Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból
Írta 2009. december 03. - 21:06

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. december 03. - 16:47

http://www.telesport...alyas_uszo.aspx
És akkor most OFF leszek, de nem tudom nem leírni sorban az ügyeket.
Ha nem fér a fórum kereteibe, nyugodtan töröljétek.
- Létezett az MTV-n a Napkelte. Ami olyan volt amilyen.
Mivel nem elõre megbeszélt kérdések voltak, meg erõsen balos is volt, ezért a FIDESZ meg a KDNP nem jelent meg benne.
- Az MTV anyagi okokra hivatkozva felmondta velük a szerzõdést.
- Gyárfás (a tulaj) azt mondta, akkor csinálják ingyen, sõt még fizetek is. Így sem kellettek.
- A Napkelte helyett elinduló mûsor elsõ adásában a KDNP frakcióvezetõje szerepelt a mûsorban.
-A harmadik napon pedig maga Orbán Viktor. (csak így, jelzõk nélkül)
- A parlament megvont a TV támogatásából 9.6 milliárd forintot. FIGYELEM! Minden hírrel ellentétben, nem az összes támogatást, "csak" a 30 milliárdból ezek után 20 -at kapnak. (Persze, erre nyafognak erõsen, és látványosan megszüntetik a vidéki stúdiókat, egy olyan országban, ahol egyik sincs messzebb a fõvárostól 200km-nél.)
Ide be kell szúrnom, hogy a Napkelte tulajdonosa az a Gyárfás, aki a magyar úszószövetség elnöke.
- Bejelenti a TV, hogy nem lesz pénz a jövõ évi Budapesti úszó EB közvetítésére, mert nincs rá 800millió forintja.
- Gyárfás letesz az asztalra egy 1millió Eurós közvetítési ajánlatot (Dán vagy Svéd TV)
- Az MTV közli, hogy 300 milliója sincs.
- Az MTV bejelenti, hogy az idei rövidtávú úszóEB közvetítésére sincs pénz.
És most erre jött a fenti cikk.
Amit az alábbi tény figyelembevételével olvassatok el.
Mivel magyarország EBU tag, és fizeti az EBU tagsággal járó díjakat, alanyi jogon jár neki a közvetítés mindenféle jogdíj nélkül. Magyarul ingyen.
Kérdéseim:
-meddig lesz ez a .... még TV elnök?
-Mi lesz itt az elkövetkezõ években?
Dohogtam.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. december 02. - 17:56

[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2009. december 02. - 09:08

Írta 2009. december 01. - 12:12

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 27. - 14:40

Ûrhulladék, szinte mind:
http://index.hu/kult...mzeti_kegyhely/
Írta 2009. november 27. - 02:06

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 27. - 01:08

Remélem megkapják.
http://zipp.hu/belfo...eloshow-k_miatt
az a baj, hogy zsebbõl kifizetik.
magát a mûfajt kéne betiltani.
Írta 2009. november 27. - 00:03

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. november 26. - 22:01

Írta 2009. november 26. - 14:40

Írta 2009. november 26. - 14:32

a nagyi menjen a szembe járdán kijelölt bringaúton, és a zebrán tolja át, pont a cukihoz érnek odaNa ez a mondat mutatja, hogy mennyire nem egyértelmû a helyzet.
Mert az is "bringás" aki valóban mehetne akár az úton is,
meg a nagyi is, aki a 12 éves unokájával megy a cukiba épp.

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. november 26. - 12:53

Õ profi, õ úttest.
A bringásokban kéne letisztázódnia ennek.
Bár a váci úton továbbra sem bringázgatok az úttesten, maradjon az az autó/busz/motor kiváltsága.
Írta 2009. november 26. - 12:03

amúgy a bringásokat qrva gyorsan le kéne parancsolni a járdáról, akár nagyon kemény bírságokkal is..
Na ez a mondat mutatja, hogy mennyire nem egyértelmû a helyzet.
Mert az is "bringás" aki valóban mehetne akár az úton is,
meg a nagyi is, aki a 12 éves unokájával megy a cukiba épp.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. november 25. - 23:33

amúgy a bringásokat qrva gyorsan le kéne parancsolni a járdáról, akár nagyon kemény bírságokkal is..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. november 25. - 23:26

De errõl volt szó - eddig a gyalogosnak mindenképp elsõbbsége volt, és ezt írták, mondták, hogy ezentúl nem lesz mindenképpen az nekik.
Most az ellenkezõjét.
A motorokról azt írták, azok nem mehetnek elõre. Most hogy igen.
Azt írták, hogy nem lesz korlátozva a sebesség a zebrák elõtt. Most hogy igen.
Ezek után egy szót sem...
Biztos kellett írni új cikket.
Írta 2009. november 25. - 22:57

A kerékpáros meg eddig is le kellett hogy szálljon... Remélem ezentúl is úgy lesz. (amúgy is, mit keres járdán&zebrán?
(zebrás kereszezõdésben)
a járdázókat egyértelmûen fel kell számolni.
(ha én nem lettem világos a nagy részét gyalogos szemszögbõl írtam)
1 hónapja meg arról volt szó, hogy a gyalogos ezentúl nem kényszerítheti az autóst hirtelen fékezésre, mint eddig.
milyen hirtelen fékezés? úgy kell megközelíteni, hogy meg tudjon állni. vicc az egész amikor a féktávra hivatkozva nem állnak meg.
Írta 2009. november 25. - 22:50

1 hónapja meg arról volt szó, hogy a gyalogos ezentúl nem kényszerítheti az autóst hirtelen fékezésre, mint eddig.
a zebra mentes kereszezõdésnél pedig szerencsére nem tudnak a gyalogosok az elsõbbségükrõl

Valamint arról is szó volt hogy nem lesz sebességkorlátozás zebra elõtt!
Akkor most???
Írta 2009. november 25. - 22:48

lol. ha esetleg az országot is megváltoztatnák a kresz mellé, akkor talán lenne értelme.A táblával megkülönböztetett iskolabuszok környezetében a fel- és leszállás mindkét oldali irányjelzõvel jelzett ideje alatt más jármûvek csak fokozott óvatossággal, lassabban közlekedhetnek - olvasható a dokumentumban.
mintha ez eddig is létezett volna: http://tinypaste.com/6ede2A közúti közlekedés szabályainak módosítása rögzíti többek közt, hogy a gyalogos átkelõhelyeknél a jelenleginél sokkal körültekintõbben kell közlekedni. Ha szükséges, táblával kell elérni, hogy a zebra felé tartó autósok csak olyan tempóban haladhassanak, hogy még elõtte képesek legyenek megállni.
egyébként rendszeresen orron csúszva állnak meg nekem (azt is csak kikényszerítve) a zebránál.
a javulás annyi, hogy a napi "-Hülye vagy baz'meg? -Zebra, köcsög." párbeszéd után egyre gyakrabban maradnak kussban.
gondolom érzik, hogy bizony nincs igazuk.
eddig is középen mentem, eddig is motorossávoztam, eddig is elõrecsorogtam, eddig is megszegtem azokat a szabályokat amik vagy veszélyeztetnek, vagy nemtörõdömségbõl a kerékpárt hátrányos helyzetbe sorolják. nem érzem azt, hogy jövõre érdemben fog javulni a közlekedési helyzet itthon.
Ráadásul nem is olyan rég már változtattak azon is valamit (meg kell állnia az autónak?), én semmi változást nem látok.
a nagy nyomás miatt elvetették a módosítási javaslatot.