Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hírek a nagyvilágból

- - - - -

• Please log in to reply
5267 replies to this topic

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Az indexes kommentek között volt egy olyan, hogy a Rákóczin, vagy az Üllõin sem lehet megállni sehol, még a szállítóknak sem, mert ugye ott van a forgalmi sáv, aztán járda szevasz. Ez mondjuk elgondolkodtató.
Igaz, arról nem szól a fáma, hogy az ottani boltok fele bezárt és hogy miért.

És arról sem, hogy az ottlakók, mint helyi vásárlók, el tudják e tartani az ottani boltokat, ha már az arra járó lehetséges vásárlók az égvilágon sehol sem tudnak megállni.

Igaz, hogy itthon közel sem az élhetõ környezet a célja az átlagembernek, hanem, hogy olcsóbban vásároljon hipermarketben, ne a sarki boltban (nem biztos, hogy olcsóbb egyébként de mindegy).... tamaska ott hogy megy bent a boltok feltöltése, kipakolás?

És az is tény, hogy én is, és a környezetemben mindenki úgy nõtt fel, hogy nem volt autó, hanem cipekedtünk, messzirõl sokat. És mégis élek.

Úgyhogy, nincs megoldás?:) A londoni példa jó lenne ha megvalósítható lenne itthon még most, amíg nem késõ (mint ott), de a bevezetését senki nem fogja felvállalni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

én is inkább tömegközlekedem a hidegben - reggel ugyanúgy 40-45 perc alatt vagyok bent, mint ha dugóznák kocsival (nagy luxus lenne..).

.

én meg felnõtt jeggyel/bérlettel járnék ha be kéne járnom
na annál ólcsóbb (és gyorsabb) lenne kocsival
és ez qrvára nincs jól
és erre nem az a megoldás hogy akkor duplájára az autózást, hanme elfogadható normális minõségû közösségi közlekedés

én is inkább tömegközlekedem a hidegben - reggel ugyanúgy 40-45 perc alatt vagyok bent, mint ha dugóznák kocsival (nagy luxus lenne..).

bringázni majd tavasztól szeretnék a városban - és fura módon nem egy csoporttársam, haverom mondta, hogy fel fogja hozni az albérletbe/koliba a bringáját, és azzal fog járni, ha jó idõ lesz, mert egyszerûen tûrhetetlen a BKV meg úgy sokkal közelebb van az egyetem
.

mondjuk az is fasza lesz ha még jobban tele lesz a város járdán kacsázó kreszt hirbõl sem ismerõ divatbringás bölcsészhipikkel (nem vedd magatokra ezt úgy általánosságban mondom)

nem alkalmas nagy távolságok megtételére és nagy csomagok szállítására." .

ebben azért igazuk van (persze tudom tudom vannak felmálházott europát átszelõ túra kerékpárosok, de azért boltok/kocsmák napi árúfeltöltésére nem alternatíva)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én is inkább tömegközlekedem, bár néha elõfordul, ha valami nagyobb dolgot kell vásárolni vagy elhozni, hogy kocsival megyek be. de akkor is úgy ütemezem a dolgokat, hogy ne a legnagyobb dugóban menjek be - 15 perc a Petõfi hídig elég baráti (dugóban bõ fél óra szerintem reggel...).

bringázni majd tavasztól szeretnék a városban - és fura módon nem egy csoporttársam, haverom mondta, hogy fel fogja hozni az albérletbe/koliba a bringáját, és azzal fog járni, ha jó idõ lesz, mert egyszerûen tûrhetetlen a BKV meg úgy sokkal közelebb van az egyetem (és tovább aludhatnak:D) meg több idõ jut a mindennapi dolgokra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem is van autom, es a kulvarosban lakom, es meg sem fordul a fejemben hogy ha be akarok menni a belvarosba hogy ne tomegkozlekedessel menjek. pedig eleg kint lakom ahoz hogy ritkan jarjon a vonat, busz is csak 2 jar erre, de megis.

es itt is egy millioval kevesebb parkolohely van mint auto. es nem kell tulsagosan bent parkolni hogy 20p/5 perc legyen a tarifa. [az 800Ft/ora ha jol matekoztam]

az emberek meg rajottek hogy akkor inkabb nem autoznak, hanem tomegkozlekednek meg bicikliznek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
amúgy ha az végig úgy van hogy sárga út-demszki karó, akkor a boltosokkal tényleg ki....k. vagy napközben 100 méterenként fog elakadásjelzõvel állni a bringasávon egy fehér furgon.

öreg professzor meg tényleg ritka értelmes

mert az angol tudósok megmondták...ja

meg amerikában meg van mondva ..aha
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

http://kerekagy.blog...4/tuntok_videon

nem is tudom mit irjak

a nagypofájú, korosodó, õsz hajú úr tisztában van azzal, hogy õ mit érdemelne az ilyen stílussal, és ezt ki is mondja: "a halálbüntetést, azt kellene elõször visszaállítani". bár a legidegesítõbb mondata ez volt:

"ezt tudósok megállapították, hogy ez egy blöff. és én ezt elhiszem."

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
http://kerekagy.blog...4/tuntok_videon

nem is tudom mit irjak

----

FÁJVÓ

----

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

a sok Tibor azt nem fogja fel hogy azert van sok bicikliut, hogy jarjanak az emberek biciklivel. lehet hogy kevesen hasznaljak, de ha egyaltalan nem lenne, akkor senki nem ulne biciklire. eloszor a lehetoseget kell biztositani, hogy lassak az emberek, lehet hol bringazni. aztan majd szepen ra is szoknak.

ha megszuntetik akkor mindenki beul az autoba, meg tobb dugo meg dragabb parkolas. az biztos jobb lesz.

najó. deazér ha itt nálunk a lõrinc utcában bicikliutat alakítanának ki, úgy ahogy ott és emiatt nem tudnék itt parkolni ahol lakom (mélygarázs kialakítása itt sem és ott sem lehetséges), akkor azért ki lennék akadva.
az ott helyben lakókkal, üzlettulajdonosokkal együtt érzek, mert semmilyen más lehetõség nincs parkolásra. aki csak arra jár és nem tud parkolni az más tészta...a váci utcában sem lehet, megszokta mindenki.
prágában csinálták jól, belváros full lezárva azt kész.

nem tudja valaki, hogy a szakmai egyeztetés anno hogyan nézett ki?
mert arra emlékszem, hogy a biciklis szervezetek kérték, hogy legyen bicikli út a múzeum krt-on, de azt nem hiszem el, hogy konkrétan ezt a megoldást akarta mindenki.

ez most így semmi másra nem jó, mint összeugrasztani a két felet

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Egyáltalán van még lopós autó?

úgy volt, hogy újra lesznek:
http://www.origo.hu/...budapestre.html

aztán nem tudom mennyi látszik ebbõl a gyakorlatban...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a máv után a postánál is "jutalék rendszert" akarnak...
http://hvg.hu/gazdas..._kezbesito.aspx

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Rendõrség nem is szállíttathat el ilyen esetben autót.ez közterület felügyeletre tartozik max feljelentés ha van kitéve megállni tilos tábla

Egyáltalán van még lopós autó?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a sok Tibor azt nem fogja fel hogy azert van sok bicikliut, hogy jarjanak az emberek biciklivel. lehet hogy kevesen hasznaljak, de ha egyaltalan nem lenne, akkor senki nem ulne biciklire. eloszor a lehetoseget kell biztositani, hogy lassak az emberek, lehet hol bringazni. aztan majd szepen ra is szoknak.

ha megszuntetik akkor mindenki beul az autoba, meg tobb dugo meg dragabb parkolas. az biztos jobb lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
http://www.origo.hu/...icikliuton.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
"Holland szakemberek élõ malacból vett sejtekbõl petri csészében idézték elõ a fejlõdési folyamatot. Az úgynevezett in vitro, vagy mesterséges hús elõállítása évente több milliárd tonnával csökkentheti az állatok által kibocsátott üvegházhatású gázokat, már ha az emberek hajlandók megenni."

az tök jó hogy egyes helyeken majdhogynem szarni is repülõgéppel mennek, -az ipari kibocsátásról meg közlekedésrõl nem sólva- de a lényeg ha majd kevesebbet finganak a disznók meg a marhák attól egybõl helyreáll az egyensúly....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Mûhús
http://greenfo.hu/hi...39432ffc34dac0c

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Rendõrség nem is szállíttathat el ilyen esetben autót.ez közterület felügyeletre tartozik max feljelentés ha van kitéve megállni tilos tábla

CUBE... your life!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Valószínûleg bejelentett demonstráció lesz, akkor pedig nyugodtan dekkolhatnak a sávon.
(Eredménye úgyse sok lesz.)

Akkor jövõ hétre demonstrációt hirdetek az Andrássyra, hisz be kell néznem egy boltba, valahova le kell tennem a kocsit.. :)

Nem hinném, hogy erre kérnek, bár az emberi hülyeség határtalan.
LOL.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Valószínûleg bejelentett demonstráció lesz, akkor pedig nyugodtan dekkolhatnak a sávon.
(Eredménye úgyse sok lesz.)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

lesz par visszapillanto letorve? :)

Az nem jó... Nem keménykedni kell, rendõrt hívni rájuk :) Csekk tilosban parkolásért, és lopósautó, 2x ezer az autó kiváltásáért :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
lesz par visszapillanto letorve? :)