még nem kiirtott) fajok kerülnek túlsúlyba
lesz új ragadozó, a piramis felépül újra
a bolygót, mint rendszert kurvára nem érdekli, hogy mit mûvelünk
(kb. lehet száguldani egyre gyorsabban az autóval, csak lesz egy kanyar amit már nem tudsz bevenni)